Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Majusia91 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraniowaOna wrote:
    Dziewczyny chyba nic z tego ,test 14 dni po ovitrelle i biel wizira;(Pozostaje smutne czekanie na okres :(
    Kochana nic na to nie poradzimy... Wiem ze jest to okropnie smutne :( ale musimy być silne na kolejny cykl :) wierzę że teraz nie się uda :) głowa do góry 😘
    Dziewczyny czy coś wiecie o Tedce? Zaczynam się martwić że nie daje znaku :/ oby szybko wyszła ze szpitala cała i zdrowa 🍀

Szczęśliwa mama 16 miesięcznej Księżniczki <3
    Starania o drugie dzieciątko od października z przerwami :)
    Obecnie 5 cs
    Ona- 30 lat
    On -27 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcik wrote:
    Nie miałam potwierdzonej ☹️ Ale jestem pewna, że ten cykl już stracony. W 16dc ostatni raz się przytulaliśmy z mężem, więc jeśli owu była jeszcze później, to i tak nic z tego. Czekam na tą wstrętną 🐒, a 01.02 mam wizytę w poradni niepłodności - czeka mnie kilkudniowy pobyt w szpitalu, badanie drożności jajowodów itd. Miałam nadzieję, że jakimś cudem uda się tego uniknąć ☹️

Wiem ze szpital to nic miłego i te badania tez ale głowa do góry 🙂 moze przyczyni się to wszystko do nowego szczęśliwego początku czego z serducha Ci życzę 😊

Karolcik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2022, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa.. wrote:
    Też tak miałam w tamtym tygodniu. Już tak się nakręciłam , 36dc a miesiączki brak . Nigdy dłuższego cyklu nie miałam , a tu na następny dzień @ :(
    Przechodziłam w tamtym cyklu covida więc musiał mi wszystko poprzestawiać . Ale z dobrych wiadomości to to, że pierwszy raz odkąd pamiętam nie bolał mnie brzuch na miesiączkę . Dla mnie zawsze miesiączka to tydzień bólu brzucha, a tu nic . Dosłownie nic. Nigdy tak nie miałam . Dodatkowo był idealny . Trwał 4 dni ( zawsze tydzień) po prostu idealnie . Dlatego nowy cykl zaczęłam z przytupem , mam nadzieję, że się tym razem uda ✊✊✊

Bardzo dobre podejście ✊ A co do covid to faktycznie dobrze że przyniósł tez coś dobrego w cyklu. 🙂 Ja tez w dni 🐒 umieram. Ba juz na 3 dni przed jestem nie do życia 😔

• StaraniowaOna Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majusia91 wrote:
    Kochana nic na to nie poradzimy... Wiem ze jest to okropnie smutne :( ale musimy być silne na kolejny cykl :) wierzę że teraz nie się uda :) głowa do góry 😘
    Dziewczyny czy coś wiecie o Tedce? Zaczynam się martwić że nie daje znaku :/ oby szybko wyszła ze szpitala cała i zdrowa 🍀
    Niestety:(Dodatkowo ten cykl był z owulacja po stronie jajowodu udroznionrgo.Jedyna ciaza niestety stracona była u mnie z jajowodu zawsze drożnego.Mam nadzieję że nastepny cykl będzie z owulacja po tej właściwej stronie.Oby okres szybko nadszedł żebym mogła znowu zacząć stymulacje

• Kirra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, muszę się Wam przyznać że dziś pod wpływem rozmowy z mężem przy niedzieli zatestowałam pinkiem10. Jestem 5 dni przed @ (około 8/9dpo) i oczywiście piękny negatyw.

Hehe głupia ja!

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Pokolorowanaa Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Dziewczyny, muszę się Wam przyznać że dziś pod wpływem rozmowy z mężem przy niedzieli zatestowałam pinkiem10. Jestem 5 dni przed @ (około 8/9dpo) i oczywiście piękny negatyw.

Hehe głupia ja!
    Jeszcze 5 dni do @ więc powtórz test jest jesscze szansa..

Kirra lubi tę wiadomość

• Pokolorowanaa Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek89 wrote:
    Też mi się tak wydaje.... No cóż.. Poczekam na kolejny rozwój sytuacji. Idę lulu. Do jutra.
    Jak sytuacja?

• Słomka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:

Hehe głupia ja!
    Kochana też w tych dniach po owulacji (jakoś 8-9) miałam biel na pinku o czułości 10 ☺️ dwa dni później na bobotescie jasna kreseczka, także trzymam kciuki ✊

Kirra lubi tę wiadomość

• Słomka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, właśnie! Tedka jak się miewasz? Mam nadzieję, że pakujesz torbę do domu...

• Kirra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka wrote:
    Kochana też w tych dniach po owulacji (jakoś 8-9) miałam biel na pinku o czułości 10 ☺️ dwa dni później na bobotescie jasna kreseczka, także trzymam kciuki ✊
    Dzięki będę testować jeszcze później 🥰

Ale już się sama z siebie śmieje że jednak nie wytrzymałam

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wybaczcie ze się wtrącę ale chce Was uspokoić.

Tedka mi odpisała na priv wczoraj, miała badania w piątek ale jeszcze nic nie wie, wczoraj czuła się już lepiej, na pewno do poniedziałku będzie w szpitalu. Wyślijmy jej dużo siły 💪 zdrówka również i wsparcia <3 z pewnością jak poczuje się lepiej to wszystko nadrobi i da Wam tu znać <3

Kirra u mnie 10 dpo rano była biel a wieczorem już cień cienia także spokojnie nie stresuj się :)

Kirra, Milixx, Majusia91, Słomka lubią tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka dziekuję 🥰
    Tedka jesteśmy z Tobą! 😍🌷

Felinka94 lubi tę wiadomość

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:

Hehe głupia ja!

Myślę ze zdecydowanie za wcześnie 😉Oj skąd ja to znam poprzednie cykle robiłam to samo. Poza bielą testów i nadszarpniętym budżetem nic nie przyniosło eh 😔 Ale to czekanie jest najgorsze wiem 🙂

Kirra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Cześć dziewczyny, wybaczcie ze się wtrącę ale chce Was uspokoić.

Tedka mi odpisała na priv wczoraj, miała badania w piątek ale jeszcze nic nie wie, wczoraj czuła się już lepiej, na pewno do poniedziałku będzie w szpitalu. Wyślijmy jej dużo siły 💪 zdrówka również i wsparcia <3 z pewnością jak poczuje się lepiej to wszystko nadrobi i da Wam tu znać <3

Kirra u mnie 10 dpo rano była biel a wieczorem już cień cienia także spokojnie nie stresuj się :)

Czekamy i zdrówka dla Tedki ✊🥰

• Aypis Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcia wrote:
    Dla rozluźnienia Wam opowiem historyjkę, zaczęłam szukać jakiejś ładnej bielizny na walentynki, kolejny stanik zawsze się przyda a co mi tam!

Szukam, grzebię wybieram. Znalazłam jeden fajny zestaw, super. kupiłam, zapłaciłam i siedzę zadowolona

Dopiero spojrzałam w kalendarz - lepiej niech się w tym miesiącu uda, bo kolejny okres wypada mi w walentynki :D

Aż sprawdziłam u siebie - to samo 😂
    O ile nic się znowu nie poprzestawia. Też zawsze sprawdzacie jak wypadają płodne/okresowe jak macie jakieś wydarzenie czy wyjazd? 😅

💊 udało się w 1 cyklu stymulowanym clo

⏸ 8.06
    ❌ 23.08 - podejrzenie monosomii chromosomu X (nifty pro)
    💗 8.09 - amniopunkcja wykluczyła zespół Turnera - zdrowa Łucja! 👧🏼

☀️ 27.01.23 - Lusia już z nami! 37+2 / 2750g / 55cm
    age.png
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj nie sprawdzam, chyba, że to turbo ważna okazja (no. Ślub przyjaciółki 🤣 - tak, byłam świadkiem i miałam okres).

Miałam dziś dziwny sen, który zapamiętałam. Zazwyczaj nie przykładam do tego uwagi, ale nie mogę się otrząsnąć. Śnił mi się niezyjacy brat mojej mamy (był tylko 4 lata starszy ode mnie, jak brat mi, zmarł nagle i ciągle mój mózg się z tym nie pogodził), który w środku śnieżnej zimy z zaspami przyniósł mi uśmiechnięty wiecheć młodych bazi.

Zdecydowanie jakaś pelnia czy coś. Brrr.

Tedka, zdrowiej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2022, 11:43

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 27 dc i 9 dni po owulacji potwierdzonej monitoringiem. Temperatura rano odbiła do 37.12
    Teraz zobaczyłam delikatne ślady krwi przy podcieraniu. Trochę mnie to odbiło. Pewnie kolejny cykl na straty, a 🐒 przyjdzie szybciej niż normalnie. Brzuch mnie tez pobolewa tak okresowo.
    Normalnie mnie to podłamuje 😪😔

• Kirra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    U mnie dzisiaj 27 dc i 9 dni po owulacji potwierdzonej monitoringiem. Temperatura rano odbiła do 37.12
    Teraz zobaczyłam delikatne ślady krwi przy podcieraniu. Trochę mnie to odbiło. Pewnie kolejny cykl na straty, a 🐒 przyjdzie szybciej niż normalnie. Brzuch mnie tez pobolewa tak okresowo.
    Normalnie mnie to podłamuje 😪😔
    A ilu dniowe masz cykle? Jeszcze chyba nic straconego

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2022, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    A ilu dniowe masz cykle? Jeszcze chyba nic straconego

Teraz 30-34 dniowe. Przed pierwszą ciąża 29-30 dniowe.

• Kirra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Marta dopóki nie ma @ czekamy z nadzieją 🌷

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ