Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Sowella Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Dla mnie parte to była masakra. Na szczęście cały poród trwał tylko 4 godziny. Bez znieczulenia. Ale jak tak czytać to każda z Nas ma inaczej. Bo mnie szyli też bez znieczulenia, ale mnie tylko lekko szczypało 🙃 ale jak teraz o tym myślę to nie wyobrażam sobie tego drugi raz 😛

Dokładnie, u każdej inaczej :) u mnie poród trwał hm.. jakąs godzinkę bo dotarłam do szpitala z pełnym rozwarciem. Mając skurcze bodajże co 5 minut, siedziałam jeszcze w domu w wannie ;) jakoś byłam dziwnie spokojna :)
    Pamiętam po porodzie położne stwierdziły, że nic tylko dzieci rodzić skoro 1szy poród poszedł tak gładko , nawet się śmiałam wtedy, że przy drugim to przy pierwszym skurczu polecę do szpitala, żeby zdążyć..
    nom ale los bywa przewrotny, najpierw trzeba zajść.. :/

Iwonay lubi tę wiadomość

On i Ona: 33 lata
    2017: upragnione szczęście <3
    07.2019: start starań o rodzeństwo
    01.20: 6tydz.👼
    09.20: cb
    11.20: cb, bhcg 20
    05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
    06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
    09.21: cb bhcg 12->25->29
    9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl
    Krzywa gluk. 101/149/100❌
    Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪

Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
    Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobitki test zrobiony biel do @2dni.pff. Ahh chyba już nic z tego, to już 14 cykl i nic ryczeć się chce

• Tedka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja, dzięki poradom Felinki i skuszona tym, że mój termometr zaczął świrować, wykonałam pomiar w innych ustach ;) w pochwie znaczy się :P Słuchajcie, te usta chyba naprawdę jakieś felerne. Dzisiaj temp 37! a do tej pory miałam ledwo 36,50. Albo miałam dzisiaj tak duży skok, albo do tej pory termometr słabo mierzył. Dobrze ze owu nie przegapił ;P

Poza tym to przede wszystkim dzień dobry wszystim kochanym kobietkom <3

zzstefania83 - przykro mi - nowy cykl, nowe szanse. Proszę się brać do roboty kochana, nie poddajemy się! Wypłacz się oczywiście, każda z nas musi to przejść, ale zaraz potem zbiórka i przemy do przodu! <3 Nie ten to inny - cykl ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 08:04

Felinka94, Marta100 lubią tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    A ja, dzięki poradom Felinki i skuszona tym, że mój termometr zaczął świrować, wykonałam pomiar w innych ustach ;) w pochwie znaczy się :P Słuchajcie, te usta chyba naprawdę jakieś felerne. Dzisiaj temp 37! a do tej pory miałam ledwo 36,50. Albo miałam dzisiaj tak duży skok, albo do tej pory termometr słabo mierzył. Dobrze ze owu nie przegapił ;P

zzstefania83 - przykro mi - nowy cykl, nowe szanse. Proszę się brać do roboty kochana, nie poddajemy się! Wypłacz się oczywiście, każda z nas musi to przejść, ale zaraz potem zbiórka i przemy do przodu! <3 Nie ten to inny - cykl ;)
    Usta to podobno najgorsze miejsce pomiaru, bo największy margines błędu jest, ja to zainwestowałam w ten termemtr microlife od tego cyklu i bardzo mi się podoba !

Tedka lubi tę wiadomość

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:

Mówiłam Ci słońce od początku mierz w pochwie 😋😋
    Super ze w górze ❤️❤️

Stefania kciuki za nowy cykl! ✊🏼✊🏼

Tedka lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam microlife :) są spoko. No Felinka musiałam dojrzeć do tej decyzji :p ale dobrze ze mnie przekonalas i ja sama siebie :p teraz oczywiście będę dumać nad tym wzrostem :p doszukiwać sie drugiego dna haha :p psychika człowieka to jednak durna jest, a człowiek ułomne zwierze :p sam sobie obiecuje i nie dotrzymuje słowa :p

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Sowella Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka - w środku cyklu chyba się nie zmienia miejsca pomiaru bo to może być niemiarodajne?

Tedka lubi tę wiadomość

9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2022, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:

Hej dziewczyny,
    Tedka moze faktycznie ten termometr był felerny, albo to dobry zwiastun. Ja w pierwszej ciąży miałam stale tempki 36,80-37,20 juz od dnia owu. I nie spadały. A mierzyłam przez cały pierwszy trymestr by wyłapać ewentualne zmiany.

Tedka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowella wrote:
    Tedka - w środku cyklu chyba się nie zmienia miejsca pomiaru bo to może być niemiarodajne?

Zgadzam się 😉 Sama kiedyś tak zrobiłam i z obserwacji temperatur nici w tym cyklu. Wykres był niczym spod pędzla Picasso 😄😁

Tedka lubi tę wiadomość

• Tedka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Być może się nie zmienia, słyszałam o tym. Ale chyba mniej miarodajne są dla mnie temperatury z ust, które zmieniają się z minuty na minutę - pisałam chyba o tym, że najpierw wyszło mi 36,22, a po ponownym pomiarze (w dalszym ciągu bez ruchu, prawie na śpiocha i przerwa między pomiarami wynosiła jedną setną sekundy) nagle 36,48. Więc zmieniłam miejsce pomiaru. Temp nie jest dla mnie jedyną wykładnią, więc się nie martwię i myślę, że dopiero teraz będę widzieć co i jak jeśli utrzyma swój poziom. A jak zacznie spadać na @, to czy z tych poziomów pochwowych, czy by spadało z ust, to dla mnie wsio ryba :P Aczkolwiek wiem o co Wam chodzi i rozumim :P Po prostu już miałam dość temperatur mierzonych po 3 razy i wpisywania jak sobie uważam, do wyboru do koloru. A poza tym to dopiero mój 4-5 dpo, więc spooooko ;) co tu obserwować. Ma być wysoko i koniec, byle do @ lub nie :P jakbym była przed owulacją, to owszem, nie zmieniłabym :) a tak to już niech sobie idzie tak jak jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 09:34

Sowella, Marta100 lubią tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny😘 na początek życzę dobrego dnia😊

U mnie już 4 dc, widzę że powoli @ zbliża się ku końcowi. Zaopatrzyłam się nawet w większą ilość testów owulacyjnych. Po cichu mam też nadzieję, że powoli mój cykl się ureguluje bo już 2 raz pod rząd cykle trwają 40-41 dni. W tym miesiącu czeka mnie też wizyta kontrolna u gin👍
    Jeśli chodzi o temp to ja również mierze u ustach, ale skoro mowicie ze mało miarodajne wyniki są to od kolejnego cyklu zmienię😊

Co się nie robi dla👶... Dzisiaj mam jakiś taki dzień przemyśleń i jak tak pomyślę, że może się nie udać to łzy same napływają mi do oczu. Cóż... Są i takie dni. Trzeba przetrwać❤️

Tedka lubi tę wiadomość

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

Przedwczesne wygaszanie czynności jajników
    PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2022, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zaczęłam się obserwować to mierzyłam w ustach, ale raz że miałam bardzo niskie te temperatury to i właśnie tak samo wahania były ogromne nawet o pół stopnia w tej samej minucie mierzenia. Potem mierzyłam w pochwie, ale też bywało różnie, ale na pewno temperatury były wyższe. Zanim jeszcze byłam w ciąży z córką zaczęłam mierzyć w odbycie i te temperatury są najbardziej stałe w moim przypadku, wykres ewidentnie dwufazowy, nie muszę się zastanawiać kiedy co i jak, bo widać ewidentnie i wahania są minimalne nawet jak zmierzę w odstępie pół godziny

Tedka lubi tę wiadomość

• Tedka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:
    Cześć dziewczyny😘 na początek życzę dobrego dnia😊

U mnie już 4 dc, widzę że powoli @ zbliża się ku końcowi. Zaopatrzyłam się nawet w większą ilość testów owulacyjnych. Po cichu mam też nadzieję, że powoli mój cykl się ureguluje bo już 2 raz pod rząd cykle trwają 40-41 dni. W tym miesiącu czeka mnie też wizyta kontrolna u gin👍
    Jeśli chodzi o temp to ja również mierze u ustach, ale skoro mowicie ze mało miarodajne wyniki są to od kolejnego cyklu zmienię😊

Co się nie robi dla👶... Dzisiaj mam jakiś taki dzień przemyśleń i jak tak pomyślę, że może się nie udać to łzy same napływają mi do oczu. Cóż... Są i takie dni. Trzeba przetrwać❤️

Przetrwasz na pewno, wszystkie przetrwamy te trudne dni :) każda na swój sposób, ale jakoś musimy sobie radzić, żeby nie zwariować. Każda marzy o dziecko, nie ważne czy 1, czy 2, 3 kolejne. Cel mamy ten sam :) Jeśli potrzebujesz, wyżal się nam tutaj :) chętnie wesprzemy dobrym słowem :)

<3 póki co jesteś przed owu, więc buduj w sobie wielką nadzieję :D załamywać to się proszę pod koniec drugiej fazy :P Głowa do góry! :)

Wa123 lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Sowella Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka rozumiem :)

U mnie dziś spadek temp, także ten tego. Czekam na info, kiedy mam iść zrobić betę..

Wa123 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie wam wszystkim😔❤️

Boli mnie dziś jak na @w dodatku śniło mi się że krwawić zaczęłam, koszmarny sen😑

Ja nie mierze tempki codziennie ale tylko od 3 dni z rana po przebudzeniu w pochwie i dziś miałam właśnie spadek także czekam na @

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumie tej tempki teraz zmierzyłam już jest 37.2

• Tedka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowella wrote:
    Tedka rozumiem :)

U mnie dziś spadek temp, także ten tego. Czekam na info, kiedy mam iść zrobić betę..

Sowelka, ale spadek mimo wszystko nadal na górnych rejestrach :) nic się nie załamuj :) <3

Sowella lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Nie rozumie tej tempki teraz zmierzyłam już jest 37.2

W ciągu dnia nie mierz kochana. Tylko zaraz po przebudzeniu. W ciągu dnia różne sprawy na nas wpływają.
    A jak się czujesz? Który dc? dpo?

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma jak u Ciebie? temperaturka wysoko? :D patrzyłam na wykres rano, ale jeszcze nie był uzupłeniony z dzisiaj :D Kochana popraw mi jeszcze proszę termin owulacji mojej :D wpisałaś 28.02, a był 28.01 :D przepraszam jeśli to ja machnęłam byka. <3

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 jesteś z nami? Widziałam dzisiaj Twój termin testowania. Jak tam? Fingers crossed!

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ