X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Majusia91 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraniowaOna wrote:
    Dziewczyny chyba nic z tego ,test 14 dni po ovitrelle i biel wizira;(Pozostaje smutne czekanie na okres :(
    Kochana nic na to nie poradzimy... Wiem ze jest to okropnie smutne :( ale musimy być silne na kolejny cykl :) wierzę że teraz nie się uda :) głowa do góry 😘
    Dziewczyny czy coś wiecie o Tedce? Zaczynam się martwić że nie daje znaku :/ oby szybko wyszła ze szpitala cała i zdrowa 🍀

Szczęśliwa mama 16 miesięcznej Księżniczki <3
    Starania o drugie dzieciątko od października z przerwami :)
    Obecnie 5 cs
    Ona- 30 lat
    On -27 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcik wrote:
    Nie miałam potwierdzonej ☹️ Ale jestem pewna, że ten cykl już stracony. W 16dc ostatni raz się przytulaliśmy z mężem, więc jeśli owu była jeszcze później, to i tak nic z tego. Czekam na tą wstrętną 🐒, a 01.02 mam wizytę w poradni niepłodności - czeka mnie kilkudniowy pobyt w szpitalu, badanie drożności jajowodów itd. Miałam nadzieję, że jakimś cudem uda się tego uniknąć ☹️

Wiem ze szpital to nic miłego i te badania tez ale głowa do góry 🙂 moze przyczyni się to wszystko do nowego szczęśliwego początku czego z serducha Ci życzę 😊

Karolcik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2022, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa.. wrote:
    Też tak miałam w tamtym tygodniu. Już tak się nakręciłam , 36dc a miesiączki brak . Nigdy dłuższego cyklu nie miałam , a tu na następny dzień @ :(
    Przechodziłam w tamtym cyklu covida więc musiał mi wszystko poprzestawiać . Ale z dobrych wiadomości to to, że pierwszy raz odkąd pamiętam nie bolał mnie brzuch na miesiączkę . Dla mnie zawsze miesiączka to tydzień bólu brzucha, a tu nic . Dosłownie nic. Nigdy tak nie miałam . Dodatkowo był idealny . Trwał 4 dni ( zawsze tydzień) po prostu idealnie . Dlatego nowy cykl zaczęłam z przytupem , mam nadzieję, że się tym razem uda ✊✊✊

Bardzo dobre podejście ✊ A co do covid to faktycznie dobrze że przyniósł tez coś dobrego w cyklu. 🙂 Ja tez w dni 🐒 umieram. Ba juz na 3 dni przed jestem nie do życia 😔

• StaraniowaOna Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majusia91 wrote:
    Kochana nic na to nie poradzimy... Wiem ze jest to okropnie smutne :( ale musimy być silne na kolejny cykl :) wierzę że teraz nie się uda :) głowa do góry 😘
    Dziewczyny czy coś wiecie o Tedce? Zaczynam się martwić że nie daje znaku :/ oby szybko wyszła ze szpitala cała i zdrowa 🍀
    Niestety:(Dodatkowo ten cykl był z owulacja po stronie jajowodu udroznionrgo.Jedyna ciaza niestety stracona była u mnie z jajowodu zawsze drożnego.Mam nadzieję że nastepny cykl będzie z owulacja po tej właściwej stronie.Oby okres szybko nadszedł żebym mogła znowu zacząć stymulacje

• Kirra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, muszę się Wam przyznać że dziś pod wpływem rozmowy z mężem przy niedzieli zatestowałam pinkiem10. Jestem 5 dni przed @ (około 8/9dpo) i oczywiście piękny negatyw.

Hehe głupia ja!

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Pokolorowanaa Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Dziewczyny, muszę się Wam przyznać że dziś pod wpływem rozmowy z mężem przy niedzieli zatestowałam pinkiem10. Jestem 5 dni przed @ (około 8/9dpo) i oczywiście piękny negatyw.

Hehe głupia ja!
    Jeszcze 5 dni do @ więc powtórz test jest jesscze szansa..

Kirra lubi tę wiadomość

• Pokolorowanaa Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek89 wrote:
    Też mi się tak wydaje.... No cóż.. Poczekam na kolejny rozwój sytuacji. Idę lulu. Do jutra.
    Jak sytuacja?

• Słomka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:

Hehe głupia ja!
    Kochana też w tych dniach po owulacji (jakoś 8-9) miałam biel na pinku o czułości 10 ☺️ dwa dni później na bobotescie jasna kreseczka, także trzymam kciuki ✊

Kirra lubi tę wiadomość

• Słomka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, właśnie! Tedka jak się miewasz? Mam nadzieję, że pakujesz torbę do domu...

• Kirra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka wrote:
    Kochana też w tych dniach po owulacji (jakoś 8-9) miałam biel na pinku o czułości 10 ☺️ dwa dni później na bobotescie jasna kreseczka, także trzymam kciuki ✊
    Dzięki będę testować jeszcze później 🥰

Ale już się sama z siebie śmieje że jednak nie wytrzymałam

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wybaczcie ze się wtrącę ale chce Was uspokoić.

Tedka mi odpisała na priv wczoraj, miała badania w piątek ale jeszcze nic nie wie, wczoraj czuła się już lepiej, na pewno do poniedziałku będzie w szpitalu. Wyślijmy jej dużo siły 💪 zdrówka również i wsparcia <3 z pewnością jak poczuje się lepiej to wszystko nadrobi i da Wam tu znać <3

Kirra u mnie 10 dpo rano była biel a wieczorem już cień cienia także spokojnie nie stresuj się :)

Kirra, Milixx, Majusia91, Słomka lubią tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka dziekuję 🥰
    Tedka jesteśmy z Tobą! 😍🌷

Felinka94 lubi tę wiadomość

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:

Hehe głupia ja!

Myślę ze zdecydowanie za wcześnie 😉Oj skąd ja to znam poprzednie cykle robiłam to samo. Poza bielą testów i nadszarpniętym budżetem nic nie przyniosło eh 😔 Ale to czekanie jest najgorsze wiem 🙂

Kirra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Cześć dziewczyny, wybaczcie ze się wtrącę ale chce Was uspokoić.

Tedka mi odpisała na priv wczoraj, miała badania w piątek ale jeszcze nic nie wie, wczoraj czuła się już lepiej, na pewno do poniedziałku będzie w szpitalu. Wyślijmy jej dużo siły 💪 zdrówka również i wsparcia <3 z pewnością jak poczuje się lepiej to wszystko nadrobi i da Wam tu znać <3

Kirra u mnie 10 dpo rano była biel a wieczorem już cień cienia także spokojnie nie stresuj się :)

Czekamy i zdrówka dla Tedki ✊🥰

• Aypis Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcia wrote:
    Dla rozluźnienia Wam opowiem historyjkę, zaczęłam szukać jakiejś ładnej bielizny na walentynki, kolejny stanik zawsze się przyda a co mi tam!

Szukam, grzebię wybieram. Znalazłam jeden fajny zestaw, super. kupiłam, zapłaciłam i siedzę zadowolona

Dopiero spojrzałam w kalendarz - lepiej niech się w tym miesiącu uda, bo kolejny okres wypada mi w walentynki :D

Aż sprawdziłam u siebie - to samo 😂
    O ile nic się znowu nie poprzestawia. Też zawsze sprawdzacie jak wypadają płodne/okresowe jak macie jakieś wydarzenie czy wyjazd? 😅

💊 udało się w 1 cyklu stymulowanym clo

⏸ 8.06
    ❌ 23.08 - podejrzenie monosomii chromosomu X (nifty pro)
    💗 8.09 - amniopunkcja wykluczyła zespół Turnera - zdrowa Łucja! 👧🏼

☀️ 27.01.23 - Lusia już z nami! 37+2 / 2750g / 55cm
    age.png
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj nie sprawdzam, chyba, że to turbo ważna okazja (no. Ślub przyjaciółki 🤣 - tak, byłam świadkiem i miałam okres).

Miałam dziś dziwny sen, który zapamiętałam. Zazwyczaj nie przykładam do tego uwagi, ale nie mogę się otrząsnąć. Śnił mi się niezyjacy brat mojej mamy (był tylko 4 lata starszy ode mnie, jak brat mi, zmarł nagle i ciągle mój mózg się z tym nie pogodził), który w środku śnieżnej zimy z zaspami przyniósł mi uśmiechnięty wiecheć młodych bazi.

Zdecydowanie jakaś pelnia czy coś. Brrr.

Tedka, zdrowiej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2022, 11:43

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 27 dc i 9 dni po owulacji potwierdzonej monitoringiem. Temperatura rano odbiła do 37.12
    Teraz zobaczyłam delikatne ślady krwi przy podcieraniu. Trochę mnie to odbiło. Pewnie kolejny cykl na straty, a 🐒 przyjdzie szybciej niż normalnie. Brzuch mnie tez pobolewa tak okresowo.
    Normalnie mnie to podłamuje 😪😔

• Kirra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    U mnie dzisiaj 27 dc i 9 dni po owulacji potwierdzonej monitoringiem. Temperatura rano odbiła do 37.12
    Teraz zobaczyłam delikatne ślady krwi przy podcieraniu. Trochę mnie to odbiło. Pewnie kolejny cykl na straty, a 🐒 przyjdzie szybciej niż normalnie. Brzuch mnie tez pobolewa tak okresowo.
    Normalnie mnie to podłamuje 😪😔
    A ilu dniowe masz cykle? Jeszcze chyba nic straconego

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2022, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    A ilu dniowe masz cykle? Jeszcze chyba nic straconego

Teraz 30-34 dniowe. Przed pierwszą ciąża 29-30 dniowe.

• Kirra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Marta dopóki nie ma @ czekamy z nadzieją 🌷

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ