Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Abcia 💔😔 kurcze a może jest jeszcze szansa że małpa nie przyjdzie i jutro albo po jutrze wyskoczą dwie tłuste krechy 🤔 nie raz jak oglądam galerie wykresów ciążowych to widać że komuś w 12 dpo wychodził negatyw a w 16 dpo pozytywny test. Jak się czujesz? Jakieś znaki wskazują na zbliżającą się małpę?
-
No właśnie póki co żadne - może ciut mniej boli mnie biust, ale wypryszczyło mnie okrutnie
brzuch nie boli, śluzu jest sporo i kremowy. Humorek niezły. Nawet jeśli okres przyjdzie to taki pms mogę mieć25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Hej dziewczyny, pytałyście co u mnie. Powiem Wam,że cuda i dziwy. Infekcji brak,nie wiem czy zaleczyłam clotrimazolem czy te uplawy były od tabletek dopochwowych- w każdym bądź razie minęło. No ale albo mam cykl bezowulacyjny albo felerne testy😐Dzisiaj 19 dc,a piku brak do tej pory także chyba kolejny miesiąc idzie się.. Już mnie to naprawdę męczy, kończy się 2 rok starań (z przerwami)a ja dalej nie jestem w ciąży.. Czasem mam myśli czy nie odpuścić, serio. Skupić się na tym co mam. Jednak pragnienie drugiego dziecka jest tak silne,że nie potrafię, chociaż powoli tracę nadzieję. Wiek też nie jest moim sprzymierzeńcem niestety..
Wybaczcie,wyszedł żal post,ale musiałam z siebie to wyrzucić. -
Abcia 💔 kurde, a miałam nadzieję że nie przyjdzie 😔
Ania35- tule cie mocno, jeżeli potrzebujesz się wygadać to my tu jesteśmy i cie wysłuchamy. Rozumiem twoja frustrację, najgorsze gdy serce pragnie, rozum też ciągle mieli ten temat a organizm nie współpracuje 😪
Andellula jak się czujecie z siostrą?
Ja wam powiem że też świruje, 6 dpo i zaczynam się nakręcać bo dzieje się tak jak w moich dwóch poprzednich ciążach, rozpulchniona zamknięta szyjka i kompletny brak śluzu. Boję się że zderzenie z małpą będzie bolesneAnia35 lubi tę wiadomość
-
Dominisia35 wrote:Abcia 💔 kurde, a miałam nadzieję że nie przyjdzie 😔
Andellula jak się czujecie z siostrą?
Abciu ptzytulam 💔😢
Domi, dziękuję, że pytasz...
Ja czuję się ok. Siostra wczoraj dwa razy miała krew i osocze bo morfologia jej fatalnie wyszła.
Ponoć cztery razy im odlatywała. Z fotelu im leciała.
Niby wczoraj że mną pisała to już w humorze. Wychodzi z założenia, że życie. Jakby miało się dziecko chore urodzić to natura wiedziała co miała zrobić. Tylko jak na ironię akurat wczoraj był dzień dziecka utraconego...
Ja dzisiaj 14 dpo, nie testowałam, jutro niby okres ma przyjść. Czy przyjdzie to nie wiem 🤷 nie czuję się ani jak w ciąży ani jak na okres. Myślę, że na odczepnego zrobię betę tylko dla lekarza bo chce informację...
Ps. Coś zaczyna mnie ćmić z prawej strony więc raczej nastawiam się na okres w terminie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2022, 11:03
Mam obustronny niedosłuch (aparat+implant)🦻
06.2017 - synek 🧒 (udało się w 3 cyklu starań)
22.11 - ⏸ 🍀(7/8cykl)
23.11 - Beta - 403,9 mIU/ml✊
28.11 - II beta - 3478,00 mIU/ml✊(przyrost 130.3%)
02.12 - III beta - 9768,00 mIU/ml ✊(przyrost 67.6%)
06.12 - mamy pęcherzyk z ❤️
16.01 - I USG prenatalne🤞🙏🏻 pomiary w normie + Pappa - ryzyka chorób niskie, jedynie ryzyko preeklampsji i porodu przedwczesnego wysokie ➡️ Acard 150 mg💊na noc, 💙?
27.02 - (19+4) - ✅USG, 200g
28.02-06.03 - (19+5)🏥, USG, krwinkomocz i białko w moczu.
20.03 - (21+4) II USG, 430g dziewczynki 🧚♀️🌸
22.05 - (30+4) - III USG, 1750g 🌸
19.06 - (34+4) - ✅, 2800g 🌸
29.06 - (36+0) - ✅, 3300g 🌸
05.07 - (37+0) - 🏥, 3500g KTG, monitoring cukrów itp.
17.07 - (38+4) - 🌸 Laura, 53 cm, 3750g🌸
-
Abcia przykro mi 😞
Andellula cieszę się że siostra jakoś się trzyma 😘 masz rację. Natura wie co robi...
U mnie 5dpo osłabienie i przeziębienie trwa... Jestem nieprzytomna, chyba skończy się na l4🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Andelulla - wirtualnie wspieram siostrę, czasem tak się plecie, może faktycznie natura zareagowała.
W tym miesiącu, mimo, że do ostatniej chwili liczyłam, że będą dwie kreski po dostaniu okresu nie czuję nic - ot jest i już. Będę w tygodniu się umawiała na HSG.
Tylko brzuch mnie boli tak, jakby miał ze mnie wyjść obcy ibuprom i 2x no spa forte i dalej boli.25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
Abcia, bardzo bardzo mi przykro 😭 Ja tak samo jak i ty do końca miałam nadzieję na dwie kreski u Ciebie. Podziwiam Twoje podejście, jesteś bardzo silna!
Jakbyś miała jakieś pytania do HSG - dawaj znać, ja miałam robione bodajże w sierpniu.Starania od 05.2021
On: wszystkie badania w normie
Ona:
Brak naturalnego cyklu po odstawieniu ah.
1x cs CLO ✖️ owu
3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
10.2022 - ponowny brak owu, przerwa w staraniach, badania hormonalne
Ft3, ft4, TSH - w normie
Anty-TPO - 255,98 (norma do 5)
USG tarczycy - obraz prawidłowy
Brak pomysłu na diagnozę 😔💔
Wznowienie starań prawdopodobnie w 2023
8.12 > naturalny cud ⏸
12.12 > 1231 b-HCG
14.12 > 3134 b-HCG
19.12 > 14803 b-HCG
23.12 > pierwsze USG 🙏🙏 -
Abcia tak twarda babka z Ciebie! 🥰
Andellula - czyli nie chcesz testować w tym cyklu?
A mi jeszcze doszły rewelacje żołądkowe i biegam w pracy co chwile do WC. 😖😖😖🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Twarda - chwilowo 😂
Hsg w sumie się trochę boje, ale będzie co ma być - jeśli do listopada się nic nie zmieni, to może się uda jeszcze w tym roku inseminacje? Zobaczymy co wyjdzoeKirra lubi tę wiadomość
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
Skłamałabym, gdybym powiedziała, że nie bolało. Taki baaaardzo mocny ból okresowy, ja miałam ta metoda sono-hsg, z tą pianą czy co to tam jest. Z plusów - trwa to naprawdę tylko kilka minut, więc ból jest chwilowy.Starania od 05.2021
On: wszystkie badania w normie
Ona:
Brak naturalnego cyklu po odstawieniu ah.
1x cs CLO ✖️ owu
3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
10.2022 - ponowny brak owu, przerwa w staraniach, badania hormonalne
Ft3, ft4, TSH - w normie
Anty-TPO - 255,98 (norma do 5)
USG tarczycy - obraz prawidłowy
Brak pomysłu na diagnozę 😔💔
Wznowienie starań prawdopodobnie w 2023
8.12 > naturalny cud ⏸
12.12 > 1231 b-HCG
14.12 > 3134 b-HCG
19.12 > 14803 b-HCG
23.12 > pierwsze USG 🙏🙏 -
Ja mam co miesiąc ból okresowy, że mnie zwija w kłębuszek, więc kilka - kilkadziesiąt minut na pewno dam radę. Dziś spędziłam na kanapie pół dnia zajadając tabletki jak cukierki Na szczęście jest lepiej25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
Kirra wrote:Abcia tak twarda babka z Ciebie! 🥰
Andellula - czyli nie chcesz testować w tym cyklu?
A mi jeszcze doszły rewelacje żołądkowe i biegam w pracy co chwile do WC. 😖😖😖
Kirra,
Dzisiaj robię betę, ale się nie nastawiam.
Tym bardziej, że wczoraj mnie lekko ćmiło z prawej strony i różowy śluz.
Jedyny plus tego wszystkiego jeśli beta wyjdzie ujemna, że nie było wczesnego plamienia, a @ będzie w terminie.Mam obustronny niedosłuch (aparat+implant)🦻
06.2017 - synek 🧒 (udało się w 3 cyklu starań)
22.11 - ⏸ 🍀(7/8cykl)
23.11 - Beta - 403,9 mIU/ml✊
28.11 - II beta - 3478,00 mIU/ml✊(przyrost 130.3%)
02.12 - III beta - 9768,00 mIU/ml ✊(przyrost 67.6%)
06.12 - mamy pęcherzyk z ❤️
16.01 - I USG prenatalne🤞🙏🏻 pomiary w normie + Pappa - ryzyka chorób niskie, jedynie ryzyko preeklampsji i porodu przedwczesnego wysokie ➡️ Acard 150 mg💊na noc, 💙?
27.02 - (19+4) - ✅USG, 200g
28.02-06.03 - (19+5)🏥, USG, krwinkomocz i białko w moczu.
20.03 - (21+4) II USG, 430g dziewczynki 🧚♀️🌸
22.05 - (30+4) - III USG, 1750g 🌸
19.06 - (34+4) - ✅, 2800g 🌸
29.06 - (36+0) - ✅, 3300g 🌸
05.07 - (37+0) - 🏥, 3500g KTG, monitoring cukrów itp.
17.07 - (38+4) - 🌸 Laura, 53 cm, 3750g🌸
-
Andelulla wrote:Kirra,
Dzisiaj robię betę, ale się nie nastawiam.
Tym bardziej, że wczoraj mnie lekko ćmiło z prawej strony i różowy śluz.
Jedyny plus tego wszystkiego jeśli beta wyjdzie ujemna, że nie było wczesnego plamienia, a @ będzie w terminie. -
Ania, trzymam kciuki żeby się nie rozkręciło. W którym dniu cyklu jesteś?
Andellula, trzymam kciuki! A czemu od razu betę, bez testu ?🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅