Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Sowella Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Dziewczyny u mnie 5dc i nastąpił spadek formy 😔 Zaczynam wątpić, że uda się tak szybko jak z poprzednimi ciążami. Ja chyba za bardzo chce tego dziecka i tu tkwi problem. Myślałam, że się przez weekend zresetuje i będzie lepiej, nic z tego.. Od rana mi ciężko. Przeraża mnie, że trzeba czekać minimum 28 dni żeby zobaczyć jaki będzie finał cyklu 😔 Dodatkowo mam dużo stresu związanego z pracą, dziećmi i obowiązkami domowymi. To nie ułatwia. Przepraszam za smuty ale gdzieś się musiałam wygadać. Mężowi też smucę ale on podchodzi do tego wszystkiego inaczej niż ja i trochę mnie to irytuje 😔

Przytulam writualnie :* wiem, ze to poczatek staran i ze macie juz dzieciaczki, ale robilas podstawowe badania ? chociazby glukoze, morfo, TSH ? moze cos sie zmienilo w organizmie od poprzednich ciaz (u mnie niestety tak jest), zwlaszcza jak np. karmilas piersia, to tez sie moze organizm rozregulowac..
    wiadomo strest, obowiazki to tez nie pomaga.
    Głowa do góry !

On i Ona: 33 lata
    2017: upragnione szczęście <3
    07.2019: start starań o rodzeństwo
    01.20: 6tydz.👼
    09.20: cb
    11.20: cb, bhcg 20
    05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
    06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
    09.21: cb bhcg 12->25->29
    9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl
    Krzywa gluk. 101/149/100❌
    Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪

Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
    Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowella wrote:
    Przytulam writualnie :* wiem, ze to poczatek staran i ze macie juz dzieciaczki, ale robilas podstawowe badania ? chociazby glukoze, morfo, TSH ? moze cos sie zmienilo w organizmie od poprzednich ciaz (u mnie niestety tak jest), zwlaszcza jak np. karmilas piersia, to tez sie moze organizm rozregulowac..
    wiadomo strest, obowiazki to tez nie pomaga.
    Głowa do góry !

Morfologie i TSH miałam robione pół roku temu, wszystko jest okey. Mam postanowienie, w tym cyklu monitoring i jeżeli się nie uda to od kolejnego cyklu zabieram się za badania. Zrobię je dla samej siebie, żeby wiedzieć na czym stoję. Jak gin nic nie zleci, to porobię je na swoją rękę i z gotowymi wynikami pójdę do mojego ginekologa.
    Ja wiem, że to dopiero 5sc, że to początek ale jakoś tak ciężko mi sobie wszystko w głowie poukładać. Jestem z tych osób co nie lubią czekać, ta bezsilność mnie dobija.

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx łączę się z Tobą w bólu.
    Mam chwile takiego kryzysu i ostatnio dziewczyny mnie wyciągnęły za uszy z tego emocjonalnego bagna.

Mam koleżankę, która bardzo chciała drugiego dziecka, mega się stresowała, starania trwały ponad rok. O pierwsze walczyli 18 miesięcy. Było dużo stresu, rozchwiania emocjonalnego, wątpliwości. W końcu poszła do terapeuty i razem z nim obgadała wszystko. Doszła do wniosku, że w sumie nie chce drugiego dziecka za cenę swojego zdrowia emocjonalnego i psychicznego, bo córa jej potrzebuje. Odpuścili. niecały miesiąc później zobaczyła na teście dwie kreski, właśnie jest w końcówce ciąży. I jak to mówi, bardzo się cieszy, ale jest też trochę przestraszona jak to będzie. Ale chyba będzie dobrze :)

Więc zasada z mojego LO "Miej "wyeane" a będzie Ci dane." jest jak najbardziej w mocy. To trudne, żeby tak z dnia na dzień zmniejszyć moc Twojego "chcenia". Ale trzymam kciuki, żeby Twoje marzenie jak najszybciej się spełniło.

Dlatego zawsze możesz się tu wygadać :)

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Cześć dziewczyny! Dobrego tygodnia Wam życzę

U mnie dziś 9 albo 10 dpo. Jutro chyba zrobię test
    ✊ trzymamy kciuki 🙂

Kirra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Kolejny cykl będzie Twój! 🌷

✊ trzymam kciuki za 2 kreseczki u Ciebie 😊 Daj znać po testowaniu.

Kirra lubi tę wiadomość

• Sowella Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcia wrote:
    Milixx łączę się z Tobą w bólu.
    Mam chwile takiego kryzysu i ostatnio dziewczyny mnie wyciągnęły za uszy z tego emocjonalnego bagna.

Mam koleżankę, która bardzo chciała drugiego dziecka, mega się stresowała, starania trwały ponad rok. O pierwsze walczyli 18 miesięcy. Było dużo stresu, rozchwiania emocjonalnego, wątpliwości. W końcu poszła do terapeuty i razem z nim obgadała wszystko. Doszła do wniosku, że w sumie nie chce drugiego dziecka za cenę swojego zdrowia emocjonalnego i psychicznego, bo córa jej potrzebuje. Odpuścili. niecały miesiąc później zobaczyła na teście dwie kreski, właśnie jest w końcówce ciąży. I jak to mówi, bardzo się cieszy, ale jest też trochę przestraszona jak to będzie. Ale chyba będzie dobrze :)

Więc zasada z mojego LO "Miej "wyeane" a będzie Ci dane." jest jak najbardziej w mocy. To trudne, żeby tak z dnia na dzień zmniejszyć moc Twojego "chcenia". Ale trzymam kciuki, żeby Twoje marzenie jak najszybciej się spełniło.

Dlatego zawsze możesz się tu wygadać :)

myśle, że z tym odpuszczaniem to zależy bardzo od sytuacji indywidualnej.
    Ja osobiście nie polecam, tzn odpuścic na 1 cykl przy samych początkach starań - spoko, ale na dłużej z włąsnych doświadczeń wiem, że to nic nie da, a jedynie zmarnuje się czas na ewentualną diagnostykę.
    Wiadomo, stres rónież niekorzystnie wpływa na zajście w ciąże - ale raczej bym szła w stronę szukania sposobu na zrelaksowanie się, zaopiekowanie się sobą, a nie odpuszczanie..

On i Ona: 33 lata
    2017: upragnione szczęście <3
    07.2019: start starań o rodzeństwo
    01.20: 6tydz.👼
    09.20: cb
    11.20: cb, bhcg 20
    05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
    06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
    09.21: cb bhcg 12->25->29
    9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl
    Krzywa gluk. 101/149/100❌
    Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪

Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
    Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idealny kapselek na dziś 💚

46c6b6249915.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 15:05

Abcia, Sowella, Wjedzma lubią tę wiadomość

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowella wrote:
    myśle, że z tym odpuszczaniem to zależy bardzo od sytuacji indywidualnej.
    Ja osobiście nie polecam, tzn odpuścic na 1 cykl przy samych początkach starań - spoko, ale na dłużej z włąsnych doświadczeń wiem, że to nic nie da, a jedynie zmarnuje się czas na ewentualną diagnostykę.
    Wiadomo, stres rónież niekorzystnie wpływa na zajście w ciąże - ale raczej bym szła w stronę szukania sposobu na zrelaksowanie się, zaopiekowanie się sobą, a nie odpuszczanie..

Ale trzeba pamiętać, że czasem jest trudno zaopiekować się sobą (dzieci, praca, obowiązki). Czasem trzeba radykalnych środków i tak jak mówisz - każdy ma inny. Dla jednych będzie to spotkanie z terapeutą, dla innego jedzenie cukierków, a jeszcze dla kogoś innego czytanie książki, a jeszcze dla innych odpuszczenie na chwilę. Musimy o tym pamiętać, że w oczekiwaniu na dwie kreski to my jesteśmy najważniejsze, my mamy urodzić zdrowe maleństwo. Więc jeśli o siebie zadbamy to i oczekiwanie na nie będzie łatwiejsze.

mam nadzieję, ze moja poprzednia wiadomość nie zostanie jakoś opacznie zrozumiana, bo nie miałam na myśli nic złego.
    Wiadomo, jeśli się pragnie dziecka to zrobi się w tym celu wszystko. Ale czasem nie w diagnostyce leży problem a w nas samych :) Dlatego dbajmy o siebie babeczki :)

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
  • MrsJelonek Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Jestem tu nowa, ovufriend używam od kilku msc i właśnie odkryłam forum, pomyślałam że napisze bo łatwiej się rozmawia z kimś kto rozumie co czuje.
    Mam PCOS, jestem aktualnie na stymulacji clo, 2 poprzednie nieudane. Teraz 3 cykl, owu potwierdzona na monitoringu i testami. Nie wychodziliśmy z mężem z łóżka 😏 ale do rzeczy... Czuje ze ten cykl jest inny, nie wiem jak to nazwać, taka intuicja że teraz się uda. Jestem 3 dni po owu i już wariuje, już najchętniej bym robiła test, dopatruje się każdego objawu, strasznie mam dziś wrażliwe sutki i już się kłębi w mojej głowie że to jakaś oznaka mimo że to chyba po 3 dniach nie możliwe. Nie chce się tak nakręcać bo wiem że znów będą łzy gdy test będzie negatywny ale nie umiem o tym nie myśleć nawet przez moment :( wy miałyście takie przeczucie i rzeczywiście się udało? Pozdrawiam 😊

• Abcia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsJelonek wrote:
    Jestem tu nowa, ovufriend używam od kilku msc i właśnie odkryłam forum, pomyślałam że napisze bo łatwiej się rozmawia z kimś kto rozumie co czuje.
    Mam PCOS, jestem aktualnie na stymulacji clo, 2 poprzednie nieudane. Teraz 3 cykl, owu potwierdzona na monitoringu i testami. Nie wychodziliśmy z mężem z łóżka 😏 ale do rzeczy... Czuje ze ten cykl jest inny, nie wiem jak to nazwać, taka intuicja że teraz się uda. Jestem 3 dni po owu i już wariuje, już najchętniej bym robiła test, dopatruje się każdego objawu, strasznie mam dziś wrażliwe sutki i już się kłębi w mojej głowie że to jakaś oznaka mimo że to chyba po 3 dniach nie możliwe. Nie chce się tak nakręcać bo wiem że znów będą łzy gdy test będzie negatywny ale nie umiem o tym nie myśleć nawet przez moment :( wy miałyście takie przeczucie i rzeczywiście się udało? Pozdrawiam 😊

Trzymam kciuki, żebyś wytrzymała! Jeszcze kilka dni i będziesz mogła sprawdzić. Trzymam kciuki, żeby Twoja intuicja zadziałała :)

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsJelonek hej 👋 trzymam kciuki za Twoje przeczucia ✊ Powiem Ci, że ja w każdej ciąży miałam jakieś takie myśli że się udało więc życzę Ci żeby to było to 🍀

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsJelonek wrote:

Też z serducha Ci życzę upragnionyvh dwóch kreseczek ✊

• Pokolorowanaa Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2022, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, może zadam głupie pytanie, ale czym różni się ból owulacyjny od poowulacyjnego? 🙈
    Wiem, że jak kobieta się stara i pragnie ciąży to bardziej przygląda się cyklom i wszysykim symptomom... I to doszukiwanie się na siłę 🤦🏻‍♀️

• Kirra Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. U mnie dzisiaj rano negatyw więc prawdopodobnie odpadam tego cyklu 🧐

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2022, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Dzień dobry dziewczyny. U mnie dzisiaj rano negatyw więc prawdopodobnie odpadam tego cyklu 🧐

Cześć 🙂 Przykro mi bardzo 😪 U mnie tez 3 dzień z plamkeniami wiec 🐒 za rogiem. Tempka tez w dół od 2 dni nie wiele ale jednak. No nic kolejny cykl jest nasz ✊

Kirra lubi tę wiadomość

• Słomka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Przykro mi 😟 który dpo?
    Edit. Już doczytałam, że 11-12. Może owu przesunięta. W sumie jeszcze nic nie wiadomo ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 08:38

Kirra lubi tę wiadomość

• StaraniowaOna Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2022, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny już odstawiłam Duphaston i czekam na @.Już planuje sobie kolejny cykl oby owu była z właściwej strony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraniowaOna wrote:
    A ja dziewczyny już odstawiłam Duphaston i czekam na @.Już planuje sobie kolejny cykl oby owu była z właściwej strony.

✊ trzymam kciuki. Mnie duphaston pomógł przy staraniach o pierwsza ciążę.

• Kirra Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka wrote:
    Przykro mi 😟 który dpo?
    Edit. Już doczytałam, że 11-12. Może owu przesunięta. W sumie jeszcze nic nie wiadomo ✊
    Dzięki 🙏 ale już nastawiam sie na kolejny cykl

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Majusia91 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a ten duphaston przepisuje ginekolog? W jakiej sytuacji go brać?

Szczęśliwa mama 16 miesięcznej Księżniczki <3
    Starania o drugie dzieciątko od października z przerwami :)
    Obecnie 5 cs
    Ona- 30 lat
    On -27 lat
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ