Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Niaha wrote:❤️
O ovarinie nie słyszałam wcześniej ale teraz właśnie poczytałam, nawet ciekawe jest to, że głównym składnikiem tych suplementów jest inozytol który znajduje się zarówno w spermie jak i jest dodawany do Red bulla i innych energetyków 😅
Podpytam gin o to, dzięki za polecenie
Gin robiła mi usg i za każdym razem utwierdzała mnie, że tam wszystko jest ok.
Od wczoraj już się troszkę mniej stresuje tym, teraz mam głowę zaprzątniętą kredytem, bo w piątek dostaliśmy Dec. Pozytywna na hipotekępewnie gdyby nie to, siedziałabym załamana, a teraz przynajmniej mam coś, co odwraca uwagę od wyników.
Niaha ja czytałam sporo pozytywów nawet tutaj na forum, ze po ovarinie się udało uruchomić jajniki tak jak trzeba i zajść w ciąże wiec jakaś nadzieja jest 😁 chociaż ja mam tyle chorob, które przyczyniają się do bezpłodności, ze gdzieś w głębi ducha liczę się z opcja, ze może się w ogóle nie udać, a patrząc na to jak ostatnio kolejne wyniki dają mi popalić to już w ogóle ale nie ma co smęcić! ☺️ Gratulacje z powodu decyzji!!! My skończyliśmy remont po dwóch latach naszego domu i to naprawdę wspaniałe uczucie! ♥️
Hania a ja Cię doskonale rozumiem… może staram się krótko bo 10 cykli tylko ale mam tyle chorobsk właśnie powodujących bezpłodność, że comiesięczne rozczarowania przyjmuje już coraz bardziej na chłodno… także nie dziwie się wcale, ze się dystansujesz, jak człowiek swoje już przeżył to po prostu tak jest i nie chce się tak od razu wierzyć, bo bo czemu w końcu miałoby być dobrze, kiedy było beznadziejnie dłuższy czas? Ale mocno trzymam za Ciebie kciuki i życzę Ci bardzo małego szczęścia obok za 9 miesięcy ♥️Hania007 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️ 29 lat, starania od 06.2021
🔻hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem od 2014 roku
🔻niedoczynność tarczycy
🔻10 lat temu usunięcie torbieli jajnika
Wyniki (czerwiec 22):
PRL: 14 ng - na dostinexie
TSH: 2,6 IU/ml - (eutyrox 37,5mg)
Testosteron: 61ng/dl
Wyniki 3-5dc (marzec 22):
AMH: 3,25 ng/ml ✅
FSH: 5,12 mIU/ml ✅
LH: 5,05 mIU/ml ✅
DHEA-SO4: 326 ug/dl ✅
17OHprog: 1,68 ng/ml ✅
Estradiol: 31,90 pg/ml ✅
Wit D ✅ Ferrytyna ❌ Wapń ✅
01/22 prawdopodobnie cb
26.06 ⏸
27.06 - beta 175.26, prog 15,94ng
29.06 - beta 481.42 (175% przyrostu), prog 20ng
01.07 - beta 1145.57 (137% przyrostu), prog 15,66ng
05.07 - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
14.07 - zarodek 6,5mm z widocznym biciem serduszka ❤️
26.07 - 1,87cm człowieka ❤️
30.08 - I prenatalne - 6,8cm kijanki
11.10 - połówkowe - 324g cudownej dziewczynki 💕💕💕
-
Dzień dobry dziewczyny 💚
U mnie chyba nic z tego 😞 zrobiłam test dziś rano facelle paskowy. Jestem według mojej apki i testów owu 10dpo
https://ibb.co/jDLGqC2
https://ibb.co/FqSH3BG
Zdjęcia zrobione na świeżo po 5 minHania007 lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Kirra wrote:Dzień dobry dziewczyny 💚
U mnie chyba nic z tego 😞 zrobiłam test dziś rano facelle paskowy. Jestem według mojej apki i testów owu 10dpo
https://ibb.co/jDLGqC2
https://ibb.co/FqSH3BG
Zdjęcia zrobione na świeżo po 5 min
Bożeeee Kirra tam jest cień na 100% 😍😍 nie widzisz go na żywo?
Kirra lubi tę wiadomość
-
Marti777 wrote:Niaha ja czytałam sporo pozytywów nawet tutaj na forum, ze po ovarinie się udało uruchomić jajniki tak jak trzeba i zajść w ciąże wiec jakaś nadzieja jest 😁 chociaż ja mam tyle chorob, które przyczyniają się do bezpłodności, ze gdzieś w głębi ducha liczę się z opcja, ze może się w ogóle nie udać, a patrząc na to jak ostatnio kolejne wyniki dają mi popalić to już w ogóle ale nie ma co smęcić! ☺️ Gratulacje z powodu decyzji!!! My skończyliśmy remont po dwóch latach naszego domu i to naprawdę wspaniałe uczucie! ♥️
Hania a ja Cię doskonale rozumiem… może staram się krótko bo 10 cykli tylko ale mam tyle chorobsk właśnie powodujących bezpłodność, że comiesięczne rozczarowania przyjmuje już coraz bardziej na chłodno… także nie dziwie się wcale, ze się dystansujesz, jak człowiek swoje już przeżył to po prostu tak jest i nie chce się tak od razu wierzyć, bo bo czemu w końcu miałoby być dobrze, kiedy było beznadziejnie dłuższy czas? Ale mocno trzymam za Ciebie kciuki i życzę Ci bardzo małego szczęścia obok za 9 miesięcy ♥️
Dziękuje🥰 jesteśmy chyba pesymistki 😕 ja trzymam kciuki żeby Wam się szybciutko udało i żeby zobaczyła 2 kreseczki❤️✊🏻 Na jakim jestes etapie teraz? Po owulce? -
Dzięki dziewczyny na spojrzenie na test swoim okiem 🧐
Jak się mocno skupie to może i coś tam majaczy ale mnie nie przekonuje 🤞🧐 ja jestem z tych co nigdy nie widzi cieniHania007 lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Kirra wrote:Dzięki dziewczyny na spojrzenie na test swoim okiem 🧐
Jak się mocno skupie to może i coś tam majaczy ale mnie nie przekonuje 🤞🧐 ja jestem z tych co nigdy nie widzi cieni
Ja na tych facella paskowych też widziałam taki cień delikatny.. Za dwa dni była już II kreska ładnie widoczna. Tez na początku myślałam że mam zwidy i że to nie możliwe 😊 Tak więc trzymam mocno kciuki ✊🍀Kirra lubi tę wiadomość
-
Ja nie wiem czy te facelle oszukuja czy nie bo mnie nigdy testy nie oszukiwały oprócz tych easy@home które maja nawet dwie kreski jeszcze przed siknieciem ale Kirra Ty masz większe cienie niż ja w 10dpo. Super są te testy z gemini one nie oszukuja sema-pro kosztują 6zl i są mega czule.
Kirra lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za informacje ☺ ogólnie wygodny jest ten test bo nie trzeba patrzeć przez szybkę ani przez okienko.
Pozostaje mi chyba powtórzyć ten tekst 🤞🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Hania007 wrote:
Bo wieczorem to obawiam się że będzie to samoHania007 lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Jejku dziewczyny ja to jestem jednak ślepa, ale może i rzeczywiście coś tam majaczy. 🤞🤞🤞🍀🍀🍀
Dziękuję każdej za opinie. Fajnie jest się tu podzielić bo mężowi nawet nie mówię że testuje 😅🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Kirra No jest! ❤️ ❤️
Oby ciemniała✊🏼✊🏼
Mi z wieczora zawsze lepsze testy wychodziły niż rano 😆Kirra lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Kirra No jest! ❤️ ❤️
Oby ciemniała✊🏼✊🏼
Mi z wieczora zawsze lepsze testy wychodziły niż rano 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2022, 14:58
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Kirra wrote:Pewnie jak to nie fabryczna to i wieczorem powinno coś wyjść 🤞🍀 doskonale pamiętam Twoje testy 🥰
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:To co testujesz jeszcze dzisiaj czy jutro? 😃
Spróbuje jeszcze wieczorem 🍀🤞Ania35, Hania007 lubią tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Ja nic nie widzę, ale może mam kiepski wzrok
W każdym razie mocno trzymam kciuki!! 👍👍👍🍀🍀🍀❤Kirra lubi tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
nick nieaktualny
-
Hejka, melduje ze od wczoraj czuję się fatalnie 😩 nie skończyło się na jednym pawiu, a wręcz cały dzień były pawie, a co gorsze nic kompletnie nic mi nie smakuje, wszystko śmierdzi mi w identyczny sposób. Jak poczuje co kolwoek to od razu łazienka, jestem umęczona już dzisiaj bo na zmianę jestem głodna a gdy proboje jeść to mam odruchy od razu 🙈 fizycznie czuję się źle, ale psychicznie chyba w końcu normalnie
Pączek89 lubi tę wiadomość