Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Popieram Abcię, coś ten cykl wydaje się być po prostu rozregulowany🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Gin stwierdziła że endo jest cieniutkie i nie ma zbytnio co się na nim złuszczać i te krwawienie/plamienie będzie trwało krótko, ale może wystąpić kolejne w terminie spodziewanej miesiaczki . Czyli mogę się go spodziewać około 12-14 . Z tym że teraz od 16dc kazała brac mi dupka nawet jeżeli te plamienia wystąpią to mam nie przerywać i brac przez 10 dni i w 22-24 dc zrobić proga bo może jednak ta owu się odbędzie. Trochę to pochrzanione
-
Ej, ale za 10 dni masz mieć okres (plamienie według "starego cyklu"), teraz masz niby śluz płodny (miałaś), to mi coś w ogóle z wyliczeń nie wychodzi. Mniej więcej jakoś teraz powinnaś mieć owulkę według "starego" cyklu. Znalazłam coś takiego:
"Aż do wystąpienia owulacji endometrium może być grube na 7-9 mm, natomiast wraz z nadejściem fazy folikularnej ta warstwa staje się coraz grubsza, osiągając maksymalnie grubość 15 mm."
Straszny chaos w każdym razie.
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Kaskaaa no masz nieźle zawirowany ten cykl 😬 sama też czułabym się pogubiona w twojej sytuacji. Ale tak samo, zgadzam się z Abcia.
Myslalas nad badaniem hormonów w nowym cyklu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2022, 15:18
-
Kirra, Andelulla, Abcia, Ania35 lubią tę wiadomość
-
Kasia ja na twoim miejscu to w miarę możliwości spróbowałabym sprawdzić hormony... 🤓🧐
Dominika trzymam kciuki i owocnych ♥️
Abcia - rosołek to się w sumie sam gotuje 😅😉 woda, kurka i jarzyna plus do smaku doprawiasz i niech sobie pyrka na mniejszym ogniu ☺️ a tak na poważnie to zdaję sobie sprawę, że nie każdy będzie Master Chefem ☺️🧑🍳
U mnie wyniki progesteronu w stopce. Faza lutealna potwierdzająca owulację 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2022, 15:48
Dominisia35 lubi tę wiadomość
Mam obustronny niedosłuch (aparat+implant)🦻
06.2017 - synek 🧒 (udało się w 3 cyklu starań)
22.11 - ⏸ 🍀(7/8cykl)
23.11 - Beta - 403,9 mIU/ml✊
28.11 - II beta - 3478,00 mIU/ml✊(przyrost 130.3%)
02.12 - III beta - 9768,00 mIU/ml ✊(przyrost 67.6%)
06.12 - mamy pęcherzyk z ❤️
16.01 - I USG prenatalne🤞🙏🏻 pomiary w normie + Pappa - ryzyka chorób niskie, jedynie ryzyko preeklampsji i porodu przedwczesnego wysokie ➡️ Acard 150 mg💊na noc, 💙?
27.02 - (19+4) - ✅USG, 200g
28.02-06.03 - (19+5)🏥, USG, krwinkomocz i białko w moczu.
20.03 - (21+4) II USG, 430g dziewczynki 🧚♀️🌸
22.05 - (30+4) - III USG, 1750g 🌸
19.06 - (34+4) - ✅, 2800g 🌸
29.06 - (36+0) - ✅, 3300g 🌸
05.07 - (37+0) - 🏥, 3500g KTG, monitoring cukrów itp.
17.07 - (38+4) - 🌸 Laura, 53 cm, 3750g🌸
-
Dominisia35 owocnych starań życzę 🍀
Właśnie chyba zrobię sobie wszystkie hormony i będę miała jasność. No bo kurde skoro ostatni cykl był ksiazkowy (29dni , owu w 15/16 dc , prog w 24dc 18,44 ng ) . Z niecierpliwością czekam na koniec tego cyklu i zacznę działać . Lekarz twierdzi że w kolejny cyklu robimy monitoring ale taki głębszy . Jak nie będzie owu to wdrażamy leczenie clo .Andelulla, Dominisia35 lubią tę wiadomość
-
Kaska - ja jeszcze od siebie poradzę Ci zgłoszenie się do dobrego endokrynologa. On zlecić powinien dokładne badania. Albo chociaż gin-endo.
Andelulla - łaaadny progestreon!
Dominisia - do dzieła!Dominisia35 lubi tę wiadomość
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
Chyba jestem blisko 🤩 zaczął mi się już też ten charakterystyczny ból jajnika
https://zapodaj.net/b44cfbf3325ed.jpg.html
Robiła któraś z Was testy owu z Home Check? Dobrze się wybarwiają jak jest peak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2022, 19:52
Dominisia35, Andelulla lubią tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Kirra wrote:Chyba jestem blisko 🤩 zaczął mi się już też ten charakterystyczny ból jajnika
https://zapodaj.net/b44cfbf3325ed.jpg.html
Robiła któraś z Was testy owu z Home Check? Dobrze się wybarwiają jak jest peak?
Kirra w takim razie tobie też owocnego serduszkowania 😍Kirra, Andelulla lubią tę wiadomość
-
Abcia wrote:Boże. Dominisia, przeczytałam "podduszania". Mój mózg wywinął fikołka 😂😂
W takim razie dziewczyny do dzieła!
Haha 🤣 jak ktoś lubi to czemu nie 🤭😂😘Kirra, Andelulla lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny może być i podduszanie 🤣😅😅😅
Andelulla, Dominisia35 lubią tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Dziewczyny, ja jestem z Wami duchem bardziej ostatnio. Musiałam trochę odpocząć, zresetować głowę. Mam jakies 2 cykle przerwy, owu nie było w tym cyklu, muszę w końcu iść do apteki do dupka, ale jakoś nie mogę się zebrać.... Potem w 2/3 DC ponowne badania hormonów i decyzja co dalej.
Dziewczyny z pozytywną owulacja - udanego ❤️ Niech zaowocują za 9 miesięcy 😘
Kaskaaa - zdecydowanie powinnaś zbadać hormony, może coś wymaga uregulowania.
Abcia - kiedy się testujesz? Jeśli dobrze pamiętam, to chyba jakos niedługo, co? Jak się czujesz?
Dominisia35, Andelulla lubią tę wiadomość
Starania od 05.2021
On: wszystkie badania w normie
Ona:
Brak naturalnego cyklu po odstawieniu ah.
1x cs CLO ✖️ owu
3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
10.2022 - ponowny brak owu, przerwa w staraniach, badania hormonalne
Ft3, ft4, TSH - w normie
Anty-TPO - 255,98 (norma do 5)
USG tarczycy - obraz prawidłowy
Brak pomysłu na diagnozę 😔💔
Wznowienie starań prawdopodobnie w 2023
8.12 > naturalny cud ⏸
12.12 > 1231 b-HCG
14.12 > 3134 b-HCG
19.12 > 14803 b-HCG
23.12 > pierwsze USG 🙏🙏 -
Dziś 9dpo. Testuje w środę lub czwartek.
Czuję się normalnie jak przed okresem - bolą mnie piersi, pobolewa brzuch, od dwóch dni mam tak głupie sny, że masakra - wczoraj mi się śniło poród koleżanki, a dziś, że umieram (ale jednak nie, bo się o obudzilam 😂), i że nosiłam w nosidle na plecach czyjeś dziecko 🤷🏻♀️
Wydaje mi się, że się nie udało - nie czuje tego w tym miesiącu25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
Abcia trzymam kciuki za testowanie! ✊✊✊
Powiem Wam ze beznadziejny jest ten Home Check jeśli chodzi o testy owu. Wybarwia się tak że nie wiadomo czy to już czy jeszcze...
https://zapodaj.net/3871e16ba2dd4.jpg.html
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅