X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2022, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx, spokojnie, moja ma 8 miesięcy a też czasami daje tak popalić, że mam jej czasami dosyć, ale potem jak widzę jak się śmieje, to mi przechodzi. Każdy ma gorszy moment, też czasem się zastanawiam po co mi drugie jak sobie z jednym nie radzę, ale też wiem, że brakiem rodzeństwa bardzo ja ukaże. 🤗

Milixx, Marta100 lubią tę wiadomość

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Wczoraj miałam ciężki dzień, spadek nastroju mnie złapał na maxa 😔 Z pracy wyszłam wcześniej bo nie miałam siły siedzieć, wróciłam do domu to oczywiście pokłóciłam się z moim P i na dzieciaki na krzyczałam 😭 (Nie raz to myślę: po co mi kolejne dziecko jak ja dla tej dwójki jestem złą matką 🥺) Od 18.00 leżałam już w łóżku a po 20.00 już spałam 😕 Mam nadzieję, że dzisiaj dzień będzie lepszy 🌞
    Na pewno lepszy!!
    Nie przejmuj się. Nawet jak czasem pokrzyczysz, to i tak rodzinka wie, że ich kochasz. Człowiek jest tylko człowiekiem. A jak kiedyś dzieci opierniczy ktoś poza domem, i nie będzie to kochająca mama, to będzie mniejszy szok ;)

Milixx, Marta100 lubią tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Wczoraj miałam ciężki dzień, spadek nastroju mnie złapał na maxa 😔 Z pracy wyszłam wcześniej bo nie miałam siły siedzieć, wróciłam do domu to oczywiście pokłóciłam się z moim P i na dzieciaki na krzyczałam 😭 (Nie raz to myślę: po co mi kolejne dziecko jak ja dla tej dwójki jestem złą matką 🥺) Od 18.00 leżałam już w łóżku a po 20.00 już spałam 😕 Mam nadzieję, że dzisiaj dzień będzie lepszy 🌞
    Kochana no weź przestań bo ci... Nakopie . Ty złą matką? Ja to jestem podobno okrutna i nie dbam o dzieci 😁😁😁 tak mówi mój junior😁😁😁😁 a serio? KaDy ma gorsze dni mamuśki też. Będzie lepiej dzisiaj

Milixx lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że moje jajniki doszły do porozumienia! Pęcherzyk 20mm na prawym! Wzrost temperatury! W 21 dniu cyklu..😯

Wjedzma, Tedka, Vanilliowaczekolada, Ania35 lubią tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx jestem pewna, że jesteś wspaniałą mamą dla swoich dzieciaczków i kochają Cię najbardziej na świecie <3 każdy ma gorsze dni, mam nadzieję, że dzisiaj już będziesz się lepiej czuła :)

Ania35 wszystkiego najlepszego z okazji urodzin <3 spełnienia marzeń kochana!

Abcia, testowałaś? :D

Milixx, Ania35 lubią tę wiadomość

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Melduję, że moje jajniki doszły do porozumienia! Pęcherzyk 20mm na prawym! Wzrost temperatury! W 21 dniu cyklu..😯

Superowo! Działajcie <3 :>

Kasiak89 lubi tę wiadomość

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny, jesteście kochane 💗💗 Dzisiaj będzie lepiej, czuje to 🥰 Ale wczorajszy dzień naprawdę dał mi w kość 🥺

Ania35 wszystkiego najlepszego, sto lat 🎂🥂

Ania35, Marta100 lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, że testowałam facelle. Wynik nijaki - w sensie taki jak wczoraj. Podejrzewam, że to fabryczna. Odczekam do niedzieli (powinnam dostać okres) i sprawdzę jeszcze raz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2022, 09:25

Tedka lubi tę wiadomość

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcia wrote:
    Melduje, że testowałam facelle. Wynik nijaki - w sensie taki jak wczoraj. Podejrzewam, że to fabryczna. Odczekam do niedzieli (powinnam dostać okres) i sprawdzę jeszcze raz :)

Trzymam kciuki, żeby ta "fabryczna" ciemniała <3

Abcia lubi tę wiadomość

age.png
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dalej biel dziś nawet nie robiłam tylko wczoraj wieczorem, bo korciło mnie i jie zostawiłam testu.
    Dziś 12dpo więc chyba nick z tego. Czekam na @
    Niby stan podgorączkowy ale żadne inne objawy prócz swędzącej skory 😔

Jutro powinna się pojawić wredota, ostatni miesiąc zaczęłam plamić wcześniej

• Tedka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, myślicie, że progesteron w globulkach w małej dawce (ja biorę raz na noc, a niektóre babeczki czytałam, że biorą więcej, kiedy mają faktyczne problemy z progiem) może wpływać na temperaturę mierzoną rano? Przeglądałam sobie wykresy w galerii i wynika z nich ze nie bardzo, ale... poki co mi rosnie ładnie i zastanawia mnie to. HCG się ładnie wypłukuje, wczoraj już był lekki cień na facelku. Mam już tysiąc domysłów.

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Dziewczynki, myślicie, że progesteron w globulkach w małej dawce (ja biorę raz na noc, a niektóre babeczki czytałam, że biorą więcej, kiedy mają faktyczne problemy z progiem) może wpływać na temperaturę mierzoną rano? Przeglądałam sobie wykresy w galerii i wynika z nich ze nie bardzo, ale... poki co mi rosnie ładnie i zastanawia mnie to. HCG się ładnie wypłukuje, wczoraj już był lekki cień na facelku. Mam już tysiąc domysłów.
    Temperatura nie jest do końca zależna od progesteronu. Na to się składa milion innych czynników. W cyklu przed ciążą temperaturę najwyższą miałam 36,86 a porgestron wtedy był ponad 20 tydzień po owulacji. W cyklu ciążowym temperatura nie schodziła poniżej 37 a progesteron był 16,8
    Temperaturę masz bardzo ładna, to będzie ten cykl, zobaczysz 💚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2022, 10:29

Tedka lubi tę wiadomość

• BuBu90 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka mam pytanko do Ciebie, jak długo wypłukuje Ci się ovitrelle? Bo ja jestem 5 dni po zastrzyku i u mnie jest już ledwo widoczna kreseczka na teście 🤦‍♀️ i nie wiem czy tak szybko to dobrze czy źle? Bo pierwszy raz ovi używałam

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx i Wjedzma dziękuję kochane za życzenia 😘Ech.. też nieraz sobie myślę na co mi 2 dziecko, moja 5 latka robi takie jazdy nieraz, że po prostu nie ogarniam 🙄Już naprawdę zastanawiam się nad psychologiem.

• Tedka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Tedka mam pytanko do Ciebie, jak długo wypłukuje Ci się ovitrelle? Bo ja jestem 5 dni po zastrzyku i u mnie jest już ledwo widoczna kreseczka na teście 🤦‍♀️ i nie wiem czy tak szybko to dobrze czy źle? Bo pierwszy raz ovi używałam

W poprzednim cyklu już 10-11 dpo nie było śladu. W tym cyklu jestem w 7dpo i jeszcze była blada kreska. Chyba to zależy od organizmu. Czytalam trochę na forach i różnie babeczki mają, a moim zdaniem nie jest to nic złego jeśli komuś szybciej. Zasadniczo zastrzyk robisz po to, żeby jajko pękło :) później to już nie ma znaczenia. Ja bym wolala zeby szybciej się wypłukało, bo testując miałabym później pewność, ze to już dzidzia a nie zastrzyk :) także ciesz się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2022, 12:08

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Milixx i Wjedzma dziękuję kochane za życzenia 😘Ech.. też nieraz sobie myślę na co mi 2 dziecko, moja 5 latka robi takie jazdy nieraz, że po prostu nie ogarniam 🙄Już naprawdę zastanawiam się nad psychologiem.

Ania dołączam się do życzeń! Najlepszego! <3

Ania35 lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Dziękuję 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    A u mnie dalej biel dziś nawet nie robiłam tylko wczoraj wieczorem, bo korciło mnie i jie zostawiłam testu.
    Dziś 12dpo więc chyba nick z tego. Czekam na @
    Niby stan podgorączkowy ale żadne inne objawy prócz swędzącej skory 😔

Jutro powinna się pojawić wredota, ostatni miesiąc zaczęłam plamić wcześniej

Zzstefania póki @ nie ma to jest nadzieja 🤞❤️

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Wydaje mi się, że to po pierwsze jest indywidualnie, jednym rośnie innym nie, a po drugie zależy od tego jaki progesteron. Na różne preparaty może być różna reakcja. Także.. nic nie wiadomo.

Tedka lubi tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Ja też siędołączam! Spełnienia marzeń! 😊

Ania35 lubi tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ