Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    A ja pochodzę znad morza i cała moja rodzina tam mieszka, także jestem za :D ❤️

Cieszę się, że jesteś już spokojniejsza. Na kiedy mogę Ci wpisać wizytę serduszkową? ❤️

Pokolorowanaa zazdroszczę Ci wytrwałości w testowaniu. Obyś jednak się myliła z tym okresem ☺️

Iwonay jak dla mnie Twój wykres dalej wygląda bardzo obiecująco, nadal w okolicy 37*C i niech tak zostanie 💪 pokazuj te testy!

Hania a jak długą Ty masz zwykle fazę lutealną? Wiesz, że ten spadek to nadal może być implantacyjny? :)

Tedka, możliwe że owulacja będzie dopiero dzisiaj, pozytyw był 26.01 a owu występuje od 24 do nawet 48 h po pozytywie. Trzymam kciuki, żeby temperatura ładnie odbiła jutro :)

Co do daty urodzin to ja już od 3 miesięcy tak mam... w sierpniu, bo termin by był idealnie pomiędzy urodzinami dzieci mojej przyjaciółki, wrzesień, bo termin by był w urodziny mojego taty, babci i kuzynki, październik, bo termin by był prawie w urodziny mojego :D

Naprawdę się tu dobrałyśmy dziewczyny, czuję się z Wami związana, wzruszam się i smucę razem z Wami. Uwielbiam Was ❤️❤️❤️

A ja zrobiłam dzisiaj test... na COVID. Od paru dni mam zawalone zatoki, a dzisiaj z rana zaczęłam kaszleć brzydko. Akurat miałam test w domu więc stwierdziłam, że lepiej zrobię, bo jutro moja mama przyjeżdża, a ona nie jest zaszczepiona. Na szczęście negatyw. Oczywiście patrzyłam na niego pod każdym kątem i w każdym świetle 🙃

Liczę na to! :) nie składam broni i działam obserwując co tylko się da w sobie :)

A co do COVIDa, jedynym plusem wyjazdu do szpitala był test :) też negatywny. Przynajmniej wiem, że to choróbsko, które mnie trzymało przed szpitalem nie było niczym groźnym :) bo oczywiście już miałam pewne myśli czarne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 11:48

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Mikoshi Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay Widzę, ale bardzo słabo, powtórz za za dwa dni najlepiej.

Wjedzma Ale wam fajnie! Ja niestety mam daleko do morza, mieszkam w mazowieckim na prawie samym dole (i to jeszcze przy granicy z lubelskim) :(, ale lubię tam jeździć na wakacje ;). Morze vs Góry, oczywiście że Morze ;). Po za tym super, że test negatywny.

Dziewczyny pocieszcie. Zapisałam się do mojej kochanej ginekolog, która prowadziła mi 1 ciąże. Niestety jej kochana "sekretarka" zapisała mnie dopiero na 25/02, kiedy wyraźnie prosiłam o 18 (bo tak mi gin, w sms napisała), na co ona że ma zawalone terminy (przyjmuje tylko raz w tygodniu) i że zapisze mnie od wielkiej łaski na tego 25 (w ogóle nie nie chciała mnie na luty zapisać, chciała dopiero gdzieś na połowę marca), ale nie obiecuje że wgl do wizyty dojdzie bo pani gin. chce miec 1 weekend w lutym wolny na ferie, ale jeszcze ona nie wie który i zapisuje pacjetki na kazdy, z tym że jeden pójdzie się rypać.... Z tego wszystkiego koleżanka doradziła mi abym zapisała się do innego gin, chociaż na potwierdzenie żebym była pod opieką do tego 10 tyg.... No to się zapisałam na 11 lutego, ale chce być prowadzona przez tą moją (ma moje zaufanie i naprawdę jest jednym z lepszych prywatnych lekarzy). Moje pytanie brzmi czy jak 1 wizyte bede miała przed 10 tyg u randomowego lekarza tylko po to aby potwierdzić ciąże, to jakby niedajborze ta moja wizyta 25 nie wypaliła i bym była pod opieką mojej gin po 10 tyg, to czy będzie dobrze? Swiadczenie też mi się będzie należeć?
    Pierwszy raz jestem w takiej sytuacji, ostatnio jak miałam 2 kreski i do niej zadzwoniłam to przyjęła mnie już w 4 tyg, zleciła badania i potem 6/7 byłam u niej ponownie i nie było żadnych problemów.
    Teraz się martwię. Tym bardziej że na bete pójśc nie mogę, nie mogę zobaczyć przyrostów czy jest okej. I muszę tyle czekać i wszystko jest pod znakiem zapytania.
    Dziewczyny. Pocieszcie. Powiedzcie że będzie dobrze. :/

05/03/2021 Szymon <3
    13/10/2022 Aniela <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2022, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie miłe słowa, będę dawać znać jak się coś zmieni ♥️

Pokolorowanaa lubi tę wiadomość

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikoshi, jeśli chodzi o świadczenia to myśle ze u prywatnego lekarza nie będą robić problemów i nawet jak będziesz po 10tc to i tak Ci wpiszą ze byłaś wcześniej. To jest tylko i wyłącznie ich dobra wola żeby tak zrobić.
    Ja się zapisałam do mojego ginekologa i termin przypadał na 11tc akurat tak się trafiło, miałam czekać ale zaczęłam krwawić wiec poszłam do pierwszego lepszego z szybkim terminem i niby założył mi kartę ciąży, pierwsza wizyta wpisany był 4tc a jak dostałam się do mojego to nawet nie zerknął kiedy byłam tylko od razu wpisał ze niby u niego zaczęłam prowadzić ciąże w 6tc. Później i tak on wystawiał zaświadczenie.

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona Trzymam kciuki za Ciebie ✊🏼✊🏼 niech ciemnieje :)
    Jola pokaż te testy 😍😍
    Mikoshi ja tez zmieniłam ginekologa tyle że w 8 tygodniu więc nie wiem jak wygląda kwestia świadczenia... Wiem że karty ciąży możesz mieć dwie, dużo kobiet ma u prywatnego i na nfz.
    Marta100 ja w szczęśliwym cyklu bóle jajników miałam od drugiego dnia miesiączki aż do pozytywnego testu. Też piłam zioła to był drugi cykl z nimi ;) a płodny śluz miałam już kilka dni przed owulacją.
    Tedka mówiłam że badanie szyjki wymaga czasu i wprawy aby załapać o co chodzi ;D

Tedka lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Pokolorowanaa Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2022, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech się ten dzień skończy. Mam już dosyć tych wszystkich ludzi 🤦🏻‍♀️

• Mikoshi Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2022, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info. Trochę się uspokoiłam. Chyba...

05/03/2021 Szymon <3
    13/10/2022 Aniela <3
  • Słomka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Ja chętna na wakacje nad morzem 🏖🏖🖐🏼 Jaki region? Jeszcze nie mam nic zaplanowanego więc może rozważę Twoje rejony 😊😊
    Milixx zachodniopomorskie 😊 niedaleko Kołobrzegu (40 km)🤪😎 nie pisze dokładnie miejscowości bo byłabym już turbo nieanonimowa 🤣 jak coś to na priv się dogadamy 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 15:43

Wjedzma, Marta100, Milixx lubią tę wiadomość

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka wrote:
    Milixx zachodniopomorskie 😊 niedaleko Kołobrzegu (40 km)🤪😎 nie pisze dokładnie miejscowości bo byłabym już turbo nieanonimowa 🤣 jak coś to na priv się dogadamy 😁

Oj to chyba jesteś z tego samego miasta co ja :D

edit. w sensie ja już tam nie mieszkam, ale pochodzę stamtąd :)

edit 2. a teraz mam dziwne wrażenie, że się znamy. Słomka dawaj na priv 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 15:54

Słomka lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2022, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Iwona Trzymam kciuki za Ciebie ✊🏼✊🏼 niech ciemnieje :)
    Jola pokaż te testy 😍😍
    Mikoshi ja tez zmieniłam ginekologa tyle że w 8 tygodniu więc nie wiem jak wygląda kwestia świadczenia... Wiem że karty ciąży możesz mieć dwie, dużo kobiet ma u prywatnego i na nfz.
    Marta100 ja w szczęśliwym cyklu bóle jajników miałam od drugiego dnia miesiączki aż do pozytywnego testu. Też piłam zioła to był drugi cykl z nimi ;) a płodny śluz miałam już kilka dni przed owulacją.
    Tedka mówiłam że badanie szyjki wymaga czasu i wprawy aby załapać o co chodzi ;D

Felinka to w takim razie czekam z nadzieją 😉 Nadal sie będę podpierała testami owu moze bedzie nie długo pozytyw 😉 Jeszcze nie skreślam cyklu 😍

• Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!
    U mnie wczoraj test pokazał ciemniejsza kreseczkę niż przedwczoraj. Żadne krwawienie nie przyszło, jedynie trochę skurcze jak na małpę. Objawów zero, stres poziom sto czy wszystko dobrze. Dzisiaj zrobiłam znowu test ale innej firmy i dopiero po 15 i jest druga kreska ale bledsza niż ta wczorajszą i wlaczaja mi się myśli czy wszystko dobrze... Jutro planuje iść powtórzyć betę.
    Trzymajcie proszę kciuki żeby beta rosła i cud był na swoim miejscu cały i zdrowy 😪❤️

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka wrote:

Oo mój kierunek na wakacje.. Kołobrzeg to miejsce na liście do zwiedzania 😊 Chyba wiem gdzie w tym roku spędzimy wakacje 😄
    Słomka dodam Cię do przyjaciółek. Może los da nam szanse się kiedyś poznać 🥰

Słomka lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikoshi wrote:
    Wjedzma Ale wam fajnie! Ja niestety mam daleko do morza, mieszkam w mazowieckim na prawie samym dole (i to jeszcze przy granicy z lubelskim) :(, ale lubię tam jeździć na wakacje ;). Morze vs Góry, oczywiście że Morze ;). Po za tym super, że test negatywny. . :/
    To widzę ze gdzieś mieszkaliśmy po sąsiedzku bo ja pochodzę z Ostrowca sw. A to prawie tam gdzie Ty😅 a Ty skąd jesteś ?

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Słomka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx ja mieszkam w małej nadmorskiej miejscowości 😊 najbliższe miasta to Trzebiatów i Gryfice. A do Kołobrzegu mamy pewnie z 40 km. Nawet dokładnie nie wiem, bo dopiero co się przeprowadzamy. Mój mąż jest stąd. Ja do teraz całe życie mieszkałam w Poznaniu. Nie widzę zaproszenia, więc Ci wyśle.
    Wjedzma wysłałam zaproszenie ☺️
    Ooooj coś wyczuwam spotkanie 😁
    Iwonay, nie pierdacz o żadnych biochemach! Proszę mi tu pozytywnie myśleć, bo inaczej zacznę wam gledzic o torbieli na jajniku 🤣
    Dominisia, najlepiej powtórz betę, bo testowanie absolutnie nic już nie wniesie. Nie porównuj tych kresek Kochana!
    Słuchajcie, bierzcie pod uwagę wakacje nad morzem 😁 tylko nie wrzesień bo mogę już nie dawać rady się kulać 🤣
    Pokolorowana ale jestes wytrwała! Zaimponowałas mi tym nietestowaniem 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 17:44

Milixx lubi tę wiadomość

• Słomka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokolorowanaa wrote:
    Niech się ten dzień skończy. Mam już dosyć tych wszystkich ludzi 🤦🏻‍♀️
    Co się stało?

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:
    Hej dziewczynki!
    U mnie wczoraj test pokazał ciemniejsza kreseczkę niż przedwczoraj. Żadne krwawienie nie przyszło, jedynie trochę skurcze jak na małpę. Objawów zero, stres poziom sto czy wszystko dobrze. Dzisiaj zrobiłam znowu test ale innej firmy i dopiero po 15 i jest druga kreska ale bledsza niż ta wczorajszą i wlaczaja mi się myśli czy wszystko dobrze... Jutro planuje iść powtórzyć betę.
    Trzymajcie proszę kciuki żeby beta rosła i cud był na swoim miejscu cały i zdrowy 😪❤️

Nie ma co porównywać testów, tym bardziej różnych firm! Tylko beta prawdę Ci powie! Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było w porządku ❤️

age.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta wierzę że pomogą :)
    Dominisia nie porównuj testów a juz na pewno nie różnych firm, powtórz betę :) trzymam kciuki ✊🏼✊🏼✊🏼
    Pokolorowana cóż tam? 🤔

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Kakusiaa Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2022, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Widzicie coś czy nie?
    10dpo

https://zapodaj.net/a9294e49ac3aa.jpg.html

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakusiaa wrote:
    10dpo

Nie wiem po co wrzucasz to samo pytanie do każdego wątku. Już Ci dziewczyny w innym odpisały, że widać.

age.png
  • Słomka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakusiaa wrote:
    10dpo

No myślę, że jest na tyle wyraźna, że każdy ją widzi 🤣 bladziochy czy zwidy polecam. Tam się wkleja testy i pyta bez jakiegoś większego zainteresowania grupa ☺️

Edit. Aaaa tam też pokazałaś 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 19:02

‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ