Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
StaraniowaOna wrote:Dziewczyny chyba nic z tego ,test 14 dni po ovitrelle i biel wizira;(Pozostaje smutne czekanie na okres
Dziewczyny czy coś wiecie o Tedce? Zaczynam się martwić że nie daje znaku oby szybko wyszła ze szpitala cała i zdrowa 🍀Szczęśliwa mama 16 miesięcznej Księżniczki
Starania o drugie dzieciątko od października z przerwami
Obecnie 5 cs
Ona- 30 lat
On -27 lat -
nick nieaktualnyKarolcik wrote:Nie miałam potwierdzonej ☹️ Ale jestem pewna, że ten cykl już stracony. W 16dc ostatni raz się przytulaliśmy z mężem, więc jeśli owu była jeszcze później, to i tak nic z tego. Czekam na tą wstrętną 🐒, a 01.02 mam wizytę w poradni niepłodności - czeka mnie kilkudniowy pobyt w szpitalu, badanie drożności jajowodów itd. Miałam nadzieję, że jakimś cudem uda się tego uniknąć ☹️
Wiem ze szpital to nic miłego i te badania tez ale głowa do góry 🙂 moze przyczyni się to wszystko do nowego szczęśliwego początku czego z serducha Ci życzę 😊Karolcik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNowa.. wrote:Też tak miałam w tamtym tygodniu. Już tak się nakręciłam , 36dc a miesiączki brak . Nigdy dłuższego cyklu nie miałam , a tu na następny dzień @
Przechodziłam w tamtym cyklu covida więc musiał mi wszystko poprzestawiać . Ale z dobrych wiadomości to to, że pierwszy raz odkąd pamiętam nie bolał mnie brzuch na miesiączkę . Dla mnie zawsze miesiączka to tydzień bólu brzucha, a tu nic . Dosłownie nic. Nigdy tak nie miałam . Dodatkowo był idealny . Trwał 4 dni ( zawsze tydzień) po prostu idealnie . Dlatego nowy cykl zaczęłam z przytupem , mam nadzieję, że się tym razem uda ✊✊✊
Bardzo dobre podejście ✊ A co do covid to faktycznie dobrze że przyniósł tez coś dobrego w cyklu. 🙂 Ja tez w dni 🐒 umieram. Ba juz na 3 dni przed jestem nie do życia 😔 -
Majusia91 wrote:Kochana nic na to nie poradzimy... Wiem ze jest to okropnie smutne ale musimy być silne na kolejny cykl wierzę że teraz nie się uda głowa do góry 😘
Dziewczyny czy coś wiecie o Tedce? Zaczynam się martwić że nie daje znaku oby szybko wyszła ze szpitala cała i zdrowa 🍀 -
Dziewczyny, muszę się Wam przyznać że dziś pod wpływem rozmowy z mężem przy niedzieli zatestowałam pinkiem10. Jestem 5 dni przed @ (około 8/9dpo) i oczywiście piękny negatyw.
Hehe głupia ja!🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Kirra wrote:Dziewczyny, muszę się Wam przyznać że dziś pod wpływem rozmowy z mężem przy niedzieli zatestowałam pinkiem10. Jestem 5 dni przed @ (około 8/9dpo) i oczywiście piękny negatyw.
Hehe głupia ja!Kirra lubi tę wiadomość
-
Kirra wrote:Dziewczyny, muszę się Wam przyznać że dziś pod wpływem rozmowy z mężem przy niedzieli zatestowałam pinkiem10. Jestem 5 dni przed @ (około 8/9dpo) i oczywiście piękny negatyw.
Hehe głupia ja!Kirra lubi tę wiadomość
-
Słomka wrote:Kochana też w tych dniach po owulacji (jakoś 8-9) miałam biel na pinku o czułości 10 ☺️ dwa dni później na bobotescie jasna kreseczka, także trzymam kciuki ✊
Ale już się sama z siebie śmieje że jednak nie wytrzymałam🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Cześć dziewczyny, wybaczcie ze się wtrącę ale chce Was uspokoić.
Tedka mi odpisała na priv wczoraj, miała badania w piątek ale jeszcze nic nie wie, wczoraj czuła się już lepiej, na pewno do poniedziałku będzie w szpitalu. Wyślijmy jej dużo siły 💪 zdrówka również i wsparcia z pewnością jak poczuje się lepiej to wszystko nadrobi i da Wam tu znać
Kirra u mnie 10 dpo rano była biel a wieczorem już cień cienia także spokojnie nie stresuj sięKirra, Milixx, Majusia91, Słomka lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka dziekuję 🥰
Tedka jesteśmy z Tobą! 😍🌷Felinka94 lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
nick nieaktualnyKirra wrote:Dziewczyny, muszę się Wam przyznać że dziś pod wpływem rozmowy z mężem przy niedzieli zatestowałam pinkiem10. Jestem 5 dni przed @ (około 8/9dpo) i oczywiście piękny negatyw.
Hehe głupia ja!
Myślę ze zdecydowanie za wcześnie 😉Oj skąd ja to znam poprzednie cykle robiłam to samo. Poza bielą testów i nadszarpniętym budżetem nic nie przyniosło eh 😔 Ale to czekanie jest najgorsze wiem 🙂Kirra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFelinka94 wrote:Cześć dziewczyny, wybaczcie ze się wtrącę ale chce Was uspokoić.
Tedka mi odpisała na priv wczoraj, miała badania w piątek ale jeszcze nic nie wie, wczoraj czuła się już lepiej, na pewno do poniedziałku będzie w szpitalu. Wyślijmy jej dużo siły 💪 zdrówka również i wsparcia z pewnością jak poczuje się lepiej to wszystko nadrobi i da Wam tu znać
Kirra u mnie 10 dpo rano była biel a wieczorem już cień cienia także spokojnie nie stresuj się
Czekamy i zdrówka dla Tedki ✊🥰 -
Abcia wrote:Dla rozluźnienia Wam opowiem historyjkę, zaczęłam szukać jakiejś ładnej bielizny na walentynki, kolejny stanik zawsze się przyda a co mi tam!
Szukam, grzebię wybieram. Znalazłam jeden fajny zestaw, super. kupiłam, zapłaciłam i siedzę zadowolona
Dopiero spojrzałam w kalendarz - lepiej niech się w tym miesiącu uda, bo kolejny okres wypada mi w walentynki
Aż sprawdziłam u siebie - to samo 😂
O ile nic się znowu nie poprzestawia. Też zawsze sprawdzacie jak wypadają płodne/okresowe jak macie jakieś wydarzenie czy wyjazd? 😅
-
Zazwyczaj nie sprawdzam, chyba, że to turbo ważna okazja (no. Ślub przyjaciółki 🤣 - tak, byłam świadkiem i miałam okres).
Miałam dziś dziwny sen, który zapamiętałam. Zazwyczaj nie przykładam do tego uwagi, ale nie mogę się otrząsnąć. Śnił mi się niezyjacy brat mojej mamy (był tylko 4 lata starszy ode mnie, jak brat mi, zmarł nagle i ciągle mój mózg się z tym nie pogodził), który w środku śnieżnej zimy z zaspami przyniósł mi uśmiechnięty wiecheć młodych bazi.
Zdecydowanie jakaś pelnia czy coś. Brrr.
Tedka, zdrowiej!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2022, 11:43
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
nick nieaktualnyU mnie dzisiaj 27 dc i 9 dni po owulacji potwierdzonej monitoringiem. Temperatura rano odbiła do 37.12
Teraz zobaczyłam delikatne ślady krwi przy podcieraniu. Trochę mnie to odbiło. Pewnie kolejny cykl na straty, a 🐒 przyjdzie szybciej niż normalnie. Brzuch mnie tez pobolewa tak okresowo.
Normalnie mnie to podłamuje 😪😔 -
Marta100 wrote:U mnie dzisiaj 27 dc i 9 dni po owulacji potwierdzonej monitoringiem. Temperatura rano odbiła do 37.12
Teraz zobaczyłam delikatne ślady krwi przy podcieraniu. Trochę mnie to odbiło. Pewnie kolejny cykl na straty, a 🐒 przyjdzie szybciej niż normalnie. Brzuch mnie tez pobolewa tak okresowo.
Normalnie mnie to podłamuje 😪😔🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅