Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w tym cyklu organizm wysyła bardzo sprzeczne sygnały, ostatnia jestem do doszukiwania się czegoś, bo ja raczej funkcjonuje na zasadzie czarne to czarne a białe to białe, ale obserwuje się i badam pod ponad dwóch lat, ale to co teraz jest dla mnie nowe. W ciąży z córką po owulacji nic, co by mogło sugerować ciążę, oprócz temperatury, innego śluzu i lżejszego niż zawsze bólu piersi, gdybyśmy się nie starali to bym nawet nie pomyślała o ciąży. Normalny okres i owulacja wróciły mi od razu po porodzie. Zaczęliśmy się starać od tego cyklu i raz, że wystąpił ten dziwny spadek temperatury, który pierwszy raz u siebie na oczy widzę to tego dnia bóle podbrzusza, bóle jajników, osłabienie, biegunka ( wiem, że to mogła być implantacja, ale wolę tak o tym nie myśleć) po tym dniu cycki napompowane, zaczęły boleć, też delikatnie, mniej niż zwykle i wieczorami bóle podbrzusza, nie uciążliwe, po prostu są. Śluz ogólnie mokry, biały i gesty, ale bez potopu, raczej skromnie, temperatura według mnie nie jest ciążowa, ale kto wie. Czy to jest po prostu PMS ? Nigdy aż tak źle jak teraz nie czułam się w tej fazie lutealnej wieczorami to się czuje, jakbym miała zaraz umrzeć. W ciąży z córką test wyszedł mi 8dpo, ale teraz boje się testować po prostu. Nie wiem co myśleć i jak się ogarnąć, bo to jeszcze tydzień do okresu 🙄

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Ja w ciąży też nie wiem jak było, bo po owulacji przestałam się badać. Może to dobry znak, skoro jest inaczej 🥰
    Chciałabym🥺 ale możliwe ze tez na 🐒 chociaż nie czuje jej tak jak zwykle przed okresem.
    Nie nastawiam się bo pojawił się tez jakiś przezroczysty śluz, możliwe ze będzie jutro temperatura spadać

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Chciałabym🥺 ale możliwe ze tez na 🐒 chociaż nie czuje jej tak jak zwykle przed okresem.
    Nie nastawiam się bo pojawił się tez jakiś przezroczysty śluz, możliwe ze będzie jutro temperatura spadać
    Ja teraz wśród tego gęstego kremowego mam takie przeźroczyste farfocle, infekcja to nie jest, a temperatura się trzyma, też tak nigdy nie miałam, nie wiem co się dzieje

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Ja teraz wśród tego gęstego kremowego mam takie przeźroczyste farfocle, infekcja to nie jest, a temperatura się trzyma, też tak nigdy nie miałam, nie wiem co się dzieje
    Oby to był dobry zwiastun✊🏻 Wykres masz wzorowy i jeszcze ten spadek😍

Iwonay lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Oby to był dobry zwiastun✊🏻 Wykres masz wzorowy i jeszcze ten spadek😍
    Dziękuję, ale moje wykresy zawsze tak wyglądają, oprócz tego spadku, który bardziej mnie niepokoi niż cieszy, ale okaże się

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Dziękuję, ale moje wykresy zawsze tak wyglądają, oprócz tego spadku, który bardziej mnie niepokoi niż cieszy, ale okaże się
    Zamierzasz testować czy czekasz ? Jesteśmy gdzieś na podobnym etapie, chociaż ja do końca nie wiem kiedy była owulacja, gdzieś między 16 a 20dc 😅

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Zamierzasz testować czy czekasz ? Jesteśmy gdzieś na podobnym etapie, chociaż ja do końca nie wiem kiedy była owulacja, gdzieś między 16 a 20dc 😅
    Chyba jutro spróbuję jeśli tempka będzie w miarę na tym samym poziomie, bo jak mocno pójdzie w dół to raczej mogę zapomnieć. Ja to w ogóle coś czuję, że w dniu tego spadku to była próba implantacji, która się nie powiodła, stąd teraz te bóle podbrzusza, mnie podbrzusze nie boli nawet podczas krwawienia nie mówiąc już o tym, że jajniki to ja czuję tylko przed owulacja, chyba że jakaś torbiel mnie dopadła, zobaczymy. Ale jak nie zabraknie odwagi to jutro może coś sikne 😄 ja to mam tak że owulację z prawego jajnika mam między 15 a 18 DC, a z lewego między 10 a 13dc także bez mierzenia temperatury się nie mogę obejść 🙃

• Abcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie drugi dzień pobolewa brzuch. Wolałabym już wiedzieć na czym stoję. Od owulacji bolą mnie piersi, a od wczoraj lekko z lewej strony jajnik i cały czas mam skurcz w okolicy macicy, jakbym była tuż przed okresem. Najszybciej powinnam testować w środę - czwartek. Czy jest sens testować 8dpo? Byłby to poniedziałek/wtorek

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • Mikoshi Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Chyba jutro spróbuję jeśli tempka będzie w miarę na tym samym poziomie, bo jak mocno pójdzie w dół to raczej mogę zapomnieć. Ja to w ogóle coś czuję, że w dniu tego spadku to była próba implantacji, która się nie powiodła, stąd teraz te bóle podbrzusza, mnie podbrzusze nie boli nawet podczas krwawienia nie mówiąc już o tym, że jajniki to ja czuję tylko przed owulacja, chyba że jakaś torbiel mnie dopadła, zobaczymy. Ale jak nie zabraknie odwagi to jutro może coś sikne 😄 ja to mam tak że owulację z prawego jajnika mam między 15 a 18 DC, a z lewego między 10 a 13dc także bez mierzenia temperatury się nie mogę obejść 🙃

Twoje objawy wyglądają podobnie jak u mnie w ciazy z synkiem, także nic nie wiadomo.
    A czemu niepokoi cię ten spadek? Przecież tempka wzrosła a spadek czasami zdaza się podczas implantacji podobno. :)

Iwonay lubi tę wiadomość

05/03/2021 Szymon <3
    13/10/2022 Aniela <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcia wrote:
    A mnie drugi dzień pobolewa brzuch. Wolałabym już wiedzieć na czym stoję. Od owulacji bolą mnie piersi, a od wczoraj lekko z lewej strony jajnik i cały czas mam skurcz w okolicy macicy, jakbym była tuż przed okresem. Najszybciej powinnam testować w środę - czwartek. Czy jest sens testować 8dpo? Byłby to poniedziałek/wtorek
    Ja w tym cyklu mam podobnie. Nigdynie nie bolało podbrzusze ani przed okresem ani wtrakcie, a teraz od owulacji ciągnie, czuje je. Mi w pierwszej ciąży pozytywny test wyszedł 8dpo, więc możesz spróbować, ale mimo wszystko to bardzo wcześnie, więc jak będzie negatywny to nie ma się co poddawać, ewentualnie wstrzymaj się do 10dpo

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikoshi wrote:
    Twoje objawy wyglądają podobnie jak u mnie w ciazy z synkiem, także nic nie wiadomo.
    A czemu niepokoi cię ten spadek? Przecież tempka wzrosła a spadek czasami zdaza się podczas implantacji podobno. :)
    Wiem, także jeszcze parę dni i się okaże, ale jakoś wewnętrznie ciężko mi uwierzyć, że to to 🙃😄

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    O ale śmiesznie z tymi różnicami w owulacji😅 można powiedzieć ze każdy jajnik ma swoj charakter 😁 ja po ciąży trochę mam rozregulowane i dopiero zaczyna się normować. Mam nadzieje ze jakoś się ułoży wszystko i uda się nam zmajstrować bobaska☺️

Iwonay, Abcia lubią tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Ja w tym cyklu mam podobnie. Nigdynie nie bolało podbrzusze ani przed okresem ani wtrakcie, a teraz od owulacji ciągnie, czuje je. Mi w pierwszej ciąży pozytywny test wyszedł 8dpo, więc możesz spróbować, ale mimo wszystko to bardzo wcześnie, więc jak będzie negatywny to nie ma się co poddawać, ewentualnie wstrzymaj się do 10dpo

Bardzo dobrze to opisałaś - cały czas je czuję, jak skurcz delikatny. Czuję się rozpulchniona od środka.
    Na szczęście w domu mam tylko Horieny, a mam z nimi na pieńku, bo się na owu nie chciały wybarwić więc pewnie się wstrzymam.

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zaczęłam czuć taki dyskomfort na szyjce wiec to chyba okresowa🙄 jeśli mnie zaleje to faza lutealna kuleje…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 22:14

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    A ja właśnie zaczęłam czuć taki dyskomfort na szyjce wiec to chyba okresowa🙄 jeśli mnie zaleje to faza lutealna kuleje…
    A ile dni po owulacji, może właśnie po porodzie nie wszystko wróciło na miejsce. Ja nie karmie piersią to u mnie w miarę szybko się unormowało

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    A ile dni po owulacji, może właśnie po porodzie nie wszystko wróciło na miejsce. Ja nie karmie piersią to u mnie w miarę szybko się unormowało
    Według of jestem teraz 9dpo a FEMOMETER wyliczył niby tak ze byłabym dzisiaj 11dpo, raczej stawiam na 8-9dpo. To już nasz 7cs po porodzie byłam na monitoringu i lekarz dał nam zielone światło ale wiadomo ze hormony mogły się pokielbasic, w sumie nie robiłam żadnych badań. Jak nie wyjdzie samo to może pomyśle nad tym.

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Słomka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Też ostatnio tak sobie myślałam, że fajne grono nam się tu robi 🥰 Też mnie takie myśli naszły, że dobre z nas by przyjaciółki były 💚 Szkoda, że nie można tej wirtualnej przyjaźni i wsparcia przenieść na inny grunt. Fajnie byłoby Was poznać 🥰

Tedka dobrze, że u Ciebie już lepiej. Cieszę się, że wychodzisz z dołka i masz inne, lepsze podejście 😊
    Ja też w tym cyklu postanowiłam podejść do starań "na luzie". I nawet mi się udaje nie myśleć tylko o ciąży i staraniach. Mam nadzieje, że to zaowocuje w tym cyklu i będzie zielony finał 🍀
    Dziewczyny ja mieszkam nad morzem 😁 może jakieś wspólne wakajki? 🤪

Milixx, Wjedzma lubią tę wiadomość

• Słomka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniej więcej Was nadrobiłam 😊 na początku chce Wam podziękować za wsparcie. Ktoś mógłby powiedzieć, że nie jest ono ważne, bo tak naprawdę się nie znamy. Ale ja czuję, że na tym wątku są same dobre, życzliwe osoby. Które nie piszą automatycznie, tylko tak z serca ☺️ naprawdę zrobiło mi się lepiej jak Was poczytałam, a jak przeczytałam, że nie tylko mi się taka torbiel w ciąży przytrafiła to już w ogóle. Dziś już inaczej na to wszystko patrzę, jestem spokojna, bo wiem, że będzie dobrze 😊 nie będę się już stresować, bo zaszkodzę bobasowi (teraz kształtuje się układ nerwowy i ja za kolejnego hnb podziękuję 🤣🤣🤣).

Tedka, cudownie Cię czytać. Niesamowity spokój i energia płyną z Twoich słów. Wspaniale, że się tak czujesz. Jestem pewna, że już niedługo poczujesz pełnię szczęścia ☺️

Czekam na testy 😍 dawajcie mnie tu te kreski! 😁

Miałam tyle napisać... Ale jakieś wzruszenie mnie ogarnęło, krótko piszemy, a czuje związek dusz. Albo może to hormony mnie klepią? 🤣

Felinka94, Milixx, Tedka, Wjedzma lubią tę wiadomość

• Pokolorowanaa Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2022, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja czekam ma Wasze testy i życzę samych pozytywnych 😁
    U mnie dziś termin @
    Chciałam testować ale jednak czekam jeszcze czy przyjdzie czy nie 🙈 jak jutro jej nie będzie to zatestuje, ale raczej przyjdzie bo czuje się typowo okresowo
    Nowy cykl wiecej seksu i nowe możliwości 💪🏻

Wjedzma lubi tę wiadomość

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay u mnie spadek 5 i 6 dpo to było zagnieżdżenie 😁
    Słomka wakajki to ja już będę mieć pozamiatane, teraz mogę wpaść 🤣🤣🤣

Dziewczynki czekam na kreski 😏 🍀✌🏼

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ