Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Słomka wrote:Dziewczyny ja mieszkam nad morzem 😁 może jakieś wspólne wakajki? 🤪
A ja pochodzę znad morza i cała moja rodzina tam mieszka, także jestem za ❤️
Cieszę się, że jesteś już spokojniejsza. Na kiedy mogę Ci wpisać wizytę serduszkową? ❤️
Pokolorowanaa zazdroszczę Ci wytrwałości w testowaniu. Obyś jednak się myliła z tym okresem ☺️
Iwonay jak dla mnie Twój wykres dalej wygląda bardzo obiecująco, nadal w okolicy 37*C i niech tak zostanie 💪 pokazuj te testy!
Hania a jak długą Ty masz zwykle fazę lutealną? Wiesz, że ten spadek to nadal może być implantacyjny?
Tedka, możliwe że owulacja będzie dopiero dzisiaj, pozytyw był 26.01 a owu występuje od 24 do nawet 48 h po pozytywie. Trzymam kciuki, żeby temperatura ładnie odbiła jutro
Co do daty urodzin to ja już od 3 miesięcy tak mam... w sierpniu, bo termin by był idealnie pomiędzy urodzinami dzieci mojej przyjaciółki, wrzesień, bo termin by był w urodziny mojego taty, babci i kuzynki, październik, bo termin by był prawie w urodziny mojego
Naprawdę się tu dobrałyśmy dziewczyny, czuję się z Wami związana, wzruszam się i smucę razem z Wami. Uwielbiam Was ❤️❤️❤️
A ja zrobiłam dzisiaj test... na COVID. Od paru dni mam zawalone zatoki, a dzisiaj z rana zaczęłam kaszleć brzydko. Akurat miałam test w domu więc stwierdziłam, że lepiej zrobię, bo jutro moja mama przyjeżdża, a ona nie jest zaszczepiona. Na szczęście negatyw. Oczywiście patrzyłam na niego pod każdym kątem i w każdym świetle 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 10:16
Słomka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iwonay wrote:Bo przy biochemicznych właśnie miałam takie niższe temperatury na wykresie, ale już co będzie. Ja kreskę widzę gołym okiem, bez przyglądania się, nie wiem jak Wy, dajcie znać 🙃
https://zapodaj.net/f5079af6e849b.jpg.html
Widzę, bardzo proszę nie mówić o żadnych biochemach w 9dpo! Beta się może dopiero rozkręcać Powtarzaj i kciuki żeby pięknie ciemniała!Iwonay, Słomka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWjedzma wrote:Widzę, bardzo proszę nie mówić o żadnych biochemach w 9dpo! Beta się może dopiero rozkręcać Powtarzaj i kciuki żeby pięknie ciemniała!
-
nick nieaktualnyIwonay wrote:Bo przy biochemicznych właśnie miałam takie niższe temperatury na wykresie, ale już co będzie. Ja kreskę widzę gołym okiem, bez przyglądania się, nie wiem jak Wy, dajcie znać 🙃
Ja na początku pierwszej ciąży tez miałam niższe temperatury 😉 I ciąża była zdrowa, temperatura rosła wraz z beta😉 Głowa do góry i nie zakładaj nic złego tylko testuj dalej 😊 Życzę mocnych 2 kreseczek 🥰Iwonay lubi tę wiadomość
-
Iwonay wrote:Bo przy biochemicznych właśnie miałam takie niższe temperatury na wykresie, ale już co będzie. Ja kreskę widzę gołym okiem, bez przyglądania się, nie wiem jak Wy, dajcie znać 🙃
Wiem, nie powinno mnie tu być, mój pierwszy test też taki był ☺️ trzymam kciuki ✊ będzie dobrze ☺️Iwonay lubi tę wiadomość
7cs
04.01.2022 kropuś 💝
31.12.2021 beta HCG 724,500
29.12.2021 beta HCG 301,100
24.12.2021 ⏸
11.07.2019 👧🏼
19.10.2017 👧🏼 -
nick nieaktualnyIwonay wrote:Mi w tym cyklu organizm wysyła bardzo sprzeczne sygnały, ostatnia jestem do doszukiwania się czegoś, bo ja raczej funkcjonuje na zasadzie czarne to czarne a białe to białe, ale obserwuje się i badam pod ponad dwóch lat, ale to co teraz jest dla mnie nowe. W ciąży z córką po owulacji nic, co by mogło sugerować ciążę, oprócz temperatury, innego śluzu i lżejszego niż zawsze bólu piersi, gdybyśmy się nie starali to bym nawet nie pomyślała o ciąży. Normalny okres i owulacja wróciły mi od razu po porodzie. Zaczęliśmy się starać od tego cyklu i raz, że wystąpił ten dziwny spadek temperatury, który pierwszy raz u siebie na oczy widzę to tego dnia bóle podbrzusza, bóle jajników, osłabienie, biegunka ( wiem, że to mogła być implantacja, ale wolę tak o tym nie myśleć) po tym dniu cycki napompowane, zaczęły boleć, też delikatnie, mniej niż zwykle i wieczorami bóle podbrzusza, nie uciążliwe, po prostu są. Śluz ogólnie mokry, biały i gesty, ale bez potopu, raczej skromnie, temperatura według mnie nie jest ciążowa, ale kto wie. Czy to jest po prostu PMS ? Nigdy aż tak źle jak teraz nie czułam się w tej fazie lutealnej wieczorami to się czuje, jakbym miała zaraz umrzeć. W ciąży z córką test wyszedł mi 8dpo, ale teraz boje się testować po prostu. Nie wiem co myśleć i jak się ogarnąć, bo to jeszcze tydzień do okresu 🙄
Hej mam podobnie przez to że badam sie juz dość długo każde anomalia w organizmie zauważam. Może u Ciebie zwiastują pozytywne 2 kreseczki ✊ Każda ciąża jest inna wiec życzę Ci jej z serducha 🥰 Oby te objawy były tymi!!!Iwonay lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iwonay ja widzę tam cień. Nie skreślaj tego cyklu i nie myśl o żadnym biochemie.. Daj szanse tej II kreseczce 🍀 Jesteś dopiero 9dpo więc jest duża nadzieja na piękny koniec 😊
Iwonay lubi tę wiadomość
-
Iwona oczywiście że jest cień! Ja taki cień miałam 10dpo i to widoczny pod światło 🤣
A mówiłaś rano że biel vizira 🤔Iwonay lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Tedka wrote:A u mnie nawet chyba nie bylo owulacji. Albo jestem jeszcze chwilę przed. Może te moje zawirowania w poprzednim cyklu i progesteron w II fazie wszystko przestawiły. Czekam na wzrost temp, a dziś nie było. Kurza twarz
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Wjedzma uff jak dobrze ze ten był negatywny 🙈❤️
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnyFelinka94 wrote:Iwona oczywiście że jest cień! Ja taki cień miałam 10dpo i to widoczny pod światło 🤣
A mówiłaś rano że biel vizira 🤔Felinka94 lubi tę wiadomość
-
Cześć moje ulubione staraczki 🥰 poczytuje Was i bardzo gratuluję tym którym wychodzą piękne kreseczki 🥰
Za resztę niezmiennie ściskam kciuki ☺️
Tedka, witamy znów na pokładzie 😘
Ja dziś 14 DC...oczywiście namiętnie testuje, bo może może jednak coś wyjdzie 😂 i tak pomiędzy testami doszłam do tego, że po 1. Powinnam mieć ograniczony dostęp do konta w drugiej połowie cyklu 😂 po 2. Od tego wpatrywania się w testy, mam wrażenie, że na każdym widzę cień cienia 😂 po 3. Mój telefon jest załadowany zdjęciami testów...a po 4. Życzę sobie, by w przyszłym cyklu dotrzymać postanowienia i nie robić ani jednego testu, tylko w np. 13 DPO jechać od razu na betę. Bez dopatrywania się, wkręcania sobie i tak dalej i tak dalej...
No i tak sobie siedzę, pije kawkę i myślę nad swoim zachowaniem 😂
Dziś miałam w planie jechać na randkę i pokazać staremu piękny test. Ach...
Chyba 🐒 się zbliża, bo łapie mnie depresyjny nastrój😟 -
Ja przy dwóch biochem miałam piękne i wysokie a w dniu @ lub kilka dni po gwałtowny spadek. Nie paplaj tylko po malutku się ciesz❤️Iwonay lubi tę wiadomość
-
Wjedzma, ogólnie zawsze miałam 14-15 dni fazy literalnej ale po ciąży zmniejszyły się do 11-12 dni. Dzisiaj teoretycznie mam 10dpo wiec spodziewam się za rogiem🐒 ale możliwe ze miałam później owulacje niż wyznaczył to Of🤷♀️
-
Iwonka ja też widzę cień tak jak dziewczyny mówią, jest jeszcze baaardzo wcześnie a każda ciąża inna.
Spróbuj za dwa dni znów, mam nadzieję, że będzie ciemniejszaIwonay lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Marta100 wrote:Też słyszałam o tym że to dzidzia wybiera termin 😄😁 I w sumie może to i dobrze. Cudów sie nie planuje, cuda się przyjmuje sercem niech i u Nas dziewczyny tak będzie ✊❤ Każdej życzę tego cudu!!!!
Ładnie powiedziane
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Marta100 wrote:U mnie nie wiem czy po tych ziołach czy nie tez sie cos poprzestawiało 🙃 W 10 dc bóle jajników jak na owu, śluz płodny, spadek temperatury. Zwykle owu miałam w 17-18dc. Już nie wiem co się dzieje 😶 Pozostaje mi czekać na rozwój wydarzeń. Nawet testów owu nie robiłam bo nigdy wcześniej tak nie miałam. Obym tylko owu nie minęła bo kolejny cykl pójdzie na straty 😒🙄
Kochana, może właśnie zioła Ci to ładnie regulują szkoda, że nie robisz testów, mogłabyś mieć podgląd na to wszystko. Ja staram się obserwować wszystko co się da, śluz, szyjkę (już w tym cyklu umiem! Juhuuu), temperaturę i robię testy. Zaczynam je robić nawet wcześniej niż przewiduje instrukcja, bo wtedy jestem pewna, że zobaczę pierwszy pozytyw. Niestety w tym cyklu testy kupione na allegro przyszły do mnie dopiero w dniu, kiedy test wyszedł pozytywny i nie wiem, czy np. dzień wcześniej też by taki nie był. No ale nic to... pozostałe parametry obserwuję i po temp widzę, że owu nie było. Spodziewam się jej każdego dnia, po śluzie i szyjce widzę, że dni są ewidentnie płodne, więc jeśli jutro temp w górę, to znaczyć będzie, że dziś owu! serduszkowania na bieżąco
naprawdę czuję, że dzięki tym wszystkim sposobom pierwszy raz od miesięcy starań podchodzę do sprawy poważnie
Polecam!Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.