Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tedka wrote:W ciągu dnia nie mierz kochana. Tylko zaraz po przebudzeniu. W ciągu dnia różne sprawy na nas wpływają.
A jak się czujesz? Który dc? dpo?
-
Tedka dziękuję :* ale już nie takie cuda u siebie widziałam - zawsze ta tempka jest u góry, nawet czasem minimalnie spadnie, wzrośnie, a potem i tak leci w dół
Dostałam info właśnie, żeby spróbować test z moczu w sobotę czy cokolwiek tam pokaże - choć moim zdaniem to kompletnie bez sensu, skoro pregnyl jeszcze dziś biorę a beta w poniedziałek (14dpo) straaasznie późnoOn i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Sowella wrote:Tedka dziękuję :* ale już nie takie cuda u siebie widziałam - zawsze ta tempka jest u góry, nawet czasem minimalnie spadnie, wzrośnie, a potem i tak leci w dół
Dostałam info właśnie, żeby spróbować test z moczu w sobotę czy cokolwiek tam pokaże - choć moim zdaniem to kompletnie bez sensu, skoro pregnyl jeszcze dziś biorę a beta w poniedziałek (14dpo) straaasznie późno
Nooo doskonale Cie rozumiem. Jak byłam wspierana lekami to straszny kołowrotek... Mnie też się bardzo dłuży ta druga faza. Dzisiaj dopiero 5dpo! czyli jeszcze jakies 10 dni do @, mam nadzieję, bo ten progesteron w poprzednim cyklu mógł mi coś naświrować - oby nie.
A pregnyl to coś co zawiera HCG? przepraszam, nie słyszałam jeszcze o tym.Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Tedka wrote:Wjedzma jak u Ciebie? temperaturka wysoko? patrzyłam na wykres rano, ale jeszcze nie był uzupłeniony z dzisiaj Kochana popraw mi jeszcze proszę termin owulacji mojej wpisałaś 28.02, a był 28.01 przepraszam jeśli to ja machnęłam byka.
To ja źle wpisałam, przepraszam, już poprawione 🤭 temperatura wysoko, ale wstałam późno i budziłam się w nocy, więc wynik nie jest miarodajny 🤦♀️
Mam zamkniętą szyjkę i to mnie zastanawia, bo w zeszłym cyklu dzień przed okresem już była otwarta. Zobaczymy jutro czy coś z tego będzie
Słomka wpisałam Ci wizytę ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 11:32
-
Zrobiłam test - 23 DC (5 dni do @) - mam w tym miesiącu Nordy (nie Horieny jak pisałam, Horieny były od ovu) i jak siknęłam, bo najpierw od razu zrobiła się kreska różowa, ale znikła. W ogóle w pierwszej chwili pomyślałam, że to testowa, w ogóle nie zareagowałam. No ale test po 5 minutach czysty, nawet nie ma śladu fabrycznej. Więc nie tym razem.
W dodatku przyplątała mi się infekcja intymna (skąd i jak!?) więc tak czy siak czeka mnie wyprawa do apteki może kupię po drodze w Rossmannie facelkę, żeby się chociaż pogapić na kreskę fabryczną (Nordy jej nie mają ani grama). Macie coś poleconego na infekcję bez recepty? Lekarza (kocham moją doktor rodzinną, która nie raz ratowała mnie w oczekiwaniu na gina) mam dopiero za dłuższą chwilę, a muszę jakoś dotrwać.25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Tedka wrote:Nooo doskonale Cie rozumiem. Jak byłam wspierana lekami to straszny kołowrotek... Mnie też się bardzo dłuży ta druga faza. Dzisiaj dopiero 5dpo! czyli jeszcze jakies 10 dni do @, mam nadzieję, bo ten progesteron w poprzednim cyklu mógł mi coś naświrować - oby nie.
A pregnyl to coś co zawiera HCG? przepraszam, nie słyszałam jeszcze o tym.
Tak to jest to samo co Ovitrelle.
Wjedzma wrote:Zzstefania83 zatestuj ze mną jutro, może jeszcze coś się pokaże
Sowella faktycznie bez sensu ten test w sobotę. Mogę wpisać Ci betę do kalendarza na szczęście? ✊
Wjedzma, 3mam kciuki za jutrzejszy test - będziemy stać pod kibelkiem
Możesz wpisać, a nóż czary zadziałają
On i Ona: 33 lata
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Abcia wrote:Zrobiłam test - 23 DC (5 dni do @) - mam w tym miesiącu Nordy (nie Horieny jak pisałam, Horieny były od ovu) i jak siknęłam, bo najpierw od razu zrobiła się kreska różowa, ale znikła. W ogóle w pierwszej chwili pomyślałam, że to testowa, w ogóle nie zareagowałam. No ale test po 5 minutach czysty, nawet nie ma śladu fabrycznej. Więc nie tym razem.
W dodatku przyplątała mi się infekcja intymna (skąd i jak!?) więc tak czy siak czeka mnie wyprawa do apteki może kupię po drodze w Rossmannie facelkę, żeby się chociaż pogapić na kreskę fabryczną (Nordy jej nie mają ani grama). Macie coś poleconego na infekcję bez recepty? Lekarza (kocham moją doktor rodzinną, która nie raz ratowała mnie w oczekiwaniu na gina) mam dopiero za dłuższą chwilę, a muszę jakoś dotrwać.
Abcia ja kiedyś ratowałam się tabletkami Gynoxin - są teraz bez recepty w aptece.Abcia lubi tę wiadomość
On i Ona: 33 lata
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Wjedzma, coś czuje w kościach że będzie git
w końcu widziałyśmy cienie
Jakoś się tu zrobiło gęsto od testujących na pewno posypią się dwie kreski!Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Sowella wrote:Abcia ja kiedyś ratowałam się tabletkami Gynoxin - są teraz bez recepty w aptece.
Dziękuję!
Pójdę do apteki, bo zanim w piątek rodzinna coś może pomoże to ja się zapłaczę (jak nie zgaga to.. :D)
Trzymam za wszystkie kciuki, muszą być jakieś kreski!25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
Abcia polecam Tantum Rosa - proszek do rozpuszczania. Mozna albo robić nasiadówki, albo strzykawką na kucaka wstrzykiwać sobie TAM i wylatuje od razu wiadomo Pomaga momentalnie. Zapytaj w apteceStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Kurde dziewczyny, byłam przekonana, że nie mam w domu testu ciążowego, że nie będzie mnie kusić, a tu kurde jest! jedne ostatni facelek Masakra!
Felinka94 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Abcia jeśli jesteś pewna że nie ma ciąży to polecam Canesten, ale to serio musisz mieć 100% pewności bo to czysty clotrimazol w globulce a clotrimazol w 1 trymestrze jest absolutnie bezwzględnie zakazany.
Wjedzma to jutro czatuje pod kibelkiem Twoim 🤭
Kto jeszcze jutro testuje?
Tedka wytrzymaj choć 6 dni jeszcze 😁
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Dziewczyny może podpowiecie czy w 22dc mogę wykonać jakieś badania? Jutro jadę z synem na wymaz i będę miała blisko laboratorium i tak myślę czy by trochę krwii nie spuści 😀 Tylko nie wiem co wybrać 🤔🤔
-
Felinka94 wrote:Abcia jeśli jesteś pewna że nie ma ciąży to polecam Canesten, ale to serio musisz mieć 100% pewności bo to czysty clotrimazol w globulce a clotrimazol w 1 trymestrze jest absolutnie bezwzględnie zakazany.
Kurde, dzięki za ostrzeżenie, nie wiedziałam o tym! :o
Do okresu jeszcze 5 dni, pewności nie mam patrząc na przypadki z forum o testach negatywnych nawet w dniu miesiączki25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
Milixx wrote:Dziewczyny może podpowiecie czy w 22dc mogę wykonać jakieś badania? Jutro jadę z synem na wymaz i będę miała blisko laboratorium i tak myślę czy by trochę krwii nie spuści 😀 Tylko nie wiem co wybrać 🤔🤔
hmm z hormonalnych to chyba tylko progesteron ? choć nie wiem czy jest sens w tym cyklu, skoro był bezowulacyjny.
Większość hormonów robi się między 3-5 dc.
odgrzebalam swoje zalecenia
w 2 fazie cyklu robilam: Androstendion, DHEA-S, Testosteron, AMH (u mnie 7dpo)
miedzy 3 a 5 dc: Estradiol, FSH, LH, TSH, Prolaktyna.
niezależnie od cyklu: Glukoza, InsulinaOn i Ona: 33 lata
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Felinka94 wrote:Abcia jeśli jesteś pewna że nie ma ciąży to polecam Canesten, ale to serio musisz mieć 100% pewności bo to czysty clotrimazol w globulce a clotrimazol w 1 trymestrze jest absolutnie bezwzględnie zakazany.
E nieee, nie zamierzam teraz aż tak na głowę nie upadłam ale wiem, że bedzie musił gdzieś ok. 10 dpo ech echStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Ja to samo mam z tymi testami, teraz walcze ze sobą żeby nie wysikać już dzisiaj tego nieszczęsnego pinka 🤦♀️ Kusi mnie strasznie. Jeszcze mnie Tedka zainspirowała, żeby zobaczyć czy nie uchował się jakiś DOZ, ale niestety nie ma, jestem skazana na czekanie do jutra 🥲
A na tym wczorajszym teście dzisiaj wyłoniła się piękna rozlana różowa kreska. Kurcze muszę wykombinować jak powyrzucać te opakowania i testy żeby mama w koszu nie przyuważyła. Nie chce mi się słuchać jej komentarzy, jeszcze się pokłócimy 😒Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 14:20