Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneta2506 wrote:Hej, nadrobię cały dzień wieczorem... A narazie krotka relacja z mojej wizyty 🤨
Mam doła, ale lekkiego jakby co 😅
Po wizycie, według lekarza owulacji nie było.. Endometrium 10 mm. Mam zalecone zrobić prolaktyne w 3 dc (jak będzie podwyższona to zacząć brać Dostinex) i zrobić jutro progesteron..
Przepisał mi Proxeed Woman, czy któraś ma doświadczenie z tym lekiem/suplementem? Koszt 140 zł 🥴
Testów owulacyjnych nawet nie mam zamiaru już robić, kreski były aż bordowe.. zresztą temperatura też jakby owulacyjna.. 🤨 -
Milixx wrote:Melduję się po wizycie 😊 Jestem z niej chyba zadowolona. Pęcherzyk pękł, płyn który świadczy o owulacji - widoczny 🥳 Gin mówi, że pęcherzyk poszarpany więc owulacja była jakoś niedawno.. Tylko zastanawia mnie dlczaego nie było widać ciałka żółtego 🤔 Czyżby było za wcześnie?
Ogólnie jestem zadowolona, ważne że pęcherzyk pękł bo bałam się powtórki z poprzedniego cyklu 😊
Odliczanie w II fazie uważam za oficjalnie zaczęte 🤞🍀Milixx lubi tę wiadomość
-
Kirra, strasznie mi przykro 😩 głupia małpa! Ale jak to się zwykło mawiać na tym forum "nowy cykl, nowe możliwości" ☺️
Dominisia, popieram dziewczyny! Nie zamartwiaj się tyle! Ja wiem, że beta Cię stresuje, ale ja myślę, że dobrze by było dla ciebie, gdybyś ja jednak zrobiła. Zobaczyłabys piękny przyrost i wtedy byłabys spokojna!
Tedka, cieszę się z Twojego pozytywnego nastawienia🥰🥰🥰🥰
Milixx, no to odliczamy ✊✊✊✊
U mnie kochane, dziś wielki, ale to wielki spadek nastroju! Trochę gdzieś po kątach popłakałam, trochę się ścięłam ze starym...bigos zagryzłam czekoladą 😅 pobyłam w samotności i oto jestem 😁 tak jak myślałam, dziś 12 DPO - cycki już bolą coraz mniej, nerwy weszły na salony, chęci na słodycze...więc 🐒 jest pewna. Mam na jutro ostatni test, sikne sobie i na tym zakończe mój cykl...
Mam chyba jakaś taka demotywacje już do tych starań. Wiem, że szybko...że inne starają się dłużej i nie marudzą, ale jakoś tak od kilku dni chodzi mi po głowie, by się poddać narazie... Strasznie dużo mnie to wszystko kosztuje 😔 to rozczarowanie jest tak bolesne i takie, takie...takie smutne 🥺 jakbym przestawała wierzyć, że w końcu się uda. Ostatnio czuje, że się zawiesiłam...że tylko starania i mój cykl mi w głowie, że zafiksowałam się strasznie na tym punkcie, a życie idzie sobie innym torem 😟 tak bardzo chce tego drugiego bobaska a jednocześnie psychicznie jestem już jakaś zmęczona 😭Kirra, Tedka, Milixx lubią tę wiadomość
-
Jolcia90 wrote:Kirra, strasznie mi przykro 😩 głupia małpa! Ale jak to się zwykło mawiać na tym forum "nowy cykl, nowe możliwości" ☺️
Dominisia, popieram dziewczyny! Nie zamartwiaj się tyle! Ja wiem, że beta Cię stresuje, ale ja myślę, że dobrze by było dla ciebie, gdybyś ja jednak zrobiła. Zobaczyłabys piękny przyrost i wtedy byłabys spokojna!
Tedka, cieszę się z Twojego pozytywnego nastawienia🥰🥰🥰🥰
Milixx, no to odliczamy ✊✊✊✊
U mnie kochane, dziś wielki, ale to wielki spadek nastroju! Trochę gdzieś po kątach popłakałam, trochę się ścięłam ze starym...bigos zagryzłam czekoladą 😅 pobyłam w samotności i oto jestem 😁 tak jak myślałam, dziś 12 DPO - cycki już bolą coraz mniej, nerwy weszły na salony, chęci na słodycze...więc 🐒 jest pewna. Mam na jutro ostatni test, sikne sobie i na tym zakończe mój cykl...
Mam chyba jakaś taka demotywacje już do tych starań. Wiem, że szybko...że inne starają się dłużej i nie marudzą, ale jakoś tak od kilku dni chodzi mi po głowie, by się poddać narazie... Strasznie dużo mnie to wszystko kosztuje 😔 to rozczarowanie jest tak bolesne i takie, takie...takie smutne 🥺 jakbym przestawała wierzyć, że w końcu się uda. Ostatnio czuje, że się zawiesiłam...że tylko starania i mój cykl mi w głowie, że zafiksowałam się strasznie na tym punkcie, a życie idzie sobie innym torem 😟 tak bardzo chce tego drugiego bobaska a jednocześnie psychicznie jestem już jakaś zmęczona 😭 -
Jolcia90 wrote:Kochana, ale ja dziś miałam też na teście taki biały ślad na teście. Uważam osobiście, że to nic nie znaczy...że to tylko miejsce na kreskę fabryczna 😢 też bym wolała, żeby to był cieny zwiastujący ciążę...
Ty jesteś dopiero 9 DPO?
-
Milixx wspaniałe wieści 🥰
Jolcia dziękuję za słowa wsparcia Tedka Tobie również i Wszystkim Wam jesteście dziewczyny kochane 😍
Bardzo mi przykro bo było dużo seksów i szczęśliwych chwil w lutym... Dużo uśmiechów moich i męża... I takie iskierki a teraz pyk i wszystko po mnie spłynęło... DOSŁOWNIE
Muszę odpocząć i mam nadzieję że to jeszcze nie koniec. Nie staram się jakoś długo, zaledwie kilka miesięcy... Ale już miewam myśli czy na pewno wszystko ok... Nic nam nie dolega jak to się mówi 'młodzi i zdrowi' więc od razu te oczekiwania że POWINNO od razu zaskoczyć heh
Trzymam za Was mocno kciuki! 🤞
Jolcia90, Ania35, Iwonay, Milixx lubią tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Kirra wrote:Milixx wspaniałe wieści 🥰
Jolcia dziękuję za słowa wsparcia Tedka Tobie również i Wszystkim Wam jesteście dziewczyny kochane 😍
Bardzo mi przykro bo było dużo seksów i szczęśliwych chwil w lutym... Dużo uśmiechów moich i męża... I takie iskierki a teraz pyk i wszystko po mnie spłynęło... DOSŁOWNIE
Muszę odpocząć i mam nadzieję że to jeszcze nie koniec. Nie staram się jakoś długo, zaledwie kilka miesięcy... Ale już miewam myśli czy na pewno wszystko ok... Nic nam nie dolega jak to się mówi 'młodzi i zdrowi' więc od razu te oczekiwania że POWINNO od razu zaskoczyć heh
Trzymam za Was mocno kciuki! 🤞Kirra lubi tę wiadomość
-
zzstefania83 wrote:Moja pierwsza ciąża też staraliśmy się parę miesięcy aż zaskoczyło. Ściskam 😘
Trzymam za Ciebie kciuki 9dpo to zdecydowanie wcześnie 🤞🍀🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Hej. Chyba nadrobiłam. Byłam na weekend u męża dopiero wróciłam. Co ciekawe dostałam okresu 26 lutego więc 2-3 dni przed czasem. Wkurzyłam się bo ewentualną owulacja będzie coś koło piątku 11 marca... Kazałam mężowi być w domu w środę wieczorem. W dupie mam jego pracodawcę ma przyjechać i zostanie do końca weekendu. W lutym 2-3 dni przed terminem owu dostałam gorączki prawie 40 i to chyba namotalo. Mężowi kazałam pić ACC na rozrzedzenie nasienia 😁😁😁
Aneta2506. Testy miałaś ładne i brak owu?? Dziwne. U mnie też ciut podwyższona prolaktyna ale testy wychodzily negatywne..nic. po lekach ladne*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Tedka wrote:Wiem, że łatwo mówić, ale musisz jakoś nakierować myśli na coś innego, pozytywnego. Trzeba mocno próbować, albo... pij meliske
jak się nie udaje samemu to trzeba troszkę dopomóc organizmowi
A ja się dużo mniej denerwuję odkąd B complex suplementujęstarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Aneta2506 wrote:Hej, nadrobię cały dzień wieczorem... A narazie krotka relacja z mojej wizyty 🤨
Mam doła, ale lekkiego jakby co 😅
Po wizycie, według lekarza owulacji nie było.. Endometrium 10 mm. Mam zalecone zrobić prolaktyne w 3 dc (jak będzie podwyższona to zacząć brać Dostinex) i zrobić jutro progesteron..
Przepisał mi Proxeed Woman, czy któraś ma doświadczenie z tym lekiem/suplementem? Koszt 140 zł 🥴
Testów owulacyjnych nawet nie mam zamiaru już robić, kreski były aż bordowe.. zresztą temperatura też jakby owulacyjna.. 🤨
Pierwsze słyszę o tym preparacie..starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb