Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Lasak Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:
    Wykryto u mnie hashimoto i biorę dawkę 25. wczesniej miałam cykle jak w zegarku i owu też a od 2 miesięcy jak wdrożyłam leczenie coś mi się rozjechało 🤷‍♀️
    18 dc ale jesteś juz po owu czy czekasz jeszcze?

U mnie się nie zanosi na pwu chyba, temperatura jednego dnia wzrasta, drugiego maleje. A byłam na usg w 13 dc I nie było pęcherzyka dominującego. Jutro idę jeszcze dla pewności zobaczyć co tam się dzieje, ale raczej nastawiam się na cykl bezowulacyjny.. kolejny już z rzędu. Nawet się specjalnie nie przytulamy teraz, bo lekarz trochę zgasił moje nadzieje na owulacje.

Ja miałam taki rozjechany cykl po dostinexie, miał mi skrócić a wydłużył do 50 dni. Teraz jeśli nic nie będzie na usg to od 20 dnia cyklu mam brać duphaston. Może przyszły cykl będzie dla mnie łaskawszy.

• Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lasak wrote:
    U mnie się nie zanosi na pwu chyba, temperatura jednego dnia wzrasta, drugiego maleje. A byłam na usg w 13 dc I nie było pęcherzyka dominującego. Jutro idę jeszcze dla pewności zobaczyć co tam się dzieje, ale raczej nastawiam się na cykl bezowulacyjny.. kolejny już z rzędu. Nawet się specjalnie nie przytulamy teraz, bo lekarz trochę zgasił moje nadzieje na owulacje.

Ja miałam taki rozjechany cykl po dostinexie, miał mi skrócić a wydłużył do 50 dni. Teraz jeśli nic nie będzie na usg to od 20 dnia cyklu mam brać duphaston. Może przyszły cykl będzie dla mnie łaskawszy.

Auuć to faktycznie nieciekawie, ja miesiąc temu w 15 dc też miałam brak pęcherzyka dominującego ale tydzień później temperatura na wyżyny pozytywne testy owu i śluzik książkowy wręcz, dlatego wnioskuję że u mnie wystąpiła w 23 dc ale za to krótka faza lutealna bo tylko 9 dni 😩
    Liczę że u ciebie w tym cyklu dojdzie jeszcze do owu trzymam kciuki 🤞

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Ola_staraczka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lasak- a nie myślałaś o stymulacji owulacji? Ja po odstawieniu tabletek anty też nie miałam owulacji, ale od trzech cykli biorę Aromek i mam pęcherzyk dominujacy.

Starania od 05.2021
    On: wszystkie badania w normie

Ona:
    Brak naturalnego cyklu po odstawieniu ah.
    1x cs CLO ✖️ owu
    3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
    10.2022 - ponowny brak owu, przerwa w staraniach, badania hormonalne
    Ft3, ft4, TSH - w normie
    Anty-TPO - 255,98 (norma do 5)
    USG tarczycy - obraz prawidłowy

Brak pomysłu na diagnozę 😔💔
    Wznowienie starań prawdopodobnie w 2023

8.12 > naturalny cud ⏸
    12.12 > 1231 b-HCG
    14.12 > 3134 b-HCG
    19.12 > 14803 b-HCG
    23.12 > pierwsze USG 🙏🙏
  • Lasak Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, czy Aromek to to samo co CLO?
    Myślałam o stymulacji, ale doktor powiedziała, że dopiero zaczęłam leczenie meftformaxem i duphastonem( dopiero wezmę 1 dawke) i uważa, że powinniśmy poczekać 3 miesiące i zobaczyć czy uda się naturalnie po ogarnięciu hormonów.
    Sama już nie wiem co mam robić, wydaje sie, ze chodzi się do lekarzy i ma się opiekę choć szczere mówiąc więcej o swoich przypadłościach wiem z forów. Bardzo to przykre.

• Slowmotion Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia a może to kwestia dawki eutyroxu? Moze masz zle dobrana?

Lasak Aromek i Clo ma takie samo zastosowanie ale inna substancje czynna. Na jedną bardziej działa aromek a na drugą clo. Ja tez myślę, że powinnaś jeszcze trochę poczekać. Pobrac leki, wprowadzić dietę z niskim IG

18.01.2021 cudowna 👶 18cs
    Luty 2022- Projekt rodzeństwo
    👩‍🦰 33
    👩‍🦲41
    Lipiec: ovitrelle + duphaston, progesteron 22,6 ❌
    Sierpień: badanie nasienia morfologia 2%❌ prędkość ❌ ruch postępowy ❌ żywotność ✅
    19.08.22
    10dpo ⏸
    11dpo beta 21
    13dpo beta 93
    15 dpo beta 336
    Kropeczek ❤

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, Clo i Aromek mają dać ten sam efekt- doprowadzić do owulacji. Natomiast substancja czynna i zapewne sposób działania jest inny w tych lekach. U mnie po Clo nie było efektów, natomiast po Aromku są. Natomiast to chyba kwestia indywidualna, czytałam tu, że mnóstwo dziewczyn dobrze zareagowało na Clo.

Starania od 05.2021

Ona:
    1x cs CLO ✖️ owu
    3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
    Ft3, ft4, TSH - w normie

8.12 > naturalny cud ⏸
    12.12 > 1231 b-HCG
    14.12 > 3134 b-HCG
    19.12 > 14803 b-HCG
    23.12 > pierwsze USG 🙏🙏
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slowmotion wrote:
    Dominisia a może to kwestia dawki eutyroxu? Moze masz zle dobrana?

Lasak Aromek i Clo ma takie samo zastosowanie ale inna substancje czynna. Na jedną bardziej działa aromek a na drugą clo. Ja tez myślę, że powinnaś jeszcze trochę poczekać. Pobrac leki, wprowadzić dietę z niskim IG

No właśnie też o tym myślałam 🤔 tylko pytanie w którą stronę czy za duża czy za mała? Panel tarczycowy po 1,5 MC kuracji wygląda zdecydowanie lepiej, tylko cykl się rozjeżdża 🤷‍♀️

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    FertilMan
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)

event.png
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:
    No właśnie też o tym myślałam 🤔 tylko pytanie w którą stronę czy za duża czy za mała? Panel tarczycowy po 1,5 MC kuracji wygląda zdecydowanie lepiej, tylko cykl się rozjeżdża 🤷‍♀️

Dominisia, ja nie chcę się wymądrzać, ale moja przygoda z Hashi jest podobna do Twojej

- Odstawiłam tabletki anty (Tu nie pamiętam czy brałaś, ale u mnie to było ważne) - cykl wrócił, owszem, ale rozjeżdżał się od 21 do 40 dni (niby w normie, ale :[ )
    - Moja mama z okazji 50 zrobiła sobie pakiet badań i wyniki wyszły, że klękajcie narody - cukier, morfologia i Hashimoto
    - Endokrynolog mojej mamy kazał jej natychmiast wysłać mnie do endokrynologa, wiec poszłam bo i tak miałam różne dziwne objawy - ciągła senność, zmęczenie itp.
    - okazało się, że wyniki nie są tragiczne (TSH 3,5), ale zrobiliśmy pełen pakiet hormonów, bo było podejrzenie PCOS - na szczęście wyniki były w normie i został mi tylko przepisany Euthyrox 25
    - żeby zapobiec rozwojowi Hashimoto, na które pewnie jestem genetycznie skazana, dostałam oprócz tego nakaz brania suplementów - 4k jednostek witaminy D (to w ogóle bez dwóch zdań - można nawet 6k jednostek jeśli starasz się o dziecko), kwasy Omega 3, magnez i potas.
    - Okres ustabilizował mi się dopiero po około 8-9 miesiącach (13 miesięcy od odstawienia tabletek).

Może z mojej historii coś wyciągniesz :) Jak chcesz to mogę Ci dać namiar na moją endo - ona co prawda z Gdańska, ale może ma konsultacje online? To był pierwszy lekarz u którego na wizycie spędziłam 45 minut na wywiadzie, zbadała wszystko zanim zadecydowała o lekach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 10:42

Dominisia35 lubi tę wiadomość

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcia wrote:
    Dominisia, ja nie chcę się wymądrzać, ale moja przygoda z Hashi jest podobna do Twojej

- Odstawiłam tabletki anty (Tu nie pamiętam czy brałaś, ale u mnie to było ważne) - cykl wrócił, owszem, ale rozjeżdżał się od 21 do 40 dni (niby w normie, ale :[ )
    - Moja mama z okazji 50 zrobiła sobie pakiet badań i wyniki wyszły, że klękajcie narody - cukier, morfologia i Hashimoto
    - Endokrynolog mojej mamy kazał jej natychmiast wysłać mnie do endokrynologa, wiec poszłam bo i tak miałam różne dziwne objawy - ciągła senność, zmęczenie itp.
    - okazało się, że wyniki nie są tragiczne (TSH 3,5), ale zrobiliśmy pełen pakiet hormonów, bo było podejrzenie PCOS - na szczęście wyniki były w normie i został mi tylko przepisany Euthyrox 25
    - żeby zapobiec rozwojowi Hashimoto, na które pewnie jestem genetycznie skazana, dostałam oprócz tego nakaz brania suplementów - 4k jednostek witaminy D (to w ogóle bez dwóch zdań - można nawet 6k jednostek jeśli starasz się o dziecko), kwasy Omega 3, magnez i potas.
    - Okres ustabilizował mi się dopiero po około 8-9 miesiącach (13 miesięcy od odstawienia tabletek).

Może z mojej historii coś wyciągniesz :) Jak chcesz to mogę Ci dać namiar na moją endo - ona co prawda z Gdańska, ale może ma konsultacje online? To był pierwszy lekarz u którego na wizycie spędziłam 45 minut na wywiadzie, zbadała wszystko zanim zadecydowała o lekach.

Abciu dzięki za podzielenie się swoją historią ❤️
    Ja po poronieniu miałam cykl taki jak przed ciąża czyli książkowy, dopiero po szeregu badań (tarczyca, hormony, nietolerancję pokarmowe, genetyczne) wyszły moje schorzenia i zaczęłam kurację, która mi trochę psuje cykl (mimo że się mieści w normie bo 30-32 dni to pojawiają się plamienia międzymiesiączkowe, bardziej obfite miesiączki, przedłużające się krwawienie, późne owu i krótka fazą lutealna) nigdy nie stosowałam anty, z swojej endo jestem mega zadowolona i ciągle w kontakcie telefonicznym jesteśmy, jej zdaniem euthyrox nie jest winny 🤷‍♀️ zdaniem 2 ginów też nie jest winny i żeby przeczekać aż się unormuje wszystko

Dzisiaj jadę na usg macicy w 4d Trzymajcie kciuki aby obraz był okej (zwykle usg prawidłowe, posiew też okej) 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 11:35

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    FertilMan
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)

event.png
  • Lasak Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcia poproszę o namiar na endo z Gdanska, akurat jestem z trójmiasta.

Dominisia trzymam kciuki i czekam na informacje!;)

• Marti777 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slowmotion, gratulacje! Piękny przyrost! 😍😍😍 Jak ma się stać cud to i kiepskie wyniki nasienia nie przeszkodzą 😁

Lasak, ja bym chyba jeszcze poczekała ze stymulacja, bo jeśli dopiero co wdrozylas leczenie to nafaszerujesz się niepotrzebnie, a może i tak to nie zadziałać teraz, szczególnie, ze nawet jak dojdzie do owulacji to przez zbyt dużą ilość insuliny ocyty mogą być zbyt słabe… ja w ogóle mam te niepopularna opinie na temat stymulacji, bo mi z kolei lekarz wciskał ją dosc szybko, a ja się opierałam jak długo mogłam i na szczęście udało się wspomóc tylko inozytolem ale u mnie inozytol naprawdę zrobił robotę „wow” i na pewno nie u każdego to tak zadziała… poza tym do stymulacji drożność i nasienie obowiązkowo żeby nie tracić zdrowia niepotrzebnie, bo wiadomo każda taka stymulacja to jakas ingerencja.

Z hashimoto bywa chyba roznie, bo z kolei moja koleżanka która się starała 1,5 roku to dopiero kładąc się do szpitala zdiagnozowała, że je ma… i dopiero po wdrożeniu kuracji udało się zajść w ciąże a w normalnych badaniach to nie wychodziło… wiec wtf. Ja dostawałam eutyrox 25 na niedoczynność ale u mnie zadziałała dopiero większa dawka, chociaż tsh miałam jedynie 3,5 ale przy za małej dawce ciagle mi to tsh skakało z 2,1 na 2,6 itp i to podobno tez niedobrze..

Dominisia to trzymamy kciuki za super wyniki! 😄

Nie mogę uwierzyć, że w te niedziele zaczynam 2 trymestr… nie mam pojęcia jak to zleciało! 😅❤️ Niestety mdłości i brak apetytu nadal jeszcze dokuczają, są dni, ze jest już super, a są jeszcze takie średnie… zwłaszcza w upałach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 14:56

Abcia, Dominisia35 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 29 lat, starania od 06.2021

🔻hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem od 2014 roku
    🔻niedoczynność tarczycy
    🔻10 lat temu usunięcie torbieli jajnika

Wyniki (czerwiec 22):
    PRL: 14 ng - na dostinexie
    TSH: 2,6 IU/ml - (eutyrox 37,5mg)
    Testosteron: 61ng/dl

Wyniki 3-5dc (marzec 22):
    AMH: 3,25 ng/ml ✅
    FSH: 5,12 mIU/ml ✅
    LH: 5,05 mIU/ml ✅
    DHEA-SO4: 326 ug/dl ✅
    17OHprog: 1,68 ng/ml ✅
    Estradiol: 31,90 pg/ml ✅
    Wit D ✅ Ferrytyna ❌ Wapń ✅

01/22 prawdopodobnie cb

26.06 ⏸
    27.06 - beta 175.26, prog 15,94ng
    29.06 - beta 481.42 (175% przyrostu), prog 20ng
    01.07 - beta 1145.57 (137% przyrostu), prog 15,66ng
    05.07 - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    14.07 - zarodek 6,5mm z widocznym biciem serduszka ❤️
    26.07 - 1,87cm człowieka ❤️
    30.08 - I prenatalne - 6,8cm kijanki
    11.10 - połówkowe - 324g cudownej dziewczynki 💕💕💕
    GP0up2.png
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lasak wrote:
    Abcia poproszę o namiar na endo z Gdanska, akurat jestem z trójmiasta.

Dominisia trzymam kciuki i czekam na informacje!;)

https://endoktorzy.pl/#specjalisci doktor Monika Łubińska :)

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam dzisiaj na badaniu drożności - Jezu jak to bolało. Pierwszy raz w życiu płakałam z krzyczałam z bólu, chyba jednak mam niski próg bólu... Okropne. Ale na koniec aż zażartowałam, że nieeee no poród to chyba tak nie boli, co? 😂. Z dobrych informacji- trwa to dosłownie 5 minut. Oba jajowody drożne, coś z jednej strony dłużej to zajęło, więc prawdopodobnie był jakiś skrzep? Albo coś innego.

Generalnie myślałam, że ten cykl stracony, totalnie nie czułam pracy jajników mimo Aromka, ale okazało się że są dwa pęcherzyki! Z obu jajników! Do naszej decyzji czy chcemy się starać czy nie :)

Że złych informacji- zrobiłam badania krwi i TSH mam 2.9.... Nigdy nie miałam problemów z tarczyca a tu proszę 😭😭😭

Starania od 05.2021

Ona:
    1x cs CLO ✖️ owu
    3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
    Ft3, ft4, TSH - w normie

8.12 > naturalny cud ⏸
    12.12 > 1231 b-HCG
    14.12 > 3134 b-HCG
    19.12 > 14803 b-HCG
    23.12 > pierwsze USG 🙏🙏
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje wykonanie badania! Powiem że nieprzyjemne badanie... Brrr ale na szczęście wszystko prawidłowo (brak zrostów, polipów, mięśniaków, prawidłowa wielkość itp) teraz tylko czekać na wyniki kariotypów i z powrotem na konsultacje z całą teczka wyników i modlę się żeby usłyszeć że mogę wrócić do starań 🙏

Marti miło że zajrzałaś 😍 oby z początkiem II trymestru odeszły w niepamięć te mdłości

Ola_Staraczka przykro że się nacierpialaś, ale mam nadzieję że ci ulżyło po informacji że jajowody są drożne. Co do tsh sprawdź sobie jeszcze FT3 i FT4 da to lepszy obraz w jakiej kondycji jest tarczyca 🤞

Ola_staraczka lubi tę wiadomość

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    FertilMan
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)

event.png

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dominisia, dzięki, wykonam te badania właśnie w przyszłym tygodniu. 🙂 Z jednej strony ulga, że wszystko ok, z drugiej strony mam takie 'no kurde, skoro wszystko ok, to czemu się nie udaje?' Eeeeh kobiecie to nie dogodzisz 😂

Starania od 05.2021

Ona:
    1x cs CLO ✖️ owu
    3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
    Ft3, ft4, TSH - w normie

8.12 > naturalny cud ⏸
    12.12 > 1231 b-HCG
    14.12 > 3134 b-HCG
    19.12 > 14803 b-HCG
    23.12 > pierwsze USG 🙏🙏
  • Marti777 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście dzielne! ❤️

Ola w tym cyklu warto się starać, bo przepływy podobno są jak na autostradzie w jajowodach po tym badaniu 😄 sprawdź sobie koniecznie cały panel tarczycowy

Dominisia, super, ze wszystko dobrze i mam nadzieje, ze dostaniecie zielone światło! 😄 A ile już macie przerwy od starań? Zaglądam do Was cały czas 🥰 póki mnie stąd nie wywalicie 😄

Ola_staraczka, Dominisia35 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 29 lat, starania od 06.2021

🔻hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem od 2014 roku
    🔻niedoczynność tarczycy
    🔻10 lat temu usunięcie torbieli jajnika

Wyniki (czerwiec 22):
    PRL: 14 ng - na dostinexie
    TSH: 2,6 IU/ml - (eutyrox 37,5mg)
    Testosteron: 61ng/dl

Wyniki 3-5dc (marzec 22):
    AMH: 3,25 ng/ml ✅
    FSH: 5,12 mIU/ml ✅
    LH: 5,05 mIU/ml ✅
    DHEA-SO4: 326 ug/dl ✅
    17OHprog: 1,68 ng/ml ✅
    Estradiol: 31,90 pg/ml ✅
    Wit D ✅ Ferrytyna ❌ Wapń ✅

01/22 prawdopodobnie cb

26.06 ⏸
    27.06 - beta 175.26, prog 15,94ng
    29.06 - beta 481.42 (175% przyrostu), prog 20ng
    01.07 - beta 1145.57 (137% przyrostu), prog 15,66ng
    05.07 - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    14.07 - zarodek 6,5mm z widocznym biciem serduszka ❤️
    26.07 - 1,87cm człowieka ❤️
    30.08 - I prenatalne - 6,8cm kijanki
    11.10 - połówkowe - 324g cudownej dziewczynki 💕💕💕
    GP0up2.png
  • Slowmotion Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola no to teraz do serduszkowania. Tak jak pisze Marti w tym cyklu są większe szanse, bo jajowody są przetkane 😁 najwazniejsze, że masz już zabieg za sobą i jest ok! Ja po laparoskopii diagnostycznej przy pierwszych staraniach pamiętam, że bylam smutna, bo skoro wszystko ok to czemu się nie udaje....także to normalne uczucia towarzyszące staraczkom 🤗
    Tarczycę da się na szczescie szybko unormować. Zrób dodatkowe badania jak piszą dziewczyny

Dominisia35 dobre wiadomości! Ważne, że działasz i idziesz pomalutku do przodu. Postawiony cel przybliża do upragnioneho szczescia ❤🤰

Marti zobaczysz zanim się obejrzysz będziesz na sali porodowej/operacyjnej a w rękach będziesz tulić swój upragniony skarb ❤ życzę spokojnego 2 trymestru i troszkę lepszego samopoczucia🙄

U mnie wczorajszy przyrost wyniósł 260%
    Beta 336. Próbowałam skontaktować się z lekarzem ale nie odebrał. Dzis ponownie spróbuję i nie pozostanie mi nic innego jak czekać na wizytę ❤

Dominisia35, Ania35, Abcia, Marti777 lubią tę wiadomość

👩‍🦰 33
    👩‍🦲41
    Sierpień: badanie nasienia morfologia 2%❌ prędkość ❌ ruch postępowy ❌ żywotność ✅
    19.08.22
    10dpo ⏸
    11dpo beta 21
    13dpo beta 93
    15 dpo beta 336
    Kropeczek ❤
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti777 wrote:
    Dziewczyny jesteście dzielne! ❤️

Ola w tym cyklu warto się starać, bo przepływy podobno są jak na autostradzie w jajowodach po tym badaniu 😄 sprawdź sobie koniecznie cały panel tarczycowy

Dominisia, super, ze wszystko dobrze i mam nadzieje, ze dostaniecie zielone światło! 😄 A ile już macie przerwy od starań? Zaglądam do Was cały czas 🥰 póki mnie stąd nie wywalicie 😄

Stopuje już 4 cykl 🙈 a ty nigdzie nie uciekaj tylko rozsiewaj te wiruski ciążowe!

Marti777 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    FertilMan
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)

event.png

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie i wszystko informacje. Dzisiaj jeszcze zaserwuje sobie ovitrelle i no niech się dzieje magia ❤️

Slowmotion, Dominisia35 lubią tę wiadomość

Starania od 05.2021

Ona:
    1x cs CLO ✖️ owu
    3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
    Ft3, ft4, TSH - w normie

8.12 > naturalny cud ⏸
    12.12 > 1231 b-HCG
    14.12 > 3134 b-HCG
    19.12 > 14803 b-HCG
    23.12 > pierwsze USG 🙏🙏
  • Slowmotion Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_staraczka wrote:
    Dzięki dziewczyny za wsparcie i wszystko informacje. Dzisiaj jeszcze zaserwuje sobie ovitrelle i no niech się dzieje magia ❤️
    Powodzenia 🤞🤞🤞🤞🤞!

Ola_staraczka lubi tę wiadomość

👩‍🦰 33
    👩‍🦲41
    19.08.22
    10dpo ⏸
    11dpo beta 21
    13dpo beta 93
    15 dpo beta 336
    Kropeczek ❤
‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ