X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolciaa wrote:
    Cześć :-)
    Przypadkiem trafiłam na ten wątek, jeśli pozwolicie przycupne 🤭🤭 6dpo - a ja juz bym najchętniej testowała... 🤦‍♀️🤦‍♀️

Niestety temperatura sie skomplikowała bo dopadło mnie jakieś choróbsko. Wiec pozostaje grzecznie czekać 🙈
    Cześć, to przybij piątkę! Ja też 6dpo 😃

Margolciaa lubi tę wiadomość

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka, będę się odzywać.

Póki co pół dnia spędziłam dla rozluźnienia w kuchni pierwszy raz piekąc makaroniki - na 30 zrobionych wyszły mi dwa idealne, więc kolejna partia będzie już tylko ładniejsza :D
    Cukiernicze zacięcie pomaga mi odciągnąć myśli od rozmyślań :D I negatywnie wpływa na moją wagę ;)

W weekend ruszamy do rodziców, więc przynajmniej będzie miał kto to zjeść :D

Wjedzma lubi tę wiadomość

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majusia91 i Margolciaa witajcie <3

Ja dzisiaj mam 6dc, jeszcze trochę plamię ale od jutra zaczynam znów mierzyć temperaturę i badać szyjkę, no i muszę te testy owu w końcu kupić :D jestem bardzo pozytywnie nastawiona na ten cykl, mój plan jest taki, żeby robić te testy tak o po prostu, żeby wiedzieć od kiedy liczyć dpo, ale seksy będą kiedy i ile chcemy i zobaczymy co z tego wyniknie :)

Na drugą fazę planuję trzymać się z dala od testów ciążowych, bo same wiecie jak to było w poprzednim cyklu. Nigdy więcej takiego maratonu, za tą kasę co wydałam na testy mogłam iść na zajebiste sushi, już o tym jak mnie to dobiło psychicznie nawet nie wspominam :/

Dziewczyny a co powiecie na to, żeby trochę zgapić z innych wątków i zrobić sobie taki kalendarzyk na pierwszej stronie, żeby było wiadomo dokładnie, która na jakim etapie cyklu jest, kto kiedy testuje etc?

Maciejka🌸, Majusia91, Milixx lubią tę wiadomość

age.png
  • Słomka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Masz rację! Postaram się nie robić testów za wcześnie 🤗
    Kirra nie rób. Ja zrobiłam w poniedziałek czułością 10 i nic nie było, a w środę czułość 25 pozytyw. Poniedzialek to był około 10 dpo. A nie było nawet cienia cienia. W środę bladziutka kreska, a dziś już taka bez wątpliwości. Ja w tym cyklu i tak byłam grzeczna bo zatestowalam "dopiero" 10 dpo i po negatywie nie robiłam następnego dnia żeby się wlasnie nie nakręcać. Poprzedni cykl tak jak już pisałam zniosłam okropnie chyba przez to uparte testowanie dzień po dniu od 8 dpo 😔

Kirra lubi tę wiadomość

• Kirra Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka wrote:
    Kirra nie rób. Ja zrobiłam w poniedziałek czułością 10 i nic nie było, a w środę czułość 25 pozytyw. Poniedzialek to był około 10 dpo. A nie było nawet cienia cienia. W środę bladziutka kreska, a dziś już taka bez wątpliwości. Ja w tym cyklu i tak byłam grzeczna bo zatestowalam "dopiero" 10 dpo i po negatywie nie robiłam następnego dnia żeby się wlasnie nie nakręcać. Poprzedni cykl tak jak już pisałam zniosłam okropnie chyba przez to uparte testowanie dzień po dniu od 8 dpo 😔
    Dziękuję Słomka posłucham Twojej rady tym bardziej że i tak nie mam żadnych objawów...

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Kirra Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

Ja dzisiaj mam 6dc, jeszcze trochę plamię ale od jutra zaczynam znów mierzyć temperaturę i badać szyjkę, no i muszę te testy owu w końcu kupić :D jestem bardzo pozytywnie nastawiona na ten cykl, mój plan jest taki, żeby robić te testy tak o po prostu, żeby wiedzieć od kiedy liczyć dpo, ale seksy będą kiedy i ile chcemy i zobaczymy co z tego wyniknie :)

Na drugą fazę planuję trzymać się z dala od testów ciążowych, bo same wiecie jak to było w poprzednim cyklu. Nigdy więcej takiego maratonu, za tą kasę co wydałam na testy mogłam iść na zajebiste sushi, już o tym jak mnie to dobiło psychicznie nawet nie wspominam :/

Dziewczyny a co powiecie na to, żeby trochę zgapić z innych wątków i zrobić sobie taki kalendarzyk na pierwszej stronie, żeby było wiadomo dokładnie, która na jakim etapie cyklu jest, kto kiedy testuje etc?
    Fajnie brzmi ten pomysł z kalendarzykiem! Ale nie wiem do końca co jak i gdzie?

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka założyłaś ten wątek, więc może Ty byś chciała coś takiego prowadzić w swoim pierwszym poście?

Jeśli nie to ja się mogę zgłosić, po prostu kalendarzyk by był w 3 komentarzu a nie pierwszym.

Ja to bym widziała tak że będzie rozpiska dniowa i tam będziemy wpisywały nick pod odpowiednią datą, która kiedy planuje testować, która kiedy dostała okres(oby takich wpisów było jak najmniej!), która kiedy wysika dwie kreseczki :)

Chodzi o to, że jest nas tu dużo i momentami trzeba poszperać w postach, żeby ogarnąć która na jakim etapie jest, a tak to by było wszystko w jednym miejscu :)

Kirra, Jolcia90, Milixx lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2022, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedźma jestem za :)
    U mnie dziś 4dc więc jedziemy podobnie ;) ja od soboty zaczynam mierzyć temp.

Witam nowe dziewczyny :) i życzę ładnych kreseczek już w tym cyklu :D
    Miłego wieczoru!! jutro już piątek ;)

Majusia91 lubi tę wiadomość

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka no pokaż nam tutaj ten Twój dzisiejszy test! Mam zamiar być tak samo cierpliwa jak Ty w Twoim szczęśliwym cyklu 💪 powtarzasz jutro bete? :D

Słomka lubi tę wiadomość

age.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki chętnie zrobię ten post tylko musze dojść do siebie. Tak mnie dzisiaj boli głowa ze ledwo patrzę na oczy. :( marze o okresie, naprawdę… dobrze ze do tej choroby zatok i bólu głowy jeszcze dzisiaj nie przyszła @, bo bym chyba oszalala. Zwolniłam sie z pracy i dogorywam, cały dzień prawie śpię, z przerwami na tabletkę siku i forum na szybko.

Jutro dam znać, jeśli chcecie możecie gdzies zebrać info o sobie powoli ja to jutro spisze :)

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana pewnie, kuruj się i dochodź do siebie! Mam nadzieję, że szybko przejdzie Ci ten ból głowy <3

Ja po owulacji dam termin testowania, a 🐒 zaczęła się 8 stycznia.

age.png
  • Sowella Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka duzo zdrowka!

On i Ona: 33 lata
    2017: upragnione szczęście <3
    07.2019: start starań o rodzeństwo
    01.20: 6tydz.👼
    09.20: cb
    11.20: cb, bhcg 20
    05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
    06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
    09.21: cb bhcg 12->25->29
    9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl
    Krzywa gluk. 101/149/100❌
    Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪

Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
    Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

Ja mam podobny plan, jednak z zagęszczeniem działania w Ovu bo z moim wiekiem to ja nie mam za dużo do stracenia :P
    No i chciałabym zrobić więcej testów, żeby wiedzieć dokładnie kiedy mam ovu (kiedy jest największe stężenie) i ile dni ma druga faza. To uprościłoby sporo rzeczy :)

Wjedzma lubi tę wiadomość

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Cześć, to przybij piątkę! Ja też 6dpo 😃
    Cześć dziewczyny,

Ja tez 6dpo i nie mogę się doczekać testowania. Trzymam za Was kciuki równie mocno!!!!

Kirra lubi tę wiadomość

• Kirra Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziewczyny 6dpo macie jakiekolwiek objawy które wzbudzają Wasze nadzieje? U mnie nic a nic. Czuje się wręcz lepiej niż zwykle 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 20:28

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    To dziewczyny 6dpo macie jakiekolwiek objawy które wzbudzają Wasze nadzieje? U mnie nic a nic. Czuje się wręcz lepiej niż zwykle 😀

Jakbym o sobie pisała. Czuje się b.dobrze. Zero jakis objawów w jedną lub druga stronę. Temperatura 37.2 od kilku dni i nic poza tym. Nią sie nie sugeruje bo bywa z tym różnie. A u Was?

Kirra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Dziewczynki chętnie zrobię ten post tylko musze dojść do siebie. Tak mnie dzisiaj boli głowa ze ledwo patrzę na oczy. :( marze o okresie, naprawdę… dobrze ze do tej choroby zatok i bólu głowy jeszcze dzisiaj nie przyszła @, bo bym chyba oszalala. Zwolniłam sie z pracy i dogorywam, cały dzień prawie śpię, z przerwami na tabletkę siku i forum na szybko.

Jutro dam znać, jeśli chcecie możecie gdzies zebrać info o sobie powoli ja to jutro spisze :)

Zdrówka. Odpoczywaj 😊

• Kirra Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Jakbym o sobie pisała. Czuje się b.dobrze. Zero jakis objawów w jedną lub druga stronę. Temperatura 37.2 od kilku dni i nic poza tym. Nią sie nie sugeruje bo bywa z tym różnie. A u Was?
    Dokładnie tak samo, a temperatury nie mierzę. Zawsze mnie brzuch bolał koło owulacji, a w tym cyklu nawet nic nie czułam... Więc jakoś tak nie czuje tego 🧐

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widzę, że jeszcze chwila i będą sine pieści od zaciskania kciuków! Dawajcie znać dziewczyny kiedy planujecie testować to Tedka jak wyzdrowieje to wpisze Was do kalendarza i będziemy wypatrywać dwóch kresek 💪

Abcia a polecasz jakieś konkretne testy owu? Myślałam, żeby zamówić, bo ceny stacjonarnie są zabójcze, 25 zł za 5 testów to przegięcie tym bardziej, że te 5 testów to za mało :/

Kirra lubi tę wiadomość

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma ja dzisiaj zamowialam na allegro testy owulacyjne 50 szt za 32 zł.
    861202bb5ebb.jpg

Zamierzam zacząć sikać od 10dc 😄

Witam nowe dziewczyny 👋👋 fajnie, że nas coraz więcej 😊

Fajny pomysł z tym kalendarzem. Mam nadzieję że Tedka dasz radę to ogarnąć 💪
    Tedka dużo zdrówka 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 21:06

Majusia91, Kirra, Wjedzma lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ