X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma Kirra, jesteście nadal w grze! 🤞🤞❤️
    Wjedzma zmień te testy ;) wiem ze jesteś wierna fanka facelkow, ale chyba czas sie pożegnać. Widze te kreskę choć u mnie na tel sie nie różowi. Bardzo chciałabym żebyś w końcu ujrzała swoje szczęście 🥰🥰

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Agaw Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok temu mialam biochema, I w sumie mega szybko czulam sie inaczej. Teraz NIC...wszytsko jak na okres, piersi nie Bola mnie bardziej niz zawsze. Dlatego tez sie nie spodziewalam pozytywu.
    Nie mam wykresu, mam pierscionek Oura, I zawsze przy owulacji temperatura jest podwyzszona, spada przed okresem, wczoraj mialam +0.4 dzisiaj +0.3, ale to nie jest jakis super dokladny pomiar.
    Co do owulacji to bazowalam na obserwacji sluzu, testach no I mialam dwa monitoringi.
    Z innych wskazowek, to od grudnia chodze na akupunkture :) Bardzo lubie te sesje.

Starania od Lipiec 2021

- MTHFR c677t homozygota
    - Pai-1 4g/5g homozygota
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma ja bym zmieniła test. Może spróbuj facelle ale paskową 🤔

Dziewczyny jesteście cały czas w grze póki nie ma @ 🍀🍀

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Vanilliowaczekolada Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaw gratulacje! 💚🍀 Piękna intensywna krecha! ✊🏻

Jak Wam minął dzień? My skorzystaliśmy z poprawy pogody, poszliśmy do Łazienek na spacer, później na obiadek w mieście, bo okazało się, że mam dzisiaj imieniny, o których zupełnie zapomniałam 😅😅

Tedka lubi tę wiadomość

19.02 ⏸
    21.02 BetaHCG 63,2 💚
    23.02 BetaHCG 223 💚💚
    7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
    11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
    14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
    18+6 Ok. 274 g 💙
    06.07 badania połówkowe ✊🏻

Planowany termin: 03.11.2022 💚
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Wjedzma Kirra, jesteście nadal w grze! 🤞🤞❤️
    Wjedzma zmień te testy ;) wiem ze jesteś wierna fanka facelkow, ale chyba czas sie pożegnać. Widze te kreskę choć u mnie na tel sie nie różowi. Bardzo chciałabym żebyś w końcu ujrzała swoje szczęście 🥰🥰

Uwierz mi na słowo że to jest różowe i dobrze widoczne na żywo... Mam jeszcze jednego facelka i będzie grzecznie czekał aż się 🐒 spóźni.

Wściekła jestem, bo znów pozwoliłam sobie się nakręcić i nic z tego nie wyszło. Wczesne testowanie jest fajne do 10 dpo, później już boli.

age.png
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Uwierz mi na słowo że to jest różowe i dobrze widoczne na żywo... Mam jeszcze jednego facelka i będzie grzecznie czekał aż się 🐒 spóźni.

Wściekła jestem, bo znów pozwoliłam sobie się nakręcić i nic z tego nie wyszło. Wczesne testowanie jest fajne do 10 dpo, później już boli.
    Oj, znam to 🥺 teraz to już jest takie bardziej czekanie na cud, niż testowanie 😩

Wjedzma lubi tę wiadomość

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

Racja wczesne jest jeszcze om potem już boli

Wjedzma lubi tę wiadomość

• Tedka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

Skoro tak jest to idź na bete i będzie jasne ;) jutro poniedziałek, można załatwić i będzie z głowy, wszystko potwierdzi. Jak patrzę na Twoj wykres to wydaje mi sie ze będzie pozytywna ;) 🤞❤️

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Skoro tak jest to idź na bete i będzie jasne ;) jutro poniedziałek, można załatwić i będzie z głowy, wszystko potwierdzi. Jak patrzę na Twoj wykres to wydaje mi sie ze będzie pozytywna ;) 🤞❤️

Nie chce iść na bete, powiedziałam sobie, że nawet jak będzie pozytyw to beta dopiero po terminie 🐒. Tu naprawdę nie chodzi o to, że muszę wiedzieć już teraz natychmiast, bo wytrzymam te parę dni i wiem, że jeszcze nic straconego, tylko po prostu te bladziochy były takie ładne, że narobiłam sobie nadziei że dziś zobaczę piękny pozytyw, cała się trzęsłam jak robiłam ten test 🥺

No ale nieważne, mam nauczkę, żeby się nie napalać nawet konkretnymi bladziochami.

Jolcia ja dalej mocno liczę na to, że potrójna owulacja przyniesie nam szczęście i zaraz będziemy mogły dołączyć do Dominisi ❤️

Dominisia35, Jolcia90 lubią tę wiadomość

age.png
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zapał jest dużo słabszy niż był kilka dni temu. Przestawiłam się jakoś w głowie na kolejny cykl już i myślę co zrobić, żeby było lepiej.

Tedka, widzę, że Ty masz problemy z niepekajacymi pęcherzykami. Powiedz mi proszę, jak miałaś takie cykle, to testy owu normalnie ci wychodziły i temperatura też robiła skok po "teoretycznej" owulacji? Czy z np z wykresu wiedziałaś, że coś jest nie tak?

• Vero90 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2022, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o tym teście?
    https://iv.pl/image/GI0UHv7

To 14 dni po zastrzyku ovitrelle

Boje się że jest fałszywy

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Nie chce iść na bete, powiedziałam sobie, że nawet jak będzie pozytyw to beta dopiero po terminie 🐒. Tu naprawdę nie chodzi o to, że muszę wiedzieć już teraz natychmiast, bo wytrzymam te parę dni i wiem, że jeszcze nic straconego, tylko po prostu te bladziochy były takie ładne, że narobiłam sobie nadziei że dziś zobaczę piękny pozytyw, cała się trzęsłam jak robiłam ten test 🥺

No ale nieważne, mam nauczkę, żeby się nie napalać nawet konkretnymi bladziochami.

Jolcia ja dalej mocno liczę na to, że potrójna owulacja przyniesie nam szczęście i zaraz będziemy mogły dołączyć do Dominisi ❤️
    Kochana, u Ciebie jest bardzo zastanawiające to, że testy wychodzą ci różowe. Weź może zaopatrz się jutro w DOZa ☺️ jak sikniesz sobie na inny test, to będzie sprawa jasna ☺️

Może dlatego, że jesteś przed terminem 🐒 to testy wychodzą takie bladziutkie?

Mi jakby cień cienia wyszedł to bym była szczęśliwa...a na każdym kolejnym teście mam śnieżnobiałą bijącą po oczach biel 🥺 więc u ciebie jest jeszcze nadzieja 🍀 i trzymam za ciebie mocno kciuki ✊✊✊

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero90 wrote:
    Dziewczyny co myślicie o tym teście?
    https://iv.pl/image/GI0UHv7

To 14 dni po zastrzyku ovitrelle

Boje się że jest fałszywy
    Widzę kreseczka piękna, gratuluję

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Kochana, u Ciebie jest bardzo zastanawiające to, że testy wychodzą ci różowe. Weź może zaopatrz się jutro w DOZa ☺️ jak sikniesz sobie na inny test, to będzie sprawa jasna ☺️

Może dlatego, że jesteś przed terminem 🐒 to testy wychodzą takie bladziutkie?

Mi jakby cień cienia wyszedł to bym była szczęśliwa...a na każdym kolejnym teście mam śnieżnobiałą bijącą po oczach biel 🥺 więc u ciebie jest jeszcze nadzieja 🍀 i trzymam za ciebie mocno kciuki ✊✊✊
    Szczerze jakbym miała taka kreseczka albo taki cień to bym już lata w Skowronkach.
    Niestety u mnie dalej biel jedyne co się zmieniło pierwszy raz dziś poczasiaka mam😔
    Wygląda jak miejsce na drugą kreseczke

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Szczerze jakbym miała taka kreseczka albo taki cień to bym już lata w Skowronkach.
    Niestety u mnie dalej biel jedyne co się zmieniło pierwszy raz dziś poczasiaka mam😔
    Wygląda jak miejsce na drugą kreseczke
    Ja nawet takich nie mam 😂😂😂😂

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Ja nawet takich nie mam 😂😂😂😂
    😔😔😔
    Ale wierzę, że się doczekamy
    Joolcia który dzus dpo?
    Póki tej wredoty nie ma szansa zawsze, jest

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 11...ale już marudna strasznie się robię 😂 jak jutro wstanę i 🍒 będą mnie mniej bolały niż dziś to znaczy, że 🐒 szykuje się do ataku 😂 zazwyczaj dwa dni wcześniej już bok staje się coraz mniejszy

• Tedka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Mój zapał jest dużo słabszy niż był kilka dni temu. Przestawiłam się jakoś w głowie na kolejny cykl już i myślę co zrobić, żeby było lepiej.

Tedka, widzę, że Ty masz problemy z niepekajacymi pęcherzykami. Powiedz mi proszę, jak miałaś takie cykle, to testy owu normalnie ci wychodziły i temperatura też robiła skok po "teoretycznej" owulacji? Czy z np z wykresu wiedziałaś, że coś jest nie tak?
    Kochana, kiedy nie pękały to nie robiłam jeszcze monitorowania temperatur. Dopiero od 3 cykli mierze, a od tego czasu juz dostaje ovi na pęknięcie, wiec nie wiem. Ale testy wychodziły pozytywne to tak! Tylko ze wlasnie z nimi to jest tak ze pokazują Ci wyrzut LH, i informują ze owu nadchodzi. Temp dopiero powie czy pękło. No i taka to wlasnie historia

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    U mnie dziś 11...ale już marudna strasznie się robię 😂 jak jutro wstanę i 🍒 będą mnie mniej bolały niż dziś to znaczy, że 🐒 szykuje się do ataku 😂 zazwyczaj dwa dni wcześniej już bok staje się coraz mniejszy
    Ja to mam teraz tak że wszystko mnie denerwuje masakra, takie nerwy mam dziś dziwne, marudzę dużo.

Rano testuje obadamy co z tego będzie,

Jolcia90 lubi tę wiadomość

• Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma ja tam widzę kreskę, zobaczysz że koniec będzie zielony 💕!!!

Powinnam się nie denerwować, ale jak widzę to co się dzieje na świecie to mnie aż telepie że strachu i nerwów 😪

Jolcia jeszcze jest szansa! Trzymam mocno kciuki 🤞

Jolcia90 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ