Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadomo - jesteśmy z emocji zbudowane
Czasem jest lepiej, czasem gorzej, ale życzę Ci, żeby była tylko tendencja ku lepszemu
Ja za to mam jakiś taki "za dobry" humorek - aż się zastanawiam co pierdyknieDominisia35, Andelulla lubią tę wiadomość
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Ja dzisiaj muszę popłakać 😭 wy mnie zrozumiecie.
Dzisiaj wg aplikacji 4dpo tak mnie napierdziela podbrzusze, w krzyżu, i po lewej stronie jajnika, że nie pamiętam takich dolegliwości.
W pracy to myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok. A wiecie praca biurowa, zamknięcie miesiąca, momentami robiłam przerwy i kołysałam biodrami.
Jeszcze dziwne uczucie, że mam mokro, a nie ma nic. Dopiero jak na kuckach zbadałam szyjkę to śluz dziwny przezroczysty, gęsty, a szyjka wysoko.
Nie chcę się nakręcać pochopnie...🙄
Mąż widzi co się dzieje i pyta czy to dobrze czy źle, że mam takie dolegliwości.
Idę się poprzytulać do niego i obejrzymy sobie Pierścienie 👑💍
Wam również miłego wieczora i weekendu ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2022, 20:16
Mam obustronny niedosłuch (aparat+implant)🦻
06.2017 - synek 🧒 (udało się w 3 cyklu starań)
22.11 - ⏸ 🍀(7/8cykl)
23.11 - Beta - 403,9 mIU/ml✊
28.11 - II beta - 3478,00 mIU/ml✊(przyrost 130.3%)
02.12 - III beta - 9768,00 mIU/ml ✊(przyrost 67.6%)
06.12 - mamy pęcherzyk z ❤️
16.01 - I USG prenatalne🤞🙏🏻 pomiary w normie + Pappa - ryzyka chorób niskie, jedynie ryzyko preeklampsji i porodu przedwczesnego wysokie ➡️ Acard 150 mg💊na noc, 💙?
27.02 - (19+4) - ✅USG, 200g
28.02-06.03 - (19+5)🏥, USG, krwinkomocz i białko w moczu.
20.03 - (21+4) II USG, 430g dziewczynki 🧚♀️🌸
22.05 - (30+4) - III USG, 1750g 🌸
19.06 - (34+4) - ✅, 2800g 🌸
29.06 - (36+0) - ✅, 3300g 🌸
05.07 - (37+0) - 🏥, 3500g KTG, monitoring cukrów itp.
17.07 - (38+4) - 🌸 Laura, 53 cm, 3750g🌸
-
Andelulla - jajniki mogą boleć po owulacji - mnie w zeszłym miesiącu bolały i po owulacji bywają podrażnione a i próbują wrócić do "normy". Polecam termofor + paracetamol. A co do śluzu, to po owulce tak mam, że nie mam nic - niby jest ale nie ma
4dpo to stanowczo za szybko, żeby się w ogóle nakręcać
Ale przytulanki na kanapie zawsze działają kojąco
Miłego weekendu!25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
Kaskaaa. wrote:No właśnie nie wiem co mam o tym myśleć.
Abcia dobrze Cię widzieć w tak dobrym nastroju i nastawieniu 😊🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Jakoś w tym cyklu druga faza cyklu okazała się łaskawsza, niestety mam wrażenie, że jednak się nie udało - znowu zaczynają się około okresowe humorki. Do tego znowu chyba zaczyna mi się jakaś infekcja - po ostatnich staraniach ciągle czuję pieczenie25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
Abcia wrote:Jakoś w tym cyklu druga faza cyklu okazała się łaskawsza, niestety mam wrażenie, że jednak się nie udało - znowu zaczynają się około okresowe humorki. Do tego znowu chyba zaczyna mi się jakaś infekcja - po ostatnich staraniach ciągle czuję pieczenie🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
No właśnie myślałam, że to otarcie, ale piecze już od 2-3 dni, tak jakby się rozkręcała infekcja. Mam na szczęście jeszcze żel, który ostatnio przyniósł ulgę na dłużej (był na receptę) i zacznę go chyba stosować regularnie.25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
Ja dzisiaj zdycham...🥺
W piątek pisałam, że mam boleści : krzyże, miednica, podbrzusze.
Od dwóch dni takie głupie sny, że nie udało się być w ciąży itp. 🙄, a organizm co innego....
Dzisiaj to zdycham dosłownie. Krzyże, miednica nadaje. Mdliło mnie całe popołudnie. Spać mi się chciało. Myślałam, że rosół mi pomoże, a było gorzej 🤢
W końcu mąż zrobił mi zieloną herbatę z miętą i trochę puściło. 🥺🙄
Idę jutro proga zmierzyć 7dpo i kusi czy robić betę ale mam wrażenie że to wcześnie.... Lekarz zalecił mi w dniu przewidywanej @ - 11.10 🤞
W dodatku szyjka wydaje się być średnio, miękkie otwarta i lekki kremowy śluz.
Takich objawów to ja przed okresem nie miewam/nie miałam...
Idę się tulić do mojego męża - najlepszy z niego termos ☺️ życzę Wam spokojnej niedzieli ☺️Mam obustronny niedosłuch (aparat+implant)🦻
06.2017 - synek 🧒 (udało się w 3 cyklu starań)
22.11 - ⏸ 🍀(7/8cykl)
23.11 - Beta - 403,9 mIU/ml✊
28.11 - II beta - 3478,00 mIU/ml✊(przyrost 130.3%)
02.12 - III beta - 9768,00 mIU/ml ✊(przyrost 67.6%)
06.12 - mamy pęcherzyk z ❤️
16.01 - I USG prenatalne🤞🙏🏻 pomiary w normie + Pappa - ryzyka chorób niskie, jedynie ryzyko preeklampsji i porodu przedwczesnego wysokie ➡️ Acard 150 mg💊na noc, 💙?
27.02 - (19+4) - ✅USG, 200g
28.02-06.03 - (19+5)🏥, USG, krwinkomocz i białko w moczu.
20.03 - (21+4) II USG, 430g dziewczynki 🧚♀️🌸
22.05 - (30+4) - III USG, 1750g 🌸
19.06 - (34+4) - ✅, 2800g 🌸
29.06 - (36+0) - ✅, 3300g 🌸
05.07 - (37+0) - 🏥, 3500g KTG, monitoring cukrów itp.
17.07 - (38+4) - 🌸 Laura, 53 cm, 3750g🌸
-
Mnie własnie łupie w krzyżu, ale ja wiem od czego - cały dzień spędziłam przy maszynie do szycia - klnę wtedy często, ale wstaję od niej zrelaksowana jak nigdy. Tym razem szyję kurtkę na jesień/lekką zimę i trzymajcie kciuki, żebym nie mogła jej nosić
Proga warto zmierzyć, żeby wiedzieć jakiej jakości była owulacja - u mnie dziś 7dpo, na betę za wcześnie.
Ale mi zrobiłaś chęci na rosół A miałam chęć przemycić do koszyka na ostatnich zakupach vifona, ale się powstrzymałam Sama ugotować nie potrafię
Miłego wieczora!25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
Ania35 wrote:Hej dziewczyny, jestem załamana,chyba mam nawrót infekcji 🥺🥺Ledwo co dokończyłam kurację, mieliśmy zacząć działać, a dzisiaj uplawy i pieczenie, mam już po prostu dość!!😭😭🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Kirra wrote:Bardzo Ci współczuję... Pamiętam że w poprzednim cyklu miałyśmy infekcje w tym samym czasie 😤 zdążyłaś wziąć wszystkie leki?
-
Ja nie wiem co to za epidemia infekcji, choooc obstawiam, że może mój płyn do higieny intymnej jest słaby? Używałam wcześniej Ziaja (albo aa) sport i było ok, od jakiegoś czasu używam jakiegoś innego i faktycznie od tego momentu ciągle mnie coś piecze 🤷🏻♀️ A zdarza się, że na zwykłe żele do ciała też mam alergie.
Kasia, a może Ty faktycznie jesteś po owulce w drugiej fazie cyklu? Wahania hormonów to wzdęcia itd. Żeby Cię uspokoić powiem nawet, że to całkiem normalna sprawa. Nie martw się na zapas!
U mnie dziś popołudniowo wieczorne bóle jak na okres. Tak jak w zeszłym miesiącu tydzień przed terminem @. To jest dla mnie coś nowego, bo nigdy wcześniej tak szybko nie bolal25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
Dziewczyny współczuję wam tych infekcji 🥺 szybkiego uporania się z tą wredota. Ja od siebie mogę polecić lactacyd prebiotic +. Stosuje od dłuższego czasu i tfu tfu odpukać nie pamiętam kiedy miałam 🙈
Kaskaaa zgadzam się z Abcia, może owulacja faktycznie się odbyła?
U mnie chocki klocki, wczoraj 17 dc pojawił się śluz rozciągliwy, dzisiaj to mnie wręcz zalała fala przezroczystego ciągnącego się śluzu, szyjka otwarta wysoka i średnio miękka, temperatura płaska ale test owu wyszedł prawie pozytywny czuję że może jutro być pik, czyli 19 dc i teraz pytanie mam do was co sądzicie o późnych owulacjach? Jeżeli jutro będzie pik to owu może wypaść między 20 a 21 dc. Czy taka owulacja jest wartościowa? Gdzieś wyczytałam kiedyś, że tak późna owulka nie jest dobra na zapłodnienie, działałam oczywiście z mężem, ale zaczynam się schizowac tymi informacjami na temat późnej owu.