Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jolcia90 wrote:Tak! To byłby idealny pomysł! Może opatentujesz? W ogóle to testy powinny tworzyć kobiety, które zrobiły ich w życiu tyle co my i wiedzą co najbardziej jest wkurzające w tych testach...
Wzięłam przeswietlilam sobie znów ten poranny, biała kreska zamieniła się z szaro różowe widmo, które widzi mój stary nawet. Wiem, że to nie ciąża 😅 już jest 15 DPO, już nawet nie mam złudzeń ale denerwuje mnie takie ooo coś 😅
Mogę zacząć pisać maile do firm produkujących testy z sugestią i pytaniem czy coś takiego w ogóle jest możliwe 😆
A po czasie na testach się cuda dzieją, ja na wysuszonym pinku w zeszłym cyklu miałam naprawdę ładną bladą drugą kreskę w tym samym kolorze co kontrolna. W ogóle pinki, szczególnie te płytkowe, to jest takie dziadostwo że szok 😅 a jeszcze co do zawałów przy testowaniu to czasem jak test dopiero namaka to też można zawału dostać, bo wygląda jakby się wybarwiła pięknie linia kontrolna, a później wilgoć idzie dalej po teście i znika 🤣 fakt, denerwujące są te wszystkie testy, a z drugiej strony ekscytujące. Obyśmy wszystkie jak najszybciej miały okazję zobaczyć na swoich testach piękne dwie kreski bez cienia złudzeń ❤️ -
Wjedzma wrote:Mogę zacząć pisać maile do firm produkujących testy z sugestią i pytaniem czy coś takiego w ogóle jest możliwe 😆
A po czasie na testach się cuda dzieją, ja na wysuszonym pinku w zeszłym cyklu miałam naprawdę ładną bladą drugą kreskę w tym samym kolorze co kontrolna. W ogóle pinki, szczególnie te płytkowe, to jest takie dziadostwo że szok 😅 a jeszcze co do zawałów przy testowaniu to czasem jak test dopiero namaka to też można zawału dostać, bo wygląda jakby się wybarwiła pięknie linia kontrolna, a później wilgoć idzie dalej po teście i znika 🤣 fakt, denerwujące są te wszystkie testy, a z drugiej strony ekscytujące. Obyśmy wszystkie jak najszybciej miały okazję zobaczyć na swoich testach piękne dwie kreski bez cienia złudzeń ❤️
Co do tej idącej kreski to kupuje czasem w Gemini takie za 5 zł. Tam to na prawdę cuda się dzieją. Jak wkropi się siku to po chwili pokazują się takie przemieszczające się różowe kreski. Za pierwszym razem to nie zauważyłam że ona lata po teście i wybiegłam z łazienki do okna w salonie, bo jeeeest! A ona sobie przeszła, poszła i wyszła...i tak kilka razy 😅 nagram wam kiedyś filmik jak będę testować z nimi znów ☺️
-
Dziewczyny, ja się biorę za ogarnianie chaty, bo mamuśka niedługo przyjedzie 😅 Teraz przez parę dni będę miała mniej czasu, żeby się udzielać, ale na pewno będę Was podczytywać i dawać znać jak zatestuję, trzymajcie kciuki! 🙏
Jeszcze pod wieczór na pewno się pojawię, więc jakby któraś chciała coś zanotować w naszym kalendarzu na pierwszej stronie, to piszcie -
nick nieaktualnyWjedzma wrote:https://ovufriend.pl/forum/aplikacja-interpretacja-cykli-i-wykresow,2.html
Pauli_00, xvwb1994 - link dla Was, to jest odpowiednie miejsce do zadawania takich pytań.
Czy tylko mnie strasznie denerwuje takie wbijanie na wątek bez powitania, bez przedstawienia się, tylko z grubej rury "WIDZICIE KRESKE?", "ZERKNIJCIE NA MÓJ WYKRES"? Ja wiem, że to jest ogólne forum, ale po to są różne działy i wątki, żeby z nich korzystać. Istnieje też coś takiego jak netykieta.
Mam podobne odczucia 😉 -
nick nieaktualnySowella wrote:Wjedzma ✊✊
Slomka duzo zdrowka dla malej 😘 nie nawidze tego kiedy wszystko jest ok, dziecko kaszlnie 2 razy, wszyscy mowia ze to nic ale my matki juz wiemy, ze bedzie chorobsko i w glowie ukladamy caly scenariusz.. 🙈i tylko my mamy przekichane bo Tatusiowie zyja w blogiej nieswiadomosci 😀
Święte słowa 😉 Moja córcia chora od 3 dni gorączka Sajgon w domu, marudzenie, płacz, nieprzespane noce. A rano tatuś: o juz sie poprawia bo lepiej spała 🙊🙉 Normalnie zwariować można. -
nick nieaktualnyHania007 wrote:U mnie już dzisiaj @ się na dobre rozchulala. Za krotka faza lutealna i wogole wszystko do dupy🥺
Przykro mi 😪U mnie poprzedni cykl taki sam. Za krótka 2 faza. Znowu wracam po owu na duphaston 😧 I pije te ziółka od tego cyklu. Już nie wiem sama może one coś pomogą i wyreguluja 😉 -
nick nieaktualnyWjedzma wrote:Dziewczyny, ja się biorę za ogarnianie chaty, bo mamuśka niedługo przyjedzie 😅 Teraz przez parę dni będę miała mniej czasu, żeby się udzielać, ale na pewno będę Was podczytywać i dawać znać jak zatestuję, trzymajcie kciuki! 🙏
Jeszcze pod wieczór na pewno się pojawię, więc jakby któraś chciała coś zanotować w naszym kalendarzu na pierwszej stronie, to piszcie
Trzymam kciuki za tescik ✊🤞 -
Marta100 wrote:Przykro mi 😪U mnie poprzedni cykl taki sam. Za krótka 2 faza. Znowu wracam po owu na duphaston 😧 I pije te ziółka od tego cyklu. Już nie wiem sama może one coś pomogą i wyreguluja 😉
Ja wierze w moc ziolek, mam nadzieje ze u Ciebie pomoga✊🏻 Ja od tego cyklu jadłam Castagnus. Poprzednio zaszłam w ciąże już w drugim cyklu brania, nie wiem czy to on pomógł czy nie ale jakoś mam sentyment bo jednak się udało. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHania007 wrote:❤️
Ja wierze w moc ziolek, mam nadzieje ze u Ciebie pomoga✊🏻 Ja od tego cyklu jadłam Castagnus. Poprzednio zaszłam w ciąże już w drugim cyklu brania, nie wiem czy to on pomógł czy nie ale jakoś mam sentyment bo jednak się udało.
Kupię w takim razie tez Castagnus. Spróbuje wszystkiego 😉 W tych ziołach tez pokładam nadzieję 😉Jakieś zmiany po nich juz widze w organizmie 😉 A pije je dopiero 11 dzień. -
A co do testów to kiedyś kupiłam check baby z krwi. I tam jest taka igiełka do wystrzału żeby nakłuć palca, oczywiście złapałam nie ta strona i wystrzeliło mi gdzieś w inne miejsce, nie leciało dużo krwi wiec próbowałam zbierać ta probówka ale zanim uzbierałam odpowiednia ilość to w probówce z tej krwi zrobił się normalnie taki zelek🤣 nie mogłam go później „wlać” do okienka testowego wiec go rozcieńczalam z woda utleniona i wtedy się udało🙈 i czaicie ze wyszedł mi pozytyw🙉 za dwa dni małpa przyszła i nie wiem czy to była biochemiczna czy poprostu wyczarowałam jakiś eliksir ale przykro mi było🥴
-
nick nieaktualnyWjedzma wrote:No i takie "wbijanie" na wątek i dołączanie do tematu jest okej, ale dla mnie dołączenie w środku dyskusji do wątku ze swoim pytaniem, ani dzień dobry, ani pocałuj mnie w krocze, to tak jakby w realu w kawiarni dołączyć do jakiejś rozmawiającej grupy i bez powitania zacząć nawijać o sobie 😆 po prostu brak kultury
W punkt powiedziane 😉 -
Marta100 wrote:Kupię w takim razie tez Castagnus. Spróbuje wszystkiego 😉 W tych ziołach tez pokładam nadzieję 😉Jakieś zmiany po nich juz widze w organizmie 😉 A pije je dopiero 11 dzień.
-
nick nieaktualnyJolcia90 wrote:Do poniedziałku jeszcze dużo może się zmienić 🤞🍀
Oby tak było!
Fajnie, że tata jest taki otwarty 🙃 bardzo mu zależy na wnuku, więc tak co jakiś czas się podpytuje i oczywiście mówi, ze stary pewnie za dużo śpi 😂 i zawsze udziela mu jakiś tam wskazówek. Komiczne to czasem jest 😅
U mnie temperatura ostro w dół. Jutro planowo powinna być 🐒. Czekam na nią bardzo! Im szybciej przyjedzie tym lepiej, będziemy mogli szybciej znów zacząć.
Dobre podejście i nastawienie 😉 Nowy cykl nowe możliwości ✊Jolcia90 lubi tę wiadomość
-
Wjedzma, moze to pozna implantacja ? 🤔
Hania przykro mi
Marta - zdrowka dla corci 😘
U mnie dzis 5dpo - brak jakichkolwiek odczuc, emocjonalnych tez, cycki flaki. Nawet po wstrzyknieciu HCG przedwczoraj.. smialam sie w duchu ze jakies objawyod tego beda a tu nic 😀 dzis kolejna dawka
Milego weekendu!On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Dziewczyny pomocy
Mam wynik bety...
W środę było 24,96
Dzisiaj sobota i 28, 54
-
Dziewczyny, a jakie ziółka polecacie na uregulowanie? Co prawda na regulacje mam z polecenia od gina Miositogyn GT, ale dodatkowe ziółka chyba nie zaszkodzą 😊Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
Przedwczesne wygaszanie czynności jajników
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Dominisia35 wrote:Dziewczyny pomocy
Mam wynik bety...
W środę było 24,96
Dzisiaj sobota i 28, 54
Ale nie takie cuda sie tu dzialy - jesli @ nie przyjdzie to powtorz w poniedzialek czy beta spada czy rosnie.
Mozesz wtedy od razu tez zrobic progresteron znow to bedzie wiadomo na 100%.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2022, 13:40
On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Wjedzma wrote:https://ovufriend.pl/forum/aplikacja-interpretacja-cykli-i-wykresow,2.html
Pauli_00, xvwb1994 - link dla Was, to jest odpowiednie miejsce do zadawania takich pytań.
Czy tylko mnie strasznie denerwuje takie wbijanie na wątek bez powitania, bez przedstawienia się, tylko z grubej rury "WIDZICIE KRESKE?", "ZERKNIJCIE NA MÓJ WYKRES"? Ja wiem, że to jest ogólne forum, ale po to są różne działy i wątki, żeby z nich korzystać. Istnieje też coś takiego jak netykieta. -
nick nieaktualnySowella wrote:Wjedzma, moze to pozna implantacja ? 🤔
Hania przykro mi
Marta - zdrowka dla corci 😘
U mnie dzis 5dpo - brak jakichkolwiek odczuc, emocjonalnych tez, cycki flaki. Nawet po wstrzyknieciu HCG przedwczoraj.. smialam sie w duchu ze jakies objawyod tego beda a tu nic 😀 dzis kolejna dawka
Milego weekendu!
Dziękuję mam nadzieję że już faktycznie się poczuje lepiej po antybiotyku 😉 I będę mogła trochę skupić się na sobie. Szkoda odpuszczać cyklu 😉 Sowella może brak objawów to dobry objaw ✊.Sowella lubi tę wiadomość