Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwonay wrote:Dla mnie parte to była masakra. Na szczęście cały poród trwał tylko 4 godziny. Bez znieczulenia. Ale jak tak czytać to każda z Nas ma inaczej. Bo mnie szyli też bez znieczulenia, ale mnie tylko lekko szczypało 🙃 ale jak teraz o tym myślę to nie wyobrażam sobie tego drugi raz 😛
Dokładnie, u każdej inaczej u mnie poród trwał hm.. jakąs godzinkę bo dotarłam do szpitala z pełnym rozwarciem. Mając skurcze bodajże co 5 minut, siedziałam jeszcze w domu w wannie jakoś byłam dziwnie spokojna
Pamiętam po porodzie położne stwierdziły, że nic tylko dzieci rodzić skoro 1szy poród poszedł tak gładko , nawet się śmiałam wtedy, że przy drugim to przy pierwszym skurczu polecę do szpitala, żeby zdążyć..
nom ale los bywa przewrotny, najpierw trzeba zajść..Iwonay lubi tę wiadomość
On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
A ja, dzięki poradom Felinki i skuszona tym, że mój termometr zaczął świrować, wykonałam pomiar w innych ustach w pochwie znaczy się Słuchajcie, te usta chyba naprawdę jakieś felerne. Dzisiaj temp 37! a do tej pory miałam ledwo 36,50. Albo miałam dzisiaj tak duży skok, albo do tej pory termometr słabo mierzył. Dobrze ze owu nie przegapił ;P
Poza tym to przede wszystkim dzień dobry wszystim kochanym kobietkom
zzstefania83 - przykro mi - nowy cykl, nowe szanse. Proszę się brać do roboty kochana, nie poddajemy się! Wypłacz się oczywiście, każda z nas musi to przejść, ale zaraz potem zbiórka i przemy do przodu! Nie ten to inny - cyklWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 08:04
Felinka94, Marta100 lubią tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
nick nieaktualnyTedka wrote:A ja, dzięki poradom Felinki i skuszona tym, że mój termometr zaczął świrować, wykonałam pomiar w innych ustach w pochwie znaczy się Słuchajcie, te usta chyba naprawdę jakieś felerne. Dzisiaj temp 37! a do tej pory miałam ledwo 36,50. Albo miałam dzisiaj tak duży skok, albo do tej pory termometr słabo mierzył. Dobrze ze owu nie przegapił ;P
zzstefania83 - przykro mi - nowy cykl, nowe szanse. Proszę się brać do roboty kochana, nie poddajemy się! Wypłacz się oczywiście, każda z nas musi to przejść, ale zaraz potem zbiórka i przemy do przodu! Nie ten to inny - cyklTedka lubi tę wiadomość
-
Tedka wrote:A ja, dzięki poradom Felinki i skuszona tym, że mój termometr zaczął świrować, wykonałam pomiar w innych ustach w pochwie znaczy się Słuchajcie, te usta chyba naprawdę jakieś felerne. Dzisiaj temp 37! a do tej pory miałam ledwo 36,50. Albo miałam dzisiaj tak duży skok, albo do tej pory termometr słabo mierzył. Dobrze ze owu nie przegapił ;P
zzstefania83 - przykro mi - nowy cykl, nowe szanse. Proszę się brać do roboty kochana, nie poddajemy się! Wypłacz się oczywiście, każda z nas musi to przejść, ale zaraz potem zbiórka i przemy do przodu! Nie ten to inny - cykl
Super ze w górze ❤️❤️
Stefania kciuki za nowy cykl! ✊🏼✊🏼Tedka lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Tez mam microlife są spoko. No Felinka musiałam dojrzeć do tej decyzji :p ale dobrze ze mnie przekonalas i ja sama siebie :p teraz oczywiście będę dumać nad tym wzrostem :p doszukiwać sie drugiego dna haha :p psychika człowieka to jednak durna jest, a człowiek ułomne zwierze :p sam sobie obiecuje i nie dotrzymuje słowa :pStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka - w środku cyklu chyba się nie zmienia miejsca pomiaru bo to może być niemiarodajne?
Tedka lubi tę wiadomość
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
nick nieaktualnyTedka wrote:A ja, dzięki poradom Felinki i skuszona tym, że mój termometr zaczął świrować, wykonałam pomiar w innych ustach w pochwie znaczy się Słuchajcie, te usta chyba naprawdę jakieś felerne. Dzisiaj temp 37! a do tej pory miałam ledwo 36,50. Albo miałam dzisiaj tak duży skok, albo do tej pory termometr słabo mierzył. Dobrze ze owu nie przegapił ;P
zzstefania83 - przykro mi - nowy cykl, nowe szanse. Proszę się brać do roboty kochana, nie poddajemy się! Wypłacz się oczywiście, każda z nas musi to przejść, ale zaraz potem zbiórka i przemy do przodu! Nie ten to inny - cykl
Hej dziewczyny,
Tedka moze faktycznie ten termometr był felerny, albo to dobry zwiastun. Ja w pierwszej ciąży miałam stale tempki 36,80-37,20 juz od dnia owu. I nie spadały. A mierzyłam przez cały pierwszy trymestr by wyłapać ewentualne zmiany.Tedka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySowella wrote:Tedka - w środku cyklu chyba się nie zmienia miejsca pomiaru bo to może być niemiarodajne?
Zgadzam się 😉 Sama kiedyś tak zrobiłam i z obserwacji temperatur nici w tym cyklu. Wykres był niczym spod pędzla Picasso 😄😁Tedka lubi tę wiadomość
-
Być może się nie zmienia, słyszałam o tym. Ale chyba mniej miarodajne są dla mnie temperatury z ust, które zmieniają się z minuty na minutę - pisałam chyba o tym, że najpierw wyszło mi 36,22, a po ponownym pomiarze (w dalszym ciągu bez ruchu, prawie na śpiocha i przerwa między pomiarami wynosiła jedną setną sekundy) nagle 36,48. Więc zmieniłam miejsce pomiaru. Temp nie jest dla mnie jedyną wykładnią, więc się nie martwię i myślę, że dopiero teraz będę widzieć co i jak jeśli utrzyma swój poziom. A jak zacznie spadać na @, to czy z tych poziomów pochwowych, czy by spadało z ust, to dla mnie wsio ryba Aczkolwiek wiem o co Wam chodzi i rozumim Po prostu już miałam dość temperatur mierzonych po 3 razy i wpisywania jak sobie uważam, do wyboru do koloru. A poza tym to dopiero mój 4-5 dpo, więc spooooko co tu obserwować. Ma być wysoko i koniec, byle do @ lub nie jakbym była przed owulacją, to owszem, nie zmieniłabym a tak to już niech sobie idzie tak jak jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 09:34
Sowella, Marta100 lubią tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Cześć dziewczyny😘 na początek życzę dobrego dnia😊
U mnie już 4 dc, widzę że powoli @ zbliża się ku końcowi. Zaopatrzyłam się nawet w większą ilość testów owulacyjnych. Po cichu mam też nadzieję, że powoli mój cykl się ureguluje bo już 2 raz pod rząd cykle trwają 40-41 dni. W tym miesiącu czeka mnie też wizyta kontrolna u gin👍
Jeśli chodzi o temp to ja również mierze u ustach, ale skoro mowicie ze mało miarodajne wyniki są to od kolejnego cyklu zmienię😊
Co się nie robi dla👶... Dzisiaj mam jakiś taki dzień przemyśleń i jak tak pomyślę, że może się nie udać to łzy same napływają mi do oczu. Cóż... Są i takie dni. Trzeba przetrwać❤️
Tedka lubi tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
Przedwczesne wygaszanie czynności jajników
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
nick nieaktualnyJa jak zaczęłam się obserwować to mierzyłam w ustach, ale raz że miałam bardzo niskie te temperatury to i właśnie tak samo wahania były ogromne nawet o pół stopnia w tej samej minucie mierzenia. Potem mierzyłam w pochwie, ale też bywało różnie, ale na pewno temperatury były wyższe. Zanim jeszcze byłam w ciąży z córką zaczęłam mierzyć w odbycie i te temperatury są najbardziej stałe w moim przypadku, wykres ewidentnie dwufazowy, nie muszę się zastanawiać kiedy co i jak, bo widać ewidentnie i wahania są minimalne nawet jak zmierzę w odstępie pół godziny
Tedka lubi tę wiadomość
-
Wa123 wrote:Cześć dziewczyny😘 na początek życzę dobrego dnia😊
U mnie już 4 dc, widzę że powoli @ zbliża się ku końcowi. Zaopatrzyłam się nawet w większą ilość testów owulacyjnych. Po cichu mam też nadzieję, że powoli mój cykl się ureguluje bo już 2 raz pod rząd cykle trwają 40-41 dni. W tym miesiącu czeka mnie też wizyta kontrolna u gin👍
Jeśli chodzi o temp to ja również mierze u ustach, ale skoro mowicie ze mało miarodajne wyniki są to od kolejnego cyklu zmienię😊
Co się nie robi dla👶... Dzisiaj mam jakiś taki dzień przemyśleń i jak tak pomyślę, że może się nie udać to łzy same napływają mi do oczu. Cóż... Są i takie dni. Trzeba przetrwać❤️
Przetrwasz na pewno, wszystkie przetrwamy te trudne dni każda na swój sposób, ale jakoś musimy sobie radzić, żeby nie zwariować. Każda marzy o dziecko, nie ważne czy 1, czy 2, 3 kolejne. Cel mamy ten sam Jeśli potrzebujesz, wyżal się nam tutaj chętnie wesprzemy dobrym słowem
póki co jesteś przed owu, więc buduj w sobie wielką nadzieję załamywać to się proszę pod koniec drugiej fazy Głowa do góry!Wa123 lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka rozumiem
U mnie dziś spadek temp, także ten tego. Czekam na info, kiedy mam iść zrobić betę..Wa123 lubi tę wiadomość
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Dziękuję za wsparcie wam wszystkim😔❤️
Boli mnie dziś jak na @w dodatku śniło mi się że krwawić zaczęłam, koszmarny sen😑
Ja nie mierze tempki codziennie ale tylko od 3 dni z rana po przebudzeniu w pochwie i dziś miałam właśnie spadek także czekam na @ -
Sowella wrote:Tedka rozumiem
U mnie dziś spadek temp, także ten tego. Czekam na info, kiedy mam iść zrobić betę..
Sowelka, ale spadek mimo wszystko nadal na górnych rejestrach nic się nie załamujSowella lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
zzstefania83 wrote:Nie rozumie tej tempki teraz zmierzyłam już jest 37.2
W ciągu dnia nie mierz kochana. Tylko zaraz po przebudzeniu. W ciągu dnia różne sprawy na nas wpływają.
A jak się czujesz? Który dc? dpo?Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Wjedzma jak u Ciebie? temperaturka wysoko? patrzyłam na wykres rano, ale jeszcze nie był uzupłeniony z dzisiaj Kochana popraw mi jeszcze proszę termin owulacji mojej wpisałaś 28.02, a był 28.01 przepraszam jeśli to ja machnęłam byka.Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Hania007 jesteś z nami? Widziałam dzisiaj Twój termin testowania. Jak tam? Fingers crossed!Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.