Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wjedzma a ja chyba widzę tam jakiś cień. Trzymam mocno kciuki żeby to nie była fabryczna ✊✊
Dużo zdrówka dla mamy i dla Was 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 12:10
Wjedzma lubi tę wiadomość
-
Sowella wrote:Wjedzma - faktycznie jakby coś się tam czaiło - szczególnie w tej wersji na sucho
HCG - to jest Pregnyl/Ovitrelle. Zwykle podaje się jednorazowo na pęknięcie pęcherzyka owu, ale u mnie podawane jest po owu, jako wsparcie ciałka żółtego w produkcji estradiolu i progesteronu. Ostatni zastrzyk jutro.
A tak myślałam właśnie, że o to będzie chodzić, tylko jak pisałaś że lek to myślałam, że może jakieś tabletki i to mnie zmyliło 😅 trzymam kciuki, żeby leki zadziałały jak trzeba, i żebyś niedługo podzieliła się z nami piękną nowinąSowella, Marta100 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny.. Nie umiem całkowicie do Was nie zaglądać. Raz na jakiś czas wejdę i poczytam co się dzieje 😊 Niestety nie jestem w stanie odpisać na bieżąco każdej z Was. Mam nadzieję, że zrozumiecie i nie wykreślicie mnie z Waszego grona 😊
U mnie dzisiaj jest już trochę lepiej. Myślę i analizuje plan na przyszłe cykle. Niestety najgorsze jest to że ciężko u mnie z dobrym ginekologiem który mnie dobrze poprowadzi😪 W lutym planuje zrobić w końcu badania z krwi - czas najwyższy. Planuje także w kolejnym cyklu zrobić monitoring ale taki dokładny - pójdę do gin u którego prowadziłam 2 ciążę Zobaczymy czy będzie miał na mnie plan. Jak się znowu nie uda. To w marcu kolejny monitoring i zobaczymy. Jak się znowu nie uda to w kwietniu zmiana gin i zobaczymy.
Jakiś plan działania mam. Zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie. Najgorsze jest to że nie lubię czekać i nie mieć na coś wpływu.. Ale zrobię wszystko i będę w ciąży, i urodzę jeszcze 3 i 4 dziecko tak jak było w planach 😀
Felinka94 widzę w Twojej stopce że piłaś zioła. Możesz powiedzieć jak długo i czy przez cały cykl czy tylko do owulacji? A moze któraś z Was jeszcze je pije/piła i może coś doradzić 🤔🤔
Właśnie je zamowiałam i mam zamiar zacząć pić od razu jak przyjdą czy lepiej od nowego cyklu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 12:17
-
Iwonay wrote:Po jakim czasie brania wiesiołka widać jakieś efekty ?
widzialam chyba tu kiedyś na forum jakiś temat o wiesiołku. Zapamiętałam jednak tylko tyle, że bierze się go tylko w fazie okołoowulacyjnej, bo potem może powodować skurcze?
ale to tak piąte przez dziesiąte pamiętamIwonay lubi tę wiadomość
On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Milixx wrote:Dziewczyny.. Nie umiem całkowicie do Was nie zaglądać. Raz na jakiś czas wejdę i poczytam co się dzieje 😊 Niestety nie jestem w stanie odpisać na bieżąco każdej z Was. Mam nadzieję, że zrozumiecie i nie wykreślicie mnie z Waszego grona 😊
U mnie dzisiaj jest już trochę lepiej. Myślę i analizuje plan na przyszłe cykle. Niestety najgorsze jest to że ciężko u mnie z dobrym ginekologiem który mnie dobrze poprowadzi😪
Słonko no pewnie, że rozumiemy. Nic się nie martw. A myślałaś może, żeby skonsultować się z kimś dobrym zdalnie? Albo może masz w planach jakąś podróż do rodziny czy coś i będziesz mogła się umówić do kogoś w innym mieście? Cieszę się, że u Ciebie trochę lepiej, planowanie dalszych kroków daje motywacje do działania i nową nadzieję 💪 -
Wjedzma wrote:Słonko no pewnie, że rozumiemy. Nic się nie martw. A myślałaś może, żeby skonsultować się z kimś dobrym zdalnie? Albo może masz w planach jakąś podróż do rodziny czy coś i będziesz mogła się umówić do kogoś w innym mieście? Cieszę się, że u Ciebie trochę lepiej, planowanie dalszych kroków daje motywacje do działania i nową nadzieję 💪
Na razie spróbuję tu, w swoim mieście. Jak nie wyjdzie to wtedy będę myśleć o innych miastach. Niestety wtedy będę potrzebować więcej czasu żeby jeździć a ciężkie może to być do pogodzenia z pracą, domem i opieką nad dziećmi. Przeraża mnie jeszcze myśl, że trochę kasy trzeba będzie wydać a wydatków nie mało się szykuje na najbliższy czas.
Kurcze.. Nigdy bym nie pomyślała że będę mieć problemy podczas kolejnych starań.. Przecież z dwójką dzieciaków się w miarę szybko udało. -
Milixx wrote:Na razie spróbuję tu, w swoim mieście. Jak nie wyjdzie to wtedy będę myśleć o innych miastach. Niestety wtedy będę potrzebować więcej czasu żeby jeździć a ciężkie może to być do pogodzenia z pracą, domem i opieką nad dziećmi. Przeraża mnie jeszcze myśl, że trochę kasy trzeba będzie wydać a wydatków nie mało się szykuje na najbliższy czas.
Kurcze.. Nigdy bym nie pomyślała że będę mieć problemy podczas kolejnych starań.. Przecież z dwójką dzieciaków się w miarę szybko udało.
Kochana rób koniecznie te badania i może wyślij męża na badanie nasienia? Trzymam kciuki, żeby okazało się, że to jakiś mały i łatwy do nadrobienia niedobór i szybciutko będziesz w kolejnej ciąży 💪Milixx lubi tę wiadomość
-
Milixx, jesteś tutaj zawsze mile widziana jesteś już swojaczka, ile byś sie nie udzielała
Ja też piję zioła.
są dwa sposoby:
1. pijesz od w dnia @ aż do owulacji, druga faza przerwa.
2. pijesz cały cykl (druga faza szczególnie wskazana jeśli ma się problemy z progiem).
Można pić max 3 cykle pod rząd i trzeba zrobić cykl przerwy
Ja piłam w jednym cyklu tylko do owu, a teraz piję cały cykl i zamierzam jeszcze tak dwa kolejne. Niby nie mam problemów z progesteronem, ale... strzeżonego i tak dalej. Nie zaszkodzi na pewno.Milixx, Wjedzma, Felinka94, Marta100, Wa123 lubią tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Milixx dokładnie tak jak Tedka napisała
Ja piłam odwrotnie najpierw cały cykl a potem tylko do owulacji
Wjedzma ja tylko widzę na suchym ale to szara kreska
Na tych świeżych moje oko tym razem nie dostrzega 🙄 ale wierzę i trzymam kciuki aby to moje oko było po prostu ślepe ✊🏼✊🏼✊🏼Milixx lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Milixx dokładnie tak jak Tedka napisała
Ja piłam odwrotnie najpierw cały cykl a potem tylko do owulacji
Wjedzma ja tylko widzę na suchym ale to szara kreska
Na tych świeżych moje oko tym razem nie dostrzega 🙄 ale wierzę i trzymam kciuki aby to moje oko było po prostu ślepe ✊🏼✊🏼✊🏼
Felinka a jak tam Twoje maleństwo? Jak się czujesz? -
Wjedzma, ja też widzę na suchym
Oby to było to!
Ja piję zioła OS przez cały cykl, to już drugi.
Za to po niepokalanku widzę różnicę w ostatnim cyklu - byłam spokojniejsza, nie było praktycznie PMS, nie bolał mnie okres aż tak jak zwykle. Mega ulga25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Tedka, jakie masz te zioła OS? kupowalas przez neta? Mogłabyś zarzucić linkiem? 😁.
Iwonay, ja brałam raz wiesiołek w cyklu w którym zaszłam i miałam śluz płodny prawie dwa tygodnie😆 nie wiem czy to dobrze czy zle, trochę mnie to dekoncentrowało bo nie mogłam wyznaczyć dnia szczytu śluzu🤭 kurde ale udało się wtedy. W tym cyklu tez biore bo ostatnio śluz dobrej jakości miałam tylko przez 1 dzień i chyba nie pokryło się to z owulacja😥 -
nick nieaktualnyHania007 wrote:Tedka, jakie masz te zioła OS? kupowalas przez neta? Mogłabyś zarzucić linkiem? 😁.
Iwonay, ja brałam raz wiesiołek w cyklu w którym zaszłam i miałam śluz płodny prawie dwa tygodnie😆 nie wiem czy to dobrze czy zle, trochę mnie to dekoncentrowało bo nie mogłam wyznaczyć dnia szczytu śluzu🤭 kurde ale udało się wtedy. W tym cyklu tez biore bo ostatnio śluz dobrej jakości miałam tylko przez 1 dzień i chyba nie pokryło się to z owulacja😥Hania007 lubi tę wiadomość
-
Wjedzma trzymam kciuki mocno ❤️!
Ja się czuje tragicznie (fizycznie) psychicznie całkiem spoko, ale ból jest nie do zniesienia i nic mi nie pomaga, jestem zmęczona bo przyszło w nocy... Jak sobie pomyślę że poród jest od tego gorszy co czuje teraz to aż przychodzą mi myśli żeby zrobić sobie przerwę z staraniami na razie.
Ale jedno wiem na pewno jak następnym razem wyjdzie pozytywny test to nie lecę na betę i nie sprawdzam bo to mi zafundowało taki rolercoaster na weekend, stres, nerwówka, histeria i cała reszta. Będę czekać na rozwój wydarzeń.
Jestem dzisiaj umęczona, obolała i marudna, przepraszam 😔🤭 ale ból okropny... -
Dominisia biedactwo, odpoczywaj tyle ile możesz
Wjedzma wszystko dobrze, czuję się dobrze, tylko ta pogoda dobija.a Wy jak się czujecie? Mama jak się czuje?
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnyDominisia35 wrote:Wjedzma trzymam kciuki mocno ❤️!
Ja się czuje tragicznie (fizycznie) psychicznie całkiem spoko, ale ból jest nie do zniesienia i nic mi nie pomaga, jestem zmęczona bo przyszło w nocy... Jak sobie pomyślę że poród jest od tego gorszy co czuje teraz to aż przychodzą mi myśli żeby zrobić sobie przerwę z staraniami na razie.
Ale jedno wiem na pewno jak następnym razem wyjdzie pozytywny test to nie lecę na betę i nie sprawdzam bo to mi zafundowało taki rolercoaster na weekend, stres, nerwówka, histeria i cała reszta. Będę czekać na rozwój wydarzeń.
Jestem dzisiaj umęczona, obolała i marudna, przepraszam 😔🤭 ale ból okropny...
Natomiast jeśli fizycznie uważasz, że potrzebujesz przerwy to pewnie warto to rozważyć. Bo na siłę to też bez sensu.
Nimesil pomaga na takie bóle, ale on jest na receptę
Dominisia35 lubi tę wiadomość
-
Wjedzma nie mogłam się powstrzymać. To wczorajsze Twoje zdjęcie mokrego. W negatywie widzę. Z dzisiejszego nic nie udało mi się zobaczyć 🤔Iwonay lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Ojej faktycznie widać pięknie kreseczkę 🥰 trzymam kciuki Wjedzma✊🏻❤️
-
Wjedzma wrote:Wczorajszy na świeżo:
https://naforum.zapodaj.net/270c3102f7e4.jpg.html
I tak wygląda dzisiaj "na sucho"
https://naforum.zapodaj.net/ee8f116578bc.jpg.html
Eh znów szaleństwo z fabrycznymi kreskami 😅
Dzus się nie mogłam powstrzymaj i jednak zrobiłam test i też niby coś jest a nic nie ma. 😥
Szalenstwo, ja się uzależniłam od testowania.
Co za dramat bóle przeszły i czekam -
Tedka wrote:Milixx, jesteś tutaj zawsze mile widziana jesteś już swojaczka, ile byś sie nie udzielała
Ja też piję zioła.
są dwa sposoby:
1. pijesz od w dnia @ aż do owulacji, druga faza przerwa.
2. pijesz cały cykl (druga faza szczególnie wskazana jeśli ma się problemy z progiem).
Można pić max 3 cykle pod rząd i trzeba zrobić cykl przerwy
Ja piłam w jednym cyklu tylko do owu, a teraz piję cały cykl i zamierzam jeszcze tak dwa kolejne. Niby nie mam problemów z progesteronem, ale... strzeżonego i tak dalej. Nie zaszkodzi na pewno.Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
Przedwczesne wygaszanie czynności jajników
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl