Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Milixx wrote:Udało mi się jutro zapisać prywatnie do ginekologa na monitoring. Nie mały to koszt ale chyba warto zobaczyć czy wszystko jest okey. Powiem Wam, że trochę się stresuje i boje się tam iść.
Sowella to jutro razem się dowiemy co w trawi piszczy🍀
Milixx, a ile kosztuje taki monitoring? Ile jest wizyt? I czy on daje cos więcej niż potwierdzenie owulacji?Starania od Września 2018❤️🩹 -
IlonaQ wrote:Hej, slyszalam, ze na lepszy sluz warto też jesc kisiel, wiec jem
U mnie już po owu, wiec wchodzę w czas oczekiwania.
Mam taką zagwozdkę, jeśli komórka jajowa po owulacji zyje 24 godziny, to czemu w internecie pisza, że płodne są aż 3 dni po owulacji?
Wydaje mi się, że to dlatego, że bez monitoringu ciężko być pewnym kiedy dokładnie ta owulacja była, więc zakłada się taki "margines błędu" .
Milixx to normalne, że się stresujesz. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!
Maciejka🌸 uuu no to korzystajcie z nieobecności dzieci i działajcie ile się da!
Ja też życzę wszystkim oczekującym na owu owocnych starań w tym cyklu 💪Milixx, Maciejka🌸 lubią tę wiadomość
-
Marta100 wrote:Mnie też to zawsze zastanawiało i mnie gin wyjaśnił ze tak naprawdę to wynika z tego że wszyscy bazują na testach owu. A tam od piku jest zaznaczone ze wystąpi w ciągu 24-36 godz. Inaczej jest z monitoringiem. Tylko on naprawdę jest w stanie potwierdzić czy owu była czy nie. Test tylko sugeruje pik spowodowany wzrostem hormonu LH, owulacji nie gwarantuje.
Ja akurat nie robie testów owu, tylko bazuje na creigtonie gdzie są różne oznaczenia sluzu, a w tym cyklu mierze tez temp zeby sprawdzić jak to się jedno z drugim łączy.
Za tydzień mam wizytę u naszego naprotechnologa, więc zapytam o to.
Starania od Września 2018❤️🩹 -
A słuchajcie jak to jest - bo przed owulacją temp spada, i potem w dzień owu jest dalej niska i skok jest dopiero po owulacji czy już przed owulacją zaczyna rosnąć z powrotem ?
Bo właśnie dziś mi skoczyło z 36.18 na 36.38 i mam zagwozdke. Bo w pon na monitoringu mi położna mówiła, że dobrze że temp spada tzn że się organizm przygotowuje do owu i działają estrogeny.On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
IlonaQ wrote:Milixx, a ile kosztuje taki monitoring? Ile jest wizyt? I czy on daje cos więcej niż potwierdzenie owulacji?
Na pierwszej wizcie lekarz robi pełne badanie gin + usg i wywiad, a potem na kolejnych zwykle jest tylko usg i krótka rozmowa (można zapytać jak są jakieś wątpliwości). ALe to też się może różnić w zależności od lekarzaOn i Ona: 33 lata
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
IlonaQ wrote:Milixx, a ile kosztuje taki monitoring? Ile jest wizyt? I czy on daje cos więcej niż potwierdzenie owulacji?
W moim mieście to koszt 350 zł. Ile wizyt będę miała - nie wiem 🤷🏻♀️. Przypuszczam, że pewnie 4 wizyty będą. To mój pierwszy monitoring w całej karierze staraczki więc na ostatnie pytanie Ci nie odpowiem. -
nick nieaktualnySowella wrote:A słuchajcie jak to jest - bo przed owulacją temp spada, i potem w dzień owu jest dalej niska i skok jest dopiero po owulacji czy już przed owulacją zaczyna rosnąć z powrotem ?
Bo właśnie dziś mi skoczyło z 36.18 na 36.38 i mam zagwozdke. Bo w pon na monitoringu mi położna mówiła, że dobrze że temp spada tzn że się organizm przygotowuje do owu i działają estrogeny.Sowella lubi tę wiadomość
-
Owulacja gra ze mna w kotka i myszke dzis 14dc a pecherzyk dopiero 16mm. I znow na jajniku, gdzie lubi mi sie robic torbiel krwotoczna po owu takze nie wiem czy cos bedzie z tego cyklu.. nastepny monit w poniedziałek.On i Ona: 33 lata
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
nick nieaktualnySowella wrote:Owulacja gra ze mna w kotka i myszke dzis 14dc a pecherzyk dopiero 16mm. I znow na jajniku, gdzie lubi mi sie robic torbiel krwotoczna po owu takze nie wiem czy cos bedzie z tego cyklu.. nastepny monit w poniedziałek.
Trzymamy kciuki Sowella ✊ Niech ta owu bedzie Twoja 😊 Ja na razie czekam na zakończenie 🐒 I na nowo będę "czekać" na te dni. Testy owu czekają. Na razie pije zioła ojca sroki. Ja z ta owu tez do końca nie wiem. U mnie jak jest skok to dopiero na maksa widoczne testy owu, a niby skok juz jest po owu. A z testów wynika ze po skoku LH owu w ciągu 24-36h ma być 😔😪 Zwariować możnaSowella lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny ! :*
Tedka
Jak się czujesz? Odezwij się co u Ciebie, jak będziesz na siłach :*On i Ona: 33 lata
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Cześć dziewczyny ja dziś lub jutro powinnam dostać 🐒 narazie się nie zapowiada, ale wczorajszy test negatywy więc już czekam cierpliwie na tą małpę...🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Sowella wrote:Dzięki dziewczyny ! :*
Tedka
Jak się czujesz? Odezwij się co u Ciebie, jak będziesz na siłach :*
Dzięki za pamięć o mnie *
Wlasnie weszłam na forum żeby sie z Wami przywitać po tej przerwie nieszczęsnej mojej. Przepraszam Was, ale niestety nie mam za dużo siły żeby odkopać kilka stron mojej nieobecności. Powiem tylko tak: tym które miały dwie krechy - gratuluje ❤️ Tym które są w drugiej fazie - czekam na info o testach i wspieram w oczekiwaniu na wieści z testów 😘 a tym które przed owu i w trakcie! Do boju!
Ja w szpitalu w niedziele dostałam okresu - dzisiaj 5dc. Zaczęłam pic zioła sroki po powrocie do domu, no i w tym miesiącu nie ide na IUI. Maz kategorycznie zabronił jakichkolwiek hormonalnych tabletek zastrzyków itd. Mam odpocząć. Obawiam sie ze ten progesteron który brałam trochę jednak nabroił zamiast pomoc… widać jak sie nie ma niedoborów to nie powinien lekarz profilaktycznie zlecać na zaś. Ale to tylko przelało czarę, tak czy siak zle by ze mną było i pojechalabym na oddział. Nie ważne wracam do żywych i w tym cyklu naturalne starania
Bardzo Was serdecznie tule i postaram sie wkręcić na nowo w nasza dyskusje buziaki wielkie!Sowella, Felinka94, Milixx, Abcia, Majusia91, Maciejka🌸 lubią tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Tedka, cieszę się, że jesteś z nami i że już jesteś w domu. Odpoczywaj i kciuki za kolejny cykl!
Tedka lubi tę wiadomość
On i Ona: 33 lata
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
nick nieaktualnyTedka wrote:Dzięki za pamięć o mnie *
Wlasnie weszłam na forum żeby sie z Wami przywitać po tej przerwie nieszczęsnej mojej. Przepraszam Was, ale niestety nie mam za dużo siły żeby odkopać kilka stron mojej nieobecności. Powiem tylko tak: tym które miały dwie krechy - gratuluje ❤️ Tym które są w drugiej fazie - czekam na info o testach i wspieram w oczekiwaniu na wieści z testów 😘 a tym które przed owu i w trakcie! Do boju!
Ja w szpitalu w niedziele dostałam okresu - dzisiaj 5dc. Zaczęłam pic zioła sroki po powrocie do domu, no i w tym miesiącu nie ide na IUI. Maz kategorycznie zabronił jakichkolwiek hormonalnych tabletek zastrzyków itd. Mam odpocząć. Obawiam sie ze ten progesteron który brałam trochę jednak nabroił zamiast pomoc… widać jak sie nie ma niedoborów to nie powinien lekarz profilaktycznie zlecać na zaś. Ale to tylko przelało czarę, tak czy siak zle by ze mną było i pojechalabym na oddział. Nie ważne wracam do żywych i w tym cyklu naturalne starania
Bardzo Was serdecznie tule i postaram sie wkręcić na nowo w nasza dyskusje buziaki wielkie!
Cieszymy się że jesteś z nami 😊 Mocno ściskam wracaj do pełni sił 😉 Długo już pijesz te zioła czy pierwszy cykl? Ja dopiero zaczynam i nie wiem czego się spodziewać po nich. Bo niby owu jest - potwierdzają ja monitoringi i cykl jest w miarę regularny a ciąży brak. Badania tez ok. Więc juz nie wiem czego się trzymać. Może ziółka pomogą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2022, 16:05
-
Tedka cieszę się, że napisałaś wracaj do zdrowia, to jest najważniejsze. Powodzenia w tym cyklu
Kurcze a ja się zastanawiam czy nie przeoczyłam owu, bo testy mi jaśnieją zamiast ciemnieć 🤦♀️ niby dopiero 13 dc ale miewałam już bardzo krótkie cykle. W każdym razie nawet jakby owu była w 10-11 dc to seksy były przed, więc może coś z tego będzie. Testuje dalej, zobaczymy 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2022, 16:56
Tedka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marta100 wrote:Cieszymy się że jesteś z nami 😊 Mocno ściskam wracaj do pełni sił 😉 Długo już pijesz te zioła czy pierwszy cykl? Ja dopiero zaczynam i nie wiem czego się spodziewać po nich. Bo niby owu jest - potwierdzają ja monitoringi i cykl jest w miarę regularny a ciąży brak. Badania tez ok. Więc juz nie wiem czego się trzymać. Może ziółka pomogą.
Piłam tylko 1 cykl ale tylko do owu. W tym cyklu, drugim, zamierzam pic cały czas i również w kolejnym. W poprzednim miałam dzięki nim dwa pecherzyki, jednak nic sie nie udało z nich zmajstrować. No coz, czasami jest tak ze żadne cuda nie pomogą, ale trzeba wierzyć i działać na pewno pomogą, ustabilizują, wesprą hormony naturalnie. Jest jeszcze pytanie jakie są Twoje problemy i czy zioła są w stanie na nie odpowiedzieć ale… chyba jest w nich nadzieja, skoro wiele dziewczyn poleca i pomaga im zajść powodzenia!Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.