Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Abcia jeśli to loxon albo coś o podobnym działaniu to raczej chyba bym się bała, bo kiedyś jak mega mi włosy wypadały od prolaktyny i chciałam to stosować, to endo mi odradzała, że to może zaburzyć stan moich hormonów i ze mogą się rozjechać 😟
Lasak, jeśli masz nieregularne cykle to jeszcze pęcherzyk może urosnąć, a ja bym Ci radziła jeszcze podjechać za pare dni na usg żeby zobaczyć czy coś ruszyło czy nie. Będzie potem łatwiej zacząć wdrażać jakieś leczenie. A co do męża to trochę słabo się zachowuje… powinien być dla Ciebie teraz największym oparciem, w końcu siedzicie w tym po pas razem i razem Wam zależy żeby się udało. My od stycznia już zaczęliśmy robić testy, mieliśmy seks dosłownie na wyznaczoną godzinę czy mieliśmy na to sile i ochotę czy nie, do tego jeszcze kubeczek, to trwało pół roku i uwierz mi, w ogóle nie było romantycznie ale mój mąż siedział w tym razem ze mną i razem sobie narzekaliśmy jak jest beznadziejnie, a czasem to nawet i on bardziej mnie motywował jak już mi sie kompletnie nie chciało 😉 Może warto z nim o tym pogadać? Bo fajnie jak się zaraz uda ale może być i tak, że zajmie to jeszcze chwilkę czasu i wysiłku i to będzie miedzy Wami narastać..
Slowmotion ja tu widzę konkretna kreseczkę! 🥰 Poczekaj 2 dni i idz na betę koniecznie 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2022, 18:05
Slowmotion lubi tę wiadomość
👱🏻♀️ 29 lat, starania od 06.2021
🔻hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem od 2014 roku
🔻niedoczynność tarczycy
🔻10 lat temu usunięcie torbieli jajnika
Wyniki (czerwiec 22):
PRL: 14 ng - na dostinexie
TSH: 2,6 IU/ml - (eutyrox 37,5mg)
Testosteron: 61ng/dl
Wyniki 3-5dc (marzec 22):
AMH: 3,25 ng/ml ✅
FSH: 5,12 mIU/ml ✅
LH: 5,05 mIU/ml ✅
DHEA-SO4: 326 ug/dl ✅
17OHprog: 1,68 ng/ml ✅
Estradiol: 31,90 pg/ml ✅
Wit D ✅ Ferrytyna ❌ Wapń ✅
01/22 prawdopodobnie cb
26.06 ⏸
27.06 - beta 175.26, prog 15,94ng
29.06 - beta 481.42 (175% przyrostu), prog 20ng
01.07 - beta 1145.57 (137% przyrostu), prog 15,66ng
05.07 - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
14.07 - zarodek 6,5mm z widocznym biciem serduszka ❤️
26.07 - 1,87cm człowieka ❤️
30.08 - I prenatalne - 6,8cm kijanki
11.10 - połówkowe - 324g cudownej dziewczynki 💕💕💕
-
Slowmotion wrote:
Bardzo bardzo trzymam za Was kciuki i czekam na te dobre wieści!Slowmotion lubi tę wiadomość
-
Marti777 wrote:Abcia jeśli to loxon albo coś o podobnym działaniu to raczej chyba bym się bała, bo kiedyś jak mega mi włosy wypadały od prolaktyny i chciałam to stosować, to endo mi odradzała, że to może zaburzyć stan moich hormonów i ze mogą się rozjechać 😟
Lasak, jeśli masz nieregularne cykle to jeszcze pęcherzyk może urosnąć, a ja bym Ci radziła jeszcze podjechać za pare dni na usg żeby zobaczyć czy coś ruszyło czy nie. Będzie potem łatwiej zacząć wdrażać jakieś leczenie. A co do męża to trochę słabo się zachowuje… powinien być dla Ciebie teraz największym oparciem, w końcu siedzicie w tym po pas razem i razem Wam zależy żeby się udało. My od stycznia już zaczęliśmy robić testy, mieliśmy seks dosłownie na wyznaczoną godzinę czy mieliśmy na to sile i ochotę czy nie, do tego jeszcze kubeczek, to trwało pół roku i uwierz mi, w ogóle nie było romantycznie ale mój mąż siedział w tym razem ze mną i razem sobie narzekaliśmy jak jest beznadziejnie, a czasem to nawet i on bardziej mnie motywował jak już mi sie kompletnie nie chciało 😉 Może warto z nim o tym pogadać? Bo fajnie jak się zaraz uda ale może być i tak, że zajmie to jeszcze chwilkę czasu i wysiłku i to będzie miedzy Wami narastać..
Slowmotion ja tu widzę konkretna kreseczkę! 🥰 Poczekaj 2 dni i idz na betę koniecznie 😄
Koniecznie musimy porozmawiać, bo bardzo mnie to doluje.. i jeszcze lekarz mówiący, że dla niego raczej nie ma tu szans na owulacje.. znowu.. no zalamka:(
Bardzo to dołujące. Ale dajecie mi tutaj dużo nadziei na happy end❤ -
Lasak wrote:Cześć dziewczyny, chciałabym skonsultować z Wami jeszcze jedna kwestie. Jeśli można oczywiście.
Wczoraj byłam u lekarza i się zdołowałam.. jajniki wyglądają wciąż na policystyczne, byłam w 13 dc i nie było pęcherzyka dominującego. Największy miał 9 mm.
W związku z tym, że cykle mam nieregularne to zastanawiam się czy w tym cyklu jest jeszcze szansa na owulacje.
Jeśli nie to naprawdę się załamie.. czy ja już nigdy po odstawieniu tej cholernej antykoncepcji nie będę miała owulacji?
Widzę, że mąż zaczyna już być zrezygnowany a staramy się tak naprawdę od grudnia/stycznia więc niedługo.. zaraz będzie ode mnie uciekał a przytulnie stanie się dla niego przykrym obowiazkiem:(Starania od 05.2021
On: wszystkie badania w normie
Ona:
Brak naturalnego cyklu po odstawieniu ah.
1x cs CLO ✖️ owu
3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
10.2022 - ponowny brak owu, przerwa w staraniach, badania hormonalne
Ft3, ft4, TSH - w normie
Anty-TPO - 255,98 (norma do 5)
USG tarczycy - obraz prawidłowy
Brak pomysłu na diagnozę 😔💔
Wznowienie starań prawdopodobnie w 2023
8.12 > naturalny cud ⏸
12.12 > 1231 b-HCG
14.12 > 3134 b-HCG
19.12 > 14803 b-HCG
23.12 > pierwsze USG 🙏🙏 -
Ola_staraczka wrote:Boże czytam ten wpis i to 100% o mnie... Ja też po odstawieniu tabletek anty w maju 2021 nie dostałam naturalnie okresu ani owulacji przez rok! Jajniki też wyglądają na policystyczne w USG, stymuluje owulację od kilku cykli. Najpierw Clostilbegyt (bez efektu) teraz Atomek i od dwóch cykli jest piękny pęcherzyk. Dochodzi do owulacji, pojawia się ciałko żółte (potwierdzone na USG). Niestety na razie bez efektów w postaci dwóch kresek, z bólem serca 😭😭 W tym cyklu idę na drożność, zobaczymy, może tu jest przyczyna niepowodzeń. Trzymam kciuki za Ciebie!
Właśnie ja ten okres mam, co prawda nieregularny, ale jest tylko co z tego jak wiecznie brak owulacji..
A powiedz proszę badanie na drożność robisz prywatnie?
Mocno trzymam kciuki za nas💗 -
Slowmotion - aaaaa jest kreska 😍!!! Mów jak się czujesz, co czujesz?!
-
Lasak wrote:Właśnie ja ten okres mam, co prawda nieregularny, ale jest tylko co z tego jak wiecznie brak owulacji..
A powiedz proszę badanie na drożność robisz prywatnie?
Mocno trzymam kciuki za nas💗
Niestety prywatnie, pierwszą wizytę w klinice leczenia niepłodności na NFZ mamy dopiero pod koniec września i nie chce już czekać kolejny raz... Prywatnie korzystam z Gamety w Warszawie i tutaj doktor zleciła mi badanie drożności. Cena powalająca - ponad 800 zł .. ale czego się nie robi dla tych dwóch kresek.... Eeeh, my to się mamy...Starania od 05.2021
Ona:
1x cs CLO ✖️ owu
3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
Ft3, ft4, TSH - w normie
8.12 > naturalny cud ⏸
12.12 > 1231 b-HCG
14.12 > 3134 b-HCG
19.12 > 14803 b-HCG
Ola_staraczka wrote:Hmm ale to skoro nie masz owulacji to jak to jest że pojawia się okres?
Niestety prywatnie, pierwszą wizytę w klinice leczenia niepłodności na NFZ mamy dopiero pod koniec września i nie chce już czekać kolejny raz... Prywatnie korzystam z Gamety w Warszawie i tutaj doktor zleciła mi badanie drożności. Cena powalająca - ponad 800 zł .. ale czego się nie robi dla tych dwóch kresek.... Eeeh, my to się mamy...
Niestety nie znam się na tym tak dobrze, więc nie odpowiem na Twoje pytanie. Ale ostatni cykl np. Miałam 37 dniowy, byłam na usg 15 dc I było widać zapadniety pecherzyk I płyn w zatoce Douglasa, ale jak zrobiłam peogresreron w 22 dc, to był tak niski, że nie ma opcji aby była to owulacja.
Chyba są to po prostu cykle bezowulacyjne..
Myślałam o drożności, ale najpierw chciałabym mieć pewność, że owulacja byla.. robiłaś może progresteron po owulacji? -
Marti777 wrote:Abcia jeśli to loxon albo coś o podobnym działaniu to raczej chyba bym się bała, bo kiedyś jak mega mi włosy wypadały od prolaktyny i chciałam to stosować, to endo mi odradzała, że to może zaburzyć stan moich hormonów i ze mogą się rozjechać 😟
Slowmotion ja tu widzę konkretna kreseczkę! 🥰 Poczekaj 2 dni i idz na betę koniecznie 😄
Nieee, dostałam Alpicort E. Prolaktynę mam w porządku (nawet bardziej niż w kwietniu!).
Lasak u mnie cykle wracały ponad rok do normy (był okres, ale nieregularnie, z odchyleniem do 10 dni). Więc pewnie u Ciebie może być podobnie, szczególnie jeśli brałaś je dłużej. To normalne, w hormonach nic niepokojącego mi nie wychodziło, ale jednak warto to zawsze skonsultować.
Slownotion. Trzymam kciuki za betę, ale wydaje mi się, że będzie dużą radość i bez tego ❤️❤️❤️Lasak, Slowmotion lubią tę wiadomość
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Abcia wrote:Nieee, dostałam Alpicort E. Prolaktynę mam w porządku (nawet bardziej niż w kwietniu!).
Lasak u mnie cykle wracały ponad rok do normy (był okres, ale nieregularnie, z odchyleniem do 10 dni). Więc pewnie u Ciebie może być podobnie, szczególnie jeśli brałaś je dłużej. To normalne, w hormonach nic niepokojącego mi nie wychodziło, ale jednak warto to zawsze skonsultować.
Slownotion. Trzymam kciuki za betę, ale wydaje mi się, że będzie dużą radość i bez tego ❤️❤️❤️
U mnie właśnie w hormonach tez kiszka wychodzi.. stosunek lh do fsh ponad 2;/
Zamierzam wziąć się porządnie za swoje zdrowie i za dietę, chociaż wcale ottlyla nie jestem, ale jest szansa, że dzięki temu rozruszam te paskudne jajniki😁Slowmotion lubi tę wiadomość
-
Marti777 wrote:Lasak, jeśli masz nieregularne cykle to jeszcze pęcherzyk może urosnąć, a ja bym Ci radziła jeszcze podjechać za pare dni na usg żeby zobaczyć czy coś ruszyło czy nie. Będzie potem łatwiej zacząć wdrażać jakieś leczenie. A co do męża to trochę słabo się zachowuje… powinien być dla Ciebie teraz największym oparciem, w końcu siedzicie w tym po pas razem i razem Wam zależy żeby się udało. My od stycznia już zaczęliśmy robić testy, mieliśmy seks dosłownie na wyznaczoną godzinę czy mieliśmy na to sile i ochotę czy nie, do tego jeszcze kubeczek, to trwało pół roku i uwierz mi, w ogóle nie było romantycznie ale mój mąż siedział w tym razem ze mną i razem sobie narzekaliśmy jak jest beznadziejnie, a czasem to nawet i on bardziej mnie motywował jak już mi sie kompletnie nie chciało 😉 Może warto z nim o tym pogadać? Bo fajnie jak się zaraz uda ale może być i tak, że zajmie to jeszcze chwilkę czasu i wysiłku i to będzie miedzy Wami narastać..
Marti777, ForgetMeeNot lubią tę wiadomość
18.01.2021 cudowna 👶 18cs
Luty 2022- Projekt rodzeństwo
👩🦰 33
👩🦲41
Lipiec: ovitrelle + duphaston, progesteron 22,6 ❌
Sierpień: badanie nasienia morfologia 2%❌ prędkość ❌ ruch postępowy ❌ żywotność ✅
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤ -
Dominisia35 wrote:Slowmotion - aaaaa jest kreska 😍!!! Mów jak się czujesz, co czujesz?!
8dpo beta była pozytywna a 2 dni później kreseczka z popoludniowego moczu😳😳😳🙈 jeszcze w środę mój K był na badaniu nasienia i czekamy na wyniki no ale jak widać są w normie 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2022, 06:13
Dominisia35 lubi tę wiadomość
👩🦰 33
👩🦲41
Sierpień: badanie nasienia morfologia 2%❌ prędkość ❌ ruch postępowy ❌ żywotność ✅
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤ -
Lasak wrote:Niestety nie znam się na tym tak dobrze, więc nie odpowiem na Twoje pytanie. Ale ostatni cykl np. Miałam 37 dniowy, byłam na usg 15 dc I było widać zapadniety pecherzyk I płyn w zatoce Douglasa, ale jak zrobiłam peogresreron w 22 dc, to był tak niski, że nie ma opcji aby była to owulacja.
Chyba są to po prostu cykle bezowulacyjne..
Myślałam o drożności, ale najpierw chciałabym mieć pewność, że owulacja byla.. robiłaś może progresteron po owulacji?Starania od 05.2021
Ona:
1x cs CLO ✖️ owu
3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
Ft3, ft4, TSH - w normie
8.12 > naturalny cud ⏸
12.12 > 1231 b-HCG
14.12 > 3134 b-HCG
19.12 > 14803 b-HCG
Lasak a to Ty miałaś problemy z tarczyca (ft4) prawda? Moze wlasnie te cykle bezowulacyjny są od niedoczynności i trzeba poczekać na działanie leku. Jak z insulina u Ciebie? Robiłaś krzywe?(coś mi tam majaczy ale nie pamiętam wiec wybacz)
Dziewczyny będę miala na sprzedaż inofem w ilości 47 z 60 i drugie nieotwarte opakowanie 60 sztuk. Zanim wrzucę ma osobny wątek pomyślałam że zapytam któraś z Was. Kupilam za około 90 zł. Mogę odsprzedać za 60 + koszt wysyłki 🙃
Dzis również różowa kreseczka z drugiego moczu bo nie miałam testu w domu. Krew spuszczona. Jestem dobrej myśli i kibicuje każdej z was! Bardzo mocno!❤18.01.2021 cudowna 👶 18cs
👩🦰 33
👩🦲41
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤ -
@slowmotion cieszę się bardzo, gratulacje! ❤️❤️
Slowmotion lubi tę wiadomość
Starania od 05.2021
Ona:
1x cs CLO ✖️ owu
3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
Ft3, ft4, TSH - w normie
8.12 > naturalny cud ⏸
12.12 > 1231 b-HCG
14.12 > 3134 b-HCG
19.12 > 14803 b-HCG
Slowmotion gratuluję 😍
Dziewczyny czy miałyście może ból jajników po inofemie? U mnie dzisiaj 5dc i tak mnie ćmią oba jajniki bólem owulacyjnym i zastanawiam się czy to normalne 🤔 -
Dziewczyny dostalam wynik bety i wynosi 21 w 11dc czy to nie jest za niska wartość?18.01.2021 cudowna 👶 18cs
👩🦰 33
👩🦲41
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤ -
Slowmotion, a jaką miałaś betę 8dpo? 11dpo to jeszcze dość wcześnie wiec powtórz betę za 2 dni i zobacz czy przyrasta prawidłowo 🥰 jesli tak, to nie ma sie czym martwić! Co do męża to prawda, ma swoje wady jak każdy ale jeśli teraz ja sobie leżę w łóżku, a on sprząta w kuchni zeby mi mdłości nie powodować to naprawdę one mi nie przeszkadzają 🤪😂 kochamy jest! ❤️
Dominisia, miewałam ból jajników po inozytolu, brałam to za dobrą monetę, ze w końcu działa się tam porządna impreza 😜
Dziewczyny, ja nigdy nie brałam tabletek anty i tez miałam rozjechane hormony… co prawda przez moje schorzenia ale i tak… więc wyobrażam sobie jak to musi być z ta owulacja po tabletkach anty ciężko ale w końcu wszystko dojdzie do normy na pewno! Pewnie potrzeba ma to więcej czasu..
Abcia, alpicort jest chyba trochę lżejszy ale i tak bym uważała żeby czegoś nie namieszał w hormonach…
Lasak, koniecznie musisz ogarnąć ten temat IO, moim zdaniem u Ciebie to może być główna przyczyna braku owulacji… a co do męża to szczerze pogadacie i na pewno będzie dobrze ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2022, 14:04
Dominisia35 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️ 29 lat, starania od 06.2021
🔻hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem od 2014 roku
🔻niedoczynność tarczycy
🔻10 lat temu usunięcie torbieli jajnika
Wyniki (czerwiec 22):
PRL: 14 ng - na dostinexie
TSH: 2,6 IU/ml - (eutyrox 37,5mg)
Testosteron: 61ng/dl
Wyniki 3-5dc (marzec 22):
AMH: 3,25 ng/ml ✅
FSH: 5,12 mIU/ml ✅
LH: 5,05 mIU/ml ✅
DHEA-SO4: 326 ug/dl ✅
17OHprog: 1,68 ng/ml ✅
Estradiol: 31,90 pg/ml ✅
Wit D ✅ Ferrytyna ❌ Wapń ✅
01/22 prawdopodobnie cb
26.06 ⏸
27.06 - beta 175.26, prog 15,94ng
29.06 - beta 481.42 (175% przyrostu), prog 20ng
01.07 - beta 1145.57 (137% przyrostu), prog 15,66ng
05.07 - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
14.07 - zarodek 6,5mm z widocznym biciem serduszka ❤️
26.07 - 1,87cm człowieka ❤️
30.08 - I prenatalne - 6,8cm kijanki
11.10 - połówkowe - 324g cudownej dziewczynki 💕💕💕
-
Dominisia35 wrote:Slowmotion gratuluję 😍
Dziewczyny czy miałyście może ból jajników po inofemie? U mnie dzisiaj 5dc i tak mnie ćmią oba jajniki bólem owulacyjnym i zastanawiam się czy to normalne 🤔
Mysle, ze to połączenie supli podziałało.
Swoją drogą Marti dziekuje za przypomnienie o inozytolu😄
Marti beta była 0.20 wiec tak naprawdę tego dnia jeszcze zarodek się nie zagniezdzil. Potrzebowałam takiego łopatologicznego, racjonalnego wytłumaczenia🤭
Prawdziwy skarb 🥰 i to się ceni! A wady to myślę że ma każdy. Najwazniejsze to wspierać się i rozmawiać o wszystkim
Lasak tak jak Marti pisze IO w tym wypadku jest powodem braku owulacji jeśli ja masz. Nieprawidłowa insulina potrafi baaaardzo namieszać.Dominisia35 lubi tę wiadomość
👩🦰 33
👩🦲41
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤