SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka wrote:
    Dziewczyny ja mieszkam nad morzem 😁 może jakieś wspólne wakajki? 🤪

A ja pochodzę znad morza i cała moja rodzina tam mieszka, także jestem za :D ❤️

Cieszę się, że jesteś już spokojniejsza. Na kiedy mogę Ci wpisać wizytę serduszkową? ❤️

Pokolorowanaa zazdroszczę Ci wytrwałości w testowaniu. Obyś jednak się myliła z tym okresem ☺️

Iwonay jak dla mnie Twój wykres dalej wygląda bardzo obiecująco, nadal w okolicy 37*C i niech tak zostanie 💪 pokazuj te testy!

Hania a jak długą Ty masz zwykle fazę lutealną? Wiesz, że ten spadek to nadal może być implantacyjny? :)

Tedka, możliwe że owulacja będzie dopiero dzisiaj, pozytyw był 26.01 a owu występuje od 24 do nawet 48 h po pozytywie. Trzymam kciuki, żeby temperatura ładnie odbiła jutro :)

Co do daty urodzin to ja już od 3 miesięcy tak mam... w sierpniu, bo termin by był idealnie pomiędzy urodzinami dzieci mojej przyjaciółki, wrzesień, bo termin by był w urodziny mojego taty, babci i kuzynki, październik, bo termin by był prawie w urodziny mojego :D

Naprawdę się tu dobrałyśmy dziewczyny, czuję się z Wami związana, wzruszam się i smucę razem z Wami. Uwielbiam Was ❤️❤️❤️

A ja zrobiłam dzisiaj test... na COVID. Od paru dni mam zawalone zatoki, a dzisiaj z rana zaczęłam kaszleć brzydko. Akurat miałam test w domu więc stwierdziłam, że lepiej zrobię, bo jutro moja mama przyjeżdża, a ona nie jest zaszczepiona. Na szczęście negatyw. Oczywiście patrzyłam na niego pod każdym kątem i w każdym świetle 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 10:16

Słomka lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo przy biochemicznych właśnie miałam takie niższe temperatury na wykresie, ale już co będzie. Ja kreskę widzę gołym okiem, bez przyglądania się, nie wiem jak Wy, dajcie znać 🙃
    https://zapodaj.net/f5079af6e849b.jpg.html

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Bo przy biochemicznych właśnie miałam takie niższe temperatury na wykresie, ale już co będzie. Ja kreskę widzę gołym okiem, bez przyglądania się, nie wiem jak Wy, dajcie znać 🙃

Widzę, bardzo proszę nie mówić o żadnych biochemach w 9dpo! Beta się może dopiero rozkręcać :D Powtarzaj i kciuki żeby pięknie ciemniała!

Iwonay, Słomka lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Widzę, bardzo proszę nie mówić o żadnych biochemach w 9dpo! Beta się może dopiero rozkręcać :D Powtarzaj i kciuki żeby pięknie ciemniała!
    Dziękuję, ale jakoś ta temperatura mnie dziś zdołowała i ciężko mi uwierzyć, że to się może udać, w ciąży z córką temperatura nie schodziła poniżej 37, tylko raz może w 6 tygodniu złapałam 36,8 z kawałkiem, ale wtedy przestałam mierzyć, bo się za mocno przejmowałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:

Ja na początku pierwszej ciąży tez miałam niższe temperatury 😉 I ciąża była zdrowa, temperatura rosła wraz z beta😉 Głowa do góry i nie zakładaj nic złego tylko testuj dalej 😊 Życzę mocnych 2 kreseczek 🥰

Iwonay lubi tę wiadomość

• Kraszixp Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:

Wiem, nie powinno mnie tu być, mój pierwszy test też taki był ☺️ trzymam kciuki ✊ będzie dobrze ☺️

Iwonay lubi tę wiadomość

xnw4vfxm4fgggsa3.png
    7cs
    04.01.2022 kropuś 💝
    31.12.2021 beta HCG 724,500
    29.12.2021 beta HCG 301,100
    24.12.2021 ⏸
    11.07.2019 👧🏼
    19.10.2017 👧🏼
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Mi w tym cyklu organizm wysyła bardzo sprzeczne sygnały, ostatnia jestem do doszukiwania się czegoś, bo ja raczej funkcjonuje na zasadzie czarne to czarne a białe to białe, ale obserwuje się i badam pod ponad dwóch lat, ale to co teraz jest dla mnie nowe. W ciąży z córką po owulacji nic, co by mogło sugerować ciążę, oprócz temperatury, innego śluzu i lżejszego niż zawsze bólu piersi, gdybyśmy się nie starali to bym nawet nie pomyślała o ciąży. Normalny okres i owulacja wróciły mi od razu po porodzie. Zaczęliśmy się starać od tego cyklu i raz, że wystąpił ten dziwny spadek temperatury, który pierwszy raz u siebie na oczy widzę to tego dnia bóle podbrzusza, bóle jajników, osłabienie, biegunka ( wiem, że to mogła być implantacja, ale wolę tak o tym nie myśleć) po tym dniu cycki napompowane, zaczęły boleć, też delikatnie, mniej niż zwykle i wieczorami bóle podbrzusza, nie uciążliwe, po prostu są. Śluz ogólnie mokry, biały i gesty, ale bez potopu, raczej skromnie, temperatura według mnie nie jest ciążowa, ale kto wie. Czy to jest po prostu PMS ? Nigdy aż tak źle jak teraz nie czułam się w tej fazie lutealnej wieczorami to się czuje, jakbym miała zaraz umrzeć. W ciąży z córką test wyszedł mi 8dpo, ale teraz boje się testować po prostu. Nie wiem co myśleć i jak się ogarnąć, bo to jeszcze tydzień do okresu 🙄

Hej mam podobnie przez to że badam sie juz dość długo każde anomalia w organizmie zauważam. Może u Ciebie zwiastują pozytywne 2 kreseczki ✊ Każda ciąża jest inna wiec życzę Ci jej z serducha 🥰 Oby te objawy były tymi!!!

Iwonay lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, zobaczymy czy będzie ciemniała, bo jak nie to będzie wiadomo 🙂🙃

• Milixx Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay ja widzę tam cień. Nie skreślaj tego cyklu i nie myśl o żadnym biochemie.. Daj szanse tej II kreseczce 🍀 Jesteś dopiero 9dpo więc jest duża nadzieja na piękny koniec 😊

Iwonay lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona oczywiście że jest cień! Ja taki cień miałam 10dpo i to widoczny pod światło 🤣
    A mówiłaś rano że biel vizira 🤔

Iwonay lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    A u mnie nawet chyba nie bylo owulacji. :/ Albo jestem jeszcze chwilę przed. Może te moje zawirowania w poprzednim cyklu i progesteron w II fazie wszystko przestawiły. Czekam na wzrost temp, a dziś nie było. Kurza twarz :(
    Tedka spokojnie, może będzie dziś owu a jutro skok :) od pozytywu masz 36 a nawet 48h do owulki <3

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma uff jak dobrze ze ten był negatywny 🙈❤️

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Iwona oczywiście że jest cień! Ja taki cień miałam 10dpo i to widoczny pod światło 🤣
    A mówiłaś rano że biel vizira 🤔
    Tak mi się wydawało, ale spojrzałam drugi raz i była kreska, więc zrobiłam jeszcze jeden test, jeśli będzie ciemnieć to będzie dobry znak, zobaczymy 😄🤗

Felinka94 lubi tę wiadomość

• Pokolorowanaa Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay ja też widzę cień i trzymam kciuki 🤞🏻
    Wjedzma mnie strasznie kusi testować, najchetniej bym sikala ale wiem ze test nie sprawi ze będę w ciąży, a jeśli nie jestem to przyjdzie @

Iwonay lubi tę wiadomość

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć moje ulubione staraczki 🥰 poczytuje Was i bardzo gratuluję tym którym wychodzą piękne kreseczki 🥰

Za resztę niezmiennie ściskam kciuki ☺️

Tedka, witamy znów na pokładzie 😘

Ja dziś 14 DC...oczywiście namiętnie testuje, bo może może jednak coś wyjdzie 😂 i tak pomiędzy testami doszłam do tego, że po 1. Powinnam mieć ograniczony dostęp do konta w drugiej połowie cyklu 😂 po 2. Od tego wpatrywania się w testy, mam wrażenie, że na każdym widzę cień cienia 😂 po 3. Mój telefon jest załadowany zdjęciami testów...a po 4. Życzę sobie, by w przyszłym cyklu dotrzymać postanowienia i nie robić ani jednego testu, tylko w np. 13 DPO jechać od razu na betę. Bez dopatrywania się, wkręcania sobie i tak dalej i tak dalej...

No i tak sobie siedzę, pije kawkę i myślę nad swoim zachowaniem 😂
    Dziś miałam w planie jechać na randkę i pokazać staremu piękny test. Ach...

Chyba 🐒 się zbliża, bo łapie mnie depresyjny nastrój😟

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Widzę kreskę🥰 trzymam mocno kciuki✊🏻✊🏻
    Ja przy dwóch biochem miałam piękne i wysokie a w dniu @ lub kilka dni po gwałtowny spadek. Nie paplaj tylko po malutku się ciesz❤️

Iwonay lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma, ogólnie zawsze miałam 14-15 dni fazy literalnej ale po ciąży zmniejszyły się do 11-12 dni. Dzisiaj teoretycznie mam 10dpo wiec spodziewam się za rogiem🐒 ale możliwe ze miałam później owulacje niż wyznaczył to Of🤷‍♀️

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka ja też widzę cień :) tak jak dziewczyny mówią, jest jeszcze baaardzo wcześnie :) a każda ciąża inna.
    Spróbuj za dwa dni znów, mam nadzieję, że będzie ciemniejsza :) <3

Iwonay lubi tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Też słyszałam o tym że to dzidzia wybiera termin 😄😁 I w sumie może to i dobrze. Cudów sie nie planuje, cuda się przyjmuje sercem niech i u Nas dziewczyny tak będzie ✊❤ Każdej życzę tego cudu!!!!

Ładnie powiedziane <3

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    U mnie nie wiem czy po tych ziołach czy nie tez sie cos poprzestawiało 🙃 W 10 dc bóle jajników jak na owu, śluz płodny, spadek temperatury. Zwykle owu miałam w 17-18dc. Już nie wiem co się dzieje 😶 Pozostaje mi czekać na rozwój wydarzeń. Nawet testów owu nie robiłam bo nigdy wcześniej tak nie miałam. Obym tylko owu nie minęła bo kolejny cykl pójdzie na straty 😒🙄

Kochana, może właśnie zioła Ci to ładnie regulują :) szkoda, że nie robisz testów, mogłabyś mieć podgląd na to wszystko. Ja staram się obserwować wszystko co się da, śluz, szyjkę (już w tym cyklu umiem! Juhuuu), temperaturę i robię testy. Zaczynam je robić nawet wcześniej niż przewiduje instrukcja, bo wtedy jestem pewna, że zobaczę pierwszy pozytyw. Niestety w tym cyklu testy kupione na allegro przyszły do mnie dopiero w dniu, kiedy test wyszedł pozytywny i nie wiem, czy np. dzień wcześniej też by taki nie był. No ale nic to... pozostałe parametry obserwuję i po temp widzę, że owu nie było. Spodziewam się jej każdego dnia, po śluzie i szyjce widzę, że dni są ewidentnie płodne, więc jeśli jutro temp w górę, to znaczyć będzie, że dziś owu! :) serduszkowania na bieżąco :)

naprawdę czuję, że dzięki tym wszystkim sposobom pierwszy raz od miesięcy starań podchodzę do sprawy poważnie :)

Polecam!

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ