Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTedka wrote:Piłam tylko 1 cykl ale tylko do owu. W tym cyklu, drugim, zamierzam pic cały czas i również w kolejnym. W poprzednim miałam dzięki nim dwa pecherzyki, jednak nic sie nie udało z nich zmajstrować. No coz, czasami jest tak ze żadne cuda nie pomogą, ale trzeba wierzyć i działać na pewno pomogą, ustabilizują, wesprą hormony naturalnie. Jest jeszcze pytanie jakie są Twoje problemy i czy zioła są w stanie na nie odpowiedzieć ale… chyba jest w nich nadzieja, skoro wiele dziewczyn poleca i pomaga im zajść powodzenia!
Dzięki za odpowiedź. 😉 właśnie problem w tym że nie widzą lekarze problemu. Przeszliśmy badania z mężem wszystkie są książkowe. Owulacja jest cykl regularny. A ciąży nie ma. 2 lata temu ciąża z pierwszej próby teraz na razie bez skutku. No nic pije je dalej zobaczymy. Może pomogą wierzyć trzeba. 😉 -
Marta100 wrote:Cieszymy się że jesteś z nami 😊 Mocno ściskam wracaj do pełni sił 😉 Długo już pijesz te zioła czy pierwszy cykl? Ja dopiero zaczynam i nie wiem czego się spodziewać po nich. Bo niby owu jest - potwierdzają ja monitoringi i cykl jest w miarę regularny a ciąży brak. Badania tez ok. Więc juz nie wiem czego się trzymać. Może ziółka pomogą.
Ja piję od połowy cyklu + niepokalanek. Co zauważyłam to: mniej się denerwuję, nie było PMS :o, jakaś taka spokojniejsza chodzę, ale też mam lekkie perturbacje żołądkowo - jelitowe (ale nie jakieś ekstra męczące)
Tedka, dobrze, że wróciłaś!25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
ja jestem po wizycie i wiem tyle co i przed wizytą, czyli nic 🤷♀️ Przejechałam się tylko 40km w to i zpowrotem. Gin powiedział że w 8dc to za szybko żeby robić monitoring i kazał przyjechać w poniedziałek albo we wtorek. Całe szczęście, że nie wziął ode mnie kasy. Ah tam.. W pierwszym momencie rozmowy, gdy powiedziałam z czym przyjeżdżam, poczułam się trochę dziwnie, cos w stylu "ale przecież ma Pani dzieci więc skąd pomysł że teraz może być coś nie tak i po co Pani ten monitoring" Potem sobie chwilę pogadaliśmy i ustaliliśmy że spotykamy się we wtorek na NFZ.
Co mnie podkusiło, żeby iść do innego ginekologa niż tego co prowadzil mi 2 ciąże. Nie wiem - chyba opinie o nim bo naprawdę ma dobre. No cóż, czekam do wtorku. Zobaczymy co wtedy powie i czy mnie prowadzi. -
Milixx wrote:ja jestem po wizycie i wiem tyle co i przed wizytą, czyli nic 🤷♀️ Przejechałam się tylko 40km w to i zpowrotem. Gin powiedział że w 8dc to za szybko żeby robić monitoring i kazał przyjechać w poniedziałek albo we wtorek. Całe szczęście, że nie wziął ode mnie kasy. Ah tam.. W pierwszym momencie rozmowy, gdy powiedziałam z czym przyjeżdżam, poczułam się trochę dziwnie, cos w stylu "ale przecież ma Pani dzieci więc skąd pomysł że teraz może być coś nie tak i po co Pani ten monitoring" Potem sobie chwilę pogadaliśmy i ustaliliśmy że spotykamy się we wtorek na NFZ.
Co mnie podkusiło, żeby iść do innego ginekologa niż tego co prowadzil mi 2 ciąże. Nie wiem - chyba opinie o nim bo naprawdę ma dobre. No cóż, czekam do wtorku. Zobaczymy co wtedy powie i czy mnie prowadzi.
Z monitorongiem to ma racje 8dc troche wczesnie, no chyba ze ktos ma krotkie cykle ale mnie zawsze kazali przychodzić najwczesniej 11-12dc. Dobrze ze ostatecznie sie dogadaliscie i zobaczycie co tam sie dzieje. Moze od razu da Ci skierowania na badania hormonow?
Marta100 a jakie badania u Ciebie robiliscie ?On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Sowella też mi się tak właśnie wydawało że 8dc to trochę za wcześnie ale tak mnie Pani z recepcji zapisała. No trudno, czekam do wtorku i zobaczymy. Po cichu liczę, że dostanę jakieś skierowanie na badania i jednak ten lekarz mnie dobrze poprowadzi.
-
nick nieaktualnySowella wrote:No tak bo przeciez jak masz juz dzieci to na prwno nie ma zadnego problemu... bo przeciez organizm caly czas taki sam
Z monitorongiem to ma racje 8dc troche wczesnie, no chyba ze ktos ma krotkie cykle ale mnie zawsze kazali przychodzić najwczesniej 11-12dc. Dobrze ze ostatecznie sie dogadaliscie i zobaczycie co tam sie dzieje. Moze od razu da Ci skierowania na badania hormonow?
Marta100 a jakie badania u Ciebie robiliscie ?
Hormony w tym tarczycowe, prolaktyne w tym z obciążeniem, glukoze w tym z obciążeniem, pełna morfologię, poziom witamin, monitoring kilka razy by zbadać co się dzieje z owu. Sporo ich miałam. Nic nie wniosły -
Cześć kobietki 😘
Ja tak pocichutku sobie czytam co tam u Was 😁 trzymam za wszystkie nas mocne kciuki! W końcu musi się udać.
Tedka! Cieszę się, że jesteś z nami i wracasz do zdrowia!
Wjedzma, może bys mnie dopisała do tej magicznej listy? Zamierzam w poniedziałek testować...to będzie 11 DPO, więc chyba już będzie w miarę pewne. Narazie nie kupuje żadnego testu, bo pewnie już od jutra bym zaczęła przygodę z bielą, ale w sumie szkoda nerwów i pieniędzy. Staram się nie zimno podchodzić 😁 zobaczymy jak długo mi się uda 😅
Wjedzma lubi tę wiadomość
-
Jolcia kciuki za 2kreski.
Marta, nie wiem czy robilas juz te badania ale moze info sie komus przyda
-badania na zespol antyfosfolipidowy
-badania genetyczne na mutacje mthfr
-badania genetyczne na trombofilie
-histeroskopie (czy nie ma zadnych zrostow w macicy)
-przeciwciala przeciwjadrowe Ana
-przeciwciala przeciwlozyskowe, przeciwplemnikowe
-wymazy
-poziom homocysteiny, kwasu foliowego i wit.B12
-badania immunologiczne:KIRy, test IMK (immunofenotyp), cytokiny
-sprawdzenie czy jest przewlekly stan zapalny endometriumJolcia90, Wjedzma lubią tę wiadomość
On i Ona: 33 lata
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Jolcia90 zapisałam i będziemy zaciskać kciuki ✊ale 11 dpo wcale nie musi być taki pewny. Dzisiaj widziałam wykres jakiejś dziewczyny, której dopiero 19 dpo wyszedł test
Milixx współczuję jechania na darmo, mam nadzieję, że we wtorek się coś więcej dowiesz, dobrze, że chociaż Cie nie skasował za tą wizytę a co do tego jak się poczułaś tam to rozumiem Cię, czasem mam wrażenie że lekarze mają jakieś specjalne kursy z tego jak się zachowywać, żeby pacjent poczuł się jak hipochondryk 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2022, 12:20
Jolcia90, Milixx lubią tę wiadomość
-
Ja przymierzam się do owu (albo ona do mnie )
Zaczęłam robić testy, żeby mniej więcej móc określić czas owulacji - wiadomo, że to nie na 100%, ale przynajmniej mieć jakiś punkt zaczepienia, bo faktycznie robiłam te testy ale nigdy nie byłam pewna: "czy ta kreska na pewno jest pozytywna?"
Trzymam za Was wszystkie kciuki Ciekawe którym z nas uda się w tym miesiącu25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Wjedzma wrote:Jolcia90 zapisałam i będziemy zaciskać kciuki ✊ale 11 dpo wcale nie musi być taki pewny. Dzisiaj widziałam wykres jakiejś dziewczyny, której dopiero 19 dpo wyszedł test
Milixx współczuję jechania na darmo, mam nadzieję, że w poniedzialek się coś więcej dowiesz, dobrze, że chociaż Cie nie skasował za tą wizytę a co do tego jak się poczułaś tam to rozumiem Cię, czasem mam wrażenie że lekarze mają jakieś specjalne kursy z tego jak się zachowywać, żeby pacjent poczuł się jak hipochondryk 🤦♀️
Ty mówisz, że wyszedł pozytyw 19 DPO, a ja już walczę ze sobą, żeby nie zrobić testu w sumie. Czytam o dziewczynach, którym wychodził test w 8/9 DPO 😂 wiem, że to wyjątkowe przypadki dlatego daje sobie na wstrzymanie jeszcze. Niby na zimno podchodzę, ale tylko tak mówię...w środku to już tupie nóżkami i marze o tych dwóch kreskach.
Nawet w głowie wymyśliłam sobie plan jak powiem o tym statemu, żeby zrobić mu prawdziwa niespodziankę 😁 🤞🤞🤞 -
Abcia zawsze możesz wrzucić nam te testy to podpowiemy czy pozytyw czy jeszcze trochę
Jolcia chyba wszystkie tutaj dobrze to znamy niby wiemy, że jest za wcześnie i szanse, żeby coś wyszło są naprawdę małe, ale kusi, żeby wiedzieć jak najszybciej. Trzymaj się do tego 11 dpo tak jak sobie postanowiłaś, powodzenia
A co to masz za plan? Ja też sobie w głowie układam, że jakoś fajnie poinformuję mojego, ale podejrzewam, że nic z tego nie wyjdzie i mu od razu wyślę/pokażę test jak się uda 🙈
Wczoraj robiłam zakupy w H&M i zamawiałam sobie bieliznę i pomyślałam, że może znajdę jakieś body z napisem "best daddy" czy coś takiego, ale nie było. I teraz weszłam na allegro i zobaczyłam to 😭:
https://naforum.zapodaj.net/bf4cd5d90b47.jpg.htmlMaciejka🌸 lubi tę wiadomość
-
No dobra, teraz to ja już jestem prawie pewna, że przegapiłam owu. Wczoraj temperatura 36.54, dzisiaj 36.8. Wczoraj jeszcze śluz rozciągliwy, a dzisiaj już kremowy (a biorę flegaminę!). Po wpisaniu tych objawów apka ustawiła mi owu na wczoraj.
Zobaczycie moje testy i doradzicie? Wtorkowy (18.01) wyrzuciłam, ale był taki blady jak te wczorajsze. Myślicie że mogłam przegapić pik, bo nie pilnowałam się z niepiciem i niesiusianiem przez 2 h przed testem? Czy to możliwe, że pik jest tylko przez jeden dzień? Bo często na wykresach widzę, że pik jest po 3 dni, sama w zeszłym cyklu miałam przynajmniej 2 dni pozytywy...
https://naforum.zapodaj.net/aae1ad22063c.jpg.html
No i niby wszystko ok, bo owu w 13 dc, a w 12 dc był seks, ale jakoś tak liczyłam, że uda nam się trochę więcej podziałać w tym cyklu -
Milixx wrote:Wjedzma świetne te body 🤩 Może warto zamówić, może przyniosą szczęście w tym cyklu 🍀
Mogłabyś podesłać ich link
https://allegro.pl/oferta/body-niemowlece-czesc-tatusiu-dla-przyszlego-taty-10243457918?offerId=10243457918&inventoryUnitId=VC53Gb3yr62-fV2rpy0R4g&adGroupId=MDg2MTk1YzItYzIxYi00ZjNjLThiMmUtYjM2YTFhNjdlZTExAA&campaignId=ZDY1NTFjZGEtMTM1MS00MmI0LWI4ZDYtZTQxNGJjYjdmMzk1AA&sig=8666213d9a1fb5b03a5fd92abaa3623f&utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=desc-yes&utm_source=google&utm_medium=ads&gclid=Cj0KCQiAraSPBhDuARIsAM3Js4poMVW1PRu5Q3LFxpTNII0VzYLoYaammpCx5XOEg9gnr_gRn9JXJjMaAgPcEALw_wcB
Proszę bardzoMilixx lubi tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:No dobra, teraz to ja już jestem prawie pewna, że przegapiłam owu. Wczoraj temperatura 36.54, dzisiaj 36.8. Wczoraj jeszcze śluz rozciągliwy, a dzisiaj już kremowy (a biorę flegaminę!). Po wpisaniu tych objawów apka ustawiła mi owu na wczoraj.
Zobaczycie moje testy i doradzicie? Wtorkowy (18.01) wyrzuciłam, ale był taki blady jak te wczorajsze. Myślicie że mogłam przegapić pik, bo nie pilnowałam się z niepiciem i niesiusianiem przez 2 h przed testem? Czy to możliwe, że pik jest tylko przez jeden dzień? Bo często na wykresach widzę, że pik jest po 3 dni, sama w zeszłym cyklu miałam przynajmniej 2 dni pozytywy...
https://naforum.zapodaj.net/aae1ad22063c.jpg.html
No i niby wszystko ok, bo owu w 13 dc, a w 12 dc był seks, ale jakoś tak liczyłam, że uda nam się trochę więcej podziałać w tym cyklu
Wydaje mi się, że te z 19.01 (pierwsze dwa od góry) były pozytywne, także jeśli wtedy to będzie dobrze !Wjedzma lubi tę wiadomość
On i Ona: 33 lata
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Wjedzma według mnie mogłaś mieć pik tego 19.01 albo w nocy z 19na20.. To teraz czas start odliczania do testowania 🍀🍀 Nieraz z jednego seksu są ciąże więc może akurat u Was to będzie ten szczęśliwy cykl 😊
Wjedzma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySowella wrote:Jolcia kciuki za 2kreski.
Marta, nie wiem czy robilas juz te badania ale moze info sie komus przyda
-badania na zespol antyfosfolipidowy
-badania genetyczne na mutacje mthfr
-badania genetyczne na trombofilie
-histeroskopie (czy nie ma zadnych zrostow w macicy)
-przeciwciala przeciwjadrowe Ana
-przeciwciala przeciwlozyskowe, przeciwplemnikowe
-wymazy
-poziom homocysteiny, kwasu foliowego i wit.B12
-badania immunologiczne:KIRy, test IMK (immunofenotyp), cytokiny
-sprawdzenie czy jest przewlekly stan zapalny endometrium
Tak robiłam te badania 😉 Lekarka powiedziała mi że wszystko w normie. Kazała mi odpuścić w głowie trochę to staranie. Mowi ze zbyt duże chęci to tez blokada. Tylko jak odpuścić 35 lat coraz bliżej, potrzeba posiadania 2 bobo ogromna. A efektów brak. -
nick nieaktualnyWjedźma super body 😻
Jeśli chodzi testy to 19 /20stycznia wskazuje na owu ( robiłam testy owu przez 4 lata...) Trzymam kciuki żeby było z tego bobo👣✊
Tedka cieszę się, że już jesteś z nami, powodzenia 😽
U mnie owu dziś lub jutro,trzymajcie i za mnie małego kciuka🍀
Kciuki zaciskam za każdą z Was, miłego dnia dziewczyny 😽
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2022, 10:11
Wjedzma, Milixx lubią tę wiadomość