Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Słomka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka i jak tam?

• Tedka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Przepraszam, że tak zamilkłam dzisiaj, ale posłuchałam Waszej rady i postanowiłam spędzić miło dzień z moim, a wieczór przegadałam z mamą przez telefon, 4 godziny nawijałyśmy 🤭

Trzymam mocno kciuki za testujące jutro i czekam na wieści <3

A tym, które mają jeszcze trochę do testowania życzę dużo cierpliwości i żeby czas szybko zleciał <3

Do jutra!

Bardzo dobrze zrobiłaś! :) cieszę sie :) 😍 z mama tez zawsze dobrze porozmawiać :) to uspokaja, każdy ma w sobie jeszcze dziecko które chce do mamy :) ja tak mam.

Wjedzma lubi tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka wrote:
    Tedka i jak tam?
    Cała noc sie wkręciłam bo bolała mnie głowa. O 5:55 zmierzyłam temp: 36,77. Po tabletce zasnęłam jak dziecko i przyznam ze dopiero wstałam niedawno. Zmierzyłam jeszcze raz dla pewności: 36,80. Wiec ciagle wysoko ale… jeśli jutro o 6 rano tez tak będzie to ide na bete. Musze i tak zrobić kilka dodatkowych z krwi to będzie idealnie. A jak w ciąży nie jestem to przynajmniej będę wiedziała żeby proga juz nie brać i będę czekać pogodzona z losem na @ :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 09:52

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Słomka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Cała noc sie wkręciłam bo bolała mnie głowa. O 5:55 zmierzyłam temp: 36,77. Po tabletce zasnęłam jak dziecko i przyznam ze dopiero wstałam niedawno. Zmierzyłam jeszcze raz dla pewności: 36,80. Wiec ciagle wysoko ale… jeśli jutro o 6 rano tez tak będzie to ide na bete. Musze i tak zrobić kilka dodatkowych z krwi to będzie idealnie. A jak w ciąży nie jestem to przynajmniej będę wiedziała żeby proga juz nie brać i będę czekać pogodzona z losem na @ :)
    A bo myślałam, że sikasz dzisiaj 🙂 no to czekamy do jutra ✊

• Tedka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka wrote:
    A bo myślałam, że sikasz dzisiaj 🙂 no to czekamy do jutra ✊

Mam test ale nie będę sikać. Poczekam do mierzenia jutro rano. Poza tym w tym bólu głowy wysilałam poranne siki bezwiednie do kibelka :p wiec i porządnej próbki juz nie ma :)

A trzecia sprawa jest taka ze zrazilam sie do testów trochę juz, nie chce sie wpatrywać i poszukiwać kreski. Jest dopiero 13dpo wiec pewnie i tak ledwo by coś było widać. Jutro 14 dpo wiec jak będzie Beta to będzie :)

Ale dziękuje za pamięć :)

Słomka lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja też wczoraj zupełnie zniknęłam ;) byłam u mamy i jestem naładowana pozytywną energią :D
    U mnie dziś wg apki 11 dpo. Testu nie mam, ale raczej nie jest potrzebny bo temperatura leci w dół.
    Okres pewnie jutro. Chcę zeby już przylazł, bo mam ochotę na nową nadzieję, nowy cykl i kolejną szansę.
    Mam nadzieję, że Wasze okresy nie przyjdą i pochwalicie się ładnymi kreseczkami!! :)
    Miłej niedzieli dla każdej z Was :*

Tedka, Słomka lubią tę wiadomość

• Tedka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka🌸 wrote:
    Hej dziewczyny, ja też wczoraj zupełnie zniknęłam ;) byłam u mamy i jestem naładowana pozytywną energią :D
    U mnie dziś wg apki 11 dpo. Testu nie mam, ale raczej nie jest potrzebny bo temperatura leci w dół.
    Okres pewnie jutro. Chcę zeby już przylazł, bo mam ochotę na nową nadzieję, nowy cykl i kolejną szansę.
    Mam nadzieję, że Wasze okresy nie przyjdą i pochwalicie się ładnymi kreseczkami!! :)
    Miłej niedzieli dla każdej z Was :*

Bardzo dobra informacja i brawo za takie podejście :)) miłej niedzieli również! ❤️

Maciejka🌸 lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach liczyłam tutaj na jakieś testowe pozytywne informacje, ale widzę, że się dzielnie wstrzymujecie!

Tedka w takim razie ja do Twojej jutrzejszej bety zaciskam kciuki z całych sił 💪

Maciejka oj mam nadzieję, że się mylisz i okres nie przyjdzie!

Maciejka🌸 lubi tę wiadomość

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx jak tam ząb? I jak się udały urodzinki syna?

Camarilla i co, pojawiła się @ na horyzoncie?

age.png
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ale powinna przyjsc za 2 dni także czekam.
    Tak swoją drogą przez ostatnie kilka lat miałam cykle 34-38 nawet 40 dni a od zmiany stanowiska pracy 27-29. Żyłam przez kilka lat w ciągłym stresie a teraz nagle wszystko wróciło do normy. Dziwne że tak szybko cykl wrócił do normy, ale bardzo mnie to cieszy 😊

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Ach liczyłam tutaj na jakieś testowe pozytywne informacje, ale widzę, że się dzielnie wstrzymujecie!

Tedka w takim razie ja do Twojej jutrzejszej bety zaciskam kciuki z całych sił 💪

Maciejka oj mam nadzieję, że się mylisz i okres nie przyjdzie!

Dziękuje :) zastanawiam sie tylko czy ta temperatura wysoka nie jest dlatego ze sie przeziębiłam. Jakaś taka sie czuje rozbita, jakby z lekka gorączka. No ale nic to :)

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Nie, ale powinna przyjsc za 2 dni także czekam.
    Tak swoją drogą przez ostatnie kilka lat miałam cykle 34-38 nawet 40 dni a od zmiany stanowiska pracy 27-29. Żyłam przez kilka lat w ciągłym stresie a teraz nagle wszystko wróciło do normy. Dziwne że tak szybko cykl wrócił do normy, ale bardzo mnie to cieszy 😊

:) potwierdza to znaczy sie, ze stres jest zabójczy i wpływa na wszystko. Dobrze ze udało Ci sie zmienic charakter pracy na spokojniejszy. Ja tez dokonałam takiej zmiany, jeszcZe trwa okres przejściowy, ale jak tylko sie to skończy to mam nadzieje ze odetchne. :)
    Organizm szybko zauważył dobra zmianę :p i wdzięczność okazuje natychmiastowa poprawa :p

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 28 dc, zazwyczaj rano miałam już powódź, a dziś nic.
    Jeśli do jutra nic nie będzie (bo w sumie już nie wiem czy brzuch mnie boli po śniadaniu, czy na okres) to zrobię test, bo akurat kurier ma przywieźć :)

Nie nakręcam się za bardzo, bo już zdarzało mi się, że losowo dwa-trzy razy w roku mam 35 dni.
    W tym miesiącu nawet PMS jakoś dał mi spokój. Za to pryszcze mówią co innego :D

Miłej niedzieli!

Tedka - trzymam kciuki :)

Tedka lubi tę wiadomość

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • Nowa.. Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Dziękuje :) zastanawiam sie tylko czy ta temperatura wysoka nie jest dlatego ze sie przeziębiłam. Jakaś taka sie czuje rozbita, jakby z lekka gorączka. No ale nic to :)

Tedka który to dpo ??

• Tedka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa.. wrote:
    Tedka który to dpo ??

Dzisiaj 13dpo.

Wlasnie jak wstałam to miałam taki bol brzucha ze aż mnie zgieło. Okresowy oczywiście :/

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Nowa.. Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 14. W 9dpo pojawiło się plamienie , myślałam że miesiączka przyszła wczeniej niż zwykle . po kilku godzinach już śladu po plamienie nie było . delikatny ból w podbrzuszu utrzymywał się kilka dni .
    Wczoraj sie testowałam , biało . Obudziłam się dzisiaj z bólem głowy, zwymiotowałam. Już pełna nadziei a właśnie pojawia się lekkie plamienie ...😢 Chociaż zawsze na tym etapie bolał mnie już brzuch..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2022, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Cześć! A ile dpo? Ja dopiero 1dpo możemy sobie kibicować 😀
    Cześć ja jestem 2 do 😉 Pewnie wspieramy sie i czekamy razem. Mam nadzieję że dwie kreseczki nadejdą nie długo

Kirra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Nie ten cykl to następny 🍀🍀🍀 a dzisia odpal sobie winko i coś smacznego 😍
    Głowa do góry 😊 Nowy cykl nowe możliwości 😉

• Kirra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Cześć ja jestem 2 do 😉 Pewnie wspieramy sie i czekamy razem. Mam nadzieję że dwie kreseczki nadejdą nie długo
    Ja też dziś 2 dpo więc jedziemy równo! 😍

Nowa - trzymam kciuki żeby to plamienie to było TO 🍀🤞

Tedka - a u Ciebie trzymam kciuki żeby ból brzucha zwiastował coś innego niż jednak @ 🍀🤞

Nowa.., Tedka lubią tę wiadomość

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Karolcik Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja szyjka jakby dzisiaj bardziej miękka i ciut wyżej (minimalnie). Chociaż do @ jeszcze jakieś 5-6 dni, to ewidentnie wszystko wskazuje, że zbliża się wielkimi krokami 😕😔 a gdzieś tam jeszcze wczoraj była ta mała nadzieja 😤

ONA: 30 lat
    Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
    Niezidentyfikowany płyn za macicą
    PCOS

ON: 35 lat
    Nadciśnienie,
    Teratozoospermia

Starania od 8 lat,
    Ciąża biochem w 2019 r.,
    IVF: 2024 r.
    Transfer: 18.03.2024 r. 🤞🍀
    4dpt: Beta <0,1000 😭
    Zostały nam ❄️3BB x2
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ