Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wjedzma na widzę coś, jakiś cień II kreski. Ciężko określić czy to nie fabryczna. Mam nadzieję, że jednak nie i będzie piękne zakończenie. Sikaj na kolejny test. Podobno facella wyłapuje wczesną ciążę i testy z doz są dobre. Czekam na kolejne Twoje testowanie 🍀✊
Tedka jutro temperatura odbije, tego Ci życzę 🍀 Póki nie ma 🐒 to piłka w grze 😊Wjedzma lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny ja dopiero 12 dc ale witam się z Wami
Wjedzma uważaj na ten test. Mi pokazywał w poprzednim cyklu jakby obramowki drugiej kreski i to była fabrycznaWjedzma, Camarilla lubią tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Jolcia ja Ci nie odpowiem z temperaturą, bo sama dopiero w tym cyklu zaczęłam mierzyć 😅
Dzięki dziewczyny za kciuki i dobre słowo, gdyby nie te forum to ja bym chyba żeświrowała.
Kirra biorę go z przymrużeniem oka, jutro kupuje facelle i zobaczymy w ogóle nie mam zaufania do pinków po tym wszystkim co wyczytałam na forum 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2022, 15:05
-
Wjedzma wrote:No właśnie też nie jestem w stanie stwierdzić czy może fabryczna się tak odbiła na tym zdjęciu czy co. Sowella kupie jutro te facelle. A zobacz czy nie masz sutków ciemniejszych albo czy Ci żyły nie powychodziły, może faktycznie coś się tam dzieje 😎 Testujesz ze mną we wtorek? 💪
U mnie za to piersi są jak dwa flaczki jakbym była zaraz po okresie, co jest w sumie dziwne bo po owu im bliżej okresu tym miałam twardsze i pełniejsze 🤷♀️
Jolcia zapraszamy, możesz sobie z nami przycupnąć w oczekiwaniu na owu, zamierzasz robić testy albo iść na monitoring? Jakie masz cykle zazwyczaj?
Taak testujemy razem ❤💪Wjedzma lubi tę wiadomość
On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Dziewuszki, a czy myślicie ze jeśli zmierzyłam temp o 6 rano, a nie o 7 jak zazwyczaj, to ten mój spadek zakłamany? Obudziłam sie na dobre o 6 i stwierdziłam ze zmierzę, bo za godzinę to w ogóle juz będzie bez sensu, po godzinie spania i trochę rozespana. Myślicie ze godzina robi różnice?
Zmierzyłam z ciekawości jak wstałam znowu po 8 i było 36,64 (wzrost o 0,10 względem tej 6 rano). Wiec zostałam przy pierwszym pomiarze po całej nocy snu i wydaje mi sie to wlasciwie ale tak z ciekawości pytam jak Wy byście zrobiłyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2022, 17:20
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Jolcia90 wrote:Moje cykle odkąd zaczęłam się starać są zwariowane 😅To w sumie chyba już 6 cykl i każdy był inny. W tym miesiącu robię testy, mierze temperaturę plus chciałabym po owulacji zbadać progesteron. Pierwszy raz będę go robiła, ale czytałam że najlepiej 7 dpo, tak? Moje cykle wahają się ostatnio od 30 do 38 dni ten ostatni był ładny, bo testy owulacyjne pokryły się z temperaturą, śluzem i ochota na przytulasy
Kochane, a ja mam jeszcze takie pytanie dotyczące temperatury w pierwszej fazie cyklu( wiem, że tytuł wątku wskazuje na drugą fazkę😂, ale skoro już jesteście po części pierwszej to może pomożecie)...zawsze przy okresie Wam spada? Ja tym razem zauważyłam, że nie chce się zbić. 4 dzień 🐒 a ja ciągle 36.9...w poprzednich ładnie spadła, żeby później przy owulacji iść w górę a teraz jakieś takie cyrki 😂
Ja dopiero pierwszy cykl mierze porządnie i w trakcie okresu tego nie robiłam wlasciwie. Nie wiem w sumie jaka miałam, ale przed @ był spadek, po okresie była nisko, wiec pewnie i w trakcie @ była nisko. A u Ciebie przed @ spadła tak jak mówią podręczniki?Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
nick nieaktualnyTedka wrote:Dziewuszki, a czy myślicie ze jeśli zmierzyłam temp o 6 rano, a nie o 7 jak zazwyczaj, to ten mój spadek zakłamany? Obudziłam sie na dobre o 6 i stwierdziłam ze zmierzę, bo za godzinę to w ogóle juz będzie bez sensu, po godzinie spania i trochę rozespana. Myślicie ze godzina robi różnice?
Zmierzyłam z ciekawości jak wstałam znowu po 8 i było 36,64 (wzrost o 0,10 względem tej 6 rano). Wiec zostałam przy pierwszym pomiarze po całej nocy snu i wydaje mi sie to wlasciwie ale tak z ciekawości pytam jak Wy byście zrobiły
Czytałam że do godziny 7:30 utrzymuje się w organizmie wysoki poziom melatoniny dzięki czemu organizm jest w fazie spoczynku. Po tej godzinie melatonina spada i organizm się wybudza i tempka zaczyna rosnąć. Więc u ciebie dobry pomiar raczej. Na internecie znalazłam artykuł o tymTedka lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj 6 dpo (teoretycznej). Żałuję, że nie mierze temperatury, ale nie chce się katować i analizować cały czas wykresu.
Jutro jadę zrobić progesteron, zobaczymy czy owulacja była.
Klasycznie zaczynam się nakręcać, tylko po to, żeby za 4 dni znowu zobaczyć jedna kreske.
Od wczoraj kłuja jajniki, problem od 3 dni ze wzdęciami i zaparcia. Po południu dwa razy helikopter w głowie, ale prowadziłam 4 godziny auto więc nic dziwnego.
Poza tym nic - cycki nie bolą, zadnego plamienia które mogłoby oznaczać implantację, nic.
PMS zaczyna mi się na 7 dni przed więc zobaczymy.
Wjedzma robisz jutro rano czy czekasz? Patrzyłam na Twój wykres i na temperaturę, ja bym powtórzyła na Twoim miejscu za 2 dni jak będzie 10 dpo. Ten spadek miałaś ładny i pik do góry.♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie
Starania od 08.2018 -
Natka23 wrote:Czytałam że do godziny 7:30 utrzymuje się w organizmie wysoki poziom melatoniny dzięki czemu organizm jest w fazie spoczynku. Po tej godzinie melatonina spada i organizm się wybudza i tempka zaczyna rosnąć. Więc u ciebie dobry pomiar raczej. Na internecie znalazłam artykuł o tym
super krzepiące informacje. Dzięki! ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2022, 18:11
Natka23 lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka ja mierze o różnych godzinach, bo różnie wstaje i mam pracę zmianową. Myślę, że nie ma co aż tak przywiązywać wagi do temperatury, bo jest bardzo dużo czynników, które mogą ją zaburzyć. Chyba najważniejsza funkcja pomiaru temp przy staraniu to wyznaczenie owu. Jak sobie oglądałam wykresy ciążowe zapisane w aplikacji to niektóre w ogóle nie wskazywały, że będzie jakaś ciąża a tam bum pozytyw 😅
Camarilla zrobiłam drugiego pinka po południu i była taka sama blada kreseczka. Więc nie wytrzymam i jutro lecę po facelle do rossmanna 😅
Też nie miałam żadnego plamienia, które mogłoby wskazywać na implantacje i też się nakręciłam chociaż obiecałam sobie, że będę cierpliwie czekać chociaż do tego 10dpo 🤦♀️ Mam nadzieję, że jednak zobaczysz dwie kreski w tym cykluTedka lubi tę wiadomość
-
Ktos pisal o badaniu proga po owu - u mnie w poradni sprawdzali mi proga w 7dpo a potem w 12dpo. Ten drugi pomiar w sumie nie wiem po co bo przed okresem poziom proga przeciez juz spada.
Takze najlepiej wlasnie w 7dpo sprawdzac.
Wjedzma - powtorna popoludniowa kreseczka dkbrze wrozy ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2022, 18:44
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Wjedzma byłabyś juz druga w ciągu miesiąca koleżanka z forum która ma pozytywny teścik :p tez jestem ciekawa fotki! Koniecznie siknij tez jutro na inny test i dawaj znać :p przebieram nóżkami :p
Wjedzma lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Wjedzma wrote:Kirra nie ma za co przepraszać, ja też tego nie traktuję jako pozytyw 6-7 dni do @. Bardzo wczesniej jeszcze, zobaczymy czy jutro na facelku coś zaświta 😅
Trzymam kciuki!!!Wjedzma lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Wjedzma tez na tym drugim cos widze
Wjedzma lubi tę wiadomość
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Wjedzma wrote:Postaram się poczekać do wtorku ale nie obiecuje. Jutro będę na mieście, więc kupię parę i jak już będę miała to pewnie zrobię 🤷♀️
A które wg was są lepsze te facelle? Paskowe czy strumieniowe?🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅