Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Dawno mnie nie było. W maju potwierdzona ciąża. Wszystko super USG prenatalne. W poniedziałek krew na wkładce 17+2 TC. Diagnoza ciąża obumarła dwa tygodnie wcześniej. Wczoraj wyszłam do domu w nocy miałam zabieg łyżeczkowania. Rozsypalam się 😔

Niechcący polubiłam tę wiadomość. Ewiwi bardzo bardzo mi przykro! Tule Cię wirtualnie. Nie wiem co powiedzieć, mogę tylko być przy Tobie.

Ewiwi lubi tę wiadomość

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Dawno mnie nie było. W maju potwierdzona ciąża. Wszystko super USG prenatalne. W poniedziałek krew na wkładce 17+2 TC. Diagnoza ciąża obumarła dwa tygodnie wcześniej. Wczoraj wyszłam do domu w nocy miałam zabieg łyżeczkowania. Rozsypalam się 😔

Kochana przykro mi ☹️. Tule mocno ❤️. Wiem, że teraz towarzyszy ci przede wszystkim smutek i ból. Kiedyś będzie boleć mniej i radość wróci, chociaż wiem, że ta perspektywa przyszłości wydaje się teraz tak odległa, że ciężko znaleźć w tym pocieszenie. Płacz, krzysz, smuć się, niestety musisz pozbyć się złych emocji, to trwa. Jestem, wspieram ❤️.

• Rica Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2022, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:

Wiem co czujesz, ja przeszłam to tylko w 22tc . Współczuje bardzo….
    Nie zrozumie ten kto na tym etapie albo i późniejszym traci tak duży już płód … rodzenie dziecka a potem łyżeczkowanie jest trauma do końca. Trzymaj się mocno, bo nie raz łza wróci ku wspomnieniom :/

Ponownie się staram, ale nie ukrywam ze ten strach mi ciąży, przechodzenie przez te badania, te usg … ale chce, bardzo chce stawic temu czoła… i Tobie zycze tego samego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2022, 13:07

Staranie od 08.2022

TSH 2,42 06/06/2023
    ft3 4,46 (2,63-5,70)
    ft4 14,30 (9,00-19,00)

✔️ MamaDHA Premium
    ✔️Conceive Plus
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2022, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi brak mi słów. Trzymaj się kochana 🌼

Slow - 8 dpo jeszcze wcześnie. Wydaje mi się że jeszcze ma szansę ruszyć?

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Andelulla Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2022, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj to mnie tak zalało, jak nigdy w życiu. Aż się chłop przeraził czy ma mnie łapać bo zakręciło mi się w głowie od szybkiego wstawania czy krew z płytek zmywać. Zachował zimną krew , usadził na kibel, dał picie i bez gadania zmył posadzkę. 🥺😍

Miałam jednak dzisiaj 3 monitoring.
    Zniknął na lewym jajniku pęcherzyk...na prawym również czysto. Zero mięśniaków i polipów. Z racji zbyt krótkiego cyklu bo przerwa między ostatnią miesiączką będzie równe 2 tygodnie.
    Dostałam od lekarza 2x1 Lamette bo mam niedomogę drugiej fazy cyklu. Więc nawet jakby plemniki poczekały to nie było na co...

Mam brać od dzisiaj do 7dc, a 9 DC mam przyjść na monitoring.

Abcia lubi tę wiadomość

Mam obustronny niedosłuch (aparat+implant)🦻
    06.2017 - synek 🧒<3 (udało się w 3 cyklu starań)

22.11 - ⏸ 🍀(7/8cykl)
    23.11 - Beta - 403,9 mIU/ml✊
    28.11 - II beta - 3478,00 mIU/ml✊(przyrost 130.3%)
    02.12 - III beta - 9768,00 mIU/ml ✊(przyrost 67.6%)
    06.12 - mamy pęcherzyk z ❤️
    16.01 - I USG prenatalne🤞🙏🏻 pomiary w normie + Pappa - ryzyka chorób niskie, jedynie ryzyko preeklampsji i porodu przedwczesnego wysokie ➡️ Acard 150 mg💊na noc, 💙?
    27.02 - (19+4) - ✅USG, 200g
    28.02-06.03 - (19+5)🏥, USG, krwinkomocz i białko w moczu.
    20.03 - (21+4) II USG, 430g dziewczynki 🧚‍♀️🌸
    22.05 - (30+4) - III USG, 1750g 🌸
    19.06 - (34+4) - ✅, 2800g 🌸
    29.06 - (36+0) - ✅, 3300g 🌸
    05.07 - (37+0) - 🏥, 3500g KTG, monitoring cukrów itp.
    17.07 - (38+4) - 🌸 Laura, 53 cm, 3750g🌸

age.png
  • Slowmotion Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2022, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Ewiwi bardzo bardzo mi przykro! ❤ to takie niesprawiedliwe i żadne słowa nie dadzą otuchy w tych przeżyciach. Czy dobrze pamiętam, że polecałam Ci donga? I w cyklu z nim zaszłaś?

Lasak u mnie objawem owulacji a raczej przebytej jest pieczenie sutkow. A dodatkowo przed i w trakcie mam plamienie owulacyjne wiec łatwiej mi wycelować.

Kirra pomalu oswajam się z myślą, że jednak się nie udało jednak 8 dpo to faktycznie baaaardzo wcześnie i wszystko się jeszcze zdarzyć może. Jednak cieszy mnie ten progesteron bo ostatnie mialam w okolicy 11-14. Czekam też na wyniki badania nasienia mojego K. Za jakieś 5 dni będą

18.01.2021 cudowna 👶 18cs
    Luty 2022- Projekt rodzeństwo
    👩‍🦰 33
    👩‍🦲41
    Lipiec: ovitrelle + duphaston, progesteron 22,6 ❌
    Sierpień: badanie nasienia morfologia 2%❌ prędkość ❌ ruch postępowy ❌ żywotność ✅
    19.08.22
    10dpo ⏸
    11dpo beta 21
    13dpo beta 93
    15 dpo beta 336
    Kropeczek ❤
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slowmotion wrote:
    Ewiwi bardzo bardzo mi przykro! ❤ to takie niesprawiedliwe i żadne słowa nie dadzą otuchy w tych przeżyciach. Czy dobrze pamiętam, że polecałam Ci donga? I w cyklu z nim zaszłaś?

Lasak u mnie objawem owulacji a raczej przebytej jest pieczenie sutkow. A dodatkowo przed i w trakcie mam plamienie owulacyjne wiec łatwiej mi wycelować.

Kirra pomalu oswajam się z myślą, że jednak się nie udało jednak 8 dpo to faktycznie baaaardzo wcześnie i wszystko się jeszcze zdarzyć może. Jednak cieszy mnie ten progesteron bo ostatnie mialam w okolicy 11-14. Czekam też na wyniki badania nasienia mojego K. Za jakieś 5 dni będą
    Tak polecalas i pomógł. Teraz nie wiem co będzie co dalej...

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andelulla wrote:
    Dzisiaj to mnie tak zalało, jak nigdy w życiu. Aż się chłop przeraził czy ma mnie łapać bo zakręciło mi się w głowie od szybkiego wstawania czy krew z płytek zmywać. Zachował zimną krew , usadził na kibel, dał picie i bez gadania zmył posadzkę. 🥺😍

Miałam jednak dzisiaj 3 monitoring.
    Zniknął na lewym jajniku pęcherzyk...na prawym również czysto. Zero mięśniaków i polipów. Z racji zbyt krótkiego cyklu bo przerwa między ostatnią miesiączką będzie równe 2 tygodnie.
    Dostałam od lekarza 2x1 Lamette bo mam niedomogę drugiej fazy cyklu. Więc nawet jakby plemniki poczekały to nie było na co...

Mam brać od dzisiaj do 7dc, a 9 DC mam przyjść na monitoring.

Mam dzis to samo - zalało mnie, ale ja mam okres ;) I faktycznie jak wstałam rano, to doszłam do korytarza i musiałam klapnąć na podłogę. Zawroty głowy mam od rana. To chyba ta temperatura. Po pobraniu krwi lepiej nie było, ale jakoś doczłapałam.

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
  • Lasak Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2022, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:

Bardzo mi przykro💔💔 nie wiem nawet co napisać.. tule mocno.. Bardzo współczuję Ci straty😭😭😭

Dziewczyny, a czy miałyście kiedyś taki przypadek, ze na wykresie ovufriend zniknął Wam przypuszczalny dzień owulacji? Miałam wyznaczony na 19 dc. Dzisiaj dodałam info jaki mam śluz i data zniknęła i skróciły się również dni przypuszczalnie plodne:(

• Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2022, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:

Kochana tak bardzo mi przykro 🥺 doskonale wiem co czujesz, nie wiem czy pamiętasz ale mnie też spotkało obumarcie w kwietniu. Tule cie mocno, wiem jak ci ciężko, krzycz, płacz ile tylko chcesz i potrzebujesz, czasem trzeba rozpaść się na kilkanaście albo i kilkaset kawałków aby móc potem się poskładać i pozwól sobie na to, jeżeli mogę coś polecić to skorzystaj z pomocy psychologa (nam kobietą często wydaje się że sobie poradzimy ze wszystkim, że musimy być silne) ja chodzę do dnia dzisiejszego do psychologa i chodź ból po stracie i strach przed powtórka nie zniknął, czuję się lżej.
    Tule cie wirtualnie! I strasznie mi przykro że ciebie to spotkało 😪🥺

Slowmotion, Ola_staraczka lubią tę wiadomość

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Slowmotion Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2022, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Tak polecalas i pomógł. Teraz nie wiem co będzie co dalej...
    Wiem jak długo się starałaś o te ciążę😪 Co dalej... daj sobie czas, pozwól przeżyć żałobę. Mam nadzieję, że masz wsparcie ale też pamiętaj, że
    Jesteśmy tutaj I zawsze możesz napisać I wyrzucić wszystkie swoje myśli.
    Wiem, że to niewiele....

Kirra lubi tę wiadomość

👩‍🦰 33
    👩‍🦲41
    Sierpień: badanie nasienia morfologia 2%❌ prędkość ❌ ruch postępowy ❌ żywotność ✅
    19.08.22
    10dpo ⏸
    11dpo beta 21
    13dpo beta 93
    15 dpo beta 336
    Kropeczek ❤
  • Ola_staraczka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ewiwi - tak bardzo mi przykro.... Nie potrafię sobie wyobrazić, co czujesz, nie wiem nawet co powiedzieć. Tulę mocno, daj sobie teraz czas na przeżycie tego, nie bój się poprosić o pomoc specjalistę. W tym wszystkim Twoje zdrowie jest kluczowe. 💔

Starania od 05.2021
    On: wszystkie badania w normie

Ona:
    Brak naturalnego cyklu po odstawieniu ah.
    1x cs CLO ✖️ owu
    3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
    10.2022 - ponowny brak owu, przerwa w staraniach, badania hormonalne
    Ft3, ft4, TSH - w normie
    Anty-TPO - 255,98 (norma do 5)
    USG tarczycy - obraz prawidłowy

Brak pomysłu na diagnozę 😔💔
    Wznowienie starań prawdopodobnie w 2023

8.12 > naturalny cud ⏸
    12.12 > 1231 b-HCG
    14.12 > 3134 b-HCG
    19.12 > 14803 b-HCG
    23.12 > pierwsze USG 🙏🙏
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi - podpisuje sie też pod Dominisią - psycholog w razie czego to bardzo dobry pomysł 😘

Super jesteście kobietki - w tym całym szaleństwie starań, wsparcie jest bardzo ważne 🥰👍

Dominisia35, Slowmotion, Andelulla lubią tę wiadomość

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Lasak Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Ewiwi - podpisuje sie też pod Dominisią - psycholog w razie czego to bardzo dobry pomysł 😘

Super jesteście kobietki - w tym całym szaleństwie starań, wsparcie jest bardzo ważne 🥰👍

Zgadzam się, jestem na tym forum bardzo krótko, ale widzę, że bardzo się wspieracie i zawsze można na Was liczyć🥰 to jest piękne, bo niestety w tych całych staraniach można się bardzo zatracić. Czasami mam wrażenie, że już o niczym nie myśle.. a kiedy to kolejne koleżanki ogłaszają ciąże to w środku płacze choć naprawdę bardzo się cieszę, że im się udało. Nie potrafię opisać tego uczucia.

Czytając kolejne to wpisy utwierdzam się w przekonaniu, że kobiety to jednak największe bohaterki..

Kirra lubi tę wiadomość

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi bardzo mi przykro, współczuję z całego serca 😘

• Marti777 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi, bardzo mi przykro i nie wyobrażam sobie tego co teraz czujesz… 💔💔💔 Sama jestem w 12 tygodniu i drżę czy tam wszystko jest ciagle dobrze… to zrozumieją tylko ludzie, ktorzy długo się starają lub z góry wiedzą, ze przez różne choroby będzie im ciężko zajść… a czy lekarze zlecili Wam jakieś badania by szukać przyczyny tej sytuacji?? Zaproponowali Wam badania na trombifilie? Moja koleżanka poroniła w 22 tygodniu chyba i właśnie winą była trombofilia. Dzięki temu, ze to rozpoznali w dniu porodu pierwszego synka zaszła w ciąże z drugim i teraz ma 9 miesięcznego, zdrowego chłopca!

👱🏻‍♀️ 29 lat, starania od 06.2021

🔻hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem od 2014 roku
    🔻niedoczynność tarczycy
    🔻10 lat temu usunięcie torbieli jajnika

Wyniki (czerwiec 22):
    PRL: 14 ng - na dostinexie
    TSH: 2,6 IU/ml - (eutyrox 37,5mg)
    Testosteron: 61ng/dl

Wyniki 3-5dc (marzec 22):
    AMH: 3,25 ng/ml ✅
    FSH: 5,12 mIU/ml ✅
    LH: 5,05 mIU/ml ✅
    DHEA-SO4: 326 ug/dl ✅
    17OHprog: 1,68 ng/ml ✅
    Estradiol: 31,90 pg/ml ✅
    Wit D ✅ Ferrytyna ❌ Wapń ✅

01/22 prawdopodobnie cb

26.06 ⏸
    27.06 - beta 175.26, prog 15,94ng
    29.06 - beta 481.42 (175% przyrostu), prog 20ng
    01.07 - beta 1145.57 (137% przyrostu), prog 15,66ng
    05.07 - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    14.07 - zarodek 6,5mm z widocznym biciem serduszka ❤️
    26.07 - 1,87cm człowieka ❤️
    30.08 - I prenatalne - 6,8cm kijanki
    11.10 - połówkowe - 324g cudownej dziewczynki 💕💕💕
    GP0up2.png
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam u dermatologa i dostałam leki na łysienie - w jednym z nich składnikiem jest estradiol. Powiedziałam Pani doktor, że staramy się o dziecko i powiedziała tylko, że jak będzie pozytywny test, to mam odstawić leki.

Jak myślicie, czy wpływ tego leku (to płyn na skorę) może wpłynąć na diagnostykę?

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
  • Lasak Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałabym skonsultować z Wami jeszcze jedna kwestie. Jeśli można oczywiście.
    Wczoraj byłam u lekarza i się zdołowałam.. jajniki wyglądają wciąż na policystyczne, byłam w 13 dc i nie było pęcherzyka dominującego. Największy miał 9 mm.
    W związku z tym, że cykle mam nieregularne to zastanawiam się czy w tym cyklu jest jeszcze szansa na owulacje.
    Jeśli nie to naprawdę się załamie.. czy ja już nigdy po odstawieniu tej cholernej antykoncepcji nie będę miała owulacji?:(

Widzę, że mąż zaczyna już być zrezygnowany a staramy się tak naprawdę od grudnia/stycznia więc niedługo.. zaraz będzie ode mnie uciekał a przytulnie stanie się dla niego przykrym obowiazkiem:(

• Slowmotion Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lasak wrote:
    Cześć dziewczyny, chciałabym skonsultować z Wami jeszcze jedna kwestie. Jeśli można oczywiście.
    Wczoraj byłam u lekarza i się zdołowałam.. jajniki wyglądają wciąż na policystyczne, byłam w 13 dc i nie było pęcherzyka dominującego. Największy miał 9 mm.
    W związku z tym, że cykle mam nieregularne to zastanawiam się czy w tym cyklu jest jeszcze szansa na owulacje.
    Jeśli nie to naprawdę się załamie.. czy ja już nigdy po odstawieniu tej cholernej antykoncepcji nie będę miała owulacji?:(

Widzę, że mąż zaczyna już być zrezygnowany a staramy się tak naprawdę od grudnia/stycznia więc niedługo.. zaraz będzie ode mnie uciekał a przytulnie stanie się dla niego przykrym obowiazkiem:(
    Mysle, ze szansa jest zawsze. Przecież owulacja może się przesunąć.
    Jeżeli chodzi o stymulację owulacji to polecam brać inozytol np (inofem) lub bądź dodatkowo NAC. Duzo dziewczyn tu na forum stosuje te suplementy z powodzeniem ;)

Abcia lubi tę wiadomość

👩‍🦰 33
    👩‍🦲41
    19.08.22
    10dpo ⏸
    11dpo beta 21
    13dpo beta 93
    15 dpo beta 336
    Kropeczek ❤
  • Slowmotion Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20220819-155438.jpg
    Dziewczyny u mnie taka sytuacja. Test z popołudniowego moczu, bo już nie wytrzymałam 🙈
    2 dni temu beta 0.20. Dzis 10 dpo. Jeszcze to do mnie nie dociera 😳😳

Marti777, Dominisia35, Ania35, Abcia lubią tę wiadomość

👩‍🦰 33
    👩‍🦲41
    19.08.22
    10dpo ⏸
    11dpo beta 21
    13dpo beta 93
    15 dpo beta 336
    Kropeczek ❤
‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ