Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wjedzma wrote:Milixx jak tam ząb? I jak się udały urodzinki syna?
Ząb wczoraj po południu przestał boleć. Do teraz jest spokój. Nie wiem co było przyczyną bólu. Ważne że zniknęło.
Co do urodzin. Impreza się udała, syn zadowolony, tort pyszny, prezenty trafione. Mój humor mógłby być lepszy ale tego zmienić nie mogłam. Ogólnie wszytko poszło zgodnie z planem.
Tedka, Marta100, Maciejka🌸, Wjedzma lubią tę wiadomość
-
Nadrobiłam zaległości ale mam tako pustkę że powiem tylko tyle.
Dziewczyny, cieszę się, że naładowałyście baterie i macie nową energię do działania. W kolejnym cyklu musi się udać 🍀🍀
Cześć nowym dziewczynom 👋👋 fajnie, że nas tu coraz więcej 😊
U mnie dzisiaj humor lepszy ale jeszcze nie jest tak jak być powinno. Wiecie co, u mnie brak objawów które występują w 9dpo - zero trądziku, cycki są takie miękka. Przeważnie w tych dniach miałam krostę na kroście, cycki były twarde i bolące. Jedynie jest mi niedobrze i zgaga mnie męczy 🙊 ciekawa jestem jak ten cykl się zakończy, bo nie czuje się ani na 🐒 ani na 👶Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 14:08
Karolcik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej jestem nowa na tym wątku. Jestem na 2 cyklu stymulowanym. Aromek + ovitrelle dziś 18dc od 3 dni mam potworny bol jajników.. miał tak ktoś?Starania od 2019
Ona: lat 28
📌 hiperinsulinemia
📌hiperprolaktynemia
📌Hiperandrogenizm
📌mthfr hetero
📌V Leiden hetero
Tsh 0.655
FT4 12.72
Fsh 3.1
LH 7.01
Anty TPO 0.25
Anty TG 0.69
Estradiol 248
Testosteron 0.61 mg/ml
DHEA SO4 14.08
SHBG 149
Androstention 2.26
☑️AMH 3.38
☑️drożność sono hsg
☑️Homocysteina
💊diostinex
💊3x500mg glucophage
💊Metylowany kwas foliowy i B12
💊Acard 75mg
On lat 29
📌Morfologia 2%
☑️ Koncentracja 33,45 mln
☑️ Liczba całkowita 180,63M
☑️Ruchliwość 71.26% -
MałaMonia wrote:Hej jestem nowa na tym wątku. Jestem na 2 cyklu stymulowanym. Aromek + ovitrelle dziś 18dc od 3 dni mam potworny bol jajników.. miał tak ktoś?
A robiłaś test Ovu?
edit: w sensie w moim przypadku, przy Ovu bolą jajniki. Może u Ciebie również, a leki wzmacniają efekt. Jednakże - nie jestem lekarzem, więc skontaktuj się z Twoim Gin - on będzie wiedział co robićWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 17:04
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Dzień dobry dziewczyny 😊 Witamy nowy dzień, tydzień. Nowe szanse, nadzieję, radość i smutki przed nami 😊 Jak u Was samopoczucie?
Nowa.. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny !
U mnie przez noc spokój , rano zaczęłam delikatnie plamić. Tracę już nadzieję, ale za godzinę lecę na betę.
Przynajmniej nie będzie złudzeń 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 09:29
Kirra, Tedka lubią tę wiadomość
-
Dziewuszki! Dzień dobry
Ja dzisiaj temperatura powoli w dół, jeszcze nie wartości okresowe, ale na pewno niedługo osiągnę. Na betę nie pojechałam, a tak boli mnie gardło, że odlecę! Za dużo spacerków relaksacyjnych
@ nadchodzi wielkimi krokami, ale jakoś się nie smucę bardzo, na pewno nie tak jak w poprzednim cyklu. Zrobiłam dzisiaj test BOBO test, tak dla pewności, skoro już nie pojechałam na betę i oczywiście negatyw. Także bóle okresowe zwiastują dokładnie to co mają u mnie zwiastować
Mam nadzieję, że okres przyjdzie o czasie i szybko zacznę nowy cykl
Miłego dnia! Oczywiście w kontakcie!Kirra, Maciejka🌸 lubią tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Cześć dziewczyny! Ja po dłuższym urlopie wróciłam do pracy więc mam czym zająć głowę 🧐☺
Jestem w 20 dc (według kalendarza 3 dpo orientacyjnie). Dziwna sprawa bo przy owulacji nawet nie bolał mnie brzuch w tym miesiącu, a zawsze mnie boli przy owu🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Nowa.. wrote:Hej dziewczyny !
U mnie przez noc spokój , rano zaczęłam delikatnie plamić. Tracę niż nadzieję, ale za godzinę lecę na betę.
Przynajmniej nie będzie złudzeń 🥺
Fingers crossed!Nowa.. lubi tę wiadomość
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Maciejka🌸 wrote:Dzień dobry w drugim tygodniu nowego roku😸
U mnie niespodzianki nie bedzie, temp. spadła już na poziom okresu.
Czekam na Wasze pozytywy💞👣
Miłego dnia 😽
Witaj w klubie. Może razem uda nam się zacząć cyklStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Hej dziewczyny!
U mnie nastrój okropny, dziś wyjeżdżamy z naszego miasta. Jeszcze wrócimy do starego mieszkania za jakiś miesiąc może dwa, żeby wszystko popakowac i przewieźć, ale tak naprawdę już teraz się żegnamy z tym miejscem. Teraz jedziemy remontowac mieszkanie, w którym będziemy mieszkać po przeprowadzce. Jest mi tak bardzo trudno, bo zostawiam tu mojego tatę 🥺 oczywiście nie samego, ale to i tak ciężkie. Pms oczywiście to potęguje 😔
Zrobiłam test rano, pomyślałam, że może taka niespodzianka się przytrafi miła. Ale nie 🤪 biało. Co prawda 9-11 dpo, ale pms jest taki, że nadzieja jest niewielka.milego dnia laski! -
Dzień dobry, dziś u mnie (nie zapeszając) tempka trochę idzie w górę - mój wykres w tym cyklu w zygzaki, nie do końca go rozumiem.
Jak macie ochotę możecie zerknąć na niego 😊😊19.02 ⏸
21.02 BetaHCG 63,2 💚
23.02 BetaHCG 223 💚💚
7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
18+6 Ok. 274 g 💙
06.07 badania połówkowe ✊🏻
Planowany termin: 03.11.2022 💚 -
Ja już bym chciała piątek. Po pierwsze - chciałabym mieć środę za sobą bo mam wizytę z synek u anestezjologa przed zabiegiem. Po drugie mam w piątek zamiar testować. Chciałabym już wiedzieć jaki jest finał tego cyklu. Dobija mnie to niewiedza 😔 najgorsze, że nie mam żadnych objawów prócz raz na jakiś czas za bolą cycki i zakuje coś w podbrzuszu. Zero krostki na twarzy i bólu miesiączkowego - w poprzednich cyklach już od 7 dpo miała te objawy. Boje się, że za mocno nastawiam się na piękny koniec z ⏸ kreseczkami i w dniu testowania upadnę mocno na ziemię.
-
Słomka wrote:Hej dziewczyny!
U mnie nastrój okropny, dziś wyjeżdżamy z naszego miasta. Jeszcze wrócimy do starego mieszkania za jakiś miesiąc może dwa, żeby wszystko popakowac i przewieźć, ale tak naprawdę już teraz się żegnamy z tym miejscem. Teraz jedziemy remontowac mieszkanie, w którym będziemy mieszkać po przeprowadzce. Jest mi tak bardzo trudno, bo zostawiam tu mojego tatę 🥺 oczywiście nie samego, ale to i tak ciężkie. Pms oczywiście to potęguje 😔
Zrobiłam test rano, pomyślałam, że może taka niespodzianka się przytrafi miła. Ale nie 🤪 biało. Co prawda 9-11 dpo, ale pms jest taki, że nadzieja jest niewielka.milego dnia laski!
Nie przejmuj się. każdy nowy rozdział jest jednocześnie ekscytujący i trudny. Tatę będziesz odwiedzać często, może i on Was na pewno wszystko będzie wspaniale. Ciesz się tym co nadchodzi, nie szukaj smutków.
A test może jeszcze być za wcześnie nie można tracić nadziei do samego końca
Trzymam kciuki za wszystko! Nowe mieszkanie, nowe miasto, nowe życie może i za chwilę, krótszą, dłuższą, nowa osoba na świecie skup się na remoncie, jak głowa trochę odpuści to może co innego zaskoczySłomka lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Vanilliowaczekolada wrote:Dzień dobry, dziś u mnie (nie zapeszając) tempka trochę idzie w górę - mój wykres w tym cyklu w zygzaki, nie do końca go rozumiem.
Jak macie ochotę możecie zerknąć na niego 😊😊
No jest lekko zwariowany, ale to dopiero początek drugiej fazy. Obserwuj wysokie zakresy i dawaj znać
Może się to ustabilizuje. Zresztą, różne czynniki wpływają na wahania temperatury, ważne, żeby była wyższa niż przed owuVanilliowaczekolada lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Milixx wrote:Ja już bym chciała piątek. Po pierwsze - chciałabym mieć środę za sobą bo mam wizytę z synek u anestezjologa przed zabiegiem. Po drugie mam w piątek zamiar testować. Chciałabym już wiedzieć jaki jest finał tego cyklu. Dobija mnie to niewiedza 😔 najgorsze, że nie mam żadnych objawów prócz raz na jakiś czas za bolą cycki i zakuje coś w podbrzuszu. Zero krostki na twarzy i bólu miesiączkowego - w poprzednich cyklach już od 7 dpo miała te objawy. Boje się, że za mocno nastawiam się na piękny koniec z ⏸ kreseczkami i w dniu testowania upadnę mocno na ziemię.
Kochana, każdy cykl inny, każda ciąża inna, więc i objawy pewnie inne. Nie sugeruj się poprzednimi Ja co miesiąc dostrzegam coś innego i doszukuję się Bóg wie czego.. widać z jakim skutkiem u mnie ;P
Oczywiście życzę Ci tego z całego serca, aby zwiastowały one upragnioną ciążę, ale postaraj się nie zafiksowywać na tym upadek będzie mniej bolesny, wiem coś o tym.
Mocno tulęMilixx lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
U mnie nadal nic. Ale test poranny negatywny. No cóż Wolałabym już dostać okres, bo przez jego brak musiałam właśnie przełożyć masaż, który dostałam na Mikołajki To dopiero bedzie odprężenie
@Słomka - miałam dokładnie te same odczucia wyprowadzając się z domu. Na szczęście niedawno zrobiłam prawko i jak chcę zobaczyć rodziców to wsiadam i za 2 godziny już piję u nich kawę. Pomyśl ile nowych rzeczy przed Tobą!
Kurier podrzucił mi też paczkę z apteki - w niej niepokalanek, niech jego moc będzie ze mną
Tedka lubi tę wiadomość
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊