Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie na teście biało. Plus to, że zobaczyłam, że wczoraj źle wpisałam temperaturę - więc wykres już nie wygląda tak obiecująco.
Felinka widziałam Twój wykres, masz rację, miałaś ewidentny spadek implantacyjny, ale temperatura następnego dnia odbiła do wyżyn, unie tego niestety nie ma, także szykuje się na okres 🐒 pozostałym dziewczynom życzę pięknych kresek i bobasów 👣
Wiem, że może być jeszcze za wcześnie, ale jakoś wolę tak do tego podejść niż się łudzić 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 07:05
-
Ja już nawet nie testuje… temperatura spada i szlak wszystko trafił😭 a tak coś czułam wczoraj ze ta szyjka zwiastuje @ teraz już tylko czekam - pewnie dzisiaj mnie zaleje.
-
Przykro mi kobitki ale jak to mówimy póki nie ma @ piłka w grze 💪
Iwonay lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnyFelinka94 wrote:Przykro mi kobitki ale jak to mówimy póki nie ma @ piłka w grze 💪
Hania007 lubi tę wiadomość
-
Felinka94 wrote:Przykro mi kobitki ale jak to mówimy póki nie ma @ piłka w grze 💪
Ja już sie nastrajam na zle wiesci bo i tak będę płakać ale może chociaż krócej😅 -
Iwonay wrote:Będą kolejne owulację (mam nadzieję) 🤣 skoro raz się już udało to może kolejny się idą, także nie ma się co załamywać, ja to już tyle tych testów białych w swoim życiu zrobiłam, że już nawet źle na nie nie reaguje 😛
-
A u mnie nawet chyba nie bylo owulacji. Albo jestem jeszcze chwilę przed. Może te moje zawirowania w poprzednim cyklu i progesteron w II fazie wszystko przestawiły. Czekam na wzrost temp, a dziś nie było. Kurza twarzStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Słomka wrote:Dziewczyny ja mieszkam nad morzem 😁 może jakieś wspólne wakajki? 🤪
Ja chętna na wakacje nad morzem 🏖🏖🖐🏼 Jaki region? Jeszcze nie mam nic zaplanowanego więc może rozważę Twoje rejony 😊😊Słomka lubi tę wiadomość
-
Tedka hmm.. może poczekaj jeszcze dzień albo dwa. Daj czas podskoczyć temperaturze, jeszcze odbije. Zobaczysz. Jeżeli masz możliwość i ochotę to cały czas serduszkujcie 💕💕 I spokojnie 😊
-
Słomka wrote:Mniej więcej Was nadrobiłam 😊 na początku chce Wam podziękować za wsparcie. Ktoś mógłby powiedzieć, że nie jest ono ważne, bo tak naprawdę się nie znamy. Ale ja czuję, że na tym wątku są same dobre, życzliwe osoby. Które nie piszą automatycznie, tylko tak z serca ☺️ naprawdę zrobiło mi się lepiej jak Was poczytałam, a jak przeczytałam, że nie tylko mi się taka torbiel w ciąży przytrafiła to już w ogóle. Dziś już inaczej na to wszystko patrzę, jestem spokojna, bo wiem, że będzie dobrze 😊 nie będę się już stresować, bo zaszkodzę bobasowi (teraz kształtuje się układ nerwowy i ja za kolejnego hnb podziękuję 🤣🤣🤣).
Tedka, cudownie Cię czytać. Niesamowity spokój i energia płyną z Twoich słów. Wspaniale, że się tak czujesz. Jestem pewna, że już niedługo poczujesz pełnię szczęścia ☺️
Czekam na testy 😍 dawajcie mnie tu te kreski! 😁
Miałam tyle napisać... Ale jakieś wzruszenie mnie ogarnęło, krótko piszemy, a czuje związek dusz. Albo może to hormony mnie klepią? 🤣
Nie stresuj się, wszystko będzie w porządku, czuję to jak o Tobie myślę, o Was to czuję taki spokój i na pewno tak będzie
Jest tu pewne związanie dusz, choć burzy hormonów Ci nie odmawiam, to jednak myślę, że po prostu naprawdę trafił swój na swego i dobre kobietki się tu spotkały
Słomka - wakacje nad morzem! To jest to! Kocham morze, ale odkąd poznałam męża zakochałam się także w górach i to tam głównie kierujemy swoje wakacyjne plany przyda się odskocznia
Dla tych wszystkich które mają biel na teście, albo oczekują na @ - przyjmijcie to ze spokojem i dystansem. Coś musi być początkiem czegoś innego, lepszego. Nie udało się tym razem, ok, to róbmy wszystko, aby kolejny cykl był lepszy od poprzedniego a nóż widelec zaskoczy? Pamiętajmy też, że staramy się o dziecko! nie o ciążę! niech przyjdzie ono na świat wtedy, kiedy jest mu to pisane, w najlepszych warunkach jakie możemy mu dać. Na wszystko jest TEN czas. Nadejdzie, zobaczycie
Słomka lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTedka wrote:Nie stresuj się, wszystko będzie w porządku, czuję to jak o Tobie myślę, o Was to czuję taki spokój i na pewno tak będzie
Jest tu pewne związanie dusz, choć burzy hormonów Ci nie odmawiam, to jednak myślę, że po prostu naprawdę trafił swój na swego i dobre kobietki się tu spotkały
Słomka - wakacje nad morzem! To jest to! Kocham morze, ale odkąd poznałam męża zakochałam się także w górach i to tam głównie kierujemy swoje wakacyjne plany przyda się odskocznia
Dla tych wszystkich które mają biel na teście, albo oczekują na @ - przyjmijcie to ze spokojem i dystansem. Coś musi być początkiem czegoś innego, lepszego. Nie udało się tym razem, ok, to róbmy wszystko, aby kolejny cykl był lepszy od poprzedniego a nóż widelec zaskoczy? Pamiętajmy też, że staramy się o dziecko! nie o ciążę! niech przyjdzie ono na świat wtedy, kiedy jest mu to pisane, w najlepszych warunkach jakie możemy mu dać. Na wszystko jest TEN czas. Nadejdzie, zobaczycie
Mi zależy na tym akurat cyklu z bardzo głupiego powodu - ale jakiś trzeba mieć 🙃
Z córką miałam termin na czerwiec, ale bardzo chciałam rodzic na męża urodziny w lipcu. Mąż ma 1 lipca, a córkę urodziłam 2 lipca o 7.15 🙂 udało się. Gdyby teraz się udało dzidzia urodziłaby się w październiku - w okolicach moich urodzin 😄 ot powód sobie znalazłam, ale jak się nie uda to nic się nie stanie, przyjmę to z pokorą ☺️ -
Iwonay wrote:Dokładnie. Kiedyś czytałam taką wypowiedź, że to nie my decydujemy, kiedy przyjedzie dziecko na świat, to dziecko stwierdza, że teraz jest ten czas zarówno jeśli chodzi o poród i dwie kreski na teście i ja się z tym zgadzam, także podchodzę do tego wszystkiego jak do życie, że nie zawsze jest po naszemu 🤗
Mi zależy na tym akurat cyklu z bardzo głupiego powodu - ale jakiś trzeba mieć 🙃
Z córką miałam termin na czerwiec, ale bardzo chciałam rodzic na męża urodziny w lipcu. Mąż ma 1 lipca, a córkę urodziłam 2 lipca o 7.15 🙂 udało się. Gdyby teraz się udało dzidzia urodziłaby się w październiku - w okolicach moich urodzin 😄 ot powód sobie znalazłam, ale jak się nie uda to nic się nie stanie, przyjmę to z pokorą ☺️
każdy powód jest dobry
Ja też chciałabym urodzić w męża urodziny w listopadzie, więc już powinnam zaskakiwać no ale jak napisałyśmy, nie nam wybierać terminy
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Iwonay wrote:Zetknęłam na ten ranny test, jednak była kreska, więc zrobiłam drugi i trz jest kreska, ale jak patrzę na swoje ostatnie temperatury to obstawiam ciążę biochemiczna
A dlaczego zaraz biochemiczna? Ona chyba jest tak samo objawiająca się jak i taka normalna, więc nie masz co sądzić po wykresie takim czy innym.
Masz możliwość wrzucenia zdjęcia?Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
nick nieaktualnyIwonay wrote:U mnie na teście biało. Plus to, że zobaczyłam, że wczoraj źle wpisałam temperaturę - więc wykres już nie wygląda tak obiecująco.
Felinka widziałam Twój wykres, masz rację, miałaś ewidentny spadek implantacyjny, ale temperatura następnego dnia odbiła do wyżyn, unie tego niestety nie ma, także szykuje się na okres 🐒 pozostałym dziewczynom życzę pięknych kresek i bobasów 👣
Wiem, że może być jeszcze za wcześnie, ale jakoś wolę tak do tego podejść niż się łudzić 🙃
Tak mi przykro 😪 Ale nie poddajemy się dziewczyny!!!! -
nick nieaktualnyHania007 wrote:Ja już nawet nie testuje… temperatura spada i szlak wszystko trafił😭 a tak coś czułam wczoraj ze ta szyjka zwiastuje @ teraz już tylko czekam - pewnie dzisiaj mnie zaleje.
HANIA007 przykro mi bardzo 😪 Ale nie poddajemy się ✊Hania007 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTedka wrote:A u mnie nawet chyba nie bylo owulacji. Albo jestem jeszcze chwilę przed. Może te moje zawirowania w poprzednim cyklu i progesteron w II fazie wszystko przestawiły. Czekam na wzrost temp, a dziś nie było. Kurza twarz
U mnie nie wiem czy po tych ziołach czy nie tez sie cos poprzestawiało 🙃 W 10 dc bóle jajników jak na owu, śluz płodny, spadek temperatury. Zwykle owu miałam w 17-18dc. Już nie wiem co się dzieje 😶 Pozostaje mi czekać na rozwój wydarzeń. Nawet testów owu nie robiłam bo nigdy wcześniej tak nie miałam. Obym tylko owu nie minęła bo kolejny cykl pójdzie na straty 😒🙄 -
nick nieaktualnyIwonay wrote:Dokładnie. Kiedyś czytałam taką wypowiedź, że to nie my decydujemy, kiedy przyjedzie dziecko na świat, to dziecko stwierdza, że teraz jest ten czas zarówno jeśli chodzi o poród i dwie kreski na teście i ja się z tym zgadzam, także podchodzę do tego wszystkiego jak do życie, że nie zawsze jest po naszemu 🤗
Z córką miałam termin na czerwiec, ale bardzo chciałam rodzic na męża urodziny w lipcu. Mąż ma 1 lipca, a córkę urodziłam 2 lipca o 7.15 🙂 udało się. Gdyby teraz się udało dzidzia urodziłaby się w październiku - w okolicach moich urodzin 😄 ot powód sobie znalazłam, ale jak się nie uda to nic się nie stanie, przyjmę to z pokorą ☺️
Też słyszałam o tym że to dzidzia wybiera termin 😄😁 I w sumie może to i dobrze. Cudów sie nie planuje, cuda się przyjmuje sercem niech i u Nas dziewczyny tak będzie ✊❤ Każdej życzę tego cudu!!!!Iwonay, Tedka lubią tę wiadomość
-
Iwonay wrote:Zetknęłam na ten ranny test, jednak była kreska, więc zrobiłam drugi i trz jest kreska, ale jak patrzę na swoje ostatnie temperatury to obstawiam ciążę biochemiczna
Temperatura jest w porządku, zerknij na wykresy ciążowe w galerii jakie maja dziewczyny cudaczne wykresy, na tle których Twój to książkowy piękny z dipem implantacyjnym❤️✊🏻