Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tedka wrote:Nie przejmuj się. każdy nowy rozdział jest jednocześnie ekscytujący i trudny. Tatę będziesz odwiedzać często, może i on Was na pewno wszystko będzie wspaniale. Ciesz się tym co nadchodzi, nie szukaj smutków.
A test może jeszcze być za wcześnie nie można tracić nadziei do samego końca
Trzymam kciuki za wszystko! Nowe mieszkanie, nowe miasto, nowe życie może i za chwilę, krótszą, dłuższą, nowa osoba na świecie skup się na remoncie, jak głowa trochę odpuści to może co innego zaskoczy
A co do starań, teraz pewnie ich w zasadzie nie będzie, bo będziemy mieszkać chwilę u teściów,tam kiepskie warunki mamy na ❤️ także dziś wszystko wydaje mi się źle 😂 pms jak jasna cholera! -
Milixx wrote:Ja już bym chciała piątek. Po pierwsze - chciałabym mieć środę za sobą bo mam wizytę z synek u anestezjologa przed zabiegiem. Po drugie mam w piątek zamiar testować. Chciałabym już wiedzieć jaki jest finał tego cyklu. Dobija mnie to niewiedza 😔 najgorsze, że nie mam żadnych objawów prócz raz na jakiś czas za bolą cycki i zakuje coś w podbrzuszu. Zero krostki na twarzy i bólu miesiączkowego - w poprzednich cyklach już od 7 dpo miała te objawy. Boje się, że za mocno nastawiam się na piękny koniec z ⏸ kreseczkami i w dniu testowania upadnę mocno na ziemię.
Milixx lubi tę wiadomość
-
Abcia wrote:U mnie nadal nic. Ale test poranny negatywny. No cóż Wolałabym już dostać okres, bo przez jego brak musiałam właśnie przełożyć masaż, który dostałam na Mikołajki To dopiero bedzie odprężenie
@Słomka - miałam dokładnie te same odczucia wyprowadzając się z domu. Na szczęście niedawno zrobiłam prawko i jak chcę zobaczyć rodziców to wsiadam i za 2 godziny już piję u nich kawę. Pomyśl ile nowych rzeczy przed Tobą!
Kurier podrzucił mi też paczkę z apteki - w niej niepokalanek, niech jego moc będzie ze mną
Powodzenia w spożyciu i pożyciuAbcia lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Wracam do żywych po boosterze, zwaliło mnie z nóg na całą niedzielę.
Umówiłam się już na kolejny monitoring, oby owu była w tym cyklu.
Kciukasy za wszystkie testujące w tym tygodniu!Tedka, Słomka lubią tę wiadomość
On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySłomka... Eh.. Jak ja Cie rozumiem...czeka mnie przeprowadzka za jakieś 2/3 miesiące...kiedyś byłam podekscytowana,a z każdym dniem boję się tego co raz bardziej...Ale już nie ma odwrotu,więc staram sie nie myśleć o tym co może być źle. Przyjmuje postawę wyczekującą i jednocześnie otwartą na nowe...ale znam siebie i wiem,że tęsknotę za tym co było będzie mi ciężko okiełznać...
Powodzenia kochana!!! Czasem nowy rozdział jest potrzebny😘Słomka lubi tę wiadomość
-
Maciejka🌸 wrote:Wjedźma, Tedka dzięki 😽
Nowa ✊🍀 -
Maciejka, przykro mi 3mam kciuki za nastepny cykl!
Maciejka🌸 lubi tę wiadomość
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Abcia dzięki za dobre słowo. U mnie to będą 4 godziny drogi. A że mam trzyletnią córeczkę to niestety większą wyprawa, ale wierzę w to, że będę często w moim rodzinnym mieście.
Maciejka- miałam to samo. Postawa wyczekująca 😁 ale jednocześnie myślałam, że łatwiej mi będzie. Daleko się przeprowadzasz?
Już bym chciała weekend za tydzień. Niech będzie ten okres i koniec nadziei, bo bez sensu się karmię chorą nadzieją. Chociaż wiem, że się nie udało, bo czuję po sobie 😬 -
Melduje nowy cykl.
Niestety tak jak się spodziewałam, nic z tego.
Teraz żeby tylko M dojechal do domu z delegacji na owulację 🤣
Chyba wrócę do mierzenia temperatury. Co myślicie?
Nie mam jak dojeżdżac na monitoring a z drugiej strony trochę się boje ze będę sprawdzac non stop wykres i go analizować ...Marta100 lubi tę wiadomość
♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie
Starania od 08.2018 -
Camarilla wrote:Melduje nowy cykl.
Nie mam jak dojeżdżac na monitoring a z drugiej strony trochę się boje ze będę sprawdzac non stop wykres i go analizować ...Camarilla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Camarilla wrote:Melduje nowy cykl.
Nie mam jak dojeżdżac na monitoring a z drugiej strony trochę się boje ze będę sprawdzac non stop wykres i go analizować ...
Ogólnie ja nie jestem zwolenniczką tych wykresów temperatur itp - doprowadza to do jakiejś manii a przecież seks spontaniczny ma być przyjemnością... No i też mniej stresu i spiny mam nadzieję że pozytywnie wpływa na pomyśle zakończenie 🤞Camarilla lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Juz i ja niedługo dołączę do tych z Was, które wlasnie nawiedziła @. U mnie dzisiaj 14dpo a pewnie dobije do 16 i wtedy przyjdzie małpa.
Ja osobiście do tej pory nie bawiłam sie w wykresy itd, ale zaczęłam od tego cyklu wlasnie. Nie fiksuje sie na nim, ale dzięki temu uspokoiłam sie ze owu na pewno jest i ze mam odpowiednie te wykresy, zdrowe, ze przed owu niższe temp, a po wyższe. Owu potwierdzona tez monitoringiem wiec wszystko sie zgadza. Na spontany to ja juz nie mam czasu… oczywiście nie kochamy sie tylko z zegarkiem w ręku, ale jeśli ktoś tak jak ja ma juz swoj wiek, a nigdy w ciąży nie był to niestety ale musze sie liczyć z tym ze czas na amorki i liczenie na „wpadki” dawno minął. kwestia podejścia i znalezienia zdrowego rozumu w tym wszystkim. Po prostu jak są te dni to bierzemy sie do roboty ale tez mamy z tego jakaś frajdę znamy sie juz dobrze i na tyle ze wiemy ze to nie jest TYLKO mechaniczny seks mimo wszystko
Moje podejście moze jest tez trochę inne ze względu na jakieś nasze problemy jak do tej pory łapiemy sie wszystkiego zatemKirra, Nowa.. lubią tę wiadomość
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Juz i ja niedługo dołączę do tych z Was, które wlasnie nawiedziła @. U mnie dzisiaj 14dpo a pewnie dobije do 16 i wtedy przyjdzie małpa.
Ja osobiście do tej pory nie bawiłam sie w wykresy itd, ale zaczęłam od tego cyklu wlasnie. Nie fiksuje sie na nim, ale dzięki temu uspokoiłam sie ze owu na pewno jest i ze mam odpowiednie te wykresy, zdrowe, ze przed owu niższe temp, a po wyższe. Owu potwierdzona tez monitoringiem wiec wszystko sie zgadza. Na spontany to ja juz nie mam czasu… oczywiście nie kochamy sie tylko z zegarkiem w ręku, ale jeśli ktoś tak jak ja ma juz swoj wiek, a nigdy w ciąży nie był to niestety ale musze sie liczyć z tym ze czas na amorki i liczenie na „wpadki” dawno minął. kwestia podejścia i znalezienia zdrowego rozumu w tym wszystkim. Po prostu jak są te dni to bierzemy sie do roboty ale tez mamy z tego jakaś frajdę znamy sie juz dobrze i na tyle ze wiemy ze to nie jest TYLKO mechaniczny seks mimo wszystko
Moje podejście moze jest tez trochę inne ze względu na jakieś nasze problemy jak do tej pory łapiemy sie wszystkiego zatem🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Kirra wrote:Super Tedka że w ten sposób o tym piszesz, dobre podejście! A w jakim wieku jesteś (jeśli to nie tajemnica) ja mam 30 lat więc też już nie nowicjuszka 🤣 a no i w ciąży jeszcze nie byłam
Ja w tym roku skończę 35. Wiec jak widzisz nie jest to moze dużo jak na dzisiejsze czasy, ale jeśli chodzi o rodzenie dzieci to ostatnie momenty. Chodzi tez o zdrowie dziecka, i inne kwestie. A staramy sie juz dwa lata, po ślubie tez jesteśmy kawałek, wiec… spontany juz daleko za nami.Kirra lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
nick nieaktualnyCamarilla wrote:Melduje nowy cykl.
Nie mam jak dojeżdżac na monitoring a z drugiej strony trochę się boje ze będę sprawdzac non stop wykres i go analizować ...
Cześć 🙂
Myślę że mierzenie temperatury nie zaszkodzi. U mnie przynajmniej daje jakiś tam pogląd. Choc tez już obiecałam sobie ze nie będę analizować non stop wykresu. W poprzednich cyklach robiłam to bez przerwy. A to tez dobre nie jest.
Nowy cykl nowe możliwości 😊 -
Tedka dobrze napisane
Zarowno mierzenie temp jaki robienie testow owu to troche takie zycie z zegarkiem w reku zeby sie wstrzelic w odpowiedni moment, co faktycznie moze odbierac spontanicznosc i przyjemnosc. Ale wszystko zalezy od sytuacji.. jesli starania juz sa dlugie (bez spin, wykresow itd) a czas ucieka to warto siegnac po rozne metody, albo jak sa problemy z nasieniem i trzeba sie wstrzelic w odpowiedni moment itd. Itd.
Nam psycholog radzila, zeby maz prowadzil wykres zeby kobieta nie przejmowala stresu z tym zwiazanego. Ale u nas by to nie zadzialalo bo mam za dobra pamiec do cyferek i bym sobie wykrea ukladala w glowie 🤣
Ja do rodzicow mam 2.5 drogi, i niestety faktycznie z dzieckiem ilosc wyjazdow sie zmniejszyla bo zawsze cos.. jak bylo mniejsze to kiepsko znosilo jazde no i caly majdan trzeba bylo brac 🤣 teraz jak starsze to znow jakies przeziębienia, wycieczki itd. Ciagle cosTedka lubi tę wiadomość
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪