Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Słomka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Nie przejmuj się. <3 każdy nowy rozdział jest jednocześnie ekscytujący i trudny. Tatę będziesz odwiedzać często, może i on Was :) na pewno wszystko będzie wspaniale. Ciesz się tym co nadchodzi, nie szukaj smutków. :)
    A test może jeszcze być za wcześnie :) nie można tracić nadziei do samego końca :)
    Trzymam kciuki za wszystko! :) Nowe mieszkanie, nowe miasto, nowe życie ;) może i za chwilę, krótszą, dłuższą, nowa osoba na świecie :) skup się na remoncie, jak głowa trochę odpuści to może co innego zaskoczy ;)
    Dzięki Tedka! Nie myślałam, że ta przeprowadzka będzie taka trudna. Przeprowadzamy się nie do innego miasta a właściwie na wieś. Może nie taką typowa, bo to nadmorska miejscowość ☺️ w zasadzie będę miała jakieś 30 sekund drogi na plażę. Niby spełnienie marzeń, a dziś gdybym tylko mogła cofnąć czas kiedy się na to decydowałam, to od razu bym to zrobiła. Choć teraz decydowałyby emocje 😔 oczywiście będę odwiedzać tatę i on mnie, ale wiadomo, to nie to samo. No ale muszę stawić temu czoła.
    A co do starań, teraz pewnie ich w zasadzie nie będzie, bo będziemy mieszkać chwilę u teściów,tam kiepskie warunki mamy na ❤️ także dziś wszystko wydaje mi się źle 😂 pms jak jasna cholera!

• Słomka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Ja już bym chciała piątek. Po pierwsze - chciałabym mieć środę za sobą bo mam wizytę z synek u anestezjologa przed zabiegiem. Po drugie mam w piątek zamiar testować. Chciałabym już wiedzieć jaki jest finał tego cyklu. Dobija mnie to niewiedza 😔 najgorsze, że nie mam żadnych objawów prócz raz na jakiś czas za bolą cycki i zakuje coś w podbrzuszu. Zero krostki na twarzy i bólu miesiączkowego - w poprzednich cyklach już od 7 dpo miała te objawy. Boje się, że za mocno nastawiam się na piękny koniec z ⏸ kreseczkami i w dniu testowania upadnę mocno na ziemię.
    Eeeej ale to przecież dobry znak, że jest inaczej niż zwykle! Ja jak właśnie wychodzą pryszcze i zaczynam czuć brzuch to wiem, że pewnie się nie udało. Także Kochana kciuki ✊

Milixx lubi tę wiadomość

• Tedka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcia wrote:
    U mnie nadal nic. Ale test poranny negatywny. No cóż :D Wolałabym już dostać okres, bo przez jego brak musiałam właśnie przełożyć masaż, który dostałam na Mikołajki ;) To dopiero bedzie odprężenie :)

@Słomka - miałam dokładnie te same odczucia wyprowadzając się z domu. Na szczęście niedawno zrobiłam prawko i jak chcę zobaczyć rodziców to wsiadam i za 2 godziny już piję u nich kawę. Pomyśl ile nowych rzeczy przed Tobą!

Kurier podrzucił mi też paczkę z apteki - w niej niepokalanek, niech jego moc będzie ze mną ;)

Powodzenia w spożyciu ;) i pożyciu :P <3

Abcia lubi tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Sowella Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do żywych po boosterze, zwaliło mnie z nóg na całą niedzielę.
    Umówiłam się już na kolejny monitoring, oby owu była w tym cyklu.

Kciukasy za wszystkie testujące w tym tygodniu!

Tedka, Słomka lubią tę wiadomość

On i Ona: 33 lata
    2017: upragnione szczęście <3
    07.2019: start starań o rodzeństwo
    01.20: 6tydz.👼
    09.20: cb
    11.20: cb, bhcg 20
    05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
    06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
    09.21: cb bhcg 12->25->29
    9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl
    Krzywa gluk. 101/149/100❌
    Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪

Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
    Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2022, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przylazla franca. I tyle, jestem dziś nabuzowaną i wredną babą, i takiej się nie lubię...mam nadzieję,że za kilka dni wszystko wróci do normy.

Oby Wam testy pokazały w tym cyklu dwie kreseczki. Ja dziś startuje od nowa.
    😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2022, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka... Eh.. Jak ja Cie rozumiem...czeka mnie przeprowadzka za jakieś 2/3 miesiące...kiedyś byłam podekscytowana,a z każdym dniem boję się tego co raz bardziej...Ale już nie ma odwrotu,więc staram sie nie myśleć o tym co może być źle. Przyjmuje postawę wyczekującą i jednocześnie otwartą na nowe...ale znam siebie i wiem,że tęsknotę za tym co było będzie mi ciężko okiełznać...
    Powodzenia kochana!!! Czasem nowy rozdział jest potrzebny😘

Słomka lubi tę wiadomość

• Nowa.. Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka🌸 wrote:
    Wjedźma, Tedka dzięki 😽
    Nowa ✊🍀
    U mnie niestety beta ujemna, coś plamienie nabiera intensywnosci, za to przeciwciała na covid dodatnie . Tak myślałam, ze przechodziłam między 10 a 20 grudnia ... Czyżby covid tak namieszał w cyklu ... Było też dużo stresu i 2 ataki paniki zwiazane z ciężkim oddychaniem ...

• Sowella Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka, przykro mi :( 3mam kciuki za nastepny cykl!

Maciejka🌸 lubi tę wiadomość

9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl

• Słomka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcia dzięki za dobre słowo. U mnie to będą 4 godziny drogi. A że mam trzyletnią córeczkę to niestety większą wyprawa, ale wierzę w to, że będę często w moim rodzinnym mieście.
    Maciejka- miałam to samo. Postawa wyczekująca 😁 ale jednocześnie myślałam, że łatwiej mi będzie. Daleko się przeprowadzasz?
    Już bym chciała weekend za tydzień. Niech będzie ten okres i koniec nadziei, bo bez sensu się karmię chorą nadzieją. Chociaż wiem, że się nie udało, bo czuję po sobie 😬

• Camarilla Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje nowy cykl.
    Niestety tak jak się spodziewałam, nic z tego.
    Teraz żeby tylko M dojechal do domu z delegacji na owulację 🤣

Chyba wrócę do mierzenia temperatury. Co myślicie?
    Nie mam jak dojeżdżac na monitoring a z drugiej strony trochę się boje ze będę sprawdzac non stop wykres i go analizować ...

Marta100 lubi tę wiadomość

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • Słomka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Melduje nowy cykl.

Nie mam jak dojeżdżac na monitoring a z drugiej strony trochę się boje ze będę sprawdzac non stop wykres i go analizować ...
    Myślę, że mierzenie jest w miarę spoko jak się ma taki dość stały tryb funkcjonowania. No i jeśli jest się osobą,która nie wkręca się tak bardzo w temat. Ja np wiem,że pewnie więcej by mi to szkody niż korzyści przyniosło. Za bardzo bym się spinała i kontrolowała. Tak mi się.wydaje, ale kto wie, może kiedyś sięgnę i po ta metodę.

Camarilla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2022, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, Camarilla 😔 walczymy dalej, choć dziś trudno,ale za kilka dni znów będziemy wojować 😘

Nowa.. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2022, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sowella😽

Sowella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2022, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka u mnie 20 km. Od aktualnego zamieszkania. Z dużego miasta na małą wioskę. Tylko do rodziców będę miała dalej bo 70km.🙁

• Kirra Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Melduje nowy cykl.

Przykro mi i trzymam mocno kciuki za kolejny cykl! 🍀🤞🤞🤞

Ogólnie ja nie jestem zwolenniczką tych wykresów temperatur itp - doprowadza to do jakiejś manii a przecież seks spontaniczny ma być przyjemnością... No i też mniej stresu i spiny mam nadzieję że pozytywnie wpływa na pomyśle zakończenie 🤞

Camarilla lubi tę wiadomość

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz i ja niedługo dołączę do tych z Was, które wlasnie nawiedziła @. U mnie dzisiaj 14dpo a pewnie dobije do 16 i wtedy przyjdzie małpa.

Ja osobiście do tej pory nie bawiłam sie w wykresy itd, ale zaczęłam od tego cyklu wlasnie. Nie fiksuje sie na nim, ale dzięki temu uspokoiłam sie ze owu na pewno jest i ze mam odpowiednie te wykresy, zdrowe, ze przed owu niższe temp, a po wyższe. Owu potwierdzona tez monitoringiem wiec wszystko sie zgadza. Na spontany to ja juz nie mam czasu… oczywiście nie kochamy sie tylko z zegarkiem w ręku, ale jeśli ktoś tak jak ja ma juz swoj wiek, a nigdy w ciąży nie był to niestety ale musze sie liczyć z tym ze czas na amorki i liczenie na „wpadki” dawno minął. :) kwestia podejścia i znalezienia zdrowego rozumu w tym wszystkim. Po prostu jak są te dni to bierzemy sie do roboty ale tez mamy z tego jakaś frajdę :) znamy sie juz dobrze i na tyle ze wiemy ze to nie jest TYLKO mechaniczny seks mimo wszystko :)

Moje podejście moze jest tez trochę inne ze względu na jakieś nasze problemy jak do tej pory :) łapiemy sie wszystkiego zatem :)

Kirra, Nowa.. lubią tę wiadomość

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Juz i ja niedługo dołączę do tych z Was, które wlasnie nawiedziła @. U mnie dzisiaj 14dpo a pewnie dobije do 16 i wtedy przyjdzie małpa.

Ja osobiście do tej pory nie bawiłam sie w wykresy itd, ale zaczęłam od tego cyklu wlasnie. Nie fiksuje sie na nim, ale dzięki temu uspokoiłam sie ze owu na pewno jest i ze mam odpowiednie te wykresy, zdrowe, ze przed owu niższe temp, a po wyższe. Owu potwierdzona tez monitoringiem wiec wszystko sie zgadza. Na spontany to ja juz nie mam czasu… oczywiście nie kochamy sie tylko z zegarkiem w ręku, ale jeśli ktoś tak jak ja ma juz swoj wiek, a nigdy w ciąży nie był to niestety ale musze sie liczyć z tym ze czas na amorki i liczenie na „wpadki” dawno minął. :) kwestia podejścia i znalezienia zdrowego rozumu w tym wszystkim. Po prostu jak są te dni to bierzemy sie do roboty ale tez mamy z tego jakaś frajdę :) znamy sie juz dobrze i na tyle ze wiemy ze to nie jest TYLKO mechaniczny seks mimo wszystko :)

Moje podejście moze jest tez trochę inne ze względu na jakieś nasze problemy jak do tej pory :) łapiemy sie wszystkiego zatem :)
    Super Tedka że w ten sposób o tym piszesz, dobre podejście! A w jakim wieku jesteś (jeśli to nie tajemnica) ja mam 30 lat więc też już nie nowicjuszka 🤣 a no i w ciąży jeszcze nie byłam

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Super Tedka że w ten sposób o tym piszesz, dobre podejście! A w jakim wieku jesteś (jeśli to nie tajemnica) ja mam 30 lat więc też już nie nowicjuszka 🤣 a no i w ciąży jeszcze nie byłam

Ja w tym roku skończę 35. Wiec jak widzisz nie jest to moze dużo jak na dzisiejsze czasy, ale jeśli chodzi o rodzenie dzieci to ostatnie momenty. Chodzi tez o zdrowie dziecka, i inne kwestie. A staramy sie juz dwa lata, po ślubie tez jesteśmy kawałek, wiec… spontany juz daleko za nami. :)

Kirra lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2022, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Melduje nowy cykl.

Cześć 🙂
    Myślę że mierzenie temperatury nie zaszkodzi. U mnie przynajmniej daje jakiś tam pogląd. Choc tez już obiecałam sobie ze nie będę analizować non stop wykresu. W poprzednich cyklach robiłam to bez przerwy. A to tez dobre nie jest.

Nowy cykl nowe możliwości 😊

• Sowella Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka dobrze napisane :)
    Zarowno mierzenie temp jaki robienie testow owu to troche takie zycie z zegarkiem w reku zeby sie wstrzelic w odpowiedni moment, co faktycznie moze odbierac spontanicznosc i przyjemnosc. Ale wszystko zalezy od sytuacji.. jesli starania juz sa dlugie (bez spin, wykresow itd) a czas ucieka to warto siegnac po rozne metody, albo jak sa problemy z nasieniem i trzeba sie wstrzelic w odpowiedni moment itd. Itd.
    Nam psycholog radzila, zeby maz prowadzil wykres zeby kobieta nie przejmowala stresu z tym zwiazanego. Ale u nas by to nie zadzialalo bo mam za dobra pamiec do cyferek i bym sobie wykrea ukladala w glowie 🤣

Ja do rodzicow mam 2.5 drogi, i niestety faktycznie z dzieckiem ilosc wyjazdow sie zmniejszyla bo zawsze cos.. jak bylo mniejsze to kiepsko znosilo jazde no i caly majdan trzeba bylo brac 🤣 teraz jak starsze to znow jakies przeziębienia, wycieczki itd. Ciagle cos ;)

Tedka lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od: