Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wjedzma wrote:Eeh chyba nie ma testu, który by kogoś nie oszukał. Oby ktoś w końcu wprowadził taki 100% pewny na rynek. Do każdego bladziocha trzeba podchodzić z dystansem, żeby się nie rozczarować.🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Kirra wrote:To chyba jedynym pewniakiem jest testowanie w dniu miesiączki albo gdy się spóźnia wtedy każdy działa hihi 😀
No właśnie nawet to nie jest pewniakiem, bo była tu na forum dziewczyna, której długo po terminie @ testy nie wychodziły a była w ciąży 😅 także chyba tylko beta może być na 100% pewnaKirra lubi tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:No właśnie nawet to nie jest pewniakiem, bo była tu na forum dziewczyna, której długo po terminie @ testy nie wychodziły a była w ciąży 😅 także chyba tylko beta może być na 100% pewna🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Wjedzma wrote:No właśnie nawet to nie jest pewniakiem, bo była tu na forum dziewczyna, której długo po terminie @ testy nie wychodziły a była w ciąży 😅 także chyba tylko beta może być na 100% pewna
Takze faktycznie tylko beta da pewnosc na 100% 😀On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Wjedzma wrote:Eeh chyba nie ma testu, który by kogoś nie oszukał. Oby ktoś w końcu wprowadził taki 100% pewny na rynek. Do każdego bladziocha trzeba podchodzić z dystansem, żeby się nie rozczarować.
To jest mój test z sierpnia, Nova test (Rossman).
Prawie dostałam zawalu a ten test się rozlał. Na żywo kreska widziana gołym okiem.
Raz na jakiś czas się taki trafi.
Oczywiście trzymam mocno kciuki za to żeby Twój cień zgrubł 🍀♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie
Starania od 08.2018 -
Camarilla wrote:
Wjedzma ale wykres masz ładny, jeżeli masz zapas testów to zrób jutro. To przecież dopiero 10 dpo, może wyjść cienia cienia cienia.♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
Starania od 08.2018 -
Camarilla wrote:
😯 a od razu sie pojawila czy po czasie ? Kurde nawet rozowa jest jak prawdziwa.. i jak tu wierzyc testomOn i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Sowella wrote:😯 a od razu sie pojawila czy po czasie ? Kurde nawet rozowa jest jak prawdziwa.. i jak tu wierzyc testom
Ok 5 minuty, najpierw zobaczyłam jedna kreske, wyszłam z łazienki, wróciłam i była. Niestety pojechałam po kolejne dwa i nie było wątpliwości że test jest felerny. Na facellach zero cienia.
Niestety tak bywa. Szkoda tylko że wystrzał adrenaliny po takim teście (a później zawodu) jest nie do opisania, w negatywnym znaczeniu.
Czekam na wynik proga. Mają być po 15.
7 dpo - nic mnie nie boli, zero (nawet urojonych) objawów 😛♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
Starania od 08.2018 -
nick nieaktualnyTedka no i jak widzę temp. U Ciebie pięknie odbiła 😻 trzymam kciuki ✊
U mnie była podjarka że inny cykl...a dziś już w normie niestety,więc chyba nic z tego. Cycki już nie bolą, temp. bez szału,eh ...
Miłego pierwszego tygodnia nowego roku dziewczynki😘 -
Maciejka🌸 wrote:Tedka no i jak widzę temp. U Ciebie pięknie odbiła 😻 trzymam kciuki ✊
U mnie była podjarka że inny cykl...a dziś już w normie niestety,więc chyba nic z tego. Cycki już nie bolą, temp. bez szału,eh ...
Miłego pierwszego tygodnia nowego roku dziewczynki😘
Wzajemnie rozpoczynamy piękny nowy rok starań ja osobiście daję sobie ten rok jeszcze na porządne starania takie mam postanowienie, suple, zioła ojca sroki, podejście do dwóch IUI, starania naturalne, itd itp.
Niestety ten wzrost temperatury może być zafałszowany, bo miałam rozregulowaną noc przez sąsiadów. o 3 w nocy coś pierdyknęło tak, że się obudziłam i ciągle było jakieś słychać stuki puki, mój pies szczekał, wiało jak cholera. Zasnęłam o 5 na dwie godziny znowy i o 7 zmierzyłam temp.Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Milixx wrote:Wjedzma i jak, testowałaś dzisiaj ? 😊🍀
Tedka a widzisz, temperatura odbiła 🤞🏻🍀
odbiła, odbiła, ale przeczytaj wyżej nie wiem czy na pewno jest taka wysoka, bo jest, czy to anomalia. Zobacze jutro rano jak zmierzę jaka będzie chyba, że znowu coś w nocy będzie się działo
Wjedzma ja też czekam na infoMilixx lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Camarilla o matko jaki paskudny oszukaniec, współczuję
Tedka to u mnie podobnie, koty szalały, wiatr wiał, stary chrapał, do dópy spałam dzisiaj, ale u mnie za to jest lekki spadek temperatury 😅
Testowałam, jest jakiś tam cień, ale nic konkretnego, facelki chyba tak mają 🤷♀️
https://naforum.zapodaj.net/63764e1ddc68.jpg.html -
Wjedzma wrote:Camarilla o matko jaki paskudny oszukaniec, współczuję
Tedka to u mnie podobnie, koty szalały, wiatr wiał, stary chrapał, do dópy spałam dzisiaj, ale u mnie za to jest lekki spadek temperatury 😅
Testowałam, jest jakiś tam cień, ale nic konkretnego, facelki chyba tak mają 🤷♀️
https://naforum.zapodaj.net/63764e1ddc68.jpg.html
Widzę cień cienia cienia ( u mnie zawsze są białe poza tym jednym wyżej), ale totalnie nie ufam cieniom wiec podejrzewam, że nie robisz sobie nie wiadomo jakiej nadzieji. Przy czym to dalej jest wcześnie bo 9 dpo...
Dzisiaj z ciekawości oglądałam galerie testów i jest naprawdę większość które wychodzą od 10-11 dpo i to też cienie.
Na razie piłka w grze, trzymam mocno kciuki.♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
Starania od 08.2018 -
Nawet taki dosyć wyraźny ten cień.
Powiem Wam, że zrobiłam mnóstwo facellków i jak nie było minimalnej nawet bety, to nie pokazywały nic. Jestem po 3 biochemach od października, więc temat obcykany😉 one są po prostu mega czułe i pokazują nawet betę poniżej 10 we krwi, podczas gdy inne jej nie wyłapują. Tak że dziś ta kreseczka ładniejsza wg mnie niż Twoja wczorajsza 🙂
A w ogóle to witam się serdecznie, podczytuję Was tu od jakiegoś czasu. Jak pisałam wyżej, nasze starania od października póki co mało owocne... Oby nowy rok był lepszy dla nas wszystkich 🙂 -
Inulek wrote:Nawet taki dosyć wyraźny ten cień.
Powiem Wam, że zrobiłam mnóstwo facellków i jak nie było minimalnej nawet bety, to nie pokazywały nic. Jestem po 3 biochemach od października, więc temat obcykany😉 one są po prostu mega czułe i pokazują nawet betę poniżej 10 we krwi, podczas gdy inne jej nie wyłapują. Tak że dziś ta kreseczka ładniejsza wg mnie niż Twoja wczorajsza 🙂
A w ogóle to witam się serdecznie, podczytuję Was tu od jakiegoś czasu. Jak pisałam wyżej, nasze starania od października póki co mało owocne... Oby nowy rok był lepszy dla nas wszystkich 🙂
Witamy proszę udzielaj się częściej będzie nam miłoStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
kuffa... ja jestem ślepa. Mamy Wjedzma różnicę 2 dni po owulacji, Ty 9dpo, ja 7dpo. byłoby super gdyby udało nam się razem
Natomiast skoro ja jestem taka ślepa, że wszyscy widzą tylko nie ja, to nawet się nie łapię za swój test wcześniej niż ok. 12 dpo, bo i tak nic nie zobaczę Pierdziele.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 11:08
Wjedzma lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.