Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Milixx wrote:Hania, i jak, udało Ci się iść na powtórkę bety ? 🍀
Kirra, w takim razie czekam na Twój kolejny test 🤞🏻🤞🏻🍀Milixx, Ania35, Marti777 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pączek89 wrote:Cześć dziewczyny, ja chyba miałam wczoraj owulację. W nocy. Tak mnie bolał brzuch i jajniki, że myślałam, że pójdę po tabletkę przeciwbólową. Jeszcze mieliśmy akcje na klatce schodowej, o 1:30 dobijała się do sąsiadów jakąś kobieta (pewnie kochanka) przez 40 min waliła w drzwi. Masakra..
Wiecie o której wstałam? Po 11 godzinie już po zmianie czasu. Czułam się tak fatalnie, jakby czołg po mnie przejechał albo miała Mega Kaca.
Dziś byłam cały dzionek u taty i brata (na wsi) tam też jest jeszcze mój piesek, którego zawsze zostawiam na czas wyjazdu do Niemiec lub urlopu. Ona ma tam raj. Ale już zmierzam do celu.
Chodzi o to, że poszłam siku a przy okazji podcierania zobaczyłam mnóstwo śluzu z nitkami krwi. No cóż, przetarłam jeszcze papierem i dalej był. Nie mam go na bieliźnie tylko jak podcieralam. Czy to może oznaczyć, że pękł pęcherzyk? Przyznam się szczerze, że nigdy tak nie miałam. I teraz jeśli dziś w nocy miałam ovu kiedy iść i co zbadać żeby wiedzieć czy ta ovu była?
Ja mam plamienia owulacyjne. Lekarz mi mówił, że to normalne i mam się nie przejmować. Czasem to tylko różowy śluz, a czasem nitki brunatnej krwi. W tym miesiącu miałam nie tylko owu potwierdzoną testami, ale równiez plamienie. Czasem utrzymuje się dzień, a czasem nawet 3-4 (4 dni to u mnie było najdłużej) w tym cyklu miałam brązowe zaraz po owu (środa) i różowe w piątek (liczę, że to nie było po owu ).
Mam wizytę 1 kwietnia u mojego stałego gina i jeśli nic mi nie doradzi po 9 miesiącach starań, to się zdenerwuję. I tak wykupione mam od kwietnia prywatne ubezpieczenie i będę konsultować z jakimś innym lekarzem, żeby sprawdzić, czy na pewno nie ma się czym martwić.Wa123 lubi tę wiadomość
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Hej dziewczyny, ja wczoraj w końcu dostałam @😊 W końcu... Już dawno się tak nie cieszyłam z okresu, już bałam się ze coś złego się porobiło.
Potrzebuje porady. Korci mnie żeby w tym cyklu spróbować na Clostilbegyt pomimo kiepskich wyników nasienia i prowadzić pełna obserwację wraz z temperaturą. Tylko pytanie czy jest sens skoro te wyniki są jakie są. Czy nie lepiej poczekać jeszcze do pełnej regeneracji plemników.. Czyli 3 miesiące. Jestem rozdarta bo tak bardzo bym chciała, a mam świadomość że może z tego wyjść fakap i zmarnuje te jajeczka.
Hania, czekam Kochana na wynik razem z Tobą 😘 Będzie dobrze✊💚
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 12:41
Abcia lubi tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Iwonay wrote:No bo narazie żadnych nowych wieści nie mam. Testy ciemnieją. Ale już przestanę robić, bo termin okresu też już minął. Betę najwcześniej zrobię w środę. Więc narazie śledzę co u Was 🙃
-
Wa123 wrote:Hej dziewczyny, ja wczoraj w końcu dostałam @😊 W końcu... Już dawno się tak nie cieszyłam z okresu, już bałam się ze coś złego się porobiło.
Potrzebuje porady. Korci mnie żeby w tym cyklu spróbować na Clostilbegyt pomimo kiepskich wyników nasienia i prowadzić pełna obserwację wraz z temperaturą. Tylko pytanie czy jest sens skoro te wyniki są jakie są. Czy nie lepiej poczekać jeszcze do pełnej regeneracji plemników.. Czyli 3 miesiące. Jestem rozdarta bo tak bardzo bym chciała, a mam świadomość że może z tego wyjść fakap i zmarnuje te jajeczka.
Hania, czekam Kochana na wynik razem z Tobą 😘 Będzie dobrze✊💚 -
Hania007 wrote:Działajcie na luzie, nie trać cykli😆 ogólnie to na tym forum widziałam już ciąże z bardzo złymi wynikami. Nawet ostatnio dziewczyna zaszła przed samiusienkim invitro, które miało być właśnie z uwagi na zle wyniki nasienia. Nic nie tracisz a nóż widelec😜? Czemu miałabyś zmarnować jajeczka? 🧐
Dlatego, że Clostilegyt powoduje ich pękanie, a ja mam zaburzenia owulacji. Z temperatury i według mojej gin z poprzednich cyklów wynika, że jej nie ma lub jest bardzo rzadko. Ten lek może stymulować dojrzewanie wielu jajeczek na raz.Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
nick nieaktualny
-
Wa123 wrote:Dlatego, że Clostilegyt powoduje ich pękanie, a ja mam zaburzenia owulacji. Z temperatury i według mojej gin z poprzednich cyklów wynika, że jej nie ma lub jest bardzo rzadko. Ten lek może stymulować dojrzewanie wielu jajeczek na raz.
-
Hania007 wrote:Rozumiem już Twoje obawy😔 nie chcesz tracić jajeczek ale z drugiej strony to sporo ich mamy wiec na te 3 cykle moze warto „poświecić”?😉
Oczywiście, że warto dla tak szczytnego celu. Z tym, że ja mam małą rezerwę, dlatego każde jajeczko jest na wagę złota Mam obawy, że jak nie uda się to zmarnuję ich wiele, a jak wiadomo to już nieodwracalny proces. Mam zapisany clo na 2 cykle więc chyba się skuszę i będziemy próbować ten jeden bo jak sobie pomyślę, że mam czekać te 3 cykle po 43 dni to mi słabo -,- Najwyżej jak nie wyjdzie to będziemy działać za 2 miechy. To też będzie chwila prawdy czy wgl na mnie to clo zadziała.
Masz już wyniki bety??? :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 14:11
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
Wa123 wrote:Oczywiście, że warto dla tak szczytnego celu. Z tym, że ja mam małą rezerwę, dlatego każde jajeczko jest na wagę złota Dlatego też moje obawy, że jak nie uda się to zmarnuję ich wiele.
Masz już wyniki bety??? :*
Clo nie powoduje pękania jajeczek tylko stymuluje jajniki do ich wzrostu 😊 nie jest to też tak do końca, że tracisz rezerwę bo podczas stymulacji rosną pęcherzyki antralne czyli takie które w zasadzie nie dojrzały by samoistnie 😊 ale jeśli chcesz spróbować z clo to tylko pod okiem lekarza i z ciągłym monitoringiem 😊 bo czasami może dojść do hiperstymulacji a to bardzo niebezpieczne. W zależności ile Ci pęcherzyków urośnie to lepiej wziąć zastrzyk z ovitrelle i później iść skontrolować czy na pewno wszystko pękło 😊 na pewno musisz iść przed rozpoczęciem stymulacji (do 4 dc), później rozpoczniesz stymulacje (tu są różne szkoły albo 4-8dc, albo 5-9dc). Clo uposledza też endometrium więc warto by było żebyś wzięła coś na podkoksowanie go np estrofem. Później po stymulacji idziesz ok. 11-12 dc zobaczyć co tam uroslo 😊 jak będą jeszcze za małe to znowu za 2-3 dni trzeba iść a później już po owulacji 😊 powodzenia!34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
BuBu90 wrote:Clo nie powoduje pękania jajeczek tylko stymuluje jajniki do ich wzrostu 😊 nie jest to też tak do końca, że tracisz rezerwę bo podczas stymulacji rosną pęcherzyki antralne czyli takie które w zasadzie nie dojrzały by samoistnie 😊 ale jeśli chcesz spróbować z clo to tylko pod okiem lekarza i z ciągłym monitoringiem 😊 bo czasami może dojść do hiperstymulacji a to bardzo niebezpieczne. W zależności ile Ci pęcherzyków urośnie to lepiej wziąć zastrzyk z ovitrelle i później iść skontrolować czy na pewno wszystko pękło 😊 na pewno musisz iść przed rozpoczęciem stymulacji (do 4 dc), później rozpoczniesz stymulacje (tu są różne szkoły albo 4-8dc, albo 5-9dc). Clo uposledza też endometrium więc warto by było żebyś wzięła coś na podkoksowanie go np estrofem. Później po stymulacji idziesz ok. 11-12 dc zobaczyć co tam uroslo 😊 jak będą jeszcze za małe to znowu za 2-3 dni trzeba iść a później już po owulacji 😊 powodzenia!
No to teraz jestem w szoku, ponieważ mój ginekolog w ogóle nic nie wspomniał o endometrium ani o monitoringu. Nie wytłumaczyła też jak to dokładnie działa. Powiedziała żebym jadła przez 2 cykle i jak nie wrócę z ciążą to będziemy robić dalszą diagnostykę. Ojjjj... chyba czas zmienić ginekologa. Powoli tracę zaufanie. Z tego co wiem to estrofem jest na receptę... więc dupa zbita -.-'
Dziękuję Ci bardzo za te wszystkie informacjeStarania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
Wa123 wrote:No to teraz jestem w szoku, ponieważ mój ginekolog w ogóle nic nie wspomniał o endometrium ani o monitoringu. Nie wytłumaczyła też jak to dokładnie działa. Powiedziała żebym jadła przez 2 cykle i jak nie wrócę z ciążą to będziemy robić dalszą diagnostykę. Ojjjj... chyba czas zmienić ginekologa. Powoli tracę zaufanie. Z tego co wiem to estrofem jest na receptę... więc dupa zbita -.-'
Dziękuję Ci bardzo za te wszystkie informacje
Koniecznie zmień lekarza! To nie cukierki tylko hormony żeby je sobie jeść kiedy i ile chcesz.. Najpierw powinien Ci sprawdzić jajniki czy są czyste bo przestymulowanie torbieli mogłoby się skończyć usunięciem jajnika... Jeszcze nic straconego bo zawsze możesz zmienić lekarza i zacząć stymulację. Skąd jesteś? Jak ze Śląska to mogę polecić lekarkę34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
BuBu90 wrote:Koniecznie zmień lekarza! To nie cukierki tylko hormony żeby je sobie jeść kiedy i ile chcesz.. Najpierw powinien Ci sprawdzić jajniki czy są czyste bo przestymulowanie torbieli mogłoby się skończyć usunięciem jajnika... Jeszcze nic straconego bo zawsze możesz zmienić lekarza i zacząć stymulację. Skąd jesteś? Jak ze Śląska to mogę polecić lekarkę
Jajniki na pewno są czyste, miesiąc temu miałam USG więc to sprawdzone było. Nie ma żadnych zmian. Wszystko ok Nawet powiedziała, że jakieś tam pęcherzyki, ale słabo je widać. Bo ja ogólnie zmagam się z przedwczesnym wygasaniem czynności jajników. Niestety z podkarpacia. Ogólnie myślę, że jeżli by coś było nie tak w badaniach czy USG to nie przepisywałaby mi takiego leku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 15:01
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
Hania za betę ✊🏼✊🏼✊🏼❤️
Iwona mam nadzieję że wszystko jest ok i ciąża już sobie tam rośnie ❤️
Kirra kurcze ja też na pierwszy rzut oka stwierdziłam że coś przebija... Zrób jeszcze w czwartek jedenIwonay, Kirra, Hania007 lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Kirra wrote:Mam nadzieję że Ci się uda pójść na tą betę a potem umówić pilnie do lekarza. Może niech lepiej sprawdzi czy wszystko ok ❤
Ja zrobiłam rano test i ten wczorajszy cień to był fałszywy alarm, bo dziś już nic nie widzę
https://ibb.co/DQqRNjd
Chyba znów nie ten cykl
Przyznaję, że na Twoim wczorajszym teście nic nie widziałam, ale na tym dzisiejszym coś jest 🤞Kirra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Niaha wrote:Przyznaję, że na Twoim wczorajszym teście nic nie widziałam, ale na tym dzisiejszym coś jest 🤞
Dziękuję dziewczyny za każda opinię.
Zaczął mnie dziś boleć brzuch jak na okres. Do małpy mam w apce 3 dni. I cycki mi zaraz wybuchną 🤣
Hania czekam na info!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 17:04
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Basia 1990 wrote:Dziewczyny ja mam chyba pecha od trzech miesięcy w drugiej fazie cyklu jestem chora. Teraz jestem 8 dni po owu czekam z niecierpliwością na testowanie to się rozchorowałam mam stan podgorączkowy i dreszcze wzięłam Apap eh🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Hania! Gdzie jesteś?! Ja tutaj co chwila sprawdzam czy napisałaś jak beta 🙈 nie trzymaj tyle w niepewności 😪
Kirra na tych twoich testach coś widać 🤔
Iwonay, super ze wszystko dobrze u ciebie, niech budowa pięknie idzie 😍👌Kirra, Iwonay lubią tę wiadomość