X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Myślę, że jutro już będzie idealnie pozytywny! Tak jakby troszeczkę mu brakowało..ale tylko tyci tyci. Owulacja tuż za rogiem 😁✊
    To niestety chyba cykl bezowulacyjny będzie, bo to z wczoraj, dziś ta kreseczka o połowę jaśniejsza... :/

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:
    Mam głupie pytanie z góry przepraszam, ale czy ja się mogę napić kawy jutro? Mam taki nałóg że zawsze piję jedna dziennie i to taka ze pół kubka to kawa a druga połowa to mleko? 🙈
    Ja osobiście myślę że jedna mała kawka nie zaszkodzi 😁 ja jak zaszłam z córką w ciążę to przerzuciłam się na rozpuszczalna i piłam całą ciążę ☺️ moje wszystkie znajome ciężarne też piły...jeśli cię nie zbierze na wymioty to myślę, że nie stoi nic na przeszkodzie, żebyś sobie jedna mała wypiła...

To oczywiście moje zdanie, nie wiem jakie mają inne doświadczone mamusie 🥰

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    To niestety chyba cykl bezowulacyjny będzie, bo to z wczoraj, dziś ta kreseczka o połowę jaśniejsza... :/
    A dzień wcześniej jaka była? Może nie wyłapałas tego piku? Czasem jest on bardzo krótki. Ile razy w ciągu dnia robisz test owulacyjny?

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Wygląda jakby było po owulce już, robiłaś przed test? Czy tylko ten jeden? Bo może być ze dzieł wcześniej była owulka

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim kobitkom😘

U mnie biel, niby coś tam coś tam ale nic, jak dla mnie biel, oczywiście poczasiak znów wychodzi po pół godziny nawet.

Czekam dziś na lepsze testy bardziej czule z lepszej firmy i zrobię po południu, zobaczymy czy też, coś po czasie wyjdzie czy jak.
    Jak narazie 10dpo dziś i biel.

A co u was?

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    A dzień wcześniej jaka była? Może nie wyłapałas tego piku? Czasem jest on bardzo krótki. Ile razy w ciągu dnia robisz test owulacyjny?
    Raz, mniej więcej o tej samej godzinie. Dzień wcześniej była też połowa z tego. Jeszcze na monitoring dziś idę, to się okaże jak to wygląda, ale się nie spodziewam jakichś rewelacji...
    Pierwszy raz nie mam żadnego skoku temperatury... choć może jeszcze będzie

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Wygląda jakby było po owulce już, robiłaś przed test? Czy tylko ten jeden? Bo może być ze dzieł wcześniej była owulka
    Raczej nic z tego :/ dzień wcześniej też połowa z tego a na monitoringu w pt pęcherzyk 16mm.
    To chyba już mogę do nowego cyklu zacząć się przygotować, bo z tego już nic 😔

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dwa piękne ciebie fabryczne widziane pod światło 😂😂😂 chociaż tyle 😅 jak wstałam rano to mnie tak brzuch rozbolał na 🐒, że myślałam że zaraz przyjdzie...

Wjedzma jak tam u ciebie? Testowałaś może?

Kto tam jeszcze dziś się bawił testami?

Jak samopoczucia? ☺️

• Milixx Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w poniedziałek, ostatni dzień lutego 🥰 Miłego dnia kochane ❤️

Jolcia90 lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Raz, mniej więcej o tej samej godzinie. Dzień wcześniej była też połowa z tego. Jeszcze na monitoring dziś idę, to się okaże jak to wygląda, ale się nie spodziewam jakichś rewelacji...
    Pierwszy raz nie mam żadnego skoku temperatury... choć może jeszcze będzie
    Raz dziennie to stanowczo za mało...czasem można przegapic pik...

Ale daj znać co lekarz ci powie ✊

• Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u mnie bez zmiany ciągle się denerwuje i martwię że kropka zabierze małpa tak jak ostatnio 😪😔 test dopiero po pracy zrobię, żeby sprawdzić czy ciemnieje

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:
    Dzień dobry, u mnie bez zmiany ciągle się denerwuje i martwię że kropka zabierze małpa tak jak ostatnio 😪😔 test dopiero po pracy zrobię, żeby sprawdzić czy ciemnieje
    Dominisia! 🥺

Wiem, że łatwo jest do kogoś powiedzieć "nie martw się", więc tego ci nie powiem tylko przesyłam ci wielkie uściski i cały swój spokój 😘 podziel się koniecznie po pracy zdjęciem pięknego testu ✊

Dominisia35 lubi tę wiadomość

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:

Wszystko pod kontrolą, jest kreseczka piękna więc się nie smutaj anie nie stresuj, uśmiechaj się dzis i nie myśl duzo,

Dominisia35 lubi tę wiadomość

• zzstefania83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    U mnie dwa piękne ciebie fabryczne widziane pod światło 😂😂😂 chociaż tyle 😅 jak wstałam rano to mnie tak brzuch rozbolał na 🐒, że myślałam że zaraz przyjdzie...

Wjedzma jak tam u ciebie? Testowałaś może?

Kto tam jeszcze dziś się bawił testami?

Jak samopoczucia? ☺️

Po jakim czasie?

• zzstefania83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Dzień dobry w poniedziałek, ostatni dzień lutego 🥰 Miłego dnia kochane ❤️
    Hejka😘😘

Milixx lubi tę wiadomość

• Tedka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, dzień dobry! <3

Jolcia90, Milixx lubią tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Po jakim czasie?
    Te wstreciuchy są widziane od razu praktycznie 😅 nawet pokaże wam zdjęcie ☺️ jak przerobiłam to nawet kreska piękna się pokazuje. Na żywo niekoniecznie 😂 popatrzcie same

https://zapodaj.net/9589f5927da43.jpg.html

Od razu zaznaczam, że wiem, że to fabryczna 😅

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim <3 życzę miłego dnia i wspaniałego tygodnia <3

Informuję, że nie testowałam i nie mam zamiaru :D mam focha na testowanie
    Jolcia90 wrote:
    Te wstreciuchy są widziane od razu praktycznie 😅 nawet pokaże wam zdjęcie ☺️ jak przerobiłam to nawet kreska piękna się pokazuje. Na żywo niekoniecznie 😂 popatrzcie same

Do dupy te wszystkie testy są :( naprawdę na każdym da się coś dojrzeć jak się dobrze patrzy i ma sprzyjające światło... A największym rozczarowaniem okazały się DOZy </3

age.png
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Dzień dobry wszystkim <3 życzę miłego dnia i wspaniałego tygodnia <3

Informuję, że nie testowałam i nie mam zamiaru :D mam focha na testowanie

Do dupy te wszystkie testy są :( naprawdę na każdym da się coś dojrzeć jak się dobrze patrzy i ma sprzyjające światło... A największym rozczarowaniem okazały się DOZy </3
    Chyba takie czeste testowanie, na różnych testach uczy na przyszłość pokory. Ja już do tych testow podchodzę na prawdę na luzie. Kilka cykli temu to podniecałam się każdym bladziochem, każdą kreską fabryczną czy poczasiakiem. Teraz, po tej akcji z DOZem, to ruszy mnie chyba tylko i wyłącznie pozytywna beta

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:

A skąd wiesz ze fabryczną? Bo nie ma odcienia różowego??

‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ