Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2022 😊 samych pomyślności, spełnienia marzeń 🤰👶 i dużo zdrówka 💚
Sowella, Wjedzma lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny 🙂jestem też w drugiej fazie cyklu...i czekam... Tak się nakręciłam na ten cykl,że masakra🙊
Boję się,że upadek będzie bardzo trudny, więc dołączam do Was. Powiem Wam,że od owu jest mi cały czas ciepło, czuję się jak z temperaturą,ale mierze ja i nic wysokiego nie ma( takie 37 w ciągu dnia,ale mam tak zawsze) i do tego ból cycków....wiem,że to za wcześnie na jakiekolwiek objawy,ale jedno jest pewne...ten cykl jest inny😉więc obudziła się nowa nadzieja 💞
Trzymam za Was kciuki laseczki✊✊Tedka lubi tę wiadomość
-
Maciejka🌸 wrote:Hej dziewczyny 🙂jestem też w drugiej fazie cyklu...i czekam... Tak się nakręciłam na ten cykl,że masakra🙊
Boję się,że upadek będzie bardzo trudny, więc dołączam do Was. Powiem Wam,że od owu jest mi cały czas ciepło, czuję się jak z temperaturą,ale mierze ja i nic wysokiego nie ma( takie 37 w ciągu dnia,ale mam tak zawsze) i do tego ból cycków....wiem,że to za wcześnie na jakiekolwiek objawy,ale jedno jest pewne...ten cykl jest inny😉więc obudziła się nowa nadzieja 💞
Trzymam za Was kciuki laseczki✊✊
Heej a ile jesteś dpo? Mam ogromną nadzieję, że ten inny niż wszystkie cykl okaże się dla Ciebie szczęśliwy ✊
Ja też się mocno nakręciłam, na tyle że nie wytrzymam i jutro testuję, chociaż dopiero 8dpo 🤭 ciekawa jestem czy coś tam zaświta.
Od owu codziennie boli brzuch jak na okres, od 2 dni trochę bardziej, plus miewam kłucia w podbrzuszu i w dole pleców. W ogóle dzisiaj w nocy wstałam na siku i tak mnie plecy bolały, że się podnieść nie mogłam, co było dziwne bo spałam na plecach czyli teoretycznie najlepsza pozycja do spania 🤷♀️ no i tak sobie wmawiam, że każda mała dolegliwość to objaw ciąży, jestem bardzo ciekawa czy przyjdzie @ i mnie sprowadzi na ziemie.
Halo halo, a co u reszty z Was? Jak się czujecie? -
U mnie zero bólu zero objawów. Nic. Po owulacji jeden dzień miałam bóle małe, od tamtego czasu pustka. Mierze dzielnie temp obserwuje sie zonavzymy. Byłam dobrze nastawiona ale chwilowo jakos leci mi entuzjazm w dół. Za dużo sie znowu nabyłam w towarzystwie szczęśliwych rodziców i dziadków. Trudne czasyStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
nick nieaktualny
-
Wjedzma czy dzisiaj testowałaś? Jak wynik? Czekam na zielone zakończenie 🍀✊✊
Tedka u Ciebie ładnie wykres wygląda. Musi mieć zielone zakończenie 🍀
U mnie dzisiaj prawdopodobnie 1 dpo albo 2 dpo. Nie wiem bo przez brak mierzenia temperatury ciężko mi określić 🤷♀️ Nawet jajniki nie dały o sobie znać w tym cyklu. Boje się, że nic z tego nie będzie no może cykl bezowulacyjny 😔 Zobaczymy za 12 dni jaki będzie finał 🍀
Tedka lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj miałam spadek temp. Nie wiem o co kaman. Ani nie piłam alkoholu jakos specjalnie, lampka szampana do obiadu na nowy rok. Ani żadnych stresów… dziwne. Martwi mnie to.
Oho i jakieś delikatne kłucia juz są. Także… będzie okres jak nicWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2022, 10:44
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Milixx wrote:Wjedzma czy dzisiaj testowałaś? Jak wynik? Czekam na zielone zakończenie 🍀✊✊
Tedka u Ciebie ładnie wykres wygląda. Musi mieć zielone zakończenie 🍀
U mnie dzisiaj prawdopodobnie 1 dpo albo 2 dpo. Nie wiem bo przez brak mierzenia temperatury ciężko mi określić 🤷♀️ Nawet jajniki nie dały o sobie znać w tym cyklu. Boje się, że nic z tego nie będzie no może cykl bezowulacyjny 😔 Zobaczymy za 12 dni jaki będzie finał 🍀
Dziękuje za dobre słowo ale dzisiaj juz tak ładnie nie wyglada. Zerknij jaki spadek z górki!
Wjedzma dawaj znać po teście!!Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Dziękuje za dobre słowo ale dzisiaj juz tak ładnie nie wyglada. Zerknij jaki spadek z górki!
Wjedzma dawaj znać po teście!!
Spokijnie, jeszcze ma czas odbić. Może ten spadek był spowodowany zagnieżdżeniem ✊ -
Tedka ja to bym powiedziała, że to spadek implantacyjny 😎 mocne kciuki, żeby tak było 💪✊
Ja zatestowałam i bielutko. Oczywiście jak się przyglądam to coś tam widzę, ale ja to chyba zawsze COŚ widzę 🤦♀️ Mam pinki płytkowe super czułe (czułość 10) i właśnie widzę na comiesięcznym wątku, że jedna dziewczyna miała na nim bledziusią kreske przy becie 54! 🤦♀️ ja nie wiem co jest nie tak z tymi testami.
Powtórka we wtorekJolcia90 lubi tę wiadomość
-
Juz chyba nie wierze w te spadki implantacyjne ( dopiero 6dpo. Ech
Wjedzma moze wrzuć fotkę? zobaczymy co tam widać ciekawego :pStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Milixx wrote:Spokijnie, jeszcze ma czas odbić. Może ten spadek był spowodowany zagnieżdżeniem ✊
No ja mam nadzieje ze odbije bo jeszcze sporo czasu do okresu. Bez przesady :pStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Juz chyba nie wierze w te spadki implantacyjne ( dopiero 6dpo. Ech
Wjedzma moze wrzuć fotkę? zobaczymy co tam widać ciekawego :p
Tedka oczywiście nie nastawiaj się na nic, ale ja dalej mocno wierzę, że się uda 💪
https://naforum.zapodaj.net/760e21597a06.jpg.html
Ja się w ogóle nie napalam, bo jest bardzo wcześnie plus mogło po prostu tak dziwnie zdjęcie wyjść. Szczerze mówiąc jak wstałam i poszłam robić test to jeszcze na oczy nie widziałam i mi się wręcz mienił ten test w oczach 🤣Jolcia90 lubi tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Tedka oczywiście nie nastawiaj się na nic, ale ja dalej mocno wierzę, że się uda 💪
https://naforum.zapodaj.net/760e21597a06.jpg.html
Ja się w ogóle nie napalam, bo jest bardzo wcześnie plus mogło po prostu tak dziwnie zdjęcie wyjść. Szczerze mówiąc jak wstałam i poszłam robić test to jeszcze na oczy nie widziałam i mi się wręcz mienił ten test w oczach 🤣
Czytam dziewczyny Wasz wątek i mocno zaciskam za Was kciuki 😘 przycupne tu sobie na razie jeśli mogę, chociaż u mnie dopiero co 🐒 się kończy -
Wjedzma ja cos tam widze, tylko ciezko stwierdzic czy kreska jest rozowa czy bardziej szara (jak ta fabryczna) 🤔
Ponoc najlepiej wybarwiaja sie Facelle z roska. Powtorz jutro
Tedka ✊ zeby odbilo teraz !
Ja od dwoch dni mam wrazenie ze piersi jakies pelniejsze.. i wczoraj nawet jakis czas jakby kluly.. ale chyba sobie wmawiam..
Wogole zauważyłam ze rano zawsze sa pelniejsze niz pozniej w ciagu dnia ? Nie wiem czy to mozliwe 😀
Dzis rano nawet mialam zatestowac przez te piersi i bole podbrzusza ostatnio ale w ostatecznosci zrezygnowalam bo to dopiero 8dpo i nasikalam na owulaka 😅 ale negatywny (czasem sa pozytywne w ciazy)On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
No właśnie też nie jestem w stanie stwierdzić czy może fabryczna się tak odbiła na tym zdjęciu czy co. Sowella kupie jutro te facelle. A zobacz czy nie masz sutków ciemniejszych albo czy Ci żyły nie powychodziły, może faktycznie coś się tam dzieje 😎 Testujesz ze mną we wtorek? 💪
U mnie za to piersi są jak dwa flaczki jakbym była zaraz po okresie, co jest w sumie dziwne bo po owu im bliżej okresu tym miałam twardsze i pełniejsze 🤷♀️
Jolcia zapraszamy, możesz sobie z nami przycupnąć w oczekiwaniu na owu, zamierzasz robić testy albo iść na monitoring? Jakie masz cykle zazwyczaj? -
Wjedzma, raz coś widze a jak mrugne to nic :p haha. Trzymam kciuki za powtórkę!! 😍😍
Nie mogę sie doczekać mierzenia temperatury jutro rano, chciałabym żeby wróciła na wysokie tory (
Jest w sumie jeszcze jeden czynnik który moze mieć jakis wpływ na temp u mnie, mianowicie biorę progesteron w globulkach dopochowo. Juz nie wiem czy taka mała dawka na noc coś w ogóle by zmieniła, ale kto wie… no ale czy akurat spowodowałaby spadek akurat teraz jak biorę od owulacji? No nic, zobaczymy.
Jolcia witamy i na tym wątku ❤️ Zawsze jesteś mile widziana!
Wiecie ja teraz tak sie nastawiam na ten cykl, ale w sumie głupia jestem bo dlacZego miałoby mi sie udać teraz, skoro nie udawało sie przez ostatnie dwa lata??!! EchWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2022, 13:12
Jolcia90 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Trochę nie w temacie. Wiecie może jak to jest z zapisywaniem tempki w różnych porach? Jeśli się mierzy później niż zwykle to trzeba coś tam odjąć od temperatury. A co w sytuacji gdy zmierzę temperaturę wcześniej niż zwykle? Np o 2 h? Wtedy tempke zapisuje się taką jaką widać czy się coś do niej dodaje? Ja w tym moim wykresie wogóle trochę pokiełbasiłam bo zwykle zapisywałam o 8:00 lub trochę po, a teraz ostatnie 2 dni o 6:30. I czytałam w artykule, że do 7:30 temperatura jest niższa niż po tej godzinie. Więc nie wiem w sumie czy moja tempka nie byłaby wyższa przez te ostatnie dwa dni jakbym mierzyła o tej stałej godzinie czyli 8:00
-
Wjedzma wrote:No właśnie też nie jestem w stanie stwierdzić czy może fabryczna się tak odbiła na tym zdjęciu czy co. Sowella kupie jutro te facelle. A zobacz czy nie masz sutków ciemniejszych albo czy Ci żyły nie powychodziły, może faktycznie coś się tam dzieje 😎 Testujesz ze mną we wtorek? 💪
U mnie za to piersi są jak dwa flaczki jakbym była zaraz po okresie, co jest w sumie dziwne bo po owu im bliżej okresu tym miałam twardsze i pełniejsze 🤷♀️
Jolcia zapraszamy, możesz sobie z nami przycupnąć w oczekiwaniu na owu, zamierzasz robić testy albo iść na monitoring? Jakie masz cykle zazwyczaj?
Kochane, a ja mam jeszcze takie pytanie dotyczące temperatury w pierwszej fazie cyklu( wiem, że tytuł wątku wskazuje na drugą fazkę😂, ale skoro już jesteście po części pierwszej to może pomożecie)...zawsze przy okresie Wam spada? Ja tym razem zauważyłam, że nie chce się zbić. 4 dzień 🐒 a ja ciągle 36.9...w poprzednich ładnie spadła, żeby później przy owulacji iść w górę a teraz jakieś takie cyrki 😂