Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDominisia35 wrote:Dziewczyny pomocy
Mam wynik bety...
W środę było 24,96
Dzisiaj sobota i 28, 54
Ja życzę nam wszystkim cierpliwości, podziwiam te z Was, które potrafią się powstrzymać przed wczesnym testowaniem i wszystkim życzę mimo wszystko przyjemnej soboty i odpoczynku,myślenia chwilę o czym innym 🤗
Powiem też, że teraz widzę, że takie wspólne czekanie czy na owulację, czy na testowanie czy nawet na okres ma swój sens - człowiek nie jest w tym wszystkim sam, wie, że są osoby z które właśnie przechodzą to samo i to jest super !
Ja pewnie jutro z rana zamelduje czy coś się u mnie zmieniło, czy odliczanie do okresu.
A dla tych co mają właśnie 🐒 życzę rychłego końca i dużo seksu w owulację 😅🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2022, 14:41
Wa123, Hania007, Marta100 lubią tę wiadomość
-
Iwonay wrote:Możliwe, że to ciąża biochemiczna, ale powtórz betę w poniedziałek, bo nie takie cuda się dzieją, może narazie tak przyrastać, a później wystartuje.
Ja życzę nam wszystkim cierpliwości, podziwiam te z Was, które potrafią się powstrzymać przed wczesnym testowaniem i wszystkim życzę mimo wszystko przyjemnej soboty i odpoczynku,myślenia chwilę o czym innym 🤗
Powiem też, że teraz widzę, że takie wspólne czekanie czy na owulację, czy na testowanie czy nawet na okres ma swój sens - człowiek nie jest w tym wszystkim sam, wie, że są osoby z które właśnie przechodzą to samo i to jest super !
Ja pewnie jutro z rana zamelduje czy coś się u mnie zmieniło, czy odliczanie do okresu.
A dla tych co mają właśnie 🐒 życzę rychłego końca i dużo seksu w owulację 😅🥰
Tym czasem u mnie na dobre rozgaszcza się @. Z niecierpliwością będę czekan na kolejne dni płodne. 😊
Iwonay, Marta100 lubią tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
Przedwczesne wygaszanie czynności jajników
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Miał ktoś może taki przypadek lub słyszał o podobnym...? Ja się najbardziej boję że to ciąża pozamaciczna (pobolewa delikatnie prawy jajnik jak przy owu) i szczerze się załamałam...
-
Dominisia35 wrote:Miał ktoś może taki przypadek lub słyszał o podobnym...? Ja się najbardziej boję że to ciąża pozamaciczna (pobolewa delikatnie prawy jajnik jak przy owu) i szczerze się załamałam...
On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Sowella wrote:Spokojnie 😘 dlatego trzeba powtorzyc bete w poniedzialek i progresteron. Jesli beta bedzie spadac - tzn ze to ciaza biochemiczna. Jesli bedzie rosnac ale za malo - to wtedy trzeba obserwowac i najlepiej z ginem sie skonsultowac. Jesli odbije i bedzie przyroat orawidlowy to bedzie dobry znak.
Dziękuję za miłe słowa
Wpadłam w panikę się naczytalam takich rzeczy, że to ciąża pozamaciczna lub puste jajo płodowe bądź jeszcze rak... Jestem roztrzęsiona, najbardziej przeraża mnie wizja zarodka w jajowodzie 😪 dlatego zastanawiam się czy ktoś słyszał o historii w której był bardzo mały przyrost a potem wystrzeliło w górę 🥺 -
nick nieaktualnyDominisia35 wrote:Miał ktoś może taki przypadek lub słyszał o podobnym...? Ja się najbardziej boję że to ciąża pozamaciczna (pobolewa delikatnie prawy jajnik jak przy owu) i szczerze się załamałam...
Marta100 lubi tę wiadomość
-
Iwonay wrote:Przy ciąży pozamacicznej jest szereg innych objawów ja dużo późniejszym etapie, także narazie Twoje objawy są zarówno typowe na ciążę jak i na okres. Tak jak i dziewczyny wyżej napisały, ważna będzie poniedziałkowa beta. Jeśli chodzi o puste jajo- to się zdarza, ale bardzo bardzo rzadko i najczęściej kobieta sama roni około 8-12 tygodnia, lub dostaje tabletki poronne, ale o tym nawet nie myśl, albo ciąża jest prawidłowa i się rozkręca albo biochem. Narazie nie czytaj za dużo ☺️ wiem, że łatwo powiedzieć, ale tak będzie najrozsądniej
Dziękuję trochę mi lżej
Zaczęłam sobie wmawiać ze tak naprawdę tego 12 dpo jeszcze mógł mi test nie wyjść pozytywny i bym nie wiedziała, tylko np. Dopiero dzisiaj 15 dpo by mi wyszedł pozytywny ita dzisiejsza beta mogła być moja pierwszą -
nick nieaktualnyDominisia35 wrote:Dziękuję trochę mi lżej
Zaczęłam sobie wmawiać ze tak naprawdę tego 12 dpo jeszcze mógł mi test nie wyjść pozytywny i bym nie wiedziała, tylko np. Dopiero dzisiaj 15 dpo by mi wyszedł pozytywny ita dzisiejsza beta mogła być moja pierwsząMarta100 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDominisia35 wrote:Dziękuję za miłe słowa
Wpadłam w panikę się naczytalam takich rzeczy, że to ciąża pozamaciczna lub puste jajo płodowe bądź jeszcze rak... Jestem roztrzęsiona, najbardziej przeraża mnie wizja zarodka w jajowodzie 😪 dlatego zastanawiam się czy ktoś słyszał o historii w której był bardzo mały przyrost a potem wystrzeliło w górę 🥺
Nie martw się na zapas 😉 I nie czytaj za dużo. Każde objawy będziesz sobie przypisywać i niepotrzebnie ładować sobie do głowy. Zrób jak radzą dziewczyny. Powtórz badania. Czekanie jest jest najgorsze ale lepiej ze spokojem niz sprzecznymi informacjami z neta. Tam jest wiele pomocnych rzeczy ale bzdur tez nie brakuje. Głowa do góry 😊 -
Nie wytrzymałam, zatestowałam. Bijcie mnie, bo przecież to jest niemożliwe. To dopiero jakiś 6/7 dpo.
Ale oprócz tego, że nic na teście nie ma (bo co miałoby być ) to cycki mnie dalej bolą (choć uroczo, jak są takie pełne ) to jeszcze mnie wypryszcza i już mam PMSowego wzrusza (czyli na wszystko - reklamę, słodkie kotki czy posmarowaną kanapkę). To 19 DC, Ale nie wróżę nic dobrego. Eeech.25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Cześć dziewczyny jestem tutaj dalej z Wami ❤❤❤
Musiałam odpocząć, bo oprócz okresu dopadł mnie mnie prawdopodobnie covid 😷
Dominisia pamiętam że robiłyśmy betę tego samego dnia, trzymam kciuki za przyrost 🍀🍀🍀
Ja jestem gotowa do działania na nowy cykl, niech się tylko małpa skończy 😄 w tym cyklu postanowiłam że będę robiła także testy owu, bo przez ostatni wydłużony cykl nie wiem zupełnie kiedy mogę spodziewać się owulacji... Zakupiłam testy z domowego laboratorium - polecacie może?Dominisia35, Milixx lubią tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
nick nieaktualnyAbcia wrote:Nie wytrzymałam, zatestowałam. Bijcie mnie, bo przecież to jest niemożliwe. To dopiero jakiś 6/7 dpo.
Ale oprócz tego, że nic na teście nie ma (bo co miałoby być ) to cycki mnie dalej bolą (choć uroczo, jak są takie pełne ) to jeszcze mnie wypryszcza i już mam PMSowego wzrusza (czyli na wszystko - reklamę, słodkie kotki czy posmarowaną kanapkę). To 19 DC, Ale nie wróżę nic dobrego. Eeech. -
Iwonay wrote:Mnie bolały i były jak balony od 6dpo, zawsze były takie aż do 2-3 dnia krwawienia. Nie wiem co się dzieje, czy owu była wcześniej, czy niedomogą lutealna 🤔
U mnie podobnie. Boleć zaczynają tuż po owulacji (w tym cyklu od niedzieli, gdzie wystąpiło wieczorem plamienie i dopiero w poniedziałek miałam pozytywny test), aż do pierwszych dni okresu. Wzrusz zaczyna się około 10 dni przed okresem, więc w tym miesiącu będzie ładny 28 dniowy cykl.
I człowiek nie musi robić testów, żeby wiedzieć, że nic z tego. Życie mogłoby pozytywnie zaskoczyć
Umówiłam się do ginekologa na przegląd podwozia, ale na NFZ dopiero na 1 kwietnia :o. No trudno. Poczekamy, zobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2022, 20:53
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
nick nieaktualnyMnie to w tym cyklu nie drażni ta niepewność, czy czekanie na okres, ale to, że codziennie coś innego się dzieje, czego do tej pory nigdy nie było chyba odkąd w ogóle miesiączkuje. Obserwuje się tyle czasu, jestem już wstanie odróżnić kiedy na serio mam jakieś objawy, a kiedy sobie wymyślam, ale to co się dzieje w tym cyklu to rollercoaster, powoli zaczynam mieć dość 😵😑
Abcia lubi tę wiadomość
-
Kurczę nie było mnie kilka dni, a tu się tyle dzieje.
Hejka dla nowych osób super ze jest Nas coraz więcej.
Trzymam kciuki za te do których 🐒 jeszcze nie przyszła. Wszystko jeszcze możliwe. Trzymam kciukami. ❤️❤️
Ja natomiast mam nietypowa sytuacje bo mam 5 dzień 🐒i od wczoraj bolą mnie jajniki jak przy owulacji coś mnie tknęło i zrobiłam test owu rano i pozytyw, myślałam ze może jakis psikus mi splatal ale teraz bolą mnie nadal. Poserduszkujemy z mężem dla pewności a rano powtórzę test owu.
Czy któraś z Was tak miała. Ja mam zawsze równiutki cykle 30 dni i owulacja w połowie. -
Hania a Ty karmisz piersią?
Ja pewnie przez najbliższe dni będę rzadko bo choruszek trzyletni w domu 😔 ech tak nie cierpię tych chorób!
Dominisia, ogólnie taka beta nie wróży za dobrze, ale może na początku tak bywa? W sumie normalnie kobiety dowiadują się o ciąży duzo później i ta beta jest rozhulana. A co do co, to że słabo przyrasta wcale nie musi o tym świadczyć. Z tego co czytałam na forum, to nie raz beta jest ksiazkowa przez dłuższy czas i dopiero hamuje. Ja trzymam kciuki, niech poniedziałek przyniesie dobre wieści ✊
Idę cos zjeść póki mała nie kaszle i spokojnie śpi, bo potem może być lipa. Spokojnej nocy..
Ps. nad morzem ten wiatr jest tak przerażający, że serio mam wrażenie, że dom zaraz zdmuchnie!Iwonay, Abcia, Dominisia35 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySłomka wrote:Hania a Ty karmisz piersią?
Ja pewnie przez najbliższe dni będę rzadko bo choruszek trzyletni w domu 😔 ech tak nie cierpię tych chorób!
Dominisia, ogólnie taka beta nie wróży za dobrze, ale może na początku tak bywa? W sumie normalnie kobiety dowiadują się o ciąży duzo później i ta beta jest rozhulana. A co do co, to że słabo przyrasta wcale nie musi o tym świadczyć. Z tego co czytałam na forum, to nie raz beta jest ksiazkowa przez dłuższy czas i dopiero hamuje. Ja trzymam kciuki, niech poniedziałek przyniesie dobre wieści ✊
Idę cos zjeść póki mała nie kaszle i spokojnie śpi, bo potem może być lipa. Spokojnej nocy..
Ps. nad morzem ten wiatr jest tak przerażający, że serio mam wrażenie, że dom zaraz zdmuchnie!
U mnie tez malutką męczy choróbsko łącze się w boju 😉 Oby nasze maluszki szybko wróciły do zdrówka 😊 Spokojnej nocy -
Jasmiinum wrote:Kurczę nie było mnie kilka dni, a tu się tyle dzieje.
Hejka dla nowych osób super ze jest Nas coraz więcej.
Trzymam kciuki za te do których 🐒 jeszcze nie przyszła. Wszystko jeszcze możliwe. Trzymam kciukami. ❤️❤️
Ja natomiast mam nietypowa sytuacje bo mam 5 dzień 🐒i od wczoraj bolą mnie jajniki jak przy owulacji coś mnie tknęło i zrobiłam test owu rano i pozytyw, myślałam ze może jakis psikus mi splatal ale teraz bolą mnie nadal. Poserduszkujemy z mężem dla pewności a rano powtórzę test owu.
Czy któraś z Was tak miała. Ja mam zawsze równiutki cykle 30 dni i owulacja w połowie.
Ja używałam ich i dobrze wspominam. Lubie tez facelle strumieniowy. Ładnie mi sie wybarwiaja
W tym cyklu kupiłam na Allegro horieny i jeden pozytywny dobrze sie wybarwil, a później to niby pokazało negatyw ale jakis słaby. Także chyba wrócę do wcześniejszych swoich facelkow. Przy nich nie miałam wątpliwościStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Słomka, tak karmie.