Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny, ja przez w 1 fazie jestem oaza spokoju. W 2 dostaje obsesji dlatego się boje, ale z drugiej strony nie musiałabym biec na progesteron albo na monitoring.
W tym cyklu poryczalam się z wściekłości w dniu owulacji bo byłam pokłócona z mężem. Mąż myślał że ryczę przez niego a ryczalam bo wiedziałam że moja pierniczona komórka jajowa ma tylko 24 godziny. Kumacie to? MASAKRA.
♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie
Starania od 08.2018 -
Camarilla wrote:Dzięki dziewczyny, ja przez w 1 fazie jestem oaza spokoju. W 2 dostaje obsesji dlatego się boje, ale z drugiej strony nie musiałabym biec na progesteron albo na monitoring.
W tym cyklu poryczalam się z wściekłości w dniu owulacji bo byłam pokłócona z mężem. Mąż myślał że ryczę przez niego a ryczalam bo wiedziałam że moja pierniczona komórka jajowa ma tylko 24 godziny. Kumacie to? MASAKRA.
Zdecydowanie kumam. Ja wpadam w panikę i zaczynam strzelać focha jak sie nie udaje ❤️ A ja akurat mam owu i wydaje mi sie ze moja komórka nie dożyje do 24h :pStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Sowella wrote:Tedka dobrze napisane
Zarowno mierzenie temp jaki robienie testow owu to troche takie zycie z zegarkiem w reku zeby sie wstrzelic w odpowiedni moment, co faktycznie moze odbierac spontanicznosc i przyjemnosc. Ale wszystko zalezy od sytuacji.. jesli starania juz sa dlugie (bez spin, wykresow itd) a czas ucieka to warto siegnac po rozne metody, albo jak sa problemy z nasieniem i trzeba sie wstrzelic w odpowiedni moment itd. Itd.
Nam psycholog radzila, zeby maz prowadzil wykres zeby kobieta nie przejmowala stresu z tym zwiazanego. Ale u nas by to nie zadzialalo bo mam za dobra pamiec do cyferek i bym sobie wykrea ukladala w glowie 🤣
Ja do rodzicow mam 2.5 drogi, i niestety faktycznie z dzieckiem ilosc wyjazdow sie zmniejszyla bo zawsze cos.. jak bylo mniejsze to kiepsko znosilo jazde no i caly majdan trzeba bylo brac 🤣 teraz jak starsze to znow jakies przeziębienia, wycieczki itd. Ciagle cos
Ja to wole sama wszystkiego pilnować poza tym mój maz w tym aktywnie uczestniczy, czasami aż mam dość mu wszystkiego tłumaczyć, bo ciagle dopytuje spragniony informacji i zainteresowany. A to czy juz zmierzyłam temp rano i żebym pamietała! A to czy juz sie zbliżają te dni, żebym dała mu znać, ze musimy koniecznie pare razy żeby była pewność :p a to czy suplementy juz bierzemy (rano i wieczorem), czy juz ziółka będę sobie parzyla, czy są juz dwie kreski na testach owu, ba, nawet lubi patrzeć na te kreski :p dzizus. :p ale z drugiej strony sie cieszę, bo kiedyś to była walka zeby na badania poszedł także jest progres. Wspólnie sie staramy i nawzajem siebie luzujemyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 22:19
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Cześć kochane, jak samopoczucia?
Ja dzisiaj katar, gardło boli, ogólny rozkład.
Aprpos śledzenia wykresów i temperatur to chyba u mnie się nie da nic wyczytać i nie wyłapię spadku na okres, bo chyba mam gorączkę i temperatura mi rośnie
Zatem czekam na @, niech przyłazi już kiedy chce, byle szybko bo spieszy mi się do nowego cyklu już.
Buziaki!Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka zdrówka, oby przeziebienie szybko minelo!
Tedka wrote:Ja to wole sama wszystkiego pilnować poza tym mój maz w tym aktywnie uczestniczy, czasami aż mam dość mu wszystkiego tłumaczyć, bo ciagle dopytuje spragniony informacji i zainteresowany. A to czy juz zmierzyłam temp rano i żebym pamietała! A to czy juz sie zbliżają te dni, żebym dała mu znać, ze musimy koniecznie pare razy żeby była pewność :p a to czy suplementy juz bierzemy (rano i wieczorem), czy juz ziółka będę sobie parzyla, czy są juz dwie kreski na testach owu, ba, nawet lubi patrzeć na te kreski :p dzizus. :p ale z drugiej strony sie cieszę, bo kiedyś to była walka zeby na badania poszedł także jest progres. Wspólnie sie staramy i nawzajem siebie luzujemy
Moj z kolei nie ma pojecia kiedy jaki dzien cyklu i nawet nie pyta..
Ostatnio robilam monitoring, mowilam mu ze nie pekl pecherzyk ze musze isc jeszcze raz. Wychodze z kolejnej wizyty mpwie mu ze nic z tego bo nie peklo itd a on - czyli nie jestes w ciazy? 🙈
Takze tego.. sama wszystkiego musze pilnowac choc czasem sa miesiace gdzie sie odpala z pytaniami o plodne
Jedynie dieta jest na jego glowie ale za to dzoelnie wozi mnie na wszystkie wizyty i badaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 09:07
Tedka lubi tę wiadomość
On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
nick nieaktualny
-
Maciejka🌸 wrote:Tedka a robiłaś może test?😎coś dziwna ta Twoja temp.🍀
Miłego dnia dziewczyny 😽
Robiłam wczoraj rano bobo test 25, negatywny.
DZiwna bo pewnie z choroby gorączkę mam zamiast malec to sie wysoko trzyma przez to choróbsko i nic juz nie wiemStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Camarilla wrote:Dzięki dziewczyny, ja przez w 1 fazie jestem oaza spokoju. W 2 dostaje obsesji dlatego się boje, ale z drugiej strony nie musiałabym biec na progesteron albo na monitoring.
Zdecydowanie wiem co czujesz. To jest przerażające, że nasz komórka jajowa ma tylko 24 godziny. Masakra, to potrafi zdołować 😔 -
A ja wczoraj wieczorem siknęłam na test i co, i biel. Zero cienia, nic a nic. Smutno mi się zrobiło 😔 Chciałabym żeby już był weekend wtedy sytuacja się wyjaśni. Ta bezsilność jest przerażająca 😔 Najgorsze jest to, iż druga ciąża udała się w 1cs. Myślałam, że teraz też się szybko uda. Wiem, że to dopiero 4cs ale jakoś tak mi smutno i przykro 😔
-
nick nieaktualnyCamarilla wrote:Dzięki dziewczyny, ja przez w 1 fazie jestem oaza spokoju. W 2 dostaje obsesji dlatego się boje, ale z drugiej strony nie musiałabym biec na progesteron albo na monitoring.
Jasne ze rozumiemy. Takie emocje przeszła juz chyba każda z nas 🙂 Ważne się nie poddawać -
nick nieaktualnyTedka wrote:Cześć kochane, jak samopoczucia?
Ja dzisiaj katar, gardło boli, ogólny rozkład.
Aprpos śledzenia wykresów i temperatur to chyba u mnie się nie da nic wyczytać i nie wyłapię spadku na okres, bo chyba mam gorączkę i temperatura mi rośnie
Zatem czekam na @, niech przyłazi już kiedy chce, byle szybko bo spieszy mi się do nowego cyklu już.
Buziaki!
Zdrówka 🙂 -
@Tedka, mam tak samo jak Ty
Okres powinien być dwa dni temu, testy czyste, dziś boli łeb i chciałabym już dostać okresu!
Mój mąż zaskakująco sporo wie, choć się nie przyznaje, doskonale wie, kiedy zaczyna mi się cykl i kiedy mam owulację, choć z precezyjnymi datami i tak czeka na sygnał ode mnie. Śmieszne to, ale dzięki temu czuję, ze oboje idziemy w tym samym kierunku.25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Ja w tym cyklu nie mam jakoś żadnego przeczucia... Nawet nie "czułam" owulacji i totalnie nic nie czuje taka pustka 🧐🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Kirra wrote:Ja w tym cyklu nie mam jakoś żadnego przeczucia... Nawet nie "czułam" owulacji i totalnie nic nie czuje taka pustka 🧐
Pamiętaj, że czasem los działa "na przekór".
Ja byłam w tym miesiącu dobrej myśli, udało nam się wrócić ze świąt u rodziców "na czas" , dwa dni później miałam plamienie owulacyjne, wszystko w miarę się udało, choć w tym miesiącu bez testów owu. Teraz okres mi się spóźnia, ale się nie łudzę, bo 2-3 razy w roku tak mam, że się wydłuża.
Kirra lubi tę wiadomość
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Milixx wrote:Tedka póki nie ma 🐒 to jest nadzieja. Na kiedy masz termin 🐒? Może warto jeszcze się skusić na test 😈
Kochana na razie to na nic nie mam siły, totalnie mnie zwaliło z nóg. A testów w domu juz brak :p wytrzymam a i tak czuje ze @ przyjdzie o czasieStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Kochana na razie to na nic nie mam siły, totalnie mnie zwaliło z nóg. A testów w domu juz brak :p wytrzymam a i tak czuje ze @ przyjdzie o czasie
To dużo zdrówka życzę 😊😊Kirra lubi tę wiadomość
-
Kirra wrote:Ja w tym cyklu nie mam jakoś żadnego przeczucia... Nawet nie "czułam" owulacji i totalnie nic nie czuje taka pustka 🧐
Ja też mam taka pustkę w tym cyklu od samego początku, od 1dc.. ciekawe jakie będzie zakończenie u Nas obydwóch 🤞🏻🍀Kirra lubi tę wiadomość
-
Milixx wrote:A ja wczoraj wieczorem siknęłam na test i co, i biel. Zero cienia, nic a nic. Smutno mi się zrobiło 😔 Chciałabym żeby już był weekend wtedy sytuacja się wyjaśni. Ta bezsilność jest przerażająca 😔 Najgorsze jest to, iż druga ciąża udała się w 1cs. Myślałam, że teraz też się szybko uda. Wiem, że to dopiero 4cs ale jakoś tak mi smutno i przykro 😔
Dziękuję za życzenia.
O to i tak jestes szybciutka powiem Ci skoro pierwsza tak szybko się udała, to na pewno i kolejną nie bedziesz długo czekać Nie smuć się Póki to się nie przedłuża jakoś Bóg wie ile, tak jak u mnie to przyjmij postawę radosnego wyczekiwania Łatwo się mówi, ale trzeba sobie wmówić, jak dzieckuStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.