Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma puk puk 😀😀

Słomka zdrówka dla młodej <3

Jolcia fajnie że masz z tatą taki fajny kontakt :D

Słomka lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już dzisiaj @ się na dobre rozchulala. Za krotka faza lutealna i wogole wszystko do dupy🥺

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2022, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    U mnie już dzisiaj @ się na dobre rozchulala. Za krotka faza lutealna i wogole wszystko do dupy🥺
    To ja bym się przeszła zrobiła progesteron i poszła do gina, żeby wyrównać poziom hormonów, nie martw się, to jest dosyć częste po porodzie, jeszcze organizm nie wrócił może do siebie.

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bielutko a temperatura mocno spadła 🥲 powtórzę za dwa dni ale coś czuję, że nic z tego znów

Słomka dużo zdrowia dla małej <3 ❤️

Jolcia ale fajnie, że możesz z tatą o takich rzeczach rozmawiać 🙈

Hania 💔 :(

age.png
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay, właśnie miałam zrobić w tym cyklu badanie proga ale jakoś nie byłam pewna kiedy była owulacja i jednocześnie kiedy zrobić to badanie. Teraz muszę to przegryźć bo @ daje mi ostro po głowie, na ta chwile mam dość starań i myśle o powrocie do pracy. Bardzo zle znosze porażkę, aczkolwiek nie mówię ze do owulacji mi to nie przejdzie, bo z reguły tak to właśnie wyglada 😆 Chcieliśmy szybko ale wiadomo jak jest, w kwietniu kończy mi się macierzynski i jak do tego czasu nie zajdę to bede chyba zmuszona wrócić, mam własna dg wiec pewnie już jak wrócę to na dobre. Z tego tez tytułu jeszcze gorzej jest mi przykro bo wiem ze to będzie definitywny koniec. Oj przepraszam ze się żale jak smutas jakiś. 😞
    Dlatego znikam na jakiś czas bo pewnie zanim minie mi deprecha miesiączkowa to będę tylko Wam smęcić.

Trzymam kciuki za Was wszystkie❤️❤️
    Będę podczytywać bo mocno Wam kibicuje.

Wjedzma, jeszcze nic straconego, trzymam ✊🏻 Mam nadzieje ze za dzień/dwa zobaczysz ⏸ kreseczki✊🏻❤️

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma może jeszcze odbije <3 trzymam kciuki mimo wszystko ✊🏼✊🏼
    Hania przykro mi :(

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2022, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Iwonay, właśnie miałam zrobić w tym cyklu badanie proga ale jakoś nie byłam pewna kiedy była owulacja i jednocześnie kiedy zrobić to badanie. Teraz muszę to przegryźć bo @ daje mi ostro po głowie, na ta chwile mam dość starań i myśle o powrocie do pracy. Bardzo zle znosze porażkę, aczkolwiek nie mówię ze do owulacji mi to nie przejdzie, bo z reguły tak to właśnie wyglada 😆 Chcieliśmy szybko ale wiadomo jak jest, w kwietniu kończy mi się macierzynski i jak do tego czasu nie zajdę to bede chyba zmuszona wrócić, mam własna dg wiec pewnie już jak wrócę to na dobre. Z tego tez tytułu jeszcze gorzej jest mi przykro bo wiem ze to będzie definitywny koniec. Oj przepraszam ze się żale jak smutas jakiś. 😞
    Dlatego znikam na jakiś czas bo pewnie zanim minie mi deprecha miesiączkowa to będę tylko Wam smęcić.

Wjedzma, jeszcze nic straconego, trzymam ✊🏻 Mam nadzieje ze za dzień/dwa zobaczysz ⏸ kreseczki✊🏻❤️
    Doskonale Cię rozumiem, w sumie to jestem w podobnej sytuacji z tym, że mi urlop kończy się 30 czerwca, więc mam trochę więcej czasu, żeby zaskoczyło. Ale jeśli chodzi o Ciebie to nie poddawaj się, bo popatrz, że jak zrezygnujesz, to wtedy wiadomo, że się nie uda. Najwyzej termometr w kąt, testy owulacyjne też i tak jak lekarze mówią, co dwa dni, wtedy nie można nic przegapić. Skoro już raz się udało to i drugi raz się uda. Odpocznij, zajmij myślenie czymś innym i rusz z nową energią. 🥰

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2022, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma może jeszcze nie wszystko stracone 🙃
    Ja dziś powtórzyłam test, niestety z innej firmy, bo nie miałam tych samych. Coś tam przebija, widać, że jest kreska, ale nie będę ukrywać, że nie tego się dziś spodziewałam. Ale może mam za duże wymagania. W ciąży z córką ta kreska ciemniała z dnia na dzień. Beta bardzo szybko rosła. W 8 tygodniu miałam ją na poziomie 148 tysięcy, jak lekarka to zobaczyła, to myślała, że bliźniaki będą 😅 a teraz jak patrzę że ona nie bardzo ciemniej to bardziej się skłaniam do biochemicznej. Inne wyjście może być takie, że jeśli tego 6dpo rzeczywiście była implantacja to to było koło 21 bo wtedy miałam biegunkę, ciągnęło podbrzusze i jajniki. Podbrzusze ciągnie i boli jak na okres do tej pory. Wczoraj zalał mnie biały wodnisty śluz, ale jak mam to obiektywnie ocenić, to uważam, że to jednak nie ten cykl, jeśli jutro nie ściemnieje to będę już pewna

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, muszę bardzo pochwalić te strumieniowe testy z DOZu. Za cholere nie jestem w stanie dojrzeć na nich kreski fabrycznej! A naprawdę mam do tego talent, dojrzałam na nordach, pinkach, facelle, bobotestach i przeróżnych aptecznych no nameach 🤭

Hania tule Cie mocno! Zniknij na ile potrzebujesz i wracaj do nas z naładowanymi bateriami 💪 Skoro czas Cię goni to moim zdaniem nie ma co czekać, zrób te wszystkie podstawowe badania, a nóż okaże się, że trzeba tylko delikatnie coś podkoksować i szybko zajdziecie?

Iwonay, Marta100 lubią tę wiadomość

age.png
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem tu nowa. Pięknie się wspieracie w Waszych staraniach, bardzo mi się to podoba❤️
    Moja historia problemów z cyklami jest bardzo długa. Kilka lat temu dowiedziałam się po wnikliwej diagnostyce, że mam Hashimoto z niedoczynnością i stwierdozno wczesne wygaszanie czynności jajników. Po bardzo długiej hormonalnej terapii zastępczej, odstawiłam hormon że względu na jego niedostępność i okazało się, że organizm jakoś sobie radzi. Miesiączki nieregularne, ale są. Ostatni cykl trwał aż 40 dni😐. Od miesiąca monitoruję swój cykl z aplikacją, zrobiłam nawet test owulacyjny w połowie cyklu, który za 1szym strzałem był pozytywny, obie kreski równie ciemne. Dużo serduszkowalismy z mężem w tym czasie. Dzisiaj jest 2 dzień planowanej miesiączki, robiłam test rano ale niestety negatyw. Spisałam ten cykl na straty, czekam na @. Mam tylko nadzieję, że moje jajniki znów się nie rozleniwiły...

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

Przedwczesne wygaszanie czynności jajników
    PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Pokolorowanaa Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie ten podły nastrój wczoraj i te nerwy na ludzi zwiastowały dziejsza @
    Ale tak przypuszczałam że przyjdzie, więc jest oto i ono, cała w czerwieni. W tym cyklu nawet nie będzie czasu ani możliwości na starania się. Więc totalny luz czekam do kolejnego cyklu.

Iwonay lubi tę wiadomość

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Wjedzma może jeszcze nie wszystko stracone 🙃
    Ja dziś powtórzyłam test, niestety z innej firmy, bo nie miałam tych samych. Coś tam przebija, widać, że jest kreska, ale nie będę ukrywać, że nie tego się dziś spodziewałam. Ale może mam za duże wymagania. W ciąży z córką ta kreska ciemniała z dnia na dzień. Beta bardzo szybko rosła. W 8 tygodniu miałam ją na poziomie 148 tysięcy, jak lekarka to zobaczyła, to myślała, że bliźniaki będą 😅 a teraz jak patrzę że ona nie bardzo ciemniej to bardziej się skłaniam do biochemicznej. Inne wyjście może być takie, że jeśli tego 6dpo rzeczywiście była implantacja to to było koło 21 bo wtedy miałam biegunkę, ciągnęło podbrzusze i jajniki. Podbrzusze ciągnie i boli jak na okres do tej pory. Wczoraj zalał mnie biały wodnisty śluz, ale jak mam to obiektywnie ocenić, to uważam, że to jednak nie ten cykl, jeśli jutro nie ściemnieje to będę już pewna

Ciąża ciąży nierówna! Tak samo jak test testowi nierówny :) jesteś dopiero 10 dpo, w poniedziałek akurat będzie 12, to idź na betę i powtórz w środę, naprawdę nic innego na tym etapie Ci nie powie czy wszystko jest ok. Nie ma co zakładać czarnych scenariuszy na podstawie samych testów. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ❤️

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokolorowanaa 💔 przykro mi, że nie wyszło :(

Wa123 witamy na pokładzie! A który to by był Twój dpo dzisiaj? Może jeszcze nie wszystko stracone?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2022, 10:17

age.png
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Pokolorowanaa 💔 przykro mi, że nie wyszło :(

Wa123 witamy na pokładzie! A który to by był Twój dpo dzisiaj? Może jeszcze nie wszystko stracone?
    Dzisiaj 15dpo, właśnie pojawiło się delikatne ledwo widoczne plamienie więc @ nadchodzi☹️ Powiem Wam, że te wszystkie objawy są bardzo zdradliwe po owulacji. Ja na przykład w tym cyklu nie miałam w ogóle obolalych piersi przed @,a mam zawsze. Cykl cyklowi nierówny...

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%

11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2022, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma ja to na spokojnie poczekam na okres. Jak nie przyjdzie to wtedy zrobię betę 🙂

• Tedka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma :* trzymam kciuki do końca. Za wszystkie zreszta ❤️

Ja dzisiaj tez mam zjazd niestety. Temperatura nie odbiła… szyjka zamknięta. Po dniach płodnych ale w takim razie owulacji nie było :( wszystko zmarnowane, ten cykl zatem juz nic nie wymyślam, tylko czekam na okres.

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    U mnie bielutko a temperatura mocno spadła 🥲 powtórzę za dwa dni ale coś czuję, że nic z tego znów

Słomka dużo zdrowia dla małej <3 ❤️

Jolcia ale fajnie, że możesz z tatą o takich rzeczach rozmawiać 🙈

Hania 💔 :(
    Do poniedziałku jeszcze dużo może się zmienić 🤞🍀
    Oby tak było!
    Fajnie, że tata jest taki otwarty 🙃 bardzo mu zależy na wnuku, więc tak co jakiś czas się podpytuje i oczywiście mówi, ze stary pewnie za dużo śpi 😂 i zawsze udziela mu jakiś tam wskazówek. Komiczne to czasem jest 😅

U mnie temperatura ostro w dół. Jutro planowo powinna być 🐒. Czekam na nią bardzo! Im szybciej przyjedzie tym lepiej, będziemy mogli szybciej znów zacząć.

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:

Ładuj kochana baterie! Tak jak Wjedzma mówi, może trzeba delikatnie coś podkręcić i będzie duży zwrot akcji ☺️ do kwietnia macie jeszcze 2 piękne cykle, więc życzę, by pierwszy z nich był zakończony ⏸️

Jak to kiedyś mi dziewczyny napisały...może to jest pierwszy dzień twojej ciąży ☺️

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:
    Dzisiaj 15dpo, właśnie pojawiło się delikatne ledwo widoczne plamienie więc @ nadchodzi☹️ Powiem Wam, że te wszystkie objawy są bardzo zdradliwe po owulacji. Ja na przykład w tym cyklu nie miałam w ogóle obolalych piersi przed @,a mam zawsze. Cykl cyklowi nierówny...

Mam te same przemyślenia, w zeszłym cyklu miałam pełno takich anomalii i zapowiadało się na pozytywne zakończenie cyklu, ale nic z tego. Trzeba z dystansem patrzeć na wszelkie obserwacje, ile razy dziewczyny spisywały cykl na straty przez typowo okresowe objawy, a kończyło się ciążą, i tak samo na odwrót 🤷‍♀️

Teraz na przykład od wczoraj bolą mnie na zmianę jajniki, gdzie w tej fazie cyklu to się nie zdarza, raczej bliżej owulacji. Nawet mi przeszło przez myśl, że może mam teraz owulacje i wcale nie miałam jej w 13 dc 😅 ale temperatura raczej to wyklucza. Coś mi się wydaje, że też będę miała krótką fazę lutealną tak jak Hania, w zeszłym cyklu temp tak mi zaczęła spadać równo 3 dni przed okresem. No ale zobaczymy, staram się nie nastawiać w żadną ze stron, myślę, że poniedziałkowy test rozwieje wszelkie wątpliwości

age.png
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Wjedzma ja to na spokojnie poczekam na okres. Jak nie przyjdzie to wtedy zrobię betę 🙂
    Bądź pozytywnej myśli, jeszcze nic straconego skoro ta delikatna kreseczka była 😊

Iwonay lubi tę wiadomość

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%

‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ