Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiak89 wrote:Wydaje mi się, że to po pierwsze jest indywidualnie, jednym rośnie innym nie, a po drugie zależy od tego jaki progesteron. Na różne preparaty może być różna reakcja. Także.. nic nie wiadomo.
Ano właśnie, czyli wiem, że nic nie wiem. Patrząc na mój poprzedni cykl pewnie nie reaguję tak na niego, bo wtedy temperatury spadały i rosły, góry doliny.zobaczymy na koniec co to z tego będzie
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Powiem wam że dzisiaj odczuwam ból w szyjce macicy + skurcze podbrzusza (nie takie jak na małpę) piersi bolały bardzo od rana aż do 14 teraz się uspokoiły 🤷♀️🙈
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny ☺️
Ania, wszystkiego najlepszego. Niezmiennie trzymam za Was mocne kciuki ✊✊✊🍀💚
U mnie podwyższona temperatura okazała się covidem. Test wyszedł pozytywny, także tego 😅 chociaż jeden 😂
🐒 jeszcze nie ma, ale dziś rano temperatura w dole mocno. Z resztą po mojej becie to niczego innego spodziewać się nie mogłam 😅 ale wiecie jak to jest...gdzieś tam do końca żyje się nadzieja 😂
Ja mam chyba już podobne podejście do Wjedzmy...narazie trochę luzuje ze wszystkim. Trochę boję się tego co się dzieje na świecie, ale bardziej przeraża mnie moje nakręcenie. Myślę, że muszę to sama dla siebie zrobić. Przestaje mierzyć temperaturę i robić testy owulacyjne. Pójdę na żywioł, jak będę miała ochotę to sobie poserduszkuje że starym, ale już bez nacisku na płodziaki i że to MA BYC DZIS,BO TEST WYSZEDŁ POZYTYWNY 😅 pewnie wtedy też tak nie będę odliczać tych dni po owulacji. W moim przypadku to wygenerowało za dużo stresu 🥺 chociaż tak na trzy miesiące wyluzuje lejce. Jak to nie pomoże, to idziemy się badać i wtedy na ostro 😁
Będę zaglądać, żeby sprawdzać Wasze postępy i piękne dwie kreseczki na testach!
😘😘😘😘😘😘😘Ania35, Abcia lubią tę wiadomość
-
Jolcia90 wrote:Hej dziewczyny ☺️
U mnie podwyższona temperatura okazała się covidem. Test wyszedł pozytywny, także tego 😅 chociaż jeden 😂
🐒 jeszcze nie ma, ale dziś rano temperatura w dole mocno. Z resztą po mojej becie to niczego innego spodziewać się nie mogłam 😅 ale wiecie jak to jest...gdzieś tam do końca żyje się nadzieja 😂
Ja mam chyba już podobne podejście do Wjedzmy...narazie trochę luzuje ze wszystkim. Trochę boję się tego co się dzieje na świecie, ale bardziej przeraża mnie moje nakręcenie. Myślę, że muszę to sama dla siebie zrobić. Przestaje mierzyć temperaturę i robić testy owulacyjne. Pójdę na żywioł, jak będę miała ochotę to sobie poserduszkuje że starym, ale już bez nacisku na płodziaki i że to MA BYC DZIS,BO TEST WYSZEDŁ POZYTYWNY 😅 pewnie wtedy też tak nie będę odliczać tych dni po owulacji. W moim przypadku to wygenerowało za dużo stresu 🥺 chociaż tak na trzy miesiące wyluzuje lejce. Jak to nie pomoże, to idziemy się badać i wtedy na ostro 😁
😘😘😘😘😘😘😘
Rozumiem Twoją decyzję, niech zatem będzie tak. Najlepiej dla Ciebie!Jolcia90 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Ja podobnie jak Jolcia i Wjedzma daje na luz 🥰 nie rezygnuje jednak ze starań ale seks wtedy kiedy mamy ochotę i to tyle... Żadnego mierzenia temperatur ani testów owu. Idę na żywioł 🥰
Jolcia zdrówka!
Jolcia90, Marta100 lubią tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
nick nieaktualny
-
Kirra wrote:Ja podobnie jak Jolcia i Wjedzma daje na luz 🥰 nie rezygnuje jednak ze starań ale seks wtedy kiedy mamy ochotę i to tyle... Żadnego mierzenia temperatur ani testów owu. Idę na żywioł 🥰
Jolcia zdrówka!
Dziękuję dziewczyny 😁 gdyby nie gorączka (dziś w nocy prawie 40 stopni) to jest całkiem dobrze ☺️ -
Jolcia90 wrote:Hej dziewczyny ☺️
😘😘😘😘😘😘😘przerwa od wszystkiego
odpocznij!
Jolcia90 lubi tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Jolcia90 wrote:Może to jest ten złoty sekret tego "wyluzowania" o którym wszyscy dookoła mi mówią? 🤷 Się okaże
Dziękuję dziewczyny 😁 gdyby nie gorączka (dziś w nocy prawie 40 stopni) to jest całkiem dobrze ☺️Jolcia90 lubi tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Ania 100 lat 🥳 🥳 🥳
Jolcia zdrówka 🍀🍀🍀Ania35 lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Cześć moje Kochane,
Jolcia dużo zdrowia dla Ciebie 😘
Ania35 Wszystkiego najlepszego🥳
Dziewczyny ja Was rozumiem z tym wyluzowaniem czy pójściem na żywioł, jak zwał tak zwał... Sama tydzień temu zrezygnowałam z mierzenia temperatury i jestem o wiele spokojniejsza. Nie zastanawiam się czemu nie rośnie, nie szukam przyczyn na internecie. Nie zamartwiam się, że coś jest nie tak. To była najlepsza decyzja jaka mogłam podjąć w trosce o moją psyche 🤪😆 Chociaż trochę mnie korci wrócić do pomiarów to nie dam się... 😁
Mam pytanko do tych, które jedzą wiesiołek. Jak go stosować? Chodzi mi o taki w tabletkach 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2022, 18:17
Ania35 lubi tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Iwonay dzięki, jesteś takim głosem rozsądku ❤️ twoje komentarze działają na mnie uspokajająco 😁😍
Jolcia dużo ale to dużo zdrówka!!!
Aniu ode mnie też najlepsze życzenia
Tedka coś u ciebie jest na rzeczy 🤔 tak mi mówi intuicja, patrząc. Na Twój wykres 🤞❤️Iwonay, Ania35, Tedka lubią tę wiadomość
-
U mnie zero bóli na @ nie wiem lipa totalna jutro powinnam dostać okaże się.
Testy biel. Więc tamte wszystkie kreseczki były fabryczne jak i te bezbarwne ciągle wychodzą.
Po tym. Cyklu też luzuje koniec starań, chcemy do Turcji jechać na wakacje i Chorwacji.
Więc co ma być niech jest -
zzstefania83 wrote:U mnie zero bóli na @ nie wiem lipa totalna jutro powinnam dostać okaże się.
Testy biel. Więc tamte wszystkie kreseczki były fabryczne jak i te bezbarwne ciągle wychodzą.
Po tym. Cyklu też luzuje koniec starań, chcemy do Turcji jechać na wakacje i Chorwacji.
Więc co ma być niech jest
Weszłam na Twój yt, piękne pieśni 😘 Podziwiam. Ja mam jakiś kryzys jeśli chodzi o wiarę ostatnio 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2022, 18:52
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
a ja sie nażarłam cytrynowca
i mało nie zabiłam syna
mierze sobie tempkę, zobaczymy jak mi pokaże. ja mi si enie uda, w kwietniu muszę znowu ganiac gina, bo mi sie leki kończą... ciekawe czy jeszcze mi da.
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem