Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za opinię No to z jednej strony fajnie, bo w takim razie dzisiaj jestem 1dpo i cykl będzie krótszy, a z drugiej słabo, bo tylko raz zdążyliśmy podziałać. Poprzednia owu była w 16 dc, także robiłam te testy tak "na luzie" bo myślałam, że mam jeszcze czas, a tu psikus
No, to zaczynam fazę analizowania każdego ukłucia w brzuchu i wypatrywania plamienia implantacyjnego 🙈 i jeszcze się załapię na styczniowe testowanie, bo 31.01 będzie 11dpo!
Maciejka oczywiście kciuki zaciśnięteWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2022, 10:15
Sowella, Milixx, Maciejka🌸 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWjedzma wrote:Dzięki za opinię No to z jednej strony fajnie, bo w takim razie dzisiaj jestem 1dpo i cykl będzie krótszy, a z drugiej słabo, bo tylko raz zdążyliśmy podziałać. Poprzednia owu była w 16 dc, także robiłam te testy tak "na luzie" bo myślałam, że mam jeszcze czas, a tu psikus
No, to zaczynam fazę analizowania każdego ukłucia w brzuchu i wypatrywania plamienia implantacyjnego 🙈 i jeszcze się załapię na styczniowe testowanie, bo 31.01 będzie 11dpo!
Maciejka oczywiście kciuki zaciśnięte
To trzymamy kciuki ✊
-
Wjedzma wrote:Dzięki za opinię No to z jednej strony fajnie, bo w takim razie dzisiaj jestem 1dpo i cykl będzie krótszy, a z drugiej słabo, bo tylko raz zdążyliśmy podziałać. Poprzednia owu była w 16 dc, także robiłam te testy tak "na luzie" bo myślałam, że mam jeszcze czas, a tu psikus
Maciejka oczywiście kciuki zaciśnięte
Zaciskanie kciuków czas start ✊ Btw dziś też możecie podziałać, nie zaszkodzi i zrobić owulaka wieczoremOn i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Marta100 wrote:Tak robiłam te badania 😉 Lekarka powiedziała mi że wszystko w normie. Kazała mi odpuścić w głowie trochę to staranie. Mowi ze zbyt duże chęci to tez blokada. Tylko jak odpuścić 35 lat coraz bliżej, potrzeba posiadania 2 bobo ogromna. A efektów brak.
Ciekawe zalecenie lekarza
Przychodzi mi tylko jeszcze na myśl drożność jajowodów a poronienia / cb jakieś były czy po prostu nic nie wychodzi ?
On i Ona: 33 lata
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Wjedźma, mimo tych testów jeszcze trochę się poprzytulajcie, nie znam się tak bardzo na testach owu, ale ta owulka może podobno być do 36 godzin po piku. Przytulcie się dzisiaj jak będzie chęć ☺️ jeśli mogę coś od siebie dodać to u nas w udanym cyklu było ❤️ co drugi lub co trzeci dzień 🙂 i tak jeszcze kilka dni po owu ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2022, 10:38
Wjedzma lubi tę wiadomość
-
Słomka a jak tam u CIebie ? Jak się czujesz ? Kiedy pierwsza wizyta?
Słomka, Trytani lubią tę wiadomość
On i Ona: 33 lata
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Wjedzma wrote:No dobra, teraz to ja już jestem prawie pewna, że przegapiłam owu. Wczoraj temperatura 36.54, dzisiaj 36.8. Wczoraj jeszcze śluz rozciągliwy, a dzisiaj już kremowy (a biorę flegaminę!). Po wpisaniu tych objawów apka ustawiła mi owu na wczoraj.
Zobaczycie moje testy i doradzicie? Wtorkowy (18.01) wyrzuciłam, ale był taki blady jak te wczorajsze. Myślicie że mogłam przegapić pik, bo nie pilnowałam się z niepiciem i niesiusianiem przez 2 h przed testem? Czy to możliwe, że pik jest tylko przez jeden dzień? Bo często na wykresach widzę, że pik jest po 3 dni, sama w zeszłym cyklu miałam przynajmniej 2 dni pozytywy...
https://naforum.zapodaj.net/aae1ad22063c.jpg.html
No i niby wszystko ok, bo owu w 13 dc, a w 12 dc był seks, ale jakoś tak liczyłam, że uda nam się trochę więcej podziałać w tym cyklu
Twój ostatni jest jak mój wczorajszy i przedwczorajszy. Czyli faktycznie 19 był pik. Kurde. ja też się nie pilnuję z piciem przed sikaniem, bo po prostu mało piję i piję kiedy mi się chceWjedzma lubi tę wiadomość
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Podziałamy jeszcze, ależ oczywiście! Przyatakuje starego wieczorem 😎
U mnie z tym piciem jest problem, bo wyrobiłam sobie taki nawyk, że mam wiecznie przy sobie bidonik z wodą i już bezwiednie z niego popijam. Dobrze dla zdrowia, ale jak widać niedobre przy robieniu testów owu 🙈
Słomka właśnie, jak tam się czujesz i kiedy wizyta? Opowiadaj!Słomka lubi tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Abcia zawsze możesz wrzucić nam te testy to podpowiemy czy pozytyw czy jeszcze trochę
Jolcia chyba wszystkie tutaj dobrze to znamy niby wiemy, że jest za wcześnie i szanse, żeby coś wyszło są naprawdę małe, ale kusi, żeby wiedzieć jak najszybciej. Trzymaj się do tego 11 dpo tak jak sobie postanowiłaś, powodzenia
A co to masz za plan? Ja też sobie w głowie układam, że jakoś fajnie poinformuję mojego, ale podejrzewam, że nic z tego nie wyjdzie i mu od razu wyślę/pokażę test jak się uda 🙈
Wczoraj robiłam zakupy w H&M i zamawiałam sobie bieliznę i pomyślałam, że może znajdę jakieś body z napisem "best daddy" czy coś takiego, ale nie było. I teraz weszłam na allegro i zobaczyłam to 😭:
https://naforum.zapodaj.net/bf4cd5d90b47.jpg.html
Ot to takie marzenie 😂 kiedyś pewnie do zrealizowania 🤞
A body są extra 🥰🥰 ale z nas romantyczki 😁Wjedzma, Sowella lubią tę wiadomość
-
Jolcia90 fajny pomysł. Trzymam kciuki żebyś go zrealizowała w przyszłym tygodniu ✊🏼✊🏼😊
Ja mam/miałam podobny plan na walentynki jednak wątpię, że go realizuje bo raczej daruje sobie w tym cyklu starania. Z mężem mamy ciężkie i ciche dni 😔 i nie mam ochoty na starania. A miałam takie dobre przeczucia co do tego cyklu jednak mimo wszystko wątpię że będą serduszkowania w czasie 😔Jolcia90 lubi tę wiadomość
-
Tak sobie wymarzyłam, ale czy się uda teraz to się okaże 😁 jak nie to w przyszłym cyklu...
Najgorsze będzie 5 dni trzymania tego w tajemnicy 😂 boję się że mogę nie dać rady :p
Już się nakręcam! Ach...
A tak w ogóle to mega się cieszę że jest takie przyjazne forum...moje przyjaciółki to się że mnie śmieją, że nakręciłam się tak na bobo. Jedna ostatnio mi powiedziała, że takie "nakrecenie" to tylko w filmach widziała...że nie wiedziała że tak ludzie mogą chcieć. Sama ma trójkę dzieci, które dość łatwo przyszły...ostatnia gwiazdeczka to nawet duża i nieplanowana wtopa 😅 -
Jolcia oooj jak ja Cię rozumiem. Ze mnie przyjaciółka się nabija bo z fazy "żadnych dzieci nigdy!" przeszłam momentalnie w "dziecko już teraz natychmiast" 😅 A który to Twój cykl starań? Przepraszam jeśli już pisałaś, ale wiesz, trochę nas tu jest i można się pogubić
Milixx przykro mi że macie taką sytuacje może szczera rozmowa na spokojnie pomoże? Nic na siłę, ale ja to zawsze powtarzam, że wszystko najlepiej obgadać i wyjaśnić od razu, bo później takie rzeczy i złe emocje narastają -
Jolcia przepraszam że się wtrącę ale zabierz starego na chińczyka zamiast sushi 🙈
Wszystko co surowe - w tym sushi które kocham - w ciąży jest zabronione 🙈🙈
Edit chyba że lubisz sushi bez ryby ale dla mnie to już nie sushi 😂
Dziewczyny podczytuje Was ciągle śledząc wasze cykle i za wszystkie trzymam okropnie mocno kciuki ✊🏼✊🏼✊🏼🍀🍀🍀
Cmokasy w Wasza stronę :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2022, 13:17
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Trzymam kciuki dziewczyny za Wasze owu i pomyślne starania! 🍀🍀🍀
Ja wczoraj/dziś powinnam dostać 🐒 o dalej nie mam heh. Robiłam rano pink20 no i negatyw... Mogłaby juz przyjść ta małpaLemonka lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
nick nieaktualny
-
Sowella wrote:Słomka a jak tam u CIebie ? Jak się czujesz ? Kiedy pierwsza wizyta?
Wjedzma, Sowella lubią tę wiadomość