Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wjedzma puk puk 😀😀
Słomka zdrówka dla młodej
Jolcia fajnie że masz z tatą taki fajny kontaktSłomka lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
U mnie już dzisiaj @ się na dobre rozchulala. Za krotka faza lutealna i wogole wszystko do dupy🥺
-
nick nieaktualnyHania007 wrote:U mnie już dzisiaj @ się na dobre rozchulala. Za krotka faza lutealna i wogole wszystko do dupy🥺
-
Iwonay, właśnie miałam zrobić w tym cyklu badanie proga ale jakoś nie byłam pewna kiedy była owulacja i jednocześnie kiedy zrobić to badanie. Teraz muszę to przegryźć bo @ daje mi ostro po głowie, na ta chwile mam dość starań i myśle o powrocie do pracy. Bardzo zle znosze porażkę, aczkolwiek nie mówię ze do owulacji mi to nie przejdzie, bo z reguły tak to właśnie wyglada 😆 Chcieliśmy szybko ale wiadomo jak jest, w kwietniu kończy mi się macierzynski i jak do tego czasu nie zajdę to bede chyba zmuszona wrócić, mam własna dg wiec pewnie już jak wrócę to na dobre. Z tego tez tytułu jeszcze gorzej jest mi przykro bo wiem ze to będzie definitywny koniec. Oj przepraszam ze się żale jak smutas jakiś. 😞
Dlatego znikam na jakiś czas bo pewnie zanim minie mi deprecha miesiączkowa to będę tylko Wam smęcić.
Trzymam kciuki za Was wszystkie❤️❤️
Będę podczytywać bo mocno Wam kibicuje.
Wjedzma, jeszcze nic straconego, trzymam ✊🏻 Mam nadzieje ze za dzień/dwa zobaczysz ⏸ kreseczki✊🏻❤️ -
Wjedzma może jeszcze odbije trzymam kciuki mimo wszystko ✊🏼✊🏼
Hania przykro mi
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnyHania007 wrote:Iwonay, właśnie miałam zrobić w tym cyklu badanie proga ale jakoś nie byłam pewna kiedy była owulacja i jednocześnie kiedy zrobić to badanie. Teraz muszę to przegryźć bo @ daje mi ostro po głowie, na ta chwile mam dość starań i myśle o powrocie do pracy. Bardzo zle znosze porażkę, aczkolwiek nie mówię ze do owulacji mi to nie przejdzie, bo z reguły tak to właśnie wyglada 😆 Chcieliśmy szybko ale wiadomo jak jest, w kwietniu kończy mi się macierzynski i jak do tego czasu nie zajdę to bede chyba zmuszona wrócić, mam własna dg wiec pewnie już jak wrócę to na dobre. Z tego tez tytułu jeszcze gorzej jest mi przykro bo wiem ze to będzie definitywny koniec. Oj przepraszam ze się żale jak smutas jakiś. 😞
Dlatego znikam na jakiś czas bo pewnie zanim minie mi deprecha miesiączkowa to będę tylko Wam smęcić.
Wjedzma, jeszcze nic straconego, trzymam ✊🏻 Mam nadzieje ze za dzień/dwa zobaczysz ⏸ kreseczki✊🏻❤️
-
nick nieaktualnyWjedzma może jeszcze nie wszystko stracone 🙃
Ja dziś powtórzyłam test, niestety z innej firmy, bo nie miałam tych samych. Coś tam przebija, widać, że jest kreska, ale nie będę ukrywać, że nie tego się dziś spodziewałam. Ale może mam za duże wymagania. W ciąży z córką ta kreska ciemniała z dnia na dzień. Beta bardzo szybko rosła. W 8 tygodniu miałam ją na poziomie 148 tysięcy, jak lekarka to zobaczyła, to myślała, że bliźniaki będą 😅 a teraz jak patrzę że ona nie bardzo ciemniej to bardziej się skłaniam do biochemicznej. Inne wyjście może być takie, że jeśli tego 6dpo rzeczywiście była implantacja to to było koło 21 bo wtedy miałam biegunkę, ciągnęło podbrzusze i jajniki. Podbrzusze ciągnie i boli jak na okres do tej pory. Wczoraj zalał mnie biały wodnisty śluz, ale jak mam to obiektywnie ocenić, to uważam, że to jednak nie ten cykl, jeśli jutro nie ściemnieje to będę już pewna -
Wiecie co, muszę bardzo pochwalić te strumieniowe testy z DOZu. Za cholere nie jestem w stanie dojrzeć na nich kreski fabrycznej! A naprawdę mam do tego talent, dojrzałam na nordach, pinkach, facelle, bobotestach i przeróżnych aptecznych no nameach 🤭
Hania tule Cie mocno! Zniknij na ile potrzebujesz i wracaj do nas z naładowanymi bateriami 💪 Skoro czas Cię goni to moim zdaniem nie ma co czekać, zrób te wszystkie podstawowe badania, a nóż okaże się, że trzeba tylko delikatnie coś podkoksować i szybko zajdziecie?Iwonay, Marta100 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, jestem tu nowa. Pięknie się wspieracie w Waszych staraniach, bardzo mi się to podoba❤️
Moja historia problemów z cyklami jest bardzo długa. Kilka lat temu dowiedziałam się po wnikliwej diagnostyce, że mam Hashimoto z niedoczynnością i stwierdozno wczesne wygaszanie czynności jajników. Po bardzo długiej hormonalnej terapii zastępczej, odstawiłam hormon że względu na jego niedostępność i okazało się, że organizm jakoś sobie radzi. Miesiączki nieregularne, ale są. Ostatni cykl trwał aż 40 dni😐. Od miesiąca monitoruję swój cykl z aplikacją, zrobiłam nawet test owulacyjny w połowie cyklu, który za 1szym strzałem był pozytywny, obie kreski równie ciemne. Dużo serduszkowalismy z mężem w tym czasie. Dzisiaj jest 2 dzień planowanej miesiączki, robiłam test rano ale niestety negatyw. Spisałam ten cykl na straty, czekam na @. Mam tylko nadzieję, że moje jajniki znów się nie rozleniwiły...Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
Przedwczesne wygaszanie czynności jajników
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
A u mnie ten podły nastrój wczoraj i te nerwy na ludzi zwiastowały dziejsza @
Ale tak przypuszczałam że przyjdzie, więc jest oto i ono, cała w czerwieni. W tym cyklu nawet nie będzie czasu ani możliwości na starania się. Więc totalny luz czekam do kolejnego cyklu.Iwonay lubi tę wiadomość
-
Iwonay wrote:Wjedzma może jeszcze nie wszystko stracone 🙃
Ja dziś powtórzyłam test, niestety z innej firmy, bo nie miałam tych samych. Coś tam przebija, widać, że jest kreska, ale nie będę ukrywać, że nie tego się dziś spodziewałam. Ale może mam za duże wymagania. W ciąży z córką ta kreska ciemniała z dnia na dzień. Beta bardzo szybko rosła. W 8 tygodniu miałam ją na poziomie 148 tysięcy, jak lekarka to zobaczyła, to myślała, że bliźniaki będą 😅 a teraz jak patrzę że ona nie bardzo ciemniej to bardziej się skłaniam do biochemicznej. Inne wyjście może być takie, że jeśli tego 6dpo rzeczywiście była implantacja to to było koło 21 bo wtedy miałam biegunkę, ciągnęło podbrzusze i jajniki. Podbrzusze ciągnie i boli jak na okres do tej pory. Wczoraj zalał mnie biały wodnisty śluz, ale jak mam to obiektywnie ocenić, to uważam, że to jednak nie ten cykl, jeśli jutro nie ściemnieje to będę już pewna
Ciąża ciąży nierówna! Tak samo jak test testowi nierówny jesteś dopiero 10 dpo, w poniedziałek akurat będzie 12, to idź na betę i powtórz w środę, naprawdę nic innego na tym etapie Ci nie powie czy wszystko jest ok. Nie ma co zakładać czarnych scenariuszy na podstawie samych testów. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ❤️ -
Wjedzma wrote:Pokolorowanaa 💔 przykro mi, że nie wyszło
Wa123 witamy na pokładzie! A który to by był Twój dpo dzisiaj? Może jeszcze nie wszystko stracone?Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
nick nieaktualny
-
Wjedzma :* trzymam kciuki do końca. Za wszystkie zreszta ❤️
Ja dzisiaj tez mam zjazd niestety. Temperatura nie odbiła… szyjka zamknięta. Po dniach płodnych ale w takim razie owulacji nie było wszystko zmarnowane, ten cykl zatem juz nic nie wymyślam, tylko czekam na okres.Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Wjedzma wrote:U mnie bielutko a temperatura mocno spadła 🥲 powtórzę za dwa dni ale coś czuję, że nic z tego znów
Słomka dużo zdrowia dla małej ❤️
Jolcia ale fajnie, że możesz z tatą o takich rzeczach rozmawiać 🙈
Hania 💔
Oby tak było!
Fajnie, że tata jest taki otwarty 🙃 bardzo mu zależy na wnuku, więc tak co jakiś czas się podpytuje i oczywiście mówi, ze stary pewnie za dużo śpi 😂 i zawsze udziela mu jakiś tam wskazówek. Komiczne to czasem jest 😅
U mnie temperatura ostro w dół. Jutro planowo powinna być 🐒. Czekam na nią bardzo! Im szybciej przyjedzie tym lepiej, będziemy mogli szybciej znów zacząć. -
Hania007 wrote:Iwonay, właśnie miałam zrobić w tym cyklu badanie proga ale jakoś nie byłam pewna kiedy była owulacja i jednocześnie kiedy zrobić to badanie. Teraz muszę to przegryźć bo @ daje mi ostro po głowie, na ta chwile mam dość starań i myśle o powrocie do pracy. Bardzo zle znosze porażkę, aczkolwiek nie mówię ze do owulacji mi to nie przejdzie, bo z reguły tak to właśnie wyglada 😆 Chcieliśmy szybko ale wiadomo jak jest, w kwietniu kończy mi się macierzynski i jak do tego czasu nie zajdę to bede chyba zmuszona wrócić, mam własna dg wiec pewnie już jak wrócę to na dobre. Z tego tez tytułu jeszcze gorzej jest mi przykro bo wiem ze to będzie definitywny koniec. Oj przepraszam ze się żale jak smutas jakiś. 😞
Wjedzma, jeszcze nic straconego, trzymam ✊🏻 Mam nadzieje ze za dzień/dwa zobaczysz ⏸ kreseczki✊🏻❤️
Jak to kiedyś mi dziewczyny napisały...może to jest pierwszy dzień twojej ciąży ☺️ -
Wa123 wrote:Dzisiaj 15dpo, właśnie pojawiło się delikatne ledwo widoczne plamienie więc @ nadchodzi☹️ Powiem Wam, że te wszystkie objawy są bardzo zdradliwe po owulacji. Ja na przykład w tym cyklu nie miałam w ogóle obolalych piersi przed @,a mam zawsze. Cykl cyklowi nierówny...
Mam te same przemyślenia, w zeszłym cyklu miałam pełno takich anomalii i zapowiadało się na pozytywne zakończenie cyklu, ale nic z tego. Trzeba z dystansem patrzeć na wszelkie obserwacje, ile razy dziewczyny spisywały cykl na straty przez typowo okresowe objawy, a kończyło się ciążą, i tak samo na odwrót 🤷♀️
Teraz na przykład od wczoraj bolą mnie na zmianę jajniki, gdzie w tej fazie cyklu to się nie zdarza, raczej bliżej owulacji. Nawet mi przeszło przez myśl, że może mam teraz owulacje i wcale nie miałam jej w 13 dc 😅 ale temperatura raczej to wyklucza. Coś mi się wydaje, że też będę miała krótką fazę lutealną tak jak Hania, w zeszłym cyklu temp tak mi zaczęła spadać równo 3 dni przed okresem. No ale zobaczymy, staram się nie nastawiać w żadną ze stron, myślę, że poniedziałkowy test rozwieje wszelkie wątpliwości -
Iwonay wrote:Wjedzma ja to na spokojnie poczekam na okres. Jak nie przyjdzie to wtedy zrobię betę 🙂
Iwonay lubi tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl