Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    W ciągu dnia nie mierz kochana. Tylko zaraz po przebudzeniu. W ciągu dnia różne sprawy na nas wpływają.
    A jak się czujesz? Który dc? dpo?
    12dpo czuję się jak przed @, rozpalona dziwnie ból głowy, wiecie co patrzę chyba mi się termometr popsuł. Pojadę kupię nowy na jutro i jak coś następny cykl. Co za dzień.

• Sowella Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka dziękuję :* ale już nie takie cuda u siebie widziałam - zawsze ta tempka jest u góry, nawet czasem minimalnie spadnie, wzrośnie, a potem i tak leci w dół ;)

Dostałam info właśnie, żeby spróbować test z moczu w sobotę czy cokolwiek tam pokaże - choć moim zdaniem to kompletnie bez sensu, skoro pregnyl jeszcze dziś biorę :/ a beta w poniedziałek (14dpo) straaasznie późno :/

On i Ona: 33 lata
    2017: upragnione szczęście <3
    07.2019: start starań o rodzeństwo
    01.20: 6tydz.👼
    09.20: cb
    11.20: cb, bhcg 20
    05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
    06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
    09.21: cb bhcg 12->25->29
    9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl
    Krzywa gluk. 101/149/100❌
    Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪

Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
    Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowella wrote:
    Tedka dziękuję :* ale już nie takie cuda u siebie widziałam - zawsze ta tempka jest u góry, nawet czasem minimalnie spadnie, wzrośnie, a potem i tak leci w dół ;)

Dostałam info właśnie, żeby spróbować test z moczu w sobotę czy cokolwiek tam pokaże - choć moim zdaniem to kompletnie bez sensu, skoro pregnyl jeszcze dziś biorę :/ a beta w poniedziałek (14dpo) straaasznie późno :/

Nooo doskonale Cie rozumiem. Jak byłam wspierana lekami to straszny kołowrotek... Mnie też się bardzo dłuży ta druga faza. Dzisiaj dopiero 5dpo! :( :P czyli jeszcze jakies 10 dni do @, mam nadzieję, bo ten progesteron w poprzednim cyklu mógł mi coś naświrować - oby nie.

A pregnyl to coś co zawiera HCG? przepraszam, nie słyszałam jeszcze o tym.

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Wjedzma jak u Ciebie? temperaturka wysoko? :D patrzyłam na wykres rano, ale jeszcze nie był uzupłeniony z dzisiaj :D Kochana popraw mi jeszcze proszę termin owulacji mojej :D wpisałaś 28.02, a był 28.01 :D przepraszam jeśli to ja machnęłam byka. <3

To ja źle wpisałam, przepraszam, już poprawione 🤭 temperatura wysoko, ale wstałam późno i budziłam się w nocy, więc wynik nie jest miarodajny 🤦‍♀️

Mam zamkniętą szyjkę i to mnie zastanawia, bo w zeszłym cyklu dzień przed okresem już była otwarta. Zobaczymy jutro czy coś z tego będzie :)

Słomka wpisałam Ci wizytę ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 11:32

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zzstefania83 zatestuj ze mną jutro, może jeszcze coś się pokaże <3

Sowella faktycznie bez sensu ten test w sobotę. Mogę wpisać Ci betę do kalendarza na szczęście? ✊

age.png
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test - 23 DC (5 dni do @) - mam w tym miesiącu Nordy (nie Horieny jak pisałam, Horieny były od ovu) i jak siknęłam, bo najpierw od razu zrobiła się kreska różowa, ale znikła. W ogóle w pierwszej chwili pomyślałam, że to testowa, w ogóle nie zareagowałam. No ale test po 5 minutach czysty, nawet nie ma śladu fabrycznej. Więc nie tym razem.

W dodatku przyplątała mi się infekcja intymna (skąd i jak!?) więc tak czy siak czeka mnie wyprawa do apteki XD może kupię po drodze w Rossmannie facelkę, żeby się chociaż pogapić na kreskę fabryczną :D (Nordy jej nie mają ani grama). Macie coś poleconego na infekcję bez recepty? Lekarza (kocham moją doktor rodzinną, która nie raz ratowała mnie w oczekiwaniu na gina) mam dopiero za dłuższą chwilę, a muszę jakoś dotrwać.

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • Sowella Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Nooo doskonale Cie rozumiem. Jak byłam wspierana lekami to straszny kołowrotek... Mnie też się bardzo dłuży ta druga faza. Dzisiaj dopiero 5dpo! :( :P czyli jeszcze jakies 10 dni do @, mam nadzieję, bo ten progesteron w poprzednim cyklu mógł mi coś naświrować - oby nie.

A pregnyl to coś co zawiera HCG? przepraszam, nie słyszałam jeszcze o tym.

Tak :) to jest to samo co Ovitrelle.
    Wjedzma wrote:
    Zzstefania83 zatestuj ze mną jutro, może jeszcze coś się pokaże <3

Sowella faktycznie bez sensu ten test w sobotę. Mogę wpisać Ci betę do kalendarza na szczęście? ✊

Wjedzma, 3mam kciuki za jutrzejszy test - będziemy stać pod kibelkiem :)
    Możesz wpisać, a nóż czary zadziałają :)

9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl

• Sowella Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcia wrote:
    Zrobiłam test - 23 DC (5 dni do @) - mam w tym miesiącu Nordy (nie Horieny jak pisałam, Horieny były od ovu) i jak siknęłam, bo najpierw od razu zrobiła się kreska różowa, ale znikła. W ogóle w pierwszej chwili pomyślałam, że to testowa, w ogóle nie zareagowałam. No ale test po 5 minutach czysty, nawet nie ma śladu fabrycznej. Więc nie tym razem.

W dodatku przyplątała mi się infekcja intymna (skąd i jak!?) więc tak czy siak czeka mnie wyprawa do apteki XD może kupię po drodze w Rossmannie facelkę, żeby się chociaż pogapić na kreskę fabryczną :D (Nordy jej nie mają ani grama). Macie coś poleconego na infekcję bez recepty? Lekarza (kocham moją doktor rodzinną, która nie raz ratowała mnie w oczekiwaniu na gina) mam dopiero za dłuższą chwilę, a muszę jakoś dotrwać.

Abcia ja kiedyś ratowałam się tabletkami Gynoxin - są teraz bez recepty w aptece.

Abcia lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl

• Milixx Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podczytuje i trzymam za Was kciuki ✊✊💚 Czuję że posypią się tu w końcu dobre wiadomości 🥰

Sowella lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma, coś czuje w kościach że będzie git :)
    w końcu widziałyśmy cienie ;D

Jakoś się tu zrobiło gęsto od testujących :D na pewno posypią się dwie kreski!

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowella wrote:
    Abcia ja kiedyś ratowałam się tabletkami Gynoxin - są teraz bez recepty w aptece.

Dziękuję!
    Pójdę do apteki, bo zanim w piątek rodzinna coś może pomoże to ja się zapłaczę (jak nie zgaga to.. :D:D)

Trzymam za wszystkie kciuki, muszą być jakieś kreski!

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcia polecam Tantum Rosa - proszek do rozpuszczania. Mozna albo robić nasiadówki, albo strzykawką na kucaka wstrzykiwać sobie TAM :) i wylatuje od razu wiadomo :P Pomaga momentalnie. Zapytaj w aptece :)

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, byłam przekonana, że nie mam w domu testu ciążowego, że nie będzie mnie kusić, a tu kurde jest! jedne ostatni facelek :P Masakra!

Felinka94 lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcia jeśli jesteś pewna że nie ma ciąży to polecam Canesten, ale to serio musisz mieć 100% pewności bo to czysty clotrimazol w globulce a clotrimazol w 1 trymestrze jest absolutnie bezwzględnie zakazany.

Wjedzma to jutro czatuje pod kibelkiem Twoim 🤭
    Kto jeszcze jutro testuje?

Tedka wytrzymaj choć 6 dni jeszcze 😁

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może podpowiecie czy w 22dc mogę wykonać jakieś badania? Jutro jadę z synem na wymaz i będę miała blisko laboratorium i tak myślę czy by trochę krwii nie spuści 😀 Tylko nie wiem co wybrać 🤔🤔

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Abcia jeśli jesteś pewna że nie ma ciąży to polecam Canesten, ale to serio musisz mieć 100% pewności bo to czysty clotrimazol w globulce a clotrimazol w 1 trymestrze jest absolutnie bezwzględnie zakazany.

Kurde, dzięki za ostrzeżenie, nie wiedziałam o tym! :o
    Do okresu jeszcze 5 dni, pewności nie mam patrząc na przypadki z forum o testach negatywnych nawet w dniu miesiączki :D

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
  • Sowella Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Dziewczyny może podpowiecie czy w 22dc mogę wykonać jakieś badania? Jutro jadę z synem na wymaz i będę miała blisko laboratorium i tak myślę czy by trochę krwii nie spuści 😀 Tylko nie wiem co wybrać 🤔🤔

hmm z hormonalnych to chyba tylko progesteron ? choć nie wiem czy jest sens w tym cyklu, skoro był bezowulacyjny.
    Większość hormonów robi się między 3-5 dc.
    odgrzebalam swoje zalecenia ;)
    w 2 fazie cyklu robilam: Androstendion, DHEA-S, Testosteron, AMH (u mnie 7dpo)
    miedzy 3 a 5 dc: Estradiol, FSH, LH, TSH, Prolaktyna.

niezależnie od cyklu: Glukoza, Insulina

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl

• Tedka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:

E nieee, nie zamierzam teraz :P aż tak na głowę nie upadłam :P ale wiem, że bedzie musił gdzieś ok. 10 dpo :P ech ech

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zatestuje jutro jeszcze i napewno do @ będę testować.
    Oby nie przyszła i by się pokazały nam wszystkim ⏸️
    Aby same dobre wieści się posypały. Ja jak mam testy to zaraz robię to uzależniające 😑

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo mam z tymi testami, teraz walcze ze sobą żeby nie wysikać już dzisiaj tego nieszczęsnego pinka 🤦‍♀️ Kusi mnie strasznie. Jeszcze mnie Tedka zainspirowała, żeby zobaczyć czy nie uchował się jakiś DOZ, ale niestety nie ma, jestem skazana na czekanie do jutra 🥲

A na tym wczorajszym teście dzisiaj wyłoniła się piękna rozlana różowa kreska. Kurcze muszę wykombinować jak powyrzucać te opakowania i testy żeby mama w koszu nie przyuważyła. Nie chce mi się słuchać jej komentarzy, jeszcze się pokłócimy 😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 14:20

age.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ