Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hania nie mogę podejrzeć Teojego wykresu. Usunęłas;(?Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Wjedzma wrote:BuBu kibicuje Ci z całych sił, niech to będzie ten cykl ✊ ❤️ mąż na pewno zadowolony z pobudki 🤭🤪
paull97, jeśli te plamienie było implantacyjne to myślę że 2-3 dni przynajmniej potrzeba, żeby beta zaczęła rosnąćPrzypomnisz mi ile dpo jesteś? Kiedy termin 🐒?
A więc tak,
21.01 malutkie, jednorazowe brązowe plamienie na wkładce
24.01 śluz zabarwiony na różowo, też niewiele, też jednorazowe, dosłownie widać było na papierze
26.01 rano dość sporo żywej krwi że śluzem i też jednorazowe, po poludniu już się zamieniło w brązowe plamienia. Wieczorem nic.
Dzisiaj lekkie takie jak kawa z mlekiem plamienie..
Niby jestem 8dpo, ale jak mówiłam bardzo ciężko to wykryć.. Mogę zakładać, że owulacja była po 15.02.
A 🐒 niby na być 5.03.. -
paull97 wrote:A więc tak,
24.01 śluz zabarwiony na różowo, też niewiele, też jednorazowe, dosłownie widać było na papierze
26.01 rano dość sporo żywej krwi że śluzem i też jednorazowe, po poludniu już się zamieniło w brązowe plamienia. Wieczorem nic.
Niby jestem 8dpo, ale jak mówiłam bardzo ciężko to wykryć.. Mogę zakładać, że owulacja była po 15.02.
A 🐒 niby na być 5.03..nie zakładam ze coś innego, żadnych zdrowotnych problemów
trzymam kciuki
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Albo miałaś plamienie owulacyjne albo implantacyjne.
nie zakładam ze coś innego, żadnych zdrowotnych problemów
trzymam kciuki
Szczerze to ja już się gubię w tym cyklu.. Gorzej niż na jakimś Rollercoasterze 😂 Czyli uważacie, że za wcześnie i na tygodniu zrobić test? -
Wjedzma, dzisiaj podskoczyła na 36,84 ale to raczej może byc od małego bo on gorączkuje wiec byc może i mnie coś bierze.
Tedka, nie usunęłam tylko zaczął się nowy cykl u mnie wiec tamten wykres znikł. 😅Tedka lubi tę wiadomość
-
paull97 wrote:A więc tak,
A 🐒 niby na być 5.03..
Myślę to samo co Tedka. Z tego co kojarzę to plamienie implantacyjne to zazwyczaj różowy śluz albo właśnie żywa krew. Jeśli jesteś niecierpliwa to zatestuj za 2 dni, a jak cierpliwa to poczekaj chociaż do 3 marca 🤭 -
Hania007 wrote:Wjedzma, dzisiaj podskoczyła na 36,84 ale to raczej może byc od małego bo on gorączkuje wiec byc może i mnie coś bierze.
Tedka, nie usunęłam tylko zaczął się nowy cykl u mnie wiec tamten wykres znikł. 😅Hania007 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Super sprawa. W takim razie trzymam kciuki aby to sie przełożyło na piękne dwie kreseczki. Ja stymulowana byłam raz, lametta, urosły mi dwa pecherzyki, ale pękł chyba tylko jeden. Juz nie pamietam. Teraz dzięki ziółkom ojca sroki miałam tez dwa pecherzyki, w każdym cyklu picia, ale tez jeden pękał. Nie ma takich dużych szans jak u Ciebie, ale liczę mocno na każdy cykl
Kochana jeżeli u Was parametry nasienia są ok to macie znacznie większe szanse niż my 😊 u nas to loteria 😊 i bardzo dobrze, trzeba mieć nadzieję że się uda 😊 trzymam kciuki 🤞34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Hania007 wrote:Wjedzma, dzisiaj podskoczyła na 36,84 ale to raczej może byc od małego bo on gorączkuje wiec byc może i mnie coś bierze.
Tedka, nie usunęłam tylko zaczął się nowy cykl u mnie wiec tamten wykres znikł. 😅
Dużo zdrówka dla synkadawaj znać jak tam u Ciebie sytuacja, jak nie wróci 🐒 to może warto by było machnąć test dla pewności?
Hania007 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, życzę Wam wspaniałej niedzieli!
Wjedzma, jak tam Twoje testy? Kreska ciemnieje?
Felinka, dobrze Cię tu widzieć w dobrym nastroju i zdrowiu
Dominisia, jeszcze raz gratuluję! Dziewczyny mają rację, już nic nie sprawdzaj! Pełen relaks
Tedka, coś czuję, że to będzie Twój cykl, mocno trzymam za Ciebie kciuki!
Hania, zdrowia dla synka!Tedka, Dominisia35, Felinka94, Hania007 lubią tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Wjedzma wrote:Kirra nie robiłam
wieczorkiem zrobię, teraz się zbieram na masaż i mam zamiar się zrelaksować jak nigdy 💪 a jak u Ciebie?
U mnie wczoraj negatyw. Małpy dalej brak... czekam. Według apki dziś jestem 13dpo (dziś nie robiłam testu) i wczoraj powinnam dostać okresu. Już czułam, że małpa jest - i guzik nie ma.🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Wjedzma wrote:Myślę to samo co Tedka. Z tego co kojarzę to plamienie implantacyjne to zazwyczaj różowy śluz albo właśnie żywa krew. Jeśli jesteś niecierpliwa to zatestuj za 2 dni, a jak cierpliwa to poczekaj chociaż do 3 marca 🤭
Dodam, że szyjka wysoko, średnio twarda, zamknięta. Śluz taki kremowo lepki, dość dużo go jest..
Spróbuję być cierpliwa 😂 -
Dominisia35 wrote:Dzień dobry!
Dziewczynki dziękuję za taki odzew! Jesteście najlepsze! Macie rację że wszystkim, wyrzucam w kat termometr i nigdzie nie grzebie! Aż będzie mi dziwnie jutro rano, to taka moja mała rutyna już 🤭
Zrobiłam test rano, niestety miałam tylko pinka 😪ale jak uda mi się jutro dorwac doza to na pewno kupię!
Dzisiejszy test jest zdecydowanie ciemniejszy niż wczoraj 😮 może na zdjęciu tego nie widać, ale w rzeczywistości, podsyłam wam
https://zapodaj.net/0c10f3984d96c.jpg.htmlDominisia35 lubi tę wiadomość
-
Bubu ale piękny wynik
super, kciuki żeby się udało
❤️✊🏼✊🏼
Wjedzma czekam na Twój test dziś✊🏼✊🏼
Dominisia niech ciemnieje, niech ciemnieje! 😃✊🏼✊🏼
Paul zatestuj ale jak Wjedzma mówi, taki 3 marca myślę że będzie ok 😊😊
Kirra z tym zdrowiem bym nie przesadzała 😆
Tak mnie dzisiaj połamało po nocy że się prawie poszczalam jak się do łazienki człapałam (jakiś ból w plecach i pośladku 🙄) myślałam że starego będę budzić żeby pomógł mi dotrzeć do łazienki 🙈😆Dominisia35, BuBu90 lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Dziewczyny, tak jak wczesniej pisalam, spisalam ten cykl na straty, wczoraj zrobilam test, Biel wizira. Nawet zapisalam sie na testowanie na marzec na forum ogolnym. Dzisiaj okresu nie bylo, wiec zrobilam ponownie test....I normalnie nie wierze.
https://naforum.zapodaj.net/f03ed45d4e7d.jpg.html
W sumie to kolejny test pokazal to samo, owulacyjny tez pozytywny.... Jestem w ciezkim szoku 🙈Kirra, Iwonay, Dominisia35, Felinka94, Vanilliowaczekolada, Kasiak89 lubią tę wiadomość
Starania od Lipiec 2021
- MTHFR c677t homozygota
- Pai-1 4g/5g homozygota -
Agaw wrote:Dziewczyny, tak jak wczesniej pisalam, spisalam ten cykl na straty, wczoraj zrobilam test, Biel wizira. Nawet zapisalam sie na testowanie na marzec na forum ogolnym. Dzisiaj okresu nie bylo, wiec zrobilam ponownie test....I normalnie nie wierze.
W sumie to kolejny test pokazal to samo, owulacyjny tez pozytywny.... Jestem w ciezkim szoku 🙈
Możesz trochę bardziej przybliżyć swoją sytuację? Bo ja chyba jestem w podobnej (?) Wczoraj miałam dzień okresu i negatyw - biel. Dziś nie testowałam, ale dalej nie mam okresu... i też to już spisałam na straty.🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Mam za soba jednego biochema, dokladnie rok temu, okazalo sie ze mam mutacje mthfr I pai-1, pozniej bralam acard w trakcie staran, ale pozytywu nie widzialam. W tym cyklu byla heparyna od owulacji - I jesli faktycznie sie udalo, to mysle ze to bylo u mnie kluczowe.
Wczoraj nie bylo nawet cienia, szyjka macicy jak na okres, piersi jakos specjalnie nie bola, serio bylam przekonana, ze to nie w tym cyklu bedzie pozytyw.Kirra lubi tę wiadomość
Starania od Lipiec 2021
- MTHFR c677t homozygota
- Pai-1 4g/5g homozygota -
nick nieaktualnyBardzo gratuluję wszystkim pozytywnych kreseczek, ja niestety coś jestem podłamana. Trzymam kciuki za te z Was, które jeszcze nie testują lub mają niejasną sytuację, nikomu nie życzę tych wszystkich biochemów - dotarło do mnie, że coś jest ze mną nie tak, skoro tyle ich mam. Muszę nabrać powietrza i złapać motywacji na ten cykl, bo aktualnie to chce mi się raczej płakać niż dalej się starać. Nie wiem co mi jest, jakaś depresja mnie łapie, więc na parę dni nie będę się odzywać, żeby tutaj nie smęcić i nie psuć Wam humorów, bo widzę, że Wszystkie macie ekstra zapał. Ale będę czytać, żeby być w miarę na bieżąco. Jak kreseczki się pojawia, to z góry gratuluję ! 💕
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2022, 14:21
Tedka, Dominisia35 lubią tę wiadomość
-
Agaw wrote:Dziewczyny, tak jak wczesniej pisalam, spisalam ten cykl na straty, wczoraj zrobilam test, Biel wizira. Nawet zapisalam sie na testowanie na marzec na forum ogolnym. Dzisiaj okresu nie bylo, wiec zrobilam ponownie test....I normalnie nie wierze.
W sumie to kolejny test pokazal to samo, owulacyjny tez pozytywny.... Jestem w ciezkim szoku 🙈
A to wczoraj nawet cienia nic nie było?
Który to dpo?