Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2022, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Piłam tylko 1 cykl ale tylko do owu. W tym cyklu, drugim, zamierzam pic cały czas :) i również w kolejnym. W poprzednim miałam dzięki nim dwa pecherzyki, jednak nic sie nie udało z nich zmajstrować. No coz, czasami jest tak ze żadne cuda nie pomogą, ale trzeba wierzyć i działać :) na pewno pomogą, ustabilizują, wesprą hormony naturalnie. Jest jeszcze pytanie jakie są Twoje problemy i czy zioła są w stanie na nie odpowiedzieć :) ale… chyba jest w nich nadzieja, skoro wiele dziewczyn poleca i pomaga im zajść :) powodzenia!

Dzięki za odpowiedź. 😉 właśnie problem w tym że nie widzą lekarze problemu. Przeszliśmy badania z mężem wszystkie są książkowe. Owulacja jest cykl regularny. A ciąży nie ma. 2 lata temu ciąża z pierwszej próby teraz na razie bez skutku. No nic pije je dalej zobaczymy. Może pomogą wierzyć trzeba. 😉

• Abcia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Cieszymy się że jesteś z nami 😊 Mocno ściskam wracaj do pełni sił 😉 Długo już pijesz te zioła czy pierwszy cykl? Ja dopiero zaczynam i nie wiem czego się spodziewać po nich. Bo niby owu jest - potwierdzają ja monitoringi i cykl jest w miarę regularny a ciąży brak. Badania tez ok. Więc juz nie wiem czego się trzymać. Może ziółka pomogą.

Ja piję od połowy cyklu + niepokalanek. Co zauważyłam to: mniej się denerwuję, nie było PMS :o, jakaś taka spokojniejsza chodzę, ale też mam lekkie perturbacje żołądkowo - jelitowe (ale nie jakieś ekstra męczące)

Tedka, dobrze, że wróciłaś!

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem po wizycie i wiem tyle co i przed wizytą, czyli nic 🤷‍♀️ Przejechałam się tylko 40km w to i zpowrotem. Gin powiedział że w 8dc to za szybko żeby robić monitoring i kazał przyjechać w poniedziałek albo we wtorek. Całe szczęście, że nie wziął ode mnie kasy. Ah tam.. W pierwszym momencie rozmowy, gdy powiedziałam z czym przyjeżdżam, poczułam się trochę dziwnie, cos w stylu "ale przecież ma Pani dzieci więc skąd pomysł że teraz może być coś nie tak i po co Pani ten monitoring" Potem sobie chwilę pogadaliśmy i ustaliliśmy że spotykamy się we wtorek na NFZ.
    Co mnie podkusiło, żeby iść do innego ginekologa niż tego co prowadzil mi 2 ciąże. Nie wiem - chyba opinie o nim bo naprawdę ma dobre. No cóż, czekam do wtorku. Zobaczymy co wtedy powie i czy mnie prowadzi.

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka miło że wróciłaś 😊 obyś z dnia na dzień czuła się lepiej 😊

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Sowella Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    ja jestem po wizycie i wiem tyle co i przed wizytą, czyli nic 🤷‍♀️ Przejechałam się tylko 40km w to i zpowrotem. Gin powiedział że w 8dc to za szybko żeby robić monitoring i kazał przyjechać w poniedziałek albo we wtorek. Całe szczęście, że nie wziął ode mnie kasy. Ah tam.. W pierwszym momencie rozmowy, gdy powiedziałam z czym przyjeżdżam, poczułam się trochę dziwnie, cos w stylu "ale przecież ma Pani dzieci więc skąd pomysł że teraz może być coś nie tak i po co Pani ten monitoring" Potem sobie chwilę pogadaliśmy i ustaliliśmy że spotykamy się we wtorek na NFZ.
    Co mnie podkusiło, żeby iść do innego ginekologa niż tego co prowadzil mi 2 ciąże. Nie wiem - chyba opinie o nim bo naprawdę ma dobre. No cóż, czekam do wtorku. Zobaczymy co wtedy powie i czy mnie prowadzi.
    No tak bo przeciez jak masz juz dzieci to na prwno nie ma zadnego problemu... bo przeciez organizm caly czas taki sam ;)
    Z monitorongiem to ma racje 8dc troche wczesnie, no chyba ze ktos ma krotkie cykle ;) ale mnie zawsze kazali przychodzić najwczesniej 11-12dc. Dobrze ze ostatecznie sie dogadaliscie i zobaczycie co tam sie dzieje. Moze od razu da Ci skierowania na badania hormonow?

Marta100 a jakie badania u Ciebie robiliscie ?

On i Ona: 33 lata
    2017: upragnione szczęście <3
    07.2019: start starań o rodzeństwo
    01.20: 6tydz.👼
    09.20: cb
    11.20: cb, bhcg 20
    05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
    06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
    09.21: cb bhcg 12->25->29
    9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl
    Krzywa gluk. 101/149/100❌
    Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪

Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
    Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowella też mi się tak właśnie wydawało że 8dc to trochę za wcześnie ale tak mnie Pani z recepcji zapisała. No trudno, czekam do wtorku i zobaczymy. Po cichu liczę, że dostanę jakieś skierowanie na badania i jednak ten lekarz mnie dobrze poprowadzi.

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowella wrote:
    No tak bo przeciez jak masz juz dzieci to na prwno nie ma zadnego problemu... bo przeciez organizm caly czas taki sam ;)
    Z monitorongiem to ma racje 8dc troche wczesnie, no chyba ze ktos ma krotkie cykle ;) ale mnie zawsze kazali przychodzić najwczesniej 11-12dc. Dobrze ze ostatecznie sie dogadaliscie i zobaczycie co tam sie dzieje. Moze od razu da Ci skierowania na badania hormonow?

Marta100 a jakie badania u Ciebie robiliscie ?

Hormony w tym tarczycowe, prolaktyne w tym z obciążeniem, glukoze w tym z obciążeniem, pełna morfologię, poziom witamin, monitoring kilka razy by zbadać co się dzieje z owu. Sporo ich miałam. Nic nie wniosły

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki 😘

Ja tak pocichutku sobie czytam co tam u Was 😁 trzymam za wszystkie nas mocne kciuki! W końcu musi się udać.

Tedka! Cieszę się, że jesteś z nami i wracasz do zdrowia!

Wjedzma, może bys mnie dopisała do tej magicznej listy? Zamierzam w poniedziałek testować...to będzie 11 DPO, więc chyba już będzie w miarę pewne. Narazie nie kupuje żadnego testu, bo pewnie już od jutra bym zaczęła przygodę z bielą, ale w sumie szkoda nerwów i pieniędzy. Staram się nie zimno podchodzić 😁 zobaczymy jak długo mi się uda 😅

Wjedzma lubi tę wiadomość

• Sowella Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia kciuki za 2kreski.

Marta, nie wiem czy robilas juz te badania ale moze info sie komus przyda :)
    -badania na zespol antyfosfolipidowy
    -badania genetyczne na mutacje mthfr
    -badania genetyczne na trombofilie
    -histeroskopie (czy nie ma zadnych zrostow w macicy)
    -przeciwciala przeciwjadrowe Ana
    -przeciwciala przeciwlozyskowe, przeciwplemnikowe
    -wymazy
    -poziom homocysteiny, kwasu foliowego i wit.B12
    -badania immunologiczne:KIRy, test IMK (immunofenotyp), cytokiny
    -sprawdzenie czy jest przewlekly stan zapalny endometrium

Jolcia90, Wjedzma lubią tę wiadomość

9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 zapisałam i będziemy zaciskać kciuki ✊ale 11 dpo wcale nie musi być taki pewny. Dzisiaj widziałam wykres jakiejś dziewczyny, której dopiero 19 dpo wyszedł test :D

Milixx współczuję jechania na darmo, mam nadzieję, że we wtorek się coś więcej dowiesz, dobrze, że chociaż Cie nie skasował za tą wizytę :/ a co do tego jak się poczułaś tam to rozumiem Cię, czasem mam wrażenie że lekarze mają jakieś specjalne kursy z tego jak się zachowywać, żeby pacjent poczuł się jak hipochondryk 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2022, 12:20

Jolcia90, Milixx lubią tę wiadomość

age.png
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przymierzam się do owu (albo ona do mnie ;))
    Zaczęłam robić testy, żeby mniej więcej móc określić czas owulacji - wiadomo, że to nie na 100%, ale przynajmniej mieć jakiś punkt zaczepienia, bo faktycznie robiłam te testy ale nigdy nie byłam pewna: "czy ta kreska na pewno jest pozytywna?"

Trzymam za Was wszystkie kciuki :) Ciekawe którym z nas uda się w tym miesiącu :)

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Jolcia90 zapisałam i będziemy zaciskać kciuki ✊ale 11 dpo wcale nie musi być taki pewny. Dzisiaj widziałam wykres jakiejś dziewczyny, której dopiero 19 dpo wyszedł test :D

Milixx współczuję jechania na darmo, mam nadzieję, że w poniedzialek się coś więcej dowiesz, dobrze, że chociaż Cie nie skasował za tą wizytę :/ a co do tego jak się poczułaś tam to rozumiem Cię, czasem mam wrażenie że lekarze mają jakieś specjalne kursy z tego jak się zachowywać, żeby pacjent poczuł się jak hipochondryk 🤦‍♀️
    Dziękuję ci bardzo 😘😘😘
    Ty mówisz, że wyszedł pozytyw 19 DPO, a ja już walczę ze sobą, żeby nie zrobić testu w sumie. Czytam o dziewczynach, którym wychodził test w 8/9 DPO 😂 wiem, że to wyjątkowe przypadki dlatego daje sobie na wstrzymanie jeszcze. Niby na zimno podchodzę, ale tylko tak mówię...w środku to już tupie nóżkami i marze o tych dwóch kreskach.
    Nawet w głowie wymyśliłam sobie plan jak powiem o tym statemu, żeby zrobić mu prawdziwa niespodziankę 😁 🤞🤞🤞

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcia zawsze możesz wrzucić nam te testy to podpowiemy czy pozytyw czy jeszcze trochę :D

Jolcia chyba wszystkie tutaj dobrze to znamy :D niby wiemy, że jest za wcześnie i szanse, żeby coś wyszło są naprawdę małe, ale kusi, żeby wiedzieć jak najszybciej. Trzymaj się do tego 11 dpo tak jak sobie postanowiłaś, powodzenia <3

A co to masz za plan? Ja też sobie w głowie układam, że jakoś fajnie poinformuję mojego, ale podejrzewam, że nic z tego nie wyjdzie i mu od razu wyślę/pokażę test jak się uda 🙈

Wczoraj robiłam zakupy w H&M i zamawiałam sobie bieliznę i pomyślałam, że może znajdę jakieś body z napisem "best daddy" czy coś takiego, ale nie było. I teraz weszłam na allegro i zobaczyłam to 😭:

https://naforum.zapodaj.net/bf4cd5d90b47.jpg.html

Maciejka🌸 lubi tę wiadomość

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma świetne te body 🤩 Może warto zamówić, może przyniosą szczęście w tym cyklu 🍀
    Mogłabyś podesłać ich link

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, teraz to ja już jestem prawie pewna, że przegapiłam owu. Wczoraj temperatura 36.54, dzisiaj 36.8. Wczoraj jeszcze śluz rozciągliwy, a dzisiaj już kremowy (a biorę flegaminę!). Po wpisaniu tych objawów apka ustawiła mi owu na wczoraj.

Zobaczycie moje testy i doradzicie? Wtorkowy (18.01) wyrzuciłam, ale był taki blady jak te wczorajsze. Myślicie że mogłam przegapić pik, bo nie pilnowałam się z niepiciem i niesiusianiem przez 2 h przed testem? Czy to możliwe, że pik jest tylko przez jeden dzień? Bo często na wykresach widzę, że pik jest po 3 dni, sama w zeszłym cyklu miałam przynajmniej 2 dni pozytywy...

https://naforum.zapodaj.net/aae1ad22063c.jpg.html

No i niby wszystko ok, bo owu w 13 dc, a w 12 dc był seks, ale jakoś tak liczyłam, że uda nam się trochę więcej podziałać w tym cyklu :(

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Wjedzma świetne te body 🤩 Może warto zamówić, może przyniosą szczęście w tym cyklu 🍀
    Mogłabyś podesłać ich link

https://allegro.pl/oferta/body-niemowlece-czesc-tatusiu-dla-przyszlego-taty-10243457918?offerId=10243457918&inventoryUnitId=VC53Gb3yr62-fV2rpy0R4g&adGroupId=MDg2MTk1YzItYzIxYi00ZjNjLThiMmUtYjM2YTFhNjdlZTExAA&campaignId=ZDY1NTFjZGEtMTM1MS00MmI0LWI4ZDYtZTQxNGJjYjdmMzk1AA&sig=8666213d9a1fb5b03a5fd92abaa3623f&utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=desc-yes&utm_source=google&utm_medium=ads&gclid=Cj0KCQiAraSPBhDuARIsAM3Js4poMVW1PRu5Q3LFxpTNII0VzYLoYaammpCx5XOEg9gnr_gRn9JXJjMaAgPcEALw_wcB

Proszę bardzo <3

Milixx lubi tę wiadomość

age.png
  • Sowella Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    No dobra, teraz to ja już jestem prawie pewna, że przegapiłam owu. Wczoraj temperatura 36.54, dzisiaj 36.8. Wczoraj jeszcze śluz rozciągliwy, a dzisiaj już kremowy (a biorę flegaminę!). Po wpisaniu tych objawów apka ustawiła mi owu na wczoraj.

Zobaczycie moje testy i doradzicie? Wtorkowy (18.01) wyrzuciłam, ale był taki blady jak te wczorajsze. Myślicie że mogłam przegapić pik, bo nie pilnowałam się z niepiciem i niesiusianiem przez 2 h przed testem? Czy to możliwe, że pik jest tylko przez jeden dzień? Bo często na wykresach widzę, że pik jest po 3 dni, sama w zeszłym cyklu miałam przynajmniej 2 dni pozytywy...

https://naforum.zapodaj.net/aae1ad22063c.jpg.html

No i niby wszystko ok, bo owu w 13 dc, a w 12 dc był seks, ale jakoś tak liczyłam, że uda nam się trochę więcej podziałać w tym cyklu :(

Wydaje mi się, że te z 19.01 (pierwsze dwa od góry) były pozytywne, także jeśli <3 wtedy to będzie dobrze ! :)

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl

• Milixx Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma według mnie mogłaś mieć pik tego 19.01 albo w nocy z 19na20.. To teraz czas start odliczania do testowania 🍀🍀 Nieraz z jednego seksu są ciąże więc może akurat u Was to będzie ten szczęśliwy cykl 😊

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowella wrote:
    Jolcia kciuki za 2kreski.

Marta, nie wiem czy robilas juz te badania ale moze info sie komus przyda :)
    -badania na zespol antyfosfolipidowy
    -badania genetyczne na mutacje mthfr
    -badania genetyczne na trombofilie
    -histeroskopie (czy nie ma zadnych zrostow w macicy)
    -przeciwciala przeciwjadrowe Ana
    -przeciwciala przeciwlozyskowe, przeciwplemnikowe
    -wymazy
    -poziom homocysteiny, kwasu foliowego i wit.B12
    -badania immunologiczne:KIRy, test IMK (immunofenotyp), cytokiny
    -sprawdzenie czy jest przewlekly stan zapalny endometrium

Tak robiłam te badania 😉 Lekarka powiedziała mi że wszystko w normie. Kazała mi odpuścić w głowie trochę to staranie. Mowi ze zbyt duże chęci to tez blokada. Tylko jak odpuścić 35 lat coraz bliżej, potrzeba posiadania 2 bobo ogromna. A efektów brak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedźma super body 😻
    Jeśli chodzi testy to 19 /20stycznia wskazuje na owu ( robiłam testy owu przez 4 lata...) Trzymam kciuki żeby było z tego bobo👣✊
    Tedka cieszę się, że już jesteś z nami, powodzenia 😽
    U mnie owu dziś lub jutro,trzymajcie i za mnie małego kciuka🍀
    Kciuki zaciskam za każdą z Was, miłego dnia dziewczyny 😽

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2022, 10:11

Wjedzma, Milixx lubią tę wiadomość

‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ