Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewiwi wrote:Dawno mnie nie było. W maju potwierdzona ciąża. Wszystko super USG prenatalne. W poniedziałek krew na wkładce 17+2 TC. Diagnoza ciąża obumarła dwa tygodnie wcześniej. Wczoraj wyszłam do domu w nocy miałam zabieg łyżeczkowania. Rozsypalam się 😔
Niechcący polubiłam tę wiadomość. Ewiwi bardzo bardzo mi przykro! Tule Cię wirtualnie. Nie wiem co powiedzieć, mogę tylko być przy Tobie.Ewiwi lubi tę wiadomość
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
nick nieaktualnyEwiwi wrote:Dawno mnie nie było. W maju potwierdzona ciąża. Wszystko super USG prenatalne. W poniedziałek krew na wkładce 17+2 TC. Diagnoza ciąża obumarła dwa tygodnie wcześniej. Wczoraj wyszłam do domu w nocy miałam zabieg łyżeczkowania. Rozsypalam się 😔
Kochana przykro mi ☹️. Tule mocno ❤️. Wiem, że teraz towarzyszy ci przede wszystkim smutek i ból. Kiedyś będzie boleć mniej i radość wróci, chociaż wiem, że ta perspektywa przyszłości wydaje się teraz tak odległa, że ciężko znaleźć w tym pocieszenie. Płacz, krzysz, smuć się, niestety musisz pozbyć się złych emocji, to trwa. Jestem, wspieram ❤️. -
Ewiwi wrote:Dawno mnie nie było. W maju potwierdzona ciąża. Wszystko super USG prenatalne. W poniedziałek krew na wkładce 17+2 TC. Diagnoza ciąża obumarła dwa tygodnie wcześniej. Wczoraj wyszłam do domu w nocy miałam zabieg łyżeczkowania. Rozsypalam się 😔
Wiem co czujesz, ja przeszłam to tylko w 22tc . Współczuje bardzo….
Nie zrozumie ten kto na tym etapie albo i późniejszym traci tak duży już płód … rodzenie dziecka a potem łyżeczkowanie jest trauma do końca. Trzymaj się mocno, bo nie raz łza wróci ku wspomnieniom
Ponownie się staram, ale nie ukrywam ze ten strach mi ciąży, przechodzenie przez te badania, te usg … ale chce, bardzo chce stawic temu czoła… i Tobie zycze tego samego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2022, 13:07
Staranie od 08.2022
TSH 2,42 06/06/2023
ft3 4,46 (2,63-5,70)
ft4 14,30 (9,00-19,00)
✔️ MamaDHA Premium
✔️Conceive Plus -
Ewiwi brak mi słów. Trzymaj się kochana 🌼
Slow - 8 dpo jeszcze wcześnie. Wydaje mi się że jeszcze ma szansę ruszyć?
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Dzisiaj to mnie tak zalało, jak nigdy w życiu. Aż się chłop przeraził czy ma mnie łapać bo zakręciło mi się w głowie od szybkiego wstawania czy krew z płytek zmywać. Zachował zimną krew , usadził na kibel, dał picie i bez gadania zmył posadzkę. 🥺😍
Miałam jednak dzisiaj 3 monitoring.
Zniknął na lewym jajniku pęcherzyk...na prawym również czysto. Zero mięśniaków i polipów. Z racji zbyt krótkiego cyklu bo przerwa między ostatnią miesiączką będzie równe 2 tygodnie.
Dostałam od lekarza 2x1 Lamette bo mam niedomogę drugiej fazy cyklu. Więc nawet jakby plemniki poczekały to nie było na co...
Mam brać od dzisiaj do 7dc, a 9 DC mam przyjść na monitoring.Abcia lubi tę wiadomość
Mam obustronny niedosłuch (aparat+implant)🦻
06.2017 - synek 🧒 (udało się w 3 cyklu starań)
22.11 - ⏸ 🍀(7/8cykl)
23.11 - Beta - 403,9 mIU/ml✊
28.11 - II beta - 3478,00 mIU/ml✊(przyrost 130.3%)
02.12 - III beta - 9768,00 mIU/ml ✊(przyrost 67.6%)
06.12 - mamy pęcherzyk z ❤️
16.01 - I USG prenatalne🤞🙏🏻 pomiary w normie + Pappa - ryzyka chorób niskie, jedynie ryzyko preeklampsji i porodu przedwczesnego wysokie ➡️ Acard 150 mg💊na noc, 💙?
27.02 - (19+4) - ✅USG, 200g
28.02-06.03 - (19+5)🏥, USG, krwinkomocz i białko w moczu.
20.03 - (21+4) II USG, 430g dziewczynki 🧚♀️🌸
22.05 - (30+4) - III USG, 1750g 🌸
19.06 - (34+4) - ✅, 2800g 🌸
29.06 - (36+0) - ✅, 3300g 🌸
05.07 - (37+0) - 🏥, 3500g KTG, monitoring cukrów itp.
17.07 - (38+4) - 🌸 Laura, 53 cm, 3750g🌸
-
Lasak u mnie objawem owulacji a raczej przebytej jest pieczenie sutkow. A dodatkowo przed i w trakcie mam plamienie owulacyjne wiec łatwiej mi wycelować.
Kirra pomalu oswajam się z myślą, że jednak się nie udało jednak 8 dpo to faktycznie baaaardzo wcześnie i wszystko się jeszcze zdarzyć może. Jednak cieszy mnie ten progesteron bo ostatnie mialam w okolicy 11-14. Czekam też na wyniki badania nasienia mojego K. Za jakieś 5 dni będą18.01.2021 cudowna 👶 18cs
Luty 2022- Projekt rodzeństwo
👩🦰 33
👩🦲41
Lipiec: ovitrelle + duphaston, progesteron 22,6 ❌
Sierpień: badanie nasienia morfologia 2%❌ prędkość ❌ ruch postępowy ❌ żywotność ✅
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤ -
Slowmotion wrote:Ewiwi bardzo bardzo mi przykro! ❤ to takie niesprawiedliwe i żadne słowa nie dadzą otuchy w tych przeżyciach. Czy dobrze pamiętam, że polecałam Ci donga? I w cyklu z nim zaszłaś?
Lasak u mnie objawem owulacji a raczej przebytej jest pieczenie sutkow. A dodatkowo przed i w trakcie mam plamienie owulacyjne wiec łatwiej mi wycelować.
Kirra pomalu oswajam się z myślą, że jednak się nie udało jednak 8 dpo to faktycznie baaaardzo wcześnie i wszystko się jeszcze zdarzyć może. Jednak cieszy mnie ten progesteron bo ostatnie mialam w okolicy 11-14. Czekam też na wyniki badania nasienia mojego K. Za jakieś 5 dni będą*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Andelulla wrote:Dzisiaj to mnie tak zalało, jak nigdy w życiu. Aż się chłop przeraził czy ma mnie łapać bo zakręciło mi się w głowie od szybkiego wstawania czy krew z płytek zmywać. Zachował zimną krew , usadził na kibel, dał picie i bez gadania zmył posadzkę. 🥺😍
Miałam jednak dzisiaj 3 monitoring.
Zniknął na lewym jajniku pęcherzyk...na prawym również czysto. Zero mięśniaków i polipów. Z racji zbyt krótkiego cyklu bo przerwa między ostatnią miesiączką będzie równe 2 tygodnie.
Dostałam od lekarza 2x1 Lamette bo mam niedomogę drugiej fazy cyklu. Więc nawet jakby plemniki poczekały to nie było na co...
Mam brać od dzisiaj do 7dc, a 9 DC mam przyjść na monitoring.
Mam dzis to samo - zalało mnie, ale ja mam okres I faktycznie jak wstałam rano, to doszłam do korytarza i musiałam klapnąć na podłogę. Zawroty głowy mam od rana. To chyba ta temperatura. Po pobraniu krwi lepiej nie było, ale jakoś doczłapałam.25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
Bardzo mi przykro💔💔 nie wiem nawet co napisać.. tule mocno.. Bardzo współczuję Ci straty😭😭😭
Dziewczyny, a czy miałyście kiedyś taki przypadek, ze na wykresie ovufriend zniknął Wam przypuszczalny dzień owulacji? Miałam wyznaczony na 19 dc. Dzisiaj dodałam info jaki mam śluz i data zniknęła i skróciły się również dni przypuszczalnie plodne:( -
Kochana tak bardzo mi przykro 🥺 doskonale wiem co czujesz, nie wiem czy pamiętasz ale mnie też spotkało obumarcie w kwietniu. Tule cie mocno, wiem jak ci ciężko, krzycz, płacz ile tylko chcesz i potrzebujesz, czasem trzeba rozpaść się na kilkanaście albo i kilkaset kawałków aby móc potem się poskładać i pozwól sobie na to, jeżeli mogę coś polecić to skorzystaj z pomocy psychologa (nam kobietą często wydaje się że sobie poradzimy ze wszystkim, że musimy być silne) ja chodzę do dnia dzisiejszego do psychologa i chodź ból po stracie i strach przed powtórka nie zniknął, czuję się lżej.
Tule cie wirtualnie! I strasznie mi przykro że ciebie to spotkało 😪🥺Slowmotion, Ola_staraczka lubią tę wiadomość
-
Ewiwi wrote:Tak polecalas i pomógł. Teraz nie wiem co będzie co dalej...
Jesteśmy tutaj I zawsze możesz napisać I wyrzucić wszystkie swoje myśli.
Wiem, że to niewiele....Kirra lubi tę wiadomość
18.01.2021 cudowna 👶 18cs
👩🦰 33
👩🦲41
Sierpień: badanie nasienia morfologia 2%❌ prędkość ❌ ruch postępowy ❌ żywotność ✅
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤ -
@Ewiwi - tak bardzo mi przykro.... Nie potrafię sobie wyobrazić, co czujesz, nie wiem nawet co powiedzieć. Tulę mocno, daj sobie teraz czas na przeżycie tego, nie bój się poprosić o pomoc specjalistę. W tym wszystkim Twoje zdrowie jest kluczowe. 💔Starania od 05.2021
On: wszystkie badania w normie
Ona:
Brak naturalnego cyklu po odstawieniu ah.
1x cs CLO ✖️ owu
3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
10.2022 - ponowny brak owu, przerwa w staraniach, badania hormonalne
Ft3, ft4, TSH - w normie
Anty-TPO - 255,98 (norma do 5)
USG tarczycy - obraz prawidłowy
Brak pomysłu na diagnozę 😔💔
Wznowienie starań prawdopodobnie w 2023
8.12 > naturalny cud ⏸
12.12 > 1231 b-HCG
14.12 > 3134 b-HCG
19.12 > 14803 b-HCG
23.12 > pierwsze USG 🙏🙏 -
Ewiwi - podpisuje sie też pod Dominisią - psycholog w razie czego to bardzo dobry pomysł 😘
Super jesteście kobietki - w tym całym szaleństwie starań, wsparcie jest bardzo ważne 🥰👍Dominisia35, Slowmotion, Andelulla lubią tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Kirra wrote:Ewiwi - podpisuje sie też pod Dominisią - psycholog w razie czego to bardzo dobry pomysł 😘
Super jesteście kobietki - w tym całym szaleństwie starań, wsparcie jest bardzo ważne 🥰👍
Zgadzam się, jestem na tym forum bardzo krótko, ale widzę, że bardzo się wspieracie i zawsze można na Was liczyć🥰 to jest piękne, bo niestety w tych całych staraniach można się bardzo zatracić. Czasami mam wrażenie, że już o niczym nie myśle.. a kiedy to kolejne koleżanki ogłaszają ciąże to w środku płacze choć naprawdę bardzo się cieszę, że im się udało. Nie potrafię opisać tego uczucia.
Czytając kolejne to wpisy utwierdzam się w przekonaniu, że kobiety to jednak największe bohaterki..Kirra lubi tę wiadomość
-
Ewiwi, bardzo mi przykro i nie wyobrażam sobie tego co teraz czujesz… 💔💔💔 Sama jestem w 12 tygodniu i drżę czy tam wszystko jest ciagle dobrze… to zrozumieją tylko ludzie, ktorzy długo się starają lub z góry wiedzą, ze przez różne choroby będzie im ciężko zajść… a czy lekarze zlecili Wam jakieś badania by szukać przyczyny tej sytuacji?? Zaproponowali Wam badania na trombifilie? Moja koleżanka poroniła w 22 tygodniu chyba i właśnie winą była trombofilia. Dzięki temu, ze to rozpoznali w dniu porodu pierwszego synka zaszła w ciąże z drugim i teraz ma 9 miesięcznego, zdrowego chłopca!👱🏻♀️ 29 lat, starania od 06.2021
🔻hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem od 2014 roku
🔻niedoczynność tarczycy
🔻10 lat temu usunięcie torbieli jajnika
Wyniki (czerwiec 22):
PRL: 14 ng - na dostinexie
TSH: 2,6 IU/ml - (eutyrox 37,5mg)
Testosteron: 61ng/dl
Wyniki 3-5dc (marzec 22):
AMH: 3,25 ng/ml ✅
FSH: 5,12 mIU/ml ✅
LH: 5,05 mIU/ml ✅
DHEA-SO4: 326 ug/dl ✅
17OHprog: 1,68 ng/ml ✅
Estradiol: 31,90 pg/ml ✅
Wit D ✅ Ferrytyna ❌ Wapń ✅
01/22 prawdopodobnie cb
26.06 ⏸
27.06 - beta 175.26, prog 15,94ng
29.06 - beta 481.42 (175% przyrostu), prog 20ng
01.07 - beta 1145.57 (137% przyrostu), prog 15,66ng
05.07 - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
14.07 - zarodek 6,5mm z widocznym biciem serduszka ❤️
26.07 - 1,87cm człowieka ❤️
30.08 - I prenatalne - 6,8cm kijanki
11.10 - połówkowe - 324g cudownej dziewczynki 💕💕💕
-
Dziewczyny, byłam u dermatologa i dostałam leki na łysienie - w jednym z nich składnikiem jest estradiol. Powiedziałam Pani doktor, że staramy się o dziecko i powiedziała tylko, że jak będzie pozytywny test, to mam odstawić leki.
Jak myślicie, czy wpływ tego leku (to płyn na skorę) może wpłynąć na diagnostykę?25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
Cześć dziewczyny, chciałabym skonsultować z Wami jeszcze jedna kwestie. Jeśli można oczywiście.
Wczoraj byłam u lekarza i się zdołowałam.. jajniki wyglądają wciąż na policystyczne, byłam w 13 dc i nie było pęcherzyka dominującego. Największy miał 9 mm.
W związku z tym, że cykle mam nieregularne to zastanawiam się czy w tym cyklu jest jeszcze szansa na owulacje.
Jeśli nie to naprawdę się załamie.. czy ja już nigdy po odstawieniu tej cholernej antykoncepcji nie będę miała owulacji?
Widzę, że mąż zaczyna już być zrezygnowany a staramy się tak naprawdę od grudnia/stycznia więc niedługo.. zaraz będzie ode mnie uciekał a przytulnie stanie się dla niego przykrym obowiazkiem:( -
Lasak wrote:Cześć dziewczyny, chciałabym skonsultować z Wami jeszcze jedna kwestie. Jeśli można oczywiście.
Wczoraj byłam u lekarza i się zdołowałam.. jajniki wyglądają wciąż na policystyczne, byłam w 13 dc i nie było pęcherzyka dominującego. Największy miał 9 mm.
W związku z tym, że cykle mam nieregularne to zastanawiam się czy w tym cyklu jest jeszcze szansa na owulacje.
Jeśli nie to naprawdę się załamie.. czy ja już nigdy po odstawieniu tej cholernej antykoncepcji nie będę miała owulacji?
Widzę, że mąż zaczyna już być zrezygnowany a staramy się tak naprawdę od grudnia/stycznia więc niedługo.. zaraz będzie ode mnie uciekał a przytulnie stanie się dla niego przykrym obowiazkiem:(
Jeżeli chodzi o stymulację owulacji to polecam brać inozytol np (inofem) lub bądź dodatkowo NAC. Duzo dziewczyn tu na forum stosuje te suplementy z powodzeniemAbcia lubi tę wiadomość
👩🦰 33
👩🦲41
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤ -
Dziewczyny u mnie taka sytuacja. Test z popołudniowego moczu, bo już nie wytrzymałam 🙈
2 dni temu beta 0.20. Dzis 10 dpo. Jeszcze to do mnie nie dociera 😳😳Marti777, Dominisia35, Ania35, Abcia lubią tę wiadomość
👩🦰 33
👩🦲41
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤