Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka wrote:
    Dziewczyny ja mieszkam nad morzem 😁 może jakieś wspólne wakajki? 🤪

A ja pochodzę znad morza i cała moja rodzina tam mieszka, także jestem za :D ❤️

Cieszę się, że jesteś już spokojniejsza. Na kiedy mogę Ci wpisać wizytę serduszkową? ❤️

Pokolorowanaa zazdroszczę Ci wytrwałości w testowaniu. Obyś jednak się myliła z tym okresem ☺️

Iwonay jak dla mnie Twój wykres dalej wygląda bardzo obiecująco, nadal w okolicy 37*C i niech tak zostanie 💪 pokazuj te testy!

Hania a jak długą Ty masz zwykle fazę lutealną? Wiesz, że ten spadek to nadal może być implantacyjny? :)

Tedka, możliwe że owulacja będzie dopiero dzisiaj, pozytyw był 26.01 a owu występuje od 24 do nawet 48 h po pozytywie. Trzymam kciuki, żeby temperatura ładnie odbiła jutro :)

Co do daty urodzin to ja już od 3 miesięcy tak mam... w sierpniu, bo termin by był idealnie pomiędzy urodzinami dzieci mojej przyjaciółki, wrzesień, bo termin by był w urodziny mojego taty, babci i kuzynki, październik, bo termin by był prawie w urodziny mojego :D

Naprawdę się tu dobrałyśmy dziewczyny, czuję się z Wami związana, wzruszam się i smucę razem z Wami. Uwielbiam Was ❤️❤️❤️

A ja zrobiłam dzisiaj test... na COVID. Od paru dni mam zawalone zatoki, a dzisiaj z rana zaczęłam kaszleć brzydko. Akurat miałam test w domu więc stwierdziłam, że lepiej zrobię, bo jutro moja mama przyjeżdża, a ona nie jest zaszczepiona. Na szczęście negatyw. Oczywiście patrzyłam na niego pod każdym kątem i w każdym świetle 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 10:16

Słomka lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo przy biochemicznych właśnie miałam takie niższe temperatury na wykresie, ale już co będzie. Ja kreskę widzę gołym okiem, bez przyglądania się, nie wiem jak Wy, dajcie znać 🙃
    https://zapodaj.net/f5079af6e849b.jpg.html

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Bo przy biochemicznych właśnie miałam takie niższe temperatury na wykresie, ale już co będzie. Ja kreskę widzę gołym okiem, bez przyglądania się, nie wiem jak Wy, dajcie znać 🙃

Widzę, bardzo proszę nie mówić o żadnych biochemach w 9dpo! Beta się może dopiero rozkręcać :D Powtarzaj i kciuki żeby pięknie ciemniała!

Iwonay, Słomka lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Widzę, bardzo proszę nie mówić o żadnych biochemach w 9dpo! Beta się może dopiero rozkręcać :D Powtarzaj i kciuki żeby pięknie ciemniała!
    Dziękuję, ale jakoś ta temperatura mnie dziś zdołowała i ciężko mi uwierzyć, że to się może udać, w ciąży z córką temperatura nie schodziła poniżej 37, tylko raz może w 6 tygodniu złapałam 36,8 z kawałkiem, ale wtedy przestałam mierzyć, bo się za mocno przejmowałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:

Ja na początku pierwszej ciąży tez miałam niższe temperatury 😉 I ciąża była zdrowa, temperatura rosła wraz z beta😉 Głowa do góry i nie zakładaj nic złego tylko testuj dalej 😊 Życzę mocnych 2 kreseczek 🥰

Iwonay lubi tę wiadomość

• Kraszixp Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:

Wiem, nie powinno mnie tu być, mój pierwszy test też taki był ☺️ trzymam kciuki ✊ będzie dobrze ☺️

Iwonay lubi tę wiadomość

xnw4vfxm4fgggsa3.png
    7cs
    04.01.2022 kropuś 💝
    31.12.2021 beta HCG 724,500
    29.12.2021 beta HCG 301,100
    24.12.2021 ⏸
    11.07.2019 👧🏼
    19.10.2017 👧🏼
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Mi w tym cyklu organizm wysyła bardzo sprzeczne sygnały, ostatnia jestem do doszukiwania się czegoś, bo ja raczej funkcjonuje na zasadzie czarne to czarne a białe to białe, ale obserwuje się i badam pod ponad dwóch lat, ale to co teraz jest dla mnie nowe. W ciąży z córką po owulacji nic, co by mogło sugerować ciążę, oprócz temperatury, innego śluzu i lżejszego niż zawsze bólu piersi, gdybyśmy się nie starali to bym nawet nie pomyślała o ciąży. Normalny okres i owulacja wróciły mi od razu po porodzie. Zaczęliśmy się starać od tego cyklu i raz, że wystąpił ten dziwny spadek temperatury, który pierwszy raz u siebie na oczy widzę to tego dnia bóle podbrzusza, bóle jajników, osłabienie, biegunka ( wiem, że to mogła być implantacja, ale wolę tak o tym nie myśleć) po tym dniu cycki napompowane, zaczęły boleć, też delikatnie, mniej niż zwykle i wieczorami bóle podbrzusza, nie uciążliwe, po prostu są. Śluz ogólnie mokry, biały i gesty, ale bez potopu, raczej skromnie, temperatura według mnie nie jest ciążowa, ale kto wie. Czy to jest po prostu PMS ? Nigdy aż tak źle jak teraz nie czułam się w tej fazie lutealnej wieczorami to się czuje, jakbym miała zaraz umrzeć. W ciąży z córką test wyszedł mi 8dpo, ale teraz boje się testować po prostu. Nie wiem co myśleć i jak się ogarnąć, bo to jeszcze tydzień do okresu 🙄

Hej mam podobnie przez to że badam sie juz dość długo każde anomalia w organizmie zauważam. Może u Ciebie zwiastują pozytywne 2 kreseczki ✊ Każda ciąża jest inna wiec życzę Ci jej z serducha 🥰 Oby te objawy były tymi!!!

Iwonay lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, zobaczymy czy będzie ciemniała, bo jak nie to będzie wiadomo 🙂🙃

• Milixx Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay ja widzę tam cień. Nie skreślaj tego cyklu i nie myśl o żadnym biochemie.. Daj szanse tej II kreseczce 🍀 Jesteś dopiero 9dpo więc jest duża nadzieja na piękny koniec 😊

Iwonay lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona oczywiście że jest cień! Ja taki cień miałam 10dpo i to widoczny pod światło 🤣
    A mówiłaś rano że biel vizira 🤔

Iwonay lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    A u mnie nawet chyba nie bylo owulacji. :/ Albo jestem jeszcze chwilę przed. Może te moje zawirowania w poprzednim cyklu i progesteron w II fazie wszystko przestawiły. Czekam na wzrost temp, a dziś nie było. Kurza twarz :(
    Tedka spokojnie, może będzie dziś owu a jutro skok :) od pozytywu masz 36 a nawet 48h do owulki <3

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma uff jak dobrze ze ten był negatywny 🙈❤️

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Iwona oczywiście że jest cień! Ja taki cień miałam 10dpo i to widoczny pod światło 🤣
    A mówiłaś rano że biel vizira 🤔
    Tak mi się wydawało, ale spojrzałam drugi raz i była kreska, więc zrobiłam jeszcze jeden test, jeśli będzie ciemnieć to będzie dobry znak, zobaczymy 😄🤗

Felinka94 lubi tę wiadomość

• Pokolorowanaa Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay ja też widzę cień i trzymam kciuki 🤞🏻
    Wjedzma mnie strasznie kusi testować, najchetniej bym sikala ale wiem ze test nie sprawi ze będę w ciąży, a jeśli nie jestem to przyjdzie @

Iwonay lubi tę wiadomość

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć moje ulubione staraczki 🥰 poczytuje Was i bardzo gratuluję tym którym wychodzą piękne kreseczki 🥰

Za resztę niezmiennie ściskam kciuki ☺️

Tedka, witamy znów na pokładzie 😘

Ja dziś 14 DC...oczywiście namiętnie testuje, bo może może jednak coś wyjdzie 😂 i tak pomiędzy testami doszłam do tego, że po 1. Powinnam mieć ograniczony dostęp do konta w drugiej połowie cyklu 😂 po 2. Od tego wpatrywania się w testy, mam wrażenie, że na każdym widzę cień cienia 😂 po 3. Mój telefon jest załadowany zdjęciami testów...a po 4. Życzę sobie, by w przyszłym cyklu dotrzymać postanowienia i nie robić ani jednego testu, tylko w np. 13 DPO jechać od razu na betę. Bez dopatrywania się, wkręcania sobie i tak dalej i tak dalej...

No i tak sobie siedzę, pije kawkę i myślę nad swoim zachowaniem 😂
    Dziś miałam w planie jechać na randkę i pokazać staremu piękny test. Ach...

Chyba 🐒 się zbliża, bo łapie mnie depresyjny nastrój😟

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Widzę kreskę🥰 trzymam mocno kciuki✊🏻✊🏻
    Ja przy dwóch biochem miałam piękne i wysokie a w dniu @ lub kilka dni po gwałtowny spadek. Nie paplaj tylko po malutku się ciesz❤️

Iwonay lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma, ogólnie zawsze miałam 14-15 dni fazy literalnej ale po ciąży zmniejszyły się do 11-12 dni. Dzisiaj teoretycznie mam 10dpo wiec spodziewam się za rogiem🐒 ale możliwe ze miałam później owulacje niż wyznaczył to Of🤷‍♀️

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka ja też widzę cień :) tak jak dziewczyny mówią, jest jeszcze baaardzo wcześnie :) a każda ciąża inna.
    Spróbuj za dwa dni znów, mam nadzieję, że będzie ciemniejsza :) <3

Iwonay lubi tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Też słyszałam o tym że to dzidzia wybiera termin 😄😁 I w sumie może to i dobrze. Cudów sie nie planuje, cuda się przyjmuje sercem niech i u Nas dziewczyny tak będzie ✊❤ Każdej życzę tego cudu!!!!

Ładnie powiedziane <3

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    U mnie nie wiem czy po tych ziołach czy nie tez sie cos poprzestawiało 🙃 W 10 dc bóle jajników jak na owu, śluz płodny, spadek temperatury. Zwykle owu miałam w 17-18dc. Już nie wiem co się dzieje 😶 Pozostaje mi czekać na rozwój wydarzeń. Nawet testów owu nie robiłam bo nigdy wcześniej tak nie miałam. Obym tylko owu nie minęła bo kolejny cykl pójdzie na straty 😒🙄

Kochana, może właśnie zioła Ci to ładnie regulują :) szkoda, że nie robisz testów, mogłabyś mieć podgląd na to wszystko. Ja staram się obserwować wszystko co się da, śluz, szyjkę (już w tym cyklu umiem! Juhuuu), temperaturę i robię testy. Zaczynam je robić nawet wcześniej niż przewiduje instrukcja, bo wtedy jestem pewna, że zobaczę pierwszy pozytyw. Niestety w tym cyklu testy kupione na allegro przyszły do mnie dopiero w dniu, kiedy test wyszedł pozytywny i nie wiem, czy np. dzień wcześniej też by taki nie był. No ale nic to... pozostałe parametry obserwuję i po temp widzę, że owu nie było. Spodziewam się jej każdego dnia, po śluzie i szyjce widzę, że dni są ewidentnie płodne, więc jeśli jutro temp w górę, to znaczyć będzie, że dziś owu! :) serduszkowania na bieżąco :)

naprawdę czuję, że dzięki tym wszystkim sposobom pierwszy raz od miesięcy starań podchodzę do sprawy poważnie :)

Polecam!

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ