Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Milixx wrote:Dziewczyny u mnie 5dc i nastąpił spadek formy 😔 Zaczynam wątpić, że uda się tak szybko jak z poprzednimi ciążami. Ja chyba za bardzo chce tego dziecka i tu tkwi problem. Myślałam, że się przez weekend zresetuje i będzie lepiej, nic z tego.. Od rana mi ciężko. Przeraża mnie, że trzeba czekać minimum 28 dni żeby zobaczyć jaki będzie finał cyklu 😔 Dodatkowo mam dużo stresu związanego z pracą, dziećmi i obowiązkami domowymi. To nie ułatwia. Przepraszam za smuty ale gdzieś się musiałam wygadać. Mężowi też smucę ale on podchodzi do tego wszystkiego inaczej niż ja i trochę mnie to irytuje 😔
Przytulam writualnie :* wiem, ze to poczatek staran i ze macie juz dzieciaczki, ale robilas podstawowe badania ? chociazby glukoze, morfo, TSH ? moze cos sie zmienilo w organizmie od poprzednich ciaz (u mnie niestety tak jest), zwlaszcza jak np. karmilas piersia, to tez sie moze organizm rozregulowac..
wiadomo strest, obowiazki to tez nie pomaga.
Głowa do góry !On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Sowella wrote:Przytulam writualnie :* wiem, ze to poczatek staran i ze macie juz dzieciaczki, ale robilas podstawowe badania ? chociazby glukoze, morfo, TSH ? moze cos sie zmienilo w organizmie od poprzednich ciaz (u mnie niestety tak jest), zwlaszcza jak np. karmilas piersia, to tez sie moze organizm rozregulowac..
wiadomo strest, obowiazki to tez nie pomaga.
Głowa do góry !
Morfologie i TSH miałam robione pół roku temu, wszystko jest okey. Mam postanowienie, w tym cyklu monitoring i jeżeli się nie uda to od kolejnego cyklu zabieram się za badania. Zrobię je dla samej siebie, żeby wiedzieć na czym stoję. Jak gin nic nie zleci, to porobię je na swoją rękę i z gotowymi wynikami pójdę do mojego ginekologa.
Ja wiem, że to dopiero 5sc, że to początek ale jakoś tak ciężko mi sobie wszystko w głowie poukładać. Jestem z tych osób co nie lubią czekać, ta bezsilność mnie dobija. -
Milixx łączę się z Tobą w bólu.
Mam chwile takiego kryzysu i ostatnio dziewczyny mnie wyciągnęły za uszy z tego emocjonalnego bagna.
Mam koleżankę, która bardzo chciała drugiego dziecka, mega się stresowała, starania trwały ponad rok. O pierwsze walczyli 18 miesięcy. Było dużo stresu, rozchwiania emocjonalnego, wątpliwości. W końcu poszła do terapeuty i razem z nim obgadała wszystko. Doszła do wniosku, że w sumie nie chce drugiego dziecka za cenę swojego zdrowia emocjonalnego i psychicznego, bo córa jej potrzebuje. Odpuścili. niecały miesiąc później zobaczyła na teście dwie kreski, właśnie jest w końcówce ciąży. I jak to mówi, bardzo się cieszy, ale jest też trochę przestraszona jak to będzie. Ale chyba będzie dobrze
Więc zasada z mojego LO "Miej "wyeane" a będzie Ci dane." jest jak najbardziej w mocy. To trudne, żeby tak z dnia na dzień zmniejszyć moc Twojego "chcenia". Ale trzymam kciuki, żeby Twoje marzenie jak najszybciej się spełniło.
Dlatego zawsze możesz się tu wygadać25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Abcia wrote:Milixx łączę się z Tobą w bólu.
Mam chwile takiego kryzysu i ostatnio dziewczyny mnie wyciągnęły za uszy z tego emocjonalnego bagna.
Mam koleżankę, która bardzo chciała drugiego dziecka, mega się stresowała, starania trwały ponad rok. O pierwsze walczyli 18 miesięcy. Było dużo stresu, rozchwiania emocjonalnego, wątpliwości. W końcu poszła do terapeuty i razem z nim obgadała wszystko. Doszła do wniosku, że w sumie nie chce drugiego dziecka za cenę swojego zdrowia emocjonalnego i psychicznego, bo córa jej potrzebuje. Odpuścili. niecały miesiąc później zobaczyła na teście dwie kreski, właśnie jest w końcówce ciąży. I jak to mówi, bardzo się cieszy, ale jest też trochę przestraszona jak to będzie. Ale chyba będzie dobrze
Więc zasada z mojego LO "Miej "wyeane" a będzie Ci dane." jest jak najbardziej w mocy. To trudne, żeby tak z dnia na dzień zmniejszyć moc Twojego "chcenia". Ale trzymam kciuki, żeby Twoje marzenie jak najszybciej się spełniło.
Dlatego zawsze możesz się tu wygadać
myśle, że z tym odpuszczaniem to zależy bardzo od sytuacji indywidualnej.
Ja osobiście nie polecam, tzn odpuścic na 1 cykl przy samych początkach starań - spoko, ale na dłużej z włąsnych doświadczeń wiem, że to nic nie da, a jedynie zmarnuje się czas na ewentualną diagnostykę.
Wiadomo, stres rónież niekorzystnie wpływa na zajście w ciąże - ale raczej bym szła w stronę szukania sposobu na zrelaksowanie się, zaopiekowanie się sobą, a nie odpuszczanie..On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Sowella wrote:myśle, że z tym odpuszczaniem to zależy bardzo od sytuacji indywidualnej.
Ja osobiście nie polecam, tzn odpuścic na 1 cykl przy samych początkach starań - spoko, ale na dłużej z włąsnych doświadczeń wiem, że to nic nie da, a jedynie zmarnuje się czas na ewentualną diagnostykę.
Wiadomo, stres rónież niekorzystnie wpływa na zajście w ciąże - ale raczej bym szła w stronę szukania sposobu na zrelaksowanie się, zaopiekowanie się sobą, a nie odpuszczanie..
Ale trzeba pamiętać, że czasem jest trudno zaopiekować się sobą (dzieci, praca, obowiązki). Czasem trzeba radykalnych środków i tak jak mówisz - każdy ma inny. Dla jednych będzie to spotkanie z terapeutą, dla innego jedzenie cukierków, a jeszcze dla kogoś innego czytanie książki, a jeszcze dla innych odpuszczenie na chwilę. Musimy o tym pamiętać, że w oczekiwaniu na dwie kreski to my jesteśmy najważniejsze, my mamy urodzić zdrowe maleństwo. Więc jeśli o siebie zadbamy to i oczekiwanie na nie będzie łatwiejsze.
mam nadzieję, ze moja poprzednia wiadomość nie zostanie jakoś opacznie zrozumiana, bo nie miałam na myśli nic złego.
Wiadomo, jeśli się pragnie dziecka to zrobi się w tym celu wszystko. Ale czasem nie w diagnostyce leży problem a w nas samych Dlatego dbajmy o siebie babeczki25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
Cześć dziewczyny
Jestem tu nowa, ovufriend używam od kilku msc i właśnie odkryłam forum, pomyślałam że napisze bo łatwiej się rozmawia z kimś kto rozumie co czuje.
Mam PCOS, jestem aktualnie na stymulacji clo, 2 poprzednie nieudane. Teraz 3 cykl, owu potwierdzona na monitoringu i testami. Nie wychodziliśmy z mężem z łóżka 😏 ale do rzeczy... Czuje ze ten cykl jest inny, nie wiem jak to nazwać, taka intuicja że teraz się uda. Jestem 3 dni po owu i już wariuje, już najchętniej bym robiła test, dopatruje się każdego objawu, strasznie mam dziś wrażliwe sutki i już się kłębi w mojej głowie że to jakaś oznaka mimo że to chyba po 3 dniach nie możliwe. Nie chce się tak nakręcać bo wiem że znów będą łzy gdy test będzie negatywny ale nie umiem o tym nie myśleć nawet przez moment wy miałyście takie przeczucie i rzeczywiście się udało? Pozdrawiam 😊 -
MrsJelonek wrote:Cześć dziewczyny
Jestem tu nowa, ovufriend używam od kilku msc i właśnie odkryłam forum, pomyślałam że napisze bo łatwiej się rozmawia z kimś kto rozumie co czuje.
Mam PCOS, jestem aktualnie na stymulacji clo, 2 poprzednie nieudane. Teraz 3 cykl, owu potwierdzona na monitoringu i testami. Nie wychodziliśmy z mężem z łóżka 😏 ale do rzeczy... Czuje ze ten cykl jest inny, nie wiem jak to nazwać, taka intuicja że teraz się uda. Jestem 3 dni po owu i już wariuje, już najchętniej bym robiła test, dopatruje się każdego objawu, strasznie mam dziś wrażliwe sutki i już się kłębi w mojej głowie że to jakaś oznaka mimo że to chyba po 3 dniach nie możliwe. Nie chce się tak nakręcać bo wiem że znów będą łzy gdy test będzie negatywny ale nie umiem o tym nie myśleć nawet przez moment wy miałyście takie przeczucie i rzeczywiście się udało? Pozdrawiam 😊
Trzymam kciuki, żebyś wytrzymała! Jeszcze kilka dni i będziesz mogła sprawdzić. Trzymam kciuki, żeby Twoja intuicja zadziałała
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
MrsJelonek hej 👋 trzymam kciuki za Twoje przeczucia ✊ Powiem Ci, że ja w każdej ciąży miałam jakieś takie myśli że się udało więc życzę Ci żeby to było to 🍀
-
nick nieaktualnyMrsJelonek wrote:Cześć dziewczyny
Mam PCOS, jestem aktualnie na stymulacji clo, 2 poprzednie nieudane. Teraz 3 cykl, owu potwierdzona na monitoringu i testami. Nie wychodziliśmy z mężem z łóżka 😏 ale do rzeczy... Czuje ze ten cykl jest inny, nie wiem jak to nazwać, taka intuicja że teraz się uda. Jestem 3 dni po owu i już wariuje, już najchętniej bym robiła test, dopatruje się każdego objawu, strasznie mam dziś wrażliwe sutki i już się kłębi w mojej głowie że to jakaś oznaka mimo że to chyba po 3 dniach nie możliwe. Nie chce się tak nakręcać bo wiem że znów będą łzy gdy test będzie negatywny ale nie umiem o tym nie myśleć nawet przez moment wy miałyście takie przeczucie i rzeczywiście się udało? Pozdrawiam 😊
Też z serducha Ci życzę upragnionyvh dwóch kreseczek ✊ -
Dzień dobry dziewczyny. U mnie dzisiaj rano negatyw więc prawdopodobnie odpadam tego cyklu 🧐🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
nick nieaktualnyKirra wrote:Dzień dobry dziewczyny. U mnie dzisiaj rano negatyw więc prawdopodobnie odpadam tego cyklu 🧐
Cześć 🙂 Przykro mi bardzo 😪 U mnie tez 3 dzień z plamkeniami wiec 🐒 za rogiem. Tempka tez w dół od 2 dni nie wiele ale jednak. No nic kolejny cykl jest nasz ✊Kirra lubi tę wiadomość
-
Kirra wrote:Dzień dobry dziewczyny. U mnie dzisiaj rano negatyw więc prawdopodobnie odpadam tego cyklu 🧐
Edit. Już doczytałam, że 11-12. Może owu przesunięta. W sumie jeszcze nic nie wiadomo ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 08:38
Kirra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Słomka wrote:Przykro mi 😟 który dpo?
Edit. Już doczytałam, że 11-12. Może owu przesunięta. W sumie jeszcze nic nie wiadomo ✊🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅