Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolciaa wrote:
    Cześć :-)
    Przypadkiem trafiłam na ten wątek, jeśli pozwolicie przycupne 🤭🤭 6dpo - a ja juz bym najchętniej testowała... 🤦‍♀️🤦‍♀️

Niestety temperatura sie skomplikowała bo dopadło mnie jakieś choróbsko. Wiec pozostaje grzecznie czekać 🙈
    Cześć, to przybij piątkę! Ja też 6dpo 😃

Margolciaa lubi tę wiadomość

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka, będę się odzywać.

Póki co pół dnia spędziłam dla rozluźnienia w kuchni pierwszy raz piekąc makaroniki - na 30 zrobionych wyszły mi dwa idealne, więc kolejna partia będzie już tylko ładniejsza :D
    Cukiernicze zacięcie pomaga mi odciągnąć myśli od rozmyślań :D I negatywnie wpływa na moją wagę ;)

W weekend ruszamy do rodziców, więc przynajmniej będzie miał kto to zjeść :D

Wjedzma lubi tę wiadomość

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majusia91 i Margolciaa witajcie <3

Ja dzisiaj mam 6dc, jeszcze trochę plamię ale od jutra zaczynam znów mierzyć temperaturę i badać szyjkę, no i muszę te testy owu w końcu kupić :D jestem bardzo pozytywnie nastawiona na ten cykl, mój plan jest taki, żeby robić te testy tak o po prostu, żeby wiedzieć od kiedy liczyć dpo, ale seksy będą kiedy i ile chcemy i zobaczymy co z tego wyniknie :)

Na drugą fazę planuję trzymać się z dala od testów ciążowych, bo same wiecie jak to było w poprzednim cyklu. Nigdy więcej takiego maratonu, za tą kasę co wydałam na testy mogłam iść na zajebiste sushi, już o tym jak mnie to dobiło psychicznie nawet nie wspominam :/

Dziewczyny a co powiecie na to, żeby trochę zgapić z innych wątków i zrobić sobie taki kalendarzyk na pierwszej stronie, żeby było wiadomo dokładnie, która na jakim etapie cyklu jest, kto kiedy testuje etc?

Maciejka🌸, Majusia91, Milixx lubią tę wiadomość

age.png
  • Słomka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Masz rację! Postaram się nie robić testów za wcześnie 🤗
    Kirra nie rób. Ja zrobiłam w poniedziałek czułością 10 i nic nie było, a w środę czułość 25 pozytyw. Poniedzialek to był około 10 dpo. A nie było nawet cienia cienia. W środę bladziutka kreska, a dziś już taka bez wątpliwości. Ja w tym cyklu i tak byłam grzeczna bo zatestowalam "dopiero" 10 dpo i po negatywie nie robiłam następnego dnia żeby się wlasnie nie nakręcać. Poprzedni cykl tak jak już pisałam zniosłam okropnie chyba przez to uparte testowanie dzień po dniu od 8 dpo 😔

Kirra lubi tę wiadomość

• Kirra Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka wrote:
    Kirra nie rób. Ja zrobiłam w poniedziałek czułością 10 i nic nie było, a w środę czułość 25 pozytyw. Poniedzialek to był około 10 dpo. A nie było nawet cienia cienia. W środę bladziutka kreska, a dziś już taka bez wątpliwości. Ja w tym cyklu i tak byłam grzeczna bo zatestowalam "dopiero" 10 dpo i po negatywie nie robiłam następnego dnia żeby się wlasnie nie nakręcać. Poprzedni cykl tak jak już pisałam zniosłam okropnie chyba przez to uparte testowanie dzień po dniu od 8 dpo 😔
    Dziękuję Słomka posłucham Twojej rady tym bardziej że i tak nie mam żadnych objawów...

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Kirra Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

Ja dzisiaj mam 6dc, jeszcze trochę plamię ale od jutra zaczynam znów mierzyć temperaturę i badać szyjkę, no i muszę te testy owu w końcu kupić :D jestem bardzo pozytywnie nastawiona na ten cykl, mój plan jest taki, żeby robić te testy tak o po prostu, żeby wiedzieć od kiedy liczyć dpo, ale seksy będą kiedy i ile chcemy i zobaczymy co z tego wyniknie :)

Na drugą fazę planuję trzymać się z dala od testów ciążowych, bo same wiecie jak to było w poprzednim cyklu. Nigdy więcej takiego maratonu, za tą kasę co wydałam na testy mogłam iść na zajebiste sushi, już o tym jak mnie to dobiło psychicznie nawet nie wspominam :/

Dziewczyny a co powiecie na to, żeby trochę zgapić z innych wątków i zrobić sobie taki kalendarzyk na pierwszej stronie, żeby było wiadomo dokładnie, która na jakim etapie cyklu jest, kto kiedy testuje etc?
    Fajnie brzmi ten pomysł z kalendarzykiem! Ale nie wiem do końca co jak i gdzie?

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka założyłaś ten wątek, więc może Ty byś chciała coś takiego prowadzić w swoim pierwszym poście?

Jeśli nie to ja się mogę zgłosić, po prostu kalendarzyk by był w 3 komentarzu a nie pierwszym.

Ja to bym widziała tak że będzie rozpiska dniowa i tam będziemy wpisywały nick pod odpowiednią datą, która kiedy planuje testować, która kiedy dostała okres(oby takich wpisów było jak najmniej!), która kiedy wysika dwie kreseczki :)

Chodzi o to, że jest nas tu dużo i momentami trzeba poszperać w postach, żeby ogarnąć która na jakim etapie jest, a tak to by było wszystko w jednym miejscu :)

Kirra, Jolcia90, Milixx lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2022, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedźma jestem za :)
    U mnie dziś 4dc więc jedziemy podobnie ;) ja od soboty zaczynam mierzyć temp.

Witam nowe dziewczyny :) i życzę ładnych kreseczek już w tym cyklu :D
    Miłego wieczoru!! jutro już piątek ;)

Majusia91 lubi tę wiadomość

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka no pokaż nam tutaj ten Twój dzisiejszy test! Mam zamiar być tak samo cierpliwa jak Ty w Twoim szczęśliwym cyklu 💪 powtarzasz jutro bete? :D

Słomka lubi tę wiadomość

age.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki chętnie zrobię ten post tylko musze dojść do siebie. Tak mnie dzisiaj boli głowa ze ledwo patrzę na oczy. :( marze o okresie, naprawdę… dobrze ze do tej choroby zatok i bólu głowy jeszcze dzisiaj nie przyszła @, bo bym chyba oszalala. Zwolniłam sie z pracy i dogorywam, cały dzień prawie śpię, z przerwami na tabletkę siku i forum na szybko.

Jutro dam znać, jeśli chcecie możecie gdzies zebrać info o sobie powoli ja to jutro spisze :)

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana pewnie, kuruj się i dochodź do siebie! Mam nadzieję, że szybko przejdzie Ci ten ból głowy <3

Ja po owulacji dam termin testowania, a 🐒 zaczęła się 8 stycznia.

age.png
  • Sowella Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka duzo zdrowka!

On i Ona: 33 lata
    2017: upragnione szczęście <3
    07.2019: start starań o rodzeństwo
    01.20: 6tydz.👼
    09.20: cb
    11.20: cb, bhcg 20
    05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
    06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
    09.21: cb bhcg 12->25->29
    9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl
    Krzywa gluk. 101/149/100❌
    Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪

Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
    Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

Ja mam podobny plan, jednak z zagęszczeniem działania w Ovu bo z moim wiekiem to ja nie mam za dużo do stracenia :P
    No i chciałabym zrobić więcej testów, żeby wiedzieć dokładnie kiedy mam ovu (kiedy jest największe stężenie) i ile dni ma druga faza. To uprościłoby sporo rzeczy :)

Wjedzma lubi tę wiadomość

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Cześć, to przybij piątkę! Ja też 6dpo 😃
    Cześć dziewczyny,

Ja tez 6dpo i nie mogę się doczekać testowania. Trzymam za Was kciuki równie mocno!!!!

Kirra lubi tę wiadomość

• Kirra Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziewczyny 6dpo macie jakiekolwiek objawy które wzbudzają Wasze nadzieje? U mnie nic a nic. Czuje się wręcz lepiej niż zwykle 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 20:28

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    To dziewczyny 6dpo macie jakiekolwiek objawy które wzbudzają Wasze nadzieje? U mnie nic a nic. Czuje się wręcz lepiej niż zwykle 😀

Jakbym o sobie pisała. Czuje się b.dobrze. Zero jakis objawów w jedną lub druga stronę. Temperatura 37.2 od kilku dni i nic poza tym. Nią sie nie sugeruje bo bywa z tym różnie. A u Was?

Kirra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Dziewczynki chętnie zrobię ten post tylko musze dojść do siebie. Tak mnie dzisiaj boli głowa ze ledwo patrzę na oczy. :( marze o okresie, naprawdę… dobrze ze do tej choroby zatok i bólu głowy jeszcze dzisiaj nie przyszła @, bo bym chyba oszalala. Zwolniłam sie z pracy i dogorywam, cały dzień prawie śpię, z przerwami na tabletkę siku i forum na szybko.

Jutro dam znać, jeśli chcecie możecie gdzies zebrać info o sobie powoli ja to jutro spisze :)

Zdrówka. Odpoczywaj 😊

• Kirra Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Jakbym o sobie pisała. Czuje się b.dobrze. Zero jakis objawów w jedną lub druga stronę. Temperatura 37.2 od kilku dni i nic poza tym. Nią sie nie sugeruje bo bywa z tym różnie. A u Was?
    Dokładnie tak samo, a temperatury nie mierzę. Zawsze mnie brzuch bolał koło owulacji, a w tym cyklu nawet nic nie czułam... Więc jakoś tak nie czuje tego 🧐

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widzę, że jeszcze chwila i będą sine pieści od zaciskania kciuków! Dawajcie znać dziewczyny kiedy planujecie testować to Tedka jak wyzdrowieje to wpisze Was do kalendarza i będziemy wypatrywać dwóch kresek 💪

Abcia a polecasz jakieś konkretne testy owu? Myślałam, żeby zamówić, bo ceny stacjonarnie są zabójcze, 25 zł za 5 testów to przegięcie tym bardziej, że te 5 testów to za mało :/

Kirra lubi tę wiadomość

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma ja dzisiaj zamowialam na allegro testy owulacyjne 50 szt za 32 zł.
    861202bb5ebb.jpg

Zamierzam zacząć sikać od 10dc 😄

Witam nowe dziewczyny 👋👋 fajnie, że nas coraz więcej 😊

Fajny pomysł z tym kalendarzem. Mam nadzieję że Tedka dasz radę to ogarnąć 💪
    Tedka dużo zdrówka 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 21:06

Majusia91, Kirra, Wjedzma lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ