Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję 😊 ale dalej Trzymajcie kciuki za mnie 🤞

Mam pytanie do ciężarówek i dziewczyn które już rodziły. Jak jest z tymi piersiami? Bo z tego wszystkiego zapomniałam zapytać 🤭
    Rano i w ciągu dnia są nabrzmiałe i mnie bolą a na wieczór robią się mało bolesne lub praktycznie wcale i jakby flakowate 🤔 nie powiem stresuje mnie to, jak odłożyłam termometr to teraz notorycznie macam się po cyckach co czuje 😂😪 wiem że to śmieszne ale pierwszym objawem końca biochemu był słabnący ból piersi 😪
    Pomocy 🙈

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:

Mam pytanie do ciężarówek i dziewczyn które już rodziły. Jak jest z tymi piersiami? Bo z tego wszystkiego zapomniałam zapytać 🤭
    Rano i w ciągu dnia są nabrzmiałe i mnie bolą a na wieczór robią się mało bolesne lub praktycznie wcale i jakby flakowate 🤔 nie powiem stresuje mnie to, jak odłożyłam termometr to teraz notorycznie macam się po cyckach co czuje 😂😪 wiem że to śmieszne ale pierwszym objawem końca biochemu był słabnący ból piersi 😪
    Pomocy 🙈
    ja bym powiedziała że na to nie ma reguły. w jednej ciąży spałam w staniku bo inaczej nie dało rady. w innej nie czułam żadnej róznicy sprzed ciąży....

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Kirra 5 DC😁
    Ja podobnie jak Wy,dzisiaj 6dc🙂

Kirra, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta i Vaniliowa, piękne wieści z wizyt, wspaniale się czyta takie dobre wiadomości 😍

Vanilliowaczekolada, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:
    Jestem! Spieszę z informacjami!

Kropka jeszcze nie widać, ale według Pani doktor macica, szyjka i wydzielina wręcz idealne, a co najważniejsze piękne grube i to bardzo endometrium.
    Następna wizytę Pani powiedziała żeby za miesiąc zrobić czyli 06.04 i powiedziała żeby się nie martwić że rokowania są super, brać dalej suple i dbać o siebie, trochę się uspokoiłam, ale.... To będzie najdłuższy miesiąc w moim życiu 😪😘
    Cudownie, na pewno wszystko będzie dobrze, teraz spokojnie kochana 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 21:15

Dominisia35 lubi tę wiadomość

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Ja podobnie jak Wy,dzisiaj 6dc🙂
    ha idziemy razem :) kiedy przewidujesz owu?

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    ha idziemy razem :) kiedy przewidujesz owu?
    11-12

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, mi ZAWSZE po owulacji puchną piersi, bolą, swędzą. W cyklu, w którym zaszłam w ciążę po owulacji były jak flaki, dopiero tydzień po lekko spuchły, bolały tylko przy ucisku. Koleżanki straszyły, że co miesiąc będę kupować nowy biustonosz, a nic takiego u mnie nie miało miejsca, były powiększone, ale nie bolały i nie rosły. Za to po porodzie to od razu musiałam zmienić bo były jak balony, mleko się lało strumieniami

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    11-12
    u mnie podobno 10-11 :D

Ania35 lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    u mnie podobno 10-11 :D
    A kiedy planujesz testować?

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    A kiedy planujesz testować?
    kochana najpierw to muszę mieć po czym :D mąż w delegacji więc musiałby specjalnie przyjechać. wprawdzie się zarzeka ze w dupie ma i przyjedzie, ale różnie to może być.... jak będzie, to myslę że jak wytrwam 10 dni to maks :D pierwszy dizeń wiosny :) teraz zamierzam zabrać się za owulacyjne, żeby sprawdzić pik. plus guajazyl i acc bo śluzu mam jakoś mało

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    kochana najpierw to muszę mieć po czym :D mąż w delegacji więc musiałby specjalnie przyjechać. wprawdzie się zarzeka ze w dupie ma i przyjedzie, ale różnie to może być.... jak będzie, to myslę że jak wytrwam 10 dni to maks :D pierwszy dizeń wiosny :) teraz zamierzam zabrać się za owulacyjne, żeby sprawdzić pik. plus guajazyl i acc bo śluzu mam jakoś mało
    Rozumiem, to życzę powodzenia 😘

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Rozumiem, to życzę powodzenia 😘
    tobie też powodzenia i będę cię wypatrywać :D

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    tobie też powodzenia i będę cię wypatrywać :D
    Dziękuję 😀

• KiniuśiKinio Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Modlę się do Boga i często pisze pieśni i uwielbiam go nimi, wierzę że w danym czasie Bóg mi da te błogosławieństwo i czekam cierpliwie, choć czasami mam doła ale jestem tylko zwykłym człowiekiem 😔🙏

Zapodam wam link jeśli któraś ma ochotę posłuchać i zobaczyć jak wygląda moja modlitwa a zarazem relacja z Bogiem to zapraszam

https://youtu.be/3PMYYBBXS8M

. Naprawdę dotyka i uspokaja. Pozdrawiam i miłego dnia życzę wszystkim wam
    Piękne ❤️

Starania o pierwsze maleństwo - w oczekiwaniu na Boży cud 🙏

Ja : Graves Basedowa ➡️operacyjne usunięcie tarczycy ➡️leczenie radiojodem ➡️ niedoczynność - euthyrox
    TSH 0,866 ( październik 2023)

On : jakość nasienia do poprawy
    Sierpień 22/ grudzień 22/ sierpień 23/ grudzien 23
    Koncentracja/ 3mln /12mln/ 7mln/ 5mln
    Ilość w próbie/ 13mln /94mln/ 37mln/ 25mln
    Ruch postępowy/ 25% / 24%/ 18%/ 55%
    Prawidłowa budowa/ - / 4%/ 6%/ -

IUI
    *12.12.23 - 10mln, 80% ❌️

IVF
    18.12.2024 - kwalifikacja
    22-31.01.2025 - primolut nor
    05-16.02.2025 - Stymulacja Menopur 75 i Rekovelle 12
    11-17.02.2025 - Cetrotide 0,25
    17.02.2025 - Ovitrelle 1 amp i Gonapeptyl 2 amp
    19.02.2025 - punkcja - 12 pęcherzyków, 9 dojrzałych, 9 zapłodnionych
    26.02 2025 - blastka 5.1.1 ❄️ blastka 5.2.3 ❄️
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam ciężki dzień, spadek nastroju mnie złapał na maxa 😔 Z pracy wyszłam wcześniej bo nie miałam siły siedzieć, wróciłam do domu to oczywiście pokłóciłam się z moim P i na dzieciaki na krzyczałam 😭 (Nie raz to myślę: po co mi kolejne dziecko jak ja dla tej dwójki jestem złą matką 🥺) Od 18.00 leżałam już w łóżku a po 20.00 już spałam 😕 Mam nadzieję, że dzisiaj dzień będzie lepszy 🌞

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiniuśiKinio wrote:
    Piękne ❤️
    Dziękuję ❤️❤️❤️

• Tedka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia, super dobre wieści :) Trzymam kciuki za Ciebie i kropeczkę, a niczym się nie martw :) <3

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Wczoraj miałam ciężki dzień, spadek nastroju mnie złapał na maxa 😔 Z pracy wyszłam wcześniej bo nie miałam siły siedzieć, wróciłam do domu to oczywiście pokłóciłam się z moim P i na dzieciaki na krzyczałam 😭 (Nie raz to myślę: po co mi kolejne dziecko jak ja dla tej dwójki jestem złą matką 🥺) Od 18.00 leżałam już w łóżku a po 20.00 już spałam 😕 Mam nadzieję, że dzisiaj dzień będzie lepszy 🌞

Biedactwo. Mam nadzieję, że dzisiaj huśtawka przesunie się na pozytywną pozycję! Czasami mamy takie dni, wiadomo, trzeba to odchorować. A co do bycia mamą... to nie piernicz głupot :) Matką jesteś na pewno wspaniałą, ale wszyscy jesteśmy tylko ludźmi. Nie wiem w jakim wieku są Twoje pociechy, nie pamiętam, ale... przygotuj się na większe kłótnie i słowa które padną także z ich strony ;P to normalne ;) sami też byliśmy dziećmi prawda? :) a to nie znaczy przecież, że brak miłości. :) Głowa do góry, uszki do góry, cycki do przodu i walczymy! :)

p.s. widzę, że temperatura idzie w górę :) to i humor też musi

Milixx lubi tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2022, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:

Pomocy 🙈

A ja Ci powiem z własnego doświadczenia 😉 Pierwsza ciąża cycki napięte z zylkami otoczka brązowa wokół sutków,bolesne stal4, głównie przy nacisku. Druga ciąża nic. Może są bardziej pełne bo tak. Sutki bolesne przy karmieniu i nic poza tym. Zero w nich zmian ciążowych 😊😉 Każda ciąża inna wiec nie szukaj stresu dodatkowego tylko do przodu z uśmiechem 🥰😊 Bedzie dobrze ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊

‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ