X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Wydaje mi się, że to po pierwsze jest indywidualnie, jednym rośnie innym nie, a po drugie zależy od tego jaki progesteron. Na różne preparaty może być różna reakcja. Także.. nic nie wiadomo.

Ano właśnie, czyli wiem, że nic nie wiem. Patrząc na mój poprzedni cykl pewnie nie reaguję tak na niego, bo wtedy temperatury spadały i rosły, góry doliny. :) zobaczymy na koniec co to z tego będzie :)

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że dzisiaj odczuwam ból w szyjce macicy + skurcze podbrzusza (nie takie jak na małpę) piersi bolały bardzo od rana aż do 14 teraz się uspokoiły 🤷‍♀️🙈

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2022, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Dziękuję 😘
    I ode mnie wszystkiego najlepszego 🥰

Ania35 lubi tę wiadomość

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ☺️

Ania, wszystkiego najlepszego. Niezmiennie trzymam za Was mocne kciuki ✊✊✊🍀💚

U mnie podwyższona temperatura okazała się covidem. Test wyszedł pozytywny, także tego 😅 chociaż jeden 😂
    🐒 jeszcze nie ma, ale dziś rano temperatura w dole mocno. Z resztą po mojej becie to niczego innego spodziewać się nie mogłam 😅 ale wiecie jak to jest...gdzieś tam do końca żyje się nadzieja 😂

Ja mam chyba już podobne podejście do Wjedzmy...narazie trochę luzuje ze wszystkim. Trochę boję się tego co się dzieje na świecie, ale bardziej przeraża mnie moje nakręcenie. Myślę, że muszę to sama dla siebie zrobić. Przestaje mierzyć temperaturę i robić testy owulacyjne. Pójdę na żywioł, jak będę miała ochotę to sobie poserduszkuje że starym, ale już bez nacisku na płodziaki i że to MA BYC DZIS,BO TEST WYSZEDŁ POZYTYWNY 😅 pewnie wtedy też tak nie będę odliczać tych dni po owulacji. W moim przypadku to wygenerowało za dużo stresu 🥺 chociaż tak na trzy miesiące wyluzuje lejce. Jak to nie pomoże, to idziemy się badać i wtedy na ostro 😁

Będę zaglądać, żeby sprawdzać Wasze postępy i piękne dwie kreseczki na testach!

😘😘😘😘😘😘😘

Ania35, Abcia lubią tę wiadomość

• Tedka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Hej dziewczyny ☺️

U mnie podwyższona temperatura okazała się covidem. Test wyszedł pozytywny, także tego 😅 chociaż jeden 😂
    🐒 jeszcze nie ma, ale dziś rano temperatura w dole mocno. Z resztą po mojej becie to niczego innego spodziewać się nie mogłam 😅 ale wiecie jak to jest...gdzieś tam do końca żyje się nadzieja 😂

Ja mam chyba już podobne podejście do Wjedzmy...narazie trochę luzuje ze wszystkim. Trochę boję się tego co się dzieje na świecie, ale bardziej przeraża mnie moje nakręcenie. Myślę, że muszę to sama dla siebie zrobić. Przestaje mierzyć temperaturę i robić testy owulacyjne. Pójdę na żywioł, jak będę miała ochotę to sobie poserduszkuje że starym, ale już bez nacisku na płodziaki i że to MA BYC DZIS,BO TEST WYSZEDŁ POZYTYWNY 😅 pewnie wtedy też tak nie będę odliczać tych dni po owulacji. W moim przypadku to wygenerowało za dużo stresu 🥺 chociaż tak na trzy miesiące wyluzuje lejce. Jak to nie pomoże, to idziemy się badać i wtedy na ostro 😁

😘😘😘😘😘😘😘
    O kurcze Jolcia, to dużo zdrówka życzę, dbaj o siebie! <3
    Rozumiem Twoją decyzję, niech zatem będzie tak. Najlepiej dla Ciebie!

Jolcia90 lubi tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak Jolcia i Wjedzma daje na luz 🥰 nie rezygnuje jednak ze starań ale seks wtedy kiedy mamy ochotę i to tyle... Żadnego mierzenia temperatur ani testów owu. Idę na żywioł 🥰

Jolcia zdrówka!

Jolcia90, Marta100 lubią tę wiadomość

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2022, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, macica się rozciąga, stąd te skurcze, póki nie ma plamień wszystko gra

Dominisia35 lubi tę wiadomość

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Ja podobnie jak Jolcia i Wjedzma daje na luz 🥰 nie rezygnuje jednak ze starań ale seks wtedy kiedy mamy ochotę i to tyle... Żadnego mierzenia temperatur ani testów owu. Idę na żywioł 🥰

Jolcia zdrówka!
    Może to jest ten złoty sekret tego "wyluzowania" o którym wszyscy dookoła mi mówią? 🤷 Się okaże

Dziękuję dziewczyny 😁 gdyby nie gorączka (dziś w nocy prawie 40 stopni) to jest całkiem dobrze ☺️

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Hej dziewczyny ☺️

😘😘😘😘😘😘😘
    Ja mam taki plan na wakacje :) przerwa od wszystkiego :) odpocznij!

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Może to jest ten złoty sekret tego "wyluzowania" o którym wszyscy dookoła mi mówią? 🤷 Się okaże

Dziękuję dziewczyny 😁 gdyby nie gorączka (dziś w nocy prawie 40 stopni) to jest całkiem dobrze ☺️
    A poza gorączką jak się czujesz?

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no nie ma tragedii...troszkę gardło, trochę katar, ale na prawdę bez szaleństwa :) mam cały tydzień na odpoczynek i domowe porzadeczki 😁😁😁 także jak jestem na tabletkach to jest bardzo ok 😅

Kasiak89 lubi tę wiadomość

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 100 lat 🥳 🥳 🥳

Jolcia zdrówka 🍀🍀🍀

Ania35 lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Ja też siędołączam! Spełnienia marzeń! 😊
    Dziękuję 😘

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia, Marta i Felinka Wam też dziękuję za życzenia!
    Jolu, dużo zdrowia dla Ciebie!

Marta100, Felinka94 lubią tę wiadomość

• Wa123 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć moje Kochane,

Jolcia dużo zdrowia dla Ciebie 😘

Ania35 Wszystkiego najlepszego🥳

Dziewczyny ja Was rozumiem z tym wyluzowaniem czy pójściem na żywioł, jak zwał tak zwał... Sama tydzień temu zrezygnowałam z mierzenia temperatury i jestem o wiele spokojniejsza. Nie zastanawiam się czemu nie rośnie, nie szukam przyczyn na internecie. Nie zamartwiam się, że coś jest nie tak. To była najlepsza decyzja jaka mogłam podjąć w trosce o moją psyche 🤪😆 Chociaż trochę mnie korci wrócić do pomiarów to nie dam się... 😁

Mam pytanko do tych, które jedzą wiesiołek. Jak go stosować? Chodzi mi o taki w tabletkach 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2022, 18:17

Ania35 lubi tę wiadomość

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay dzięki, jesteś takim głosem rozsądku ❤️ twoje komentarze działają na mnie uspokajająco 😁😍

Jolcia dużo ale to dużo zdrówka!!!

Aniu ode mnie też najlepsze życzenia

Tedka coś u ciebie jest na rzeczy 🤔 tak mi mówi intuicja, patrząc. Na Twój wykres 🤞❤️

Iwonay, Ania35, Tedka lubią tę wiadomość

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Jolcia, Marta i Felinka Wam też dziękuję za życzenia!
    Jolu, dużo zdrowia dla Ciebie!
    A ja życze tobie samych błogosławieństw z nieba❤️🙏

Ania35 lubi tę wiadomość

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zero bóli na @ nie wiem lipa totalna jutro powinnam dostać okaże się.

Testy biel. Więc tamte wszystkie kreseczki były fabryczne jak i te bezbarwne ciągle wychodzą.

Po tym. Cyklu też luzuje koniec starań, chcemy do Turcji jechać na wakacje i Chorwacji.
    Więc co ma być niech jest

• Wa123 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    U mnie zero bóli na @ nie wiem lipa totalna jutro powinnam dostać okaże się.

Testy biel. Więc tamte wszystkie kreseczki były fabryczne jak i te bezbarwne ciągle wychodzą.

Po tym. Cyklu też luzuje koniec starań, chcemy do Turcji jechać na wakacje i Chorwacji.
    Więc co ma być niech jest
    Skoro jie masz bóli to może jednak jest to, a na testy jest jeszcze za wcześnie po prostu? 😘

Weszłam na Twój yt, piękne pieśni 😘 Podziwiam. Ja mam jakiś kryzys jeśli chodzi o wiarę ostatnio 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2022, 18:52

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie nażarłam cytrynowca :D i mało nie zabiłam syna :D mierze sobie tempkę, zobaczymy jak mi pokaże. ja mi si enie uda, w kwietniu muszę znowu ganiac gina, bo mi sie leki kończą... ciekawe czy jeszcze mi da.

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ