Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Marti777 wrote:Moim zdaniem ta kreska jest słabsza niż testowa czyli już po piku LH 😉 ja w zeszłym miesiącu jak robiłam sobie te testy to mi wychodziła kreska testowa ale mocniejsza przez kilka dni jeszcze po pierwszym teście pozytywnym czyli kilka dni z rzędu miałam test pozytywny, u mnie to znaczyło, ze prolaktyna była wysoka i LH nie spadło do odpowiedniego poziomu wiec ciało żółte było dennej jakości ale na innym wątku dziewczyny pisały ze niektóre po prostu tak maja i to nic złego nie znaczy 😁 możesz zrobić z ciekawości jeszcze jutro po prostu i zobaczyć czy test będzie słabszy niż dziś
Wiem jak działają testy, ale spodziewałam się dużo bledszej kreski niż ta ze zdjęcia Wieczorem zrobię kolejny test, bo na pewno powinna być widoczna zmiana. Inna sprawa, że pięknie się wbiliśmy w pik (zazwyczaj mam 1 dzień), więc może coś z tego będzie.
Prolaktynę robiłam w zeszlym tygodniu robiłam prolaktynę, była w górnej granicy normy (w normie znaczy się). Mam nadzieję tylko, że nie zwiększyła się przed owulacją, bo jak mówisz, wtedy może być słabo25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Nie nadrobię was😁 u mnie w tym cykle wjechał wiesiołek i wjedzie dong qaui. 4 DC więc chwilę jeszcze mam. Mąż chce jechać za granicę do pracy więc muszę wykorzystać inaczej dupa będzie. W 11 DC mam wizytę u gin to może podejrzy jak tam jajniki.
Slowmotion lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Abcia wrote:Właśnie chyba zrobię proga 7dpo, bo nigdy nie robiłam. Ja mam nadzieję, że te warunki do 💕 coś zmienia.
Co do ZOS to wydluzyl mi się cykl, nie miałam po nich w ogóle śluzu.
Co do bólu piersi to pierwszy objaw, że owu jest lub była. Kolejny to plamienia, które czasem mam po owu, więc jestem w stanie wyznaczyć owulację z jednym dniem opoznienia co ciekawe raczej nie czuje jajnikow. Może dlatego, że zazwyczaj czuję jak pracują jelita i nie umiem odróżnić "bólu" jajników.starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasiak89 wrote:O, mam bardzo podobnie. Bolą mnie piersi przed owu i mniej więcej kiedy jest, przestają. Też nie czuję jajników tylko jelita 😅
U mnie jak zaczynają w Owu, tak bolą do samego okresu25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
Abcia wrote:Wiem jak działają testy, ale spodziewałam się dużo bledszej kreski niż ta ze zdjęcia Wieczorem zrobię kolejny test, bo na pewno powinna być widoczna zmiana. Inna sprawa, że pięknie się wbiliśmy w pik (zazwyczaj mam 1 dzień), więc może coś z tego będzie.
Prolaktynę robiłam w zeszlym tygodniu robiłam prolaktynę, była w górnej granicy normy (w normie znaczy się). Mam nadzieję tylko, że nie zwiększyła się przed owulacją, bo jak mówisz, wtedy może być słabo
Co organizm to inna historia, ja od lekarza mam info, ze dobra prolaktyna to jest dopiero w połowie normy, bo taka w górnej nawet może nadal blokować ale to chyba kwestia podatności organizmu na dany hormon, ja tez mam problem z pękającymi pęcherzykami wiec może u mnie musi być niżej ra prl. A jak sie wbiliście idealnie to jest duża szansa wiec tezymam kciuki! 😁 plus byliście zrelaksowani wiec prolaktyna powinna właśnie spaść a nie iść w górę 😁
Ewiwi to daj znać jak tam jajniki po usg 😁 tez powinnam zbadać w tym miesiącu ale jakoś tak odpuściłam totalnie, z prawego i tak nie się uda to już szkoda nerwWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2022, 20:14
👱🏻♀️ 29 lat, starania od 06.2021
🔻hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem od 2014 roku
🔻niedoczynność tarczycy
🔻10 lat temu usunięcie torbieli jajnika
Wyniki (czerwiec 22):
PRL: 14 ng - na dostinexie
TSH: 2,6 IU/ml - (eutyrox 37,5mg)
Testosteron: 61ng/dl
Wyniki 3-5dc (marzec 22):
AMH: 3,25 ng/ml ✅
FSH: 5,12 mIU/ml ✅
LH: 5,05 mIU/ml ✅
DHEA-SO4: 326 ug/dl ✅
17OHprog: 1,68 ng/ml ✅
Estradiol: 31,90 pg/ml ✅
Wit D ✅ Ferrytyna ❌ Wapń ✅
01/22 prawdopodobnie cb
26.06 ⏸
27.06 - beta 175.26, prog 15,94ng
29.06 - beta 481.42 (175% przyrostu), prog 20ng
01.07 - beta 1145.57 (137% przyrostu), prog 15,66ng
05.07 - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
14.07 - zarodek 6,5mm z widocznym biciem serduszka ❤️
26.07 - 1,87cm człowieka ❤️
30.08 - I prenatalne - 6,8cm kijanki
11.10 - połówkowe - 324g cudownej dziewczynki 💕💕💕
-
Marti777 wrote:Co organizm to inna historia, ja od lekarza mam info, ze dobra prolaktyna to jest dopiero w połowie normy, bo taka w górnej nawet może nadal blokować ale to chyba kwestia podatności organizmu na dany hormon, ja tez mam problem z pękającymi pęcherzykami wiec może u mnie musi być niżej ra prl. A jak sie wbiliście idealnie to jest duża szansa wiec tezymam kciuki! 😁 plus byliście zrelaksowani wiec prolaktyna powinna właśnie spaść a nie iść w górę 😁
Ewiwi to daj znać jak tam jajniki po usg 😁 tez powinnam zbadać w tym miesiącu ale jakoś tak odpuściłam totalnie, z prawego i tak nie się uda to już szkoda nerw
Ogólnie w piątek skoczę do mojego giną i pokaże mu wyniki, bo trzy tygodnie temu mi zlecił, ale w międzyczasie zmarł teść, potem święta i tak się zeszło. Dla mnie logicznym byłoby to co mówi Twój gin - wystarczy tak naprawdę jakiś mały stres i prolaktyna wyskakuje poza normę. To tak jak z tsh - niby norma jest (nie pamiętam dokładnie) 3,5, ale żeby było ok w ciąży to trzeba zejść poniżej 2. 🤷🏻♀️25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
Abcia wrote:Ogólnie w piątek skoczę do mojego giną i pokaże mu wyniki, bo trzy tygodnie temu mi zlecił, ale w międzyczasie zmarł teść, potem święta i tak się zeszło. Dla mnie logicznym byłoby to co mówi Twój gin - wystarczy tak naprawdę jakiś mały stres i prolaktyna wyskakuje poza normę. To tak jak z tsh - niby norma jest (nie pamiętam dokładnie) 3,5, ale żeby było ok w ciąży to trzeba zejść poniżej 2. 🤷🏻♀️
No tak, nie patrzyłam na to w ten sposób ale masz racje, prolaktynie wystarczy mały stres i już wyskakuje w górę… dlatego pewnie niektórym udaje sie zaskoczyć jak są wyluzowani, bo wtedy prolaktyna nie blokuje w końcu owulacji i można działać 😁 ja idę jutro lub w piątek na progesteron z kolei i sie trochę martwię czy siw nie okaże, ze jednak znowu jest słabo…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2022, 21:36
🔻niedoczynność tarczycy
Wyniki (czerwiec 22):
01/22 prawdopodobnie cb
26.06 ⏸
-
Marti777 wrote:No tak, nie patrzyłam na to w ten sposób ale masz racje, prolaktynie wystarczy mały stres i już wyskakuje w górę… dlatego pewnie niektórym udaje sie zaskoczyć jak są wyluzowani, bo wtedy prolaktyna nie blokuje w końcu owulacji i można działać 😁 ja idę jutro lub w piątek na progesteron z kolei i sie trochę martwię czy siw nie okaże, ze jednak znowu jest słabo…
Trzymam kciuki! Sama jeszcze nie robiłam, ale zrobię w połowie przyszłego tygodnia, bo wtedy jakoś powinno być 7dpo a ciekawa jestem wyniku25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
Abcia wrote:Trzymam kciuki! Sama jeszcze nie robiłam, ale zrobię w połowie przyszłego tygodnia, bo wtedy jakoś powinno być 7dpo a ciekawa jestem wyniku
Trzymam kciuki żeby był piękny progesteron, daj znać w ogóle jak wyszedł! U mnie ostatnio 7dpo był 3 i spadł z 5dpo z 7 wiec teraz niw oczekuje niczego ponad, bo nie biorę jeszcze żadnego dupka ani luteiny ale zobaczymy 😉👱🏻♀️ 29 lat, starania od 06.2021
🔻niedoczynność tarczycy
Wyniki (czerwiec 22):
01/22 prawdopodobnie cb
26.06 ⏸
-
Ewiwi wrote:Nie nadrobię was😁 u mnie w tym cykle wjechał wiesiołek i wjedzie dong qaui. 4 DC więc chwilę jeszcze mam. Mąż chce jechać za granicę do pracy więc muszę wykorzystać inaczej dupa będzie. W 11 DC mam wizytę u gin to może podejrzy jak tam jajniki.
Mąż napewno nie będzie się mocno opierał 😈😈 działajcie!18.01.2021 cudowna 👶 18cs
Luty 2022- Projekt rodzeństwo
👩🦰 33
👩🦲41
Lipiec: ovitrelle + duphaston, progesteron 22,6 ❌
Sierpień: badanie nasienia morfologia 2%❌ prędkość ❌ ruch postępowy ❌ żywotność ✅
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤ -
Dzień dobry
Dziewczyny życzę owocnych owulacji, a tym które już po tłustych kresek na testach!
Iwonay, Hania jak u was? Jesteście już po wizytach?
Ja melduje ze zrobiłam pierwszy krok i skorzystałam z skierowania, które dostałam w szpitalu do poradni psychologicznej 👌fizycznie też coraz lepiej się czujeSlowmotion, Ania35, Marti777, Kirra, Felinka94, Kasiak89 lubią tę wiadomość
-
Dominisia35 wrote:Dzień dobry
Dziewczyny życzę owocnych owulacji, a tym które już po tłustych kresek na testach!
Ja melduje ze zrobiłam pierwszy krok i skorzystałam z skierowania, które dostałam w szpitalu do poradni psychologicznej 👌fizycznie też coraz lepiej się czuje
Dominisia, super ekstra to słyszeć!
Jestem dumna z tego, że skorzystałaś z tego skierowania! Bo naprawdę dużo moich znajomych babek bałoby się zrobić ten krok, mimo, że tłukę im do głowy, że to przecież ma im pomóc stanąć na nogi!
Ten tydzień chyba minie nam wszystkim na badaniach Bo jak patrzę to każda z nas ma plan zrobić większe czy mniejszeDominisia35 lubi tę wiadomość
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
slowmotion wrote:Tez walcze z tym zestawem 💪 oby okazał się szczęśliwy dla nas!
Mąż napewno nie będzie się mocno opierał 😈😈 działajcie!*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
slowmotion wrote:Tez walcze z tym zestawem 💪 oby okazał się szczęśliwy dla nas!
Mąż napewno nie będzie się mocno opierał 😈😈 działajcie!*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Ja melduje ze zrobiłam pierwszy krok i skorzystałam z skierowania, które dostałam w szpitalu do poradni psychologicznej 👌fizycznie też coraz lepiej się czuje
Super, ze się zdecydowałaś! To bardzo ważne by psychicznie być świadomym siebie, bo nerwy i stresy niestety tylko szkodzą także naprawdę Ci to wiele, wiele da!
A ja jutro robię progesteron w 7dpo i mam strasznego stresa, ze znowu wyjdzie 3ng niby hormony się powinny ustabilizować już, bo wyniki mam coraz lepsze ale nie wiem czy owu była w tym miesiącu w ogóle (za to czułam jajniki jak nigdy), bo odpuściliśmy monitoring (miał to być cykl stracony) i znowu mam te cholerną suchość po owu wiec już wiem, ze prog będzie kiepski…. Nie wiem tylko jak kiepskiAbcia lubi tę wiadomość
🔻niedoczynność tarczycy
Wyniki (czerwiec 22):
01/22 prawdopodobnie cb
26.06 ⏸
-
A ja pierwszy raz nawet nie wiem ile dpo jestem bo nie śledziłam 😅Slowmotion, Dominisia35 lubią tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Kirra wrote:Wspaniała decyzja! Trzymam kciuki ❤🤞
A ja pierwszy raz nawet nie wiem ile dpo jestem bo nie śledziłam 😅Kirra lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Ewiwi wrote:Kochana ile wiesiołka dziennie bierzesz?18.01.2021 cudowna 👶 18cs
Luty 2022- Projekt rodzeństwo
👩🦰 33
👩🦲41
Lipiec: ovitrelle + duphaston, progesteron 22,6 ❌
Sierpień: badanie nasienia morfologia 2%❌ prędkość ❌ ruch postępowy ❌ żywotność ✅
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤ -
slowmotion wrote:Ja mam w płynnej postaci i biorę 1 lyzeczke od 1 dc do owulacji. Akurat dzis mam 1dc to zaczynam 💪*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
W ogóle się zorientowałam, że to w ten poniedziałek mam konsultację u innego ginekologa, tego samego dnia lub kolejnego powinnam iść na badanie progesteronu.
testować będę najwcześniej chyba w przyszły czwartek. Muszę sobie zapewnić rozrywkę do tego czasu, żeby mnie nie podkusilo wcześniej25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊