Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tedka wrote:Słomka
trzymam kciuki do piątku i zawsze jeden dzień dlużej
Ja nie sikałam, nie pobierałam krwi.
Okazało się (nie śmiejcie się ze mnie proszę... ) że jeśli biorę progesteron to nie dostane okresu... Odstawiłam bo testy negatywne więc po co brać...
Lekarz nic nie wspominał mi, że poki biorę to okresu nie przyjdzie, nawet wyraził się tak jakoś, że jak przyjdzie okres to mam odstawić, a jak ciąża to brać dalej. no to czekałam grzecznie na okres i brałam to dziadostwo...
No nic. Trudno. Dzisiaj temp w dół więc pewnie za dzień dwa @ przyjdzie -
W tym miesiącu wyjątkowo szaleję 🤪 Czy wy coś tu widzicie? 🙈🙈🤪
https://ibb.co/XZ9CVmk19.02 ⏸
21.02 BetaHCG 63,2 💚
23.02 BetaHCG 223 💚💚
7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
18+6 Ok. 274 g 💙
06.07 badania połówkowe ✊🏻
Planowany termin: 03.11.2022 💚 -
Słuchajcie, co lekarz to inna historia. Ten jest dokładny jak wiem o co zapytam :p jak nie wiem to sie nie dowiem. To taki z tych skrytych, co chyba sie nie lubią dzielić wiedza za dużo :p chociaż zna sie i sympatyczny, nie naciąga i jak juz wszystko wie o mnie to dobrze mnie prowadzi, to jak widać wlasnie… nie pociągnie za język, nie powie. No nic. Czekam na @
Dziękuje Wam za informacje mam nadzieje ze mi to cyklu kolejnego nie przestawi
Edit
Ciekawi mnie tylko mój pozytywny test owu dwa dni temu… to wielka zagadka dla mnie będzie chybaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 12:31
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Vanilliowaczekolada wrote:W tym miesiącu wyjątkowo szaleję 🤪 Czy wy coś tu widzicie? 🙈🙈🤪
https://ibb.co/XZ9CVmk
Widzę, ale ja niestety miałam identyczne te testy Facelle i przyszła @, one tak mają
Tedka a Ty testowałaś jeszcze raz dla pewności zanim odstawiłaś tego proga? -
Wjedzma wrote:Widzę, ale ja niestety miałam identyczne te testy Facelle i przyszła @, one tak mają
Tedka a Ty testowałaś jeszcze raz dla pewności zanim odstawiłaś tego proga?
Dzień wcześniej. Biało. Nie ma szansStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Vanilliowaczekolada wrote:W tym miesiącu wyjątkowo szaleję 🤪 Czy wy coś tu widzicie? 🙈🙈🤪
Wysyłanie zdjęcia w negatywie to nie jest dobry sposób bo w negatywie może wyjść kreska fabryczna.34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Witam serdecznie, zaglądam do Was kochane dziewczyny od jakiegoś czasu trzymam za Was wszystkie kciuki byśmy doczekały się tych 2 kreseczek
To mój 4 cykl starań ale czuje ze dostanę @
Trochę smutno mi było że się nie udaje, bo w poprzedni ciążę zaszłam po 3 CS. Teraz biorę się w garść i do dzieła niech ta @ przyjdzie i rozpocznę nowy cykl, może ten wymarzony
Tedka ja w poprzedniej ciąży też zrobiłam owulak i wyszedł pozytywny potem po kilku dniach ciążowy pozytywny. Ja nadal wierzę i trzymam kciuki za Ciebie ❤Tedka lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mama 16 miesięcznej Księżniczki
Starania o drugie dzieciątko od października z przerwami
Obecnie 5 cs
Ona- 30 lat
On -27 lat -
Ja wiem, że to wątek na drugą połowę cyklu, ale zaglądam tu codziennie, choć akurat torturuje mnie okres.
Vaniliowaczekolada - ja widzę, ale wydaje mi się, że to kreska fabryczna. A z drugiej strony na żadnym zdjęciu dziewczyn gdzie jest "cień" to ja nic nie widzę. Więc powtórz pojutrze Trzymam kciuki!25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Vaniliowa - tak jak dziewczyny piszą, najlepiej powtórz jutro lub pojutrze.
Tedka, walczymy dalej razem w październikowym gangu !
Tedka, Milixx lubią tę wiadomość
On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Ja dziś około 6 dpo ciekawe kiedy wymięknę w tym cyklu i zatestuję 😅😅😂
Majusia witaj na pokładzie! 😘
Sowella i to się nazywa super podejście! 🥰Sowella, Majusia91 lubią tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Majusia91 wrote:Witam serdecznie, zaglądam do Was kochane dziewczyny od jakiegoś czasu trzymam za Was wszystkie kciuki byśmy doczekały się tych 2 kreseczek
To mój 4 cykl starań ale czuje ze dostanę @
Trochę smutno mi było że się nie udaje, bo w poprzedni ciążę zaszłam po 3 CS. Teraz biorę się w garść i do dzieła niech ta @ przyjdzie i rozpocznę nowy cykl, może ten wymarzony
Tedka ja w poprzedniej ciąży też zrobiłam owulak i wyszedł pozytywny potem po kilku dniach ciążowy pozytywny. Ja nadal wierzę i trzymam kciuki za Ciebie ❤
Mam wrażenie ze moja szyjka zaczyna sie otwierać, wiec chyba u mnie to nie tym razem ale… w sumie nie umiem jej dokładnie jeszcze badać.
Słuchajcie nie wiem. Czekam na @ skoro ma przyjść pare dni po odstawieniu proga. Zobacze jak temperatura jutro rano sie zachowa, powinna juz iść w dół. Te wysokie które teraz miałam wcale nie musiały zwiastować czegoś dobrego bo jak chora jestem to zwyczajnie miałam gorączkę. Juz sama nie wiem. Nastawiam sie na nowy cykl z Wami tutaj ziółka sroki czekająWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 16:27
Majusia91 lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Przykro mi ale negatyw. Wstaw moze oryginalne zdjęcie, tak jak mówiły dziewczyny to wyglada na tej fotce jak fabryczna. Tak sie nie powinno robić.
Aczkolwiek moze to cień cienia nie wiemy bo musisz wstawić oryginalne fotoStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Kirra wrote:Ja dziś około 6 dpo ciekawe kiedy wymięknę w tym cyklu i zatestuję 😅😅😂
Majusia witaj na pokładzie! 😘
Sowella i to się nazywa super podejście! 🥰
Postaraj sie jak najdłużej. Nie rób sobie tego co ja w tym cyklu. To jest okropneKirra lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Abcia wrote:Ja wiem, że to wątek na drugą połowę cyklu, ale zaglądam tu codziennie, choć akurat torturuje mnie okres.
Vaniliowaczekolada - ja widzę, ale wydaje mi się, że to kreska fabryczna. A z drugiej strony na żadnym zdjęciu dziewczyn gdzie jest "cień" to ja nic nie widzę. Więc powtórz pojutrze Trzymam kciuki!
Nic nie szkodzi juz sie rak wszystkie tutaj poznaliśmy i rozgadalysmy, ze nie tylko druga faza w grze każda jest mile widziana ale nie każda jest akurat w drugiej fazie :p trudno :p witaj! ❤️ Odzywaj sie częściejStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Przykro mi ale negatyw. Wstaw moze oryginalne zdjęcie, tak jak mówiły dziewczyny to wyglada na tej fotce jak fabryczna. Tak sie nie powinno robić.
Aczkolwiek moze to cień cienia nie wiemy bo musisz wstawić oryginalne foto🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Tedka wrote:Postaraj sie jak najdłużej. Nie rób sobie tego co ja w tym cyklu. To jest okropne🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Cześć
Przypadkiem trafiłam na ten wątek, jeśli pozwolicie przycupne 🤭🤭 6dpo - a ja juz bym najchętniej testowała... 🤦♀️🤦♀️
Niestety temperatura sie skomplikowała bo dopadło mnie jakieś choróbsko. Wiec pozostaje grzecznie czekać 🙈Starania o pierwszego bobasa od 06.2021
03.22 - poronienie 7tc 💔
👩 28
AMH - 4,61
Hashimoto, owulacje są potwierdzone.
10.22 Drożność jajowodów ✅
Od 11.22 3x IUI ❌
03.2023 IVF - Ovaleap 125, Orgalutran, Gonapeptyl, IMSI +HBA
27.03 punkcja - 12 komórek (6 zapł., 6 mrozimy).
🧑 29
Hormony, USG jąder, posiewy ✅
Morfologia : 2.22 0% --> 5.22 1% --> 12.12 0%