Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny <3 nie napalam się jakoś mocno, ale plan w głowie mam taki, że jeszcze jutro i w środę zrobię facelka i jak już coś konkretniej zamajaczy to zrobię w środę bete i proga :) a jak nie to głowa do góry, cycki do przodu i próbujemy dalej 💪

Inulek hej <3 przykro mi z powodu biochemow :/ staracie się o pierwsze dziecko?

Inulek, Tedka, Camarilla, Maciejka🌸 lubią tę wiadomość

age.png
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inulek wrote:
    Nawet taki dosyć wyraźny ten cień.
    Powiem Wam, że zrobiłam mnóstwo facellków i jak nie było minimalnej nawet bety, to nie pokazywały nic. Jestem po 3 biochemach od października, więc temat obcykany😉 one są po prostu mega czułe i pokazują nawet betę poniżej 10 we krwi, podczas gdy inne jej nie wyłapują. Tak że dziś ta kreseczka ładniejsza wg mnie niż Twoja wczorajsza 🙂

A w ogóle to witam się serdecznie, podczytuję Was tu od jakiegoś czasu. Jak pisałam wyżej, nasze starania od października póki co mało owocne... Oby nowy rok był lepszy dla nas wszystkich 🙂

Dzień dobry :)
    Który masz DC?

Inulek lubi tę wiadomość

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka bardzo dobrze robisz, ja testuje jak szalona, tylko kasę tracę na te testy, a dalej wiem że nic nie wiem 🤦‍♀️ no ale tak to właśnie jest jak ktoś nie ma za grosz cierpliwości 🤭

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma coś jak by chciało się przebić. Trzyma kciuki za kolejne testowania ✊🏼 Niech kreseczka ciemnieje🤞🏻🍀

Inulek hej 👋🏼👋🏼 Rok 2022 musi być nasz 💚

Inulek lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Tedka bardzo dobrze robisz, ja testuje jak szalona, tylko kasę tracę na te testy, a dalej wiem że nic nie wiem 🤦‍♀️ no ale tak to właśnie jest jak ktoś nie ma za grosz cierpliwości 🤭

A idź tam, ja jestem doskonałym przykładem braku cierpliwości ;P sama się sobie dziwię, ale z drugiej strony testować przy 7dpo, jak fazę lutealną mam 16dniową :P no zaczekam jeszcze trochę, test mam w łazience jeszcze jakiś bobotest, więc może zatestuję po 10 dpo :P

no i przede wszystkim przed testowaniem wcześniej powstrzymuje mnie ten zastrzyk ovitrelle, który miałam :P ponoc utrzymuje sie przez 10 dni więc po co zobaczyc dwie kreski, skoro się wie, ze to przez zastrzyk :P zaczekam jeszcze 3 dni :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 11:22

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Sowella Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma ✊✊✊ za ciemniejaca kreske 🍀🍀🍀

Wjedzma lubi tę wiadomość

On i Ona: 33 lata
    2017: upragnione szczęście <3
    07.2019: start starań o rodzeństwo
    01.20: 6tydz.👼
    09.20: cb
    11.20: cb, bhcg 20
    05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
    06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
    09.21: cb bhcg 12->25->29
    9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl
    Krzywa gluk. 101/149/100❌
    Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪

Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
    Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪
  • Inulek Znajoma

Wysłany: 3 stycznia 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Dzięki dziewczyny <3 nie napalam się jakoś mocno, ale plan w głowie mam taki, że jeszcze jutro i w środę zrobię facelka i jak już coś konkretniej zamajaczy to zrobię w środę bete i proga :) a jak nie to głowa do góry, cycki do przodu i próbujemy dalej 💪

Inulek hej <3 przykro mi z powodu biochemow :/ staracie się o pierwsze dziecko?
    Nie, mamy już parkę, 12 i 10 lat😉 zawsze chcielismy trójkę no i teraz się zastanawiam, czy to aby nie za późno po prostu... Od jakichś 2 lat troszkę cykle mi się rozregulowały, zawsze było 28 dni a teraz 23-28 z przewagą 25-26. Badani robiłam w tym cyklu w 3 dniu, jest ok, trochę stosunek lh/fsh mały bo ok. 0,58,ale podobno już się na to nie patrzy. Zobaczymy co będzie, na razie nie tracę nadziei.

• Inulek Znajoma

Wysłany: 3 stycznia 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Dzień dobry :)
    Który masz DC?
    Dziś 17 dc, 5dpo, udostępniam wykres, chociaż szału nie ma z tą moją temperaturą. Na razie to mój pierwszy cykl z pomiarem tempki, więc nawet nie mam porównania z innymi cyklami.

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka nie chce Cię kusić i namawiać do złego, ale ja to bym na Twoim miejscu pewnie robiła testy codziennie, koniecznie tej samej firmy i patrzyła jak kreska blednie po ovitrelle i czy po 10dpo ciemnieje 🤭 🤭

Inulek nie trać nadziei, jest dwójka to będzie i trzecie 💪

Dziewczyny jak tam samopoczucie i objawy "ciążowe"?

U mnie ból brzucha nie odpuszcza, cycki już nie takie sflaczałe i swędzą 😱 i w ogóle to mam jakoś bardzo dużo śluzu, trochę rozciągliwego, trochę kremowego. No i od paru dni mam powiększony węzeł chłonny za uchem. Plecy też trochę pobolewają. Oczywiście każdy z tych objawów powoduje u mnie myśl "a może to ciąża?!" 😆🤦‍♀️

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj prawdopodobnie 3dpo więc na objawy ciążowe to raczej za wcześnie 😄 Nic mi nie dolega i to dosłownie nic a nic 😂 nawet nie mogę sobie nic wynaleźć. Czekamy dalej na objawy. Czy Wam dni do testowania też się tak dłużą jak mi. Czuje jak by cało wieczność trwały te dni 😂😂

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    U mnie dzisiaj prawdopodobnie 3dpo więc na objawy ciążowe to raczej za wcześnie 😄 Nic mi nie dolega i to dosłownie nic a nic 😂 nawet nie mogę sobie nic wynaleźć. Czekamy dalej na objawy. Czy Wam dni do testowania też się tak dłużą jak mi. Czuje jak by cało wieczność trwały te dni 😂😂

Ooo tak, od owu do testowania to zdecydowanie najdłuższa faza cyklu 😅 ale na pocieszenie, jeszcze przed chwilą marudziłam na forum że dopiero 3dpo i jeszcze tyle muszę czekać, a tu już 9dpo 🤭 polecam dużo spać i oglądać dużo seriali!

age.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma czuję się obrażona że mnie nie poinformowałaś gdzie ja za Ciebie trzymam kciuki tak że az są sine :( przykro mi ze dowiaduje się o tym dopiero zaglądając na Twój wykres :(

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inulek wrote:
    Dziś 17 dc, 5dpo, udostępniam wykres, chociaż szału nie ma z tą moją temperaturą. Na razie to mój pierwszy cykl z pomiarem tempki, więc nawet nie mam porównania z innymi cyklami.

Jest spadek i ruszyła w górę więc ciężko wyrokować.
    Poza tym piszesz że od października się rusza ale były dwa biochemy, miałas jakieś badania? Moze coś z hormonów nie domaga?

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Tedka nie chce Cię kusić i namawiać do złego, ale ja to bym na Twoim miejscu pewnie robiła testy codziennie, koniecznie tej samej firmy i patrzyła jak kreska blednie po ovitrelle i czy po 10dpo ciemnieje 🤭 🤭

Inulek nie trać nadziei, jest dwójka to będzie i trzecie 💪

Dziewczyny jak tam samopoczucie i objawy "ciążowe"?

U mnie ból brzucha nie odpuszcza, cycki już nie takie sflaczałe i swędzą 😱 i w ogóle to mam jakoś bardzo dużo śluzu, trochę rozciągliwego, trochę kremowego. No i od paru dni mam powiększony węzeł chłonny za uchem. Plecy też trochę pobolewają. Oczywiście każdy z tych objawów powoduje u mnie myśl "a może to ciąża?!" 😆🤦‍♀️

Kusisz, Kusisz, jak to wiedzma. No ale wiesz co mnie najbardziej kusi? Zeby sprawdzić, czy test naprawde wykazuje ten ovitrelle. :P Jajca by były jakby nie pokazało ani tego, ani tego ;P

Ja z objawów to mam delikatniusie skurcze brzucha pzrez sekundę i później długo nic, może raz dwa razy w ciągu dnia. Cycki jakby odrobinkę większe, ale niewiele. W tym cyklu nie bolą nic, w poprzednim sutki mnie bolały, teraz zero... Plecy trochę bolą. Poza tym zero objawów jakiś szczególnych fizycznych.

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Ooo tak, od owu do testowania to zdecydowanie najdłuższa faza cyklu 😅 ale na pocieszenie, jeszcze przed chwilą marudziłam na forum że dopiero 3dpo i jeszcze tyle muszę czekać, a tu już 9dpo 🤭 polecam dużo spać i oglądać dużo seriali!

Mam to samo, strasznie mi się dłuży. Seriale to u mnie codzienność, już dupa boli ;P

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

Oj niestety nie mam ani czasu na spanie, ani na seriale. Przy dwójce dzieciaków, pracy i obowiązkach domowych nie ma czasu na nudę 😄 W jeszcze w tym tygodniu syn ma urodziny więc dwie imprezy trzeba ogarnąć, dodatkowo w pracy szkolenie. Ten tydzień jakoś może i zleci w miarę szybko. Oby, oby bo już bym testowała 😂😂

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu żywiołowo! 😊

Wjedźma cieszę się z twojego szczęścia, pokazuj nam tu wszystkie testy! 🙃

Z moich nie-objawów i objawów to mam bardzo spokojny miesiąc jak na bycie około 3-4 dni przed okresem. Mam skurcze podbrzusza, jakby ktoś palcami szybko stukał w lewo i prawo (m-c temu też były). To co najbardziej rzuca się u mnie, to jak na razie brak migreny. Przedmiesiączkowo też mnie brzuch nie boli, tylko te skurcze (bolał lekko kilka dni temu). Mam cerę nie na @. Mam uczucia gorąca, takie skoki krótkie. Ogólnie to chyba @ mi się przesunie i stąd brak typowych objawów. Mam jeszcze kilka dni, migrena jeszcze ma szansę przyatakować.

Trzymam za was kciuki!

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Wjedzma czuję się obrażona że mnie nie poinformowałaś gdzie ja za Ciebie trzymam kciuki tak że az są sine :( przykro mi ze dowiaduje się o tym dopiero zaglądając na Twój wykres :(

Kochana nie obrażaj się, bo sama widzisz, że te testy to nic pewnego! Jakby coś konkretnego wyszło to możesz być pewna, że nie dałabym Ci ominąć tej informacji :D także zaciskaj kciuki dalej, bo ja tu się niby nie napalam, ale mam jakieś dobre przeczucie :)

Tedka kojarzę, że któraś z dziewczyn na comiesięcznym wątku robiła takie teściki i ładnie było widać po kreskach jak się ovi wypłukuje :) a co tam fajnego oglądasz? Ja ostatnio Emily w Paryżu pochłonęłam i bardzo mi się podobał

Milixx a to jak masz dużo na głowie to jeszcze lepiej, jak człowiek ma dużo do zrobienia to czas nagle zapierdziela tak, że nie wiadomo w co ręce włożyć 😆 także liczę, że szybko Ci zleci :D wszystkiego dobrego dla synusia <3

Edzia, nie ma okresu to jest dobrze, niektórym testy wychodzą dopiero w 14 dpo albo i później, także trzymam kciuki, żeby Ci się ten wykres zazielenił <3

Milixx, Eedzia11 lubią tę wiadomość

age.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Kochana nie obrażaj się, bo sama widzisz, że te testy to nic pewnego! Jakby coś konkretnego wyszło to możesz być pewna, że nie dałabym Ci ominąć tej informacji :D także zaciskaj kciuki dalej, bo ja tu się niby nie napalam, ale mam jakieś dobre przeczucie :)

Tedka kojarzę, że któraś z dziewczyn na comiesięcznym wątku robiła takie teściki i ładnie było widać po kreskach jak się ovi wypłukuje :) a co tam fajnego oglądasz? Ja ostatnio Emily w Paryżu pochłonęłam i bardzo mi się podobał

Milixx a to jak masz dużo na głowie to jeszcze lepiej, jak człowiek ma dużo do zrobienia to czas nagle zapierdziela tak, że nie wiadomo w co ręce włożyć 😆 także liczę, że szybko Ci zleci :D wszystkiego dobrego dla synusia <3

Edzia, nie ma okresu to jest dobrze, niektórym testy wychodzą dopiero w 14 dpo albo i później, także trzymam kciuki, żeby Ci się ten wykres zazielenił <3

Wypłuka się i zostanie biel vizira. Nie chcę :P Zatestuję sobie specjalnie dla Ciebie 6.01, w Trzech Króli, może przyniosą mi coś dla dzieciątka, razem z dzieciątkiem :P
    Ja oglądałam ostatnio Suits (W garniturach - Ohhh! Harvey! <3) :D oraz Homeland - zajebisty serial taki sensacyjny, o agentach CIA, etc etc. Mega, jeden z lepszych ever, ale niestety na Netflixie był dostępny tylko do 31.12. Teraz chcę się zabrać za Sukcesję, ponoć niezły i PL - Behawiorysta. Zobaczymy :P

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie musisz robić nic specjalnie dla mnie, rób zawsze w zgodzie ze swoim sumieniem <3

O kurcze ten Homeland mnie zaintrygował, więc oczywiście, że już nie ma na netflixie 😂 a behawiorysta jest na playerze czy gdzie?

age.png
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ