Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tedka wrote:Progesteron najlepiej badać między 21 a 23 dc. Lub 7 dni przed @. Wtedy też można zobaczyć czy była owu, jeśli wartości są powyżej 10, jak dobrze pamiętam. Poprawcie mnie dziewczyny jak cośOn i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
malagosia wrote:Chyba masz racje musze wyjść z domu bo inaczej nie odpocznę
Ps. Gdzie zamawiacie te zioła sroki bo i mnie one kuszą czy by nie spróbować od następnego cyklu
A są na różnych stronkach, a ja zamawiałam tutaj:
https://mojazielarnia.pl/2778-pobudzenie-pracy-jajnikow-mieszanka-nr3-ojca-grzegorza-sroki.html?search_query=ziola+ojca+sroki+nr+3&results=3Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Wjedzma wrote:Ja albo mam wyjątkowy talent do wypatrywania kresek fabrycznych, albo to był biochem. Zdążyłam zrobić tego pinka zanim zobaczyłam, że krwawie, ale nie przyglądałam mu się bo już wiedziałam że nic z tego. A teraz popatrzyłam i widzę bladą drugą kreskę
https://naforum.zapodaj.net/a6000d687949.jpg.html
Myślę że masz problemy z zagnieżdżeniem zarodka wiesz? Ja bym poszła do ginekologa i mu powiedziała o tym. No i od owulacji brałabym acard 150 on pomaga w zagnieżdżeniu i wspomaga przepływy bo rozrzedza krew (możesz mieć krzepliwość dużą a to wyjdzie tylko z testów genetycznych - zestaw ok 350 zł).
Ja rozumiem że może się raz zdarzyć, ale któryś cykl z kolei to już trochę alarmujące.Tedka, Marta100 lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Tedka wrote:A są na różnych stronkach, a ja zamawiałam tutaj:
https://mojazielarnia.pl/2778-pobudzenie-pracy-jajnikow-mieszanka-nr3-ojca-grzegorza-sroki.html?search_query=ziola+ojca+sroki+nr+3&results=3
PS
są też zioła na płodność Ojca Sroki, mogą pić i babka i facet. Znajdź sobie i poczytaj, może nie potrzebujesz stricte na pobudzenie pracy jajników,a to jest właśnie mieszanka nr 3Felinka94, Marta100, malagosia lubią tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Felinka94 wrote:Wjedzma powiem Ci szczerze że nie podoba mi się to. Już któryś raz masz ciągle cienie a potem okres.
Myślę że masz problemy z zagnieżdżeniem zarodka wiesz? Ja bym poszła do ginekologa i mu powiedziała o tym. No i od owulacji brałabym acard 150 on pomaga w zagnieżdżeniu i wspomaga przepływy bo rozrzedza krew (możesz mieć krzepliwość dużą a to wyjdzie tylko z testów genetycznych - zestaw ok 350 zł).
Ja rozumiem że może się raz zdarzyć, ale któryś cykl z kolei to już trochę alarmujące.
PopieramFelinka94, Eedzia11 lubią tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
nick nieaktualnyFelinka94 wrote:Wjedzma powiem Ci szczerze że nie podoba mi się to. Już któryś raz masz ciągle cienie a potem okres.
Ja rozumiem że może się raz zdarzyć, ale któryś cykl z kolei to już trochę alarmujące. -
Felinka94 wrote:Wjedzma powiem Ci szczerze że nie podoba mi się to. Już któryś raz masz ciągle cienie a potem okres.
Ja rozumiem że może się raz zdarzyć, ale któryś cykl z kolei to już trochę alarmujące.
No właśnie mam te same myśli. Porobie te podatawowe badania, zaraz usiądę i sobie wszystko rozpiszę. Jeszcze w tym cyklu żadnych ziółek i stymulantów nie biorę, żeby właśnie badania wyszły jak najbardziej miarodajne. I z tymi wynikami pójdę do lekarza. Z jednej strony wiem, że staramy się krótko, ale z drugiej szkoda mi czasu jak już można działać i coś ewentualnie podleczyć.
Tedka lubi tę wiadomość
-
Tedka wrote:PS
są też zioła na płodność Ojca Sroki, mogą pić i babka i facet. Znajdź sobie i poczytaj, może nie potrzebujesz stricte na pobudzenie pracy jajników,a to jest właśnie mieszanka nr 3
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnyWjedzma wrote:No właśnie mam te same myśli. Porobie te podatawowe badania, zaraz usiądę i sobie wszystko rozpiszę. Jeszcze w tym cyklu żadnych ziółek i stymulantów nie biorę, żeby właśnie badania wyszły jak najbardziej miarodajne. I z tymi wynikami pójdę do lekarza. Z jednej strony wiem, że staramy się krótko, ale z drugiej szkoda mi czasu jak już można działać i coś ewentualnie podleczyć.
Dokładnie tak 😉 -
Zainspirowałyście mnie tymi rozmowami o ziołach i zamówiłam memu mężowi zioła na płodność Ojca Sroki a co... i jeszcze ja też je będę pić a co...
Felinka94, Marta100 lubią tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Wjedzma wrote:No właśnie mam te same myśli. Porobie te podatawowe badania, zaraz usiądę i sobie wszystko rozpiszę. Jeszcze w tym cyklu żadnych ziółek i stymulantów nie biorę, żeby właśnie badania wyszły jak najbardziej miarodajne. I z tymi wynikami pójdę do lekarza. Z jednej strony wiem, że staramy się krótko, ale z drugiej szkoda mi czasu jak już można działać i coś ewentualnie podleczyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 12:26
Felinka94 lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Ja piję zioła mniej więcej co drugi dzień (bo przy codziennym mam śmierdzące rewolucje żołądkowe )
W takim razie progesteron zrobię w przyszłym miesiącu, a w tym zrobię TSH, mam nadzieję, że unormowałam, strasznie tego pilnuję.
Pamiętam, że jak Pani Endokrynolog sprawdzała moje wyniki (cały pakiet hormonów robiłam), to stwierdziła, że wszystko jest w najlepszym porządku - wszystkie badania w normach, że mam podejrzenie Hashimoto, że mam się tym nie martwić, bo ładne wyniki TSH.
I pocieszyła, że jeśli się nie uda naturalnie, to zawsze na początku przepisuje się leki poprawiające płodność, potem ewentualnie kolejny jakiś lek (nie pamiętam nazwy), który podaje się w czasie monitoringu - tylko wtedy od razu muszę być gotowa na 2 lub nawet 3 dzieci na raz . Ogólnie mam w Trójmieście zarąbistą lekarkę do polecenia To pierwszy lekarz u którego spędziłam 50 minut na wywiadzie i analizowaniu wyników.
Skoro ona i mój ginekolog nie widzieli niczego ani w USG ani w wynikach, nie może być aż tak źle, prawda?
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Wjedzma prawidłowo, porób badania i wtedy lekarz.
Moja znajoma tak miała że non stop pozytywy a potem bach okres. Okazało się że ma właśnie problemy z krzepliwością, startowała pierw z acardem 150 (to dzięki niej jestem w ciąży tak na prawdę) a potem dostała heparyne na całą ciążę.
Iwona też może być tak jak mówisz.
Iwonay lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Hej Kobietki, mnie wolne pochłonęło w ogarneiciu zaległych obowiązków 🙈
Wjedzma, te cienie są naprawdę dziwne, myślałam że dziś beda gratulacje a tu taka brzydka niespodzianka, może faktycznie pogadac o tym z lekarzem.
Ja piję ziółka i widze że już mnie śluz zalewa, chociaż nigdy z tym nie miałam problemu to teraz istna powódź, mój niemaz pilnuje żebym piła i podziwia ze daje rade bo on by nie przełknął 🤭
A tak ogólnie to mam wrażenie że ja zawiodłam, mysmy już byli w ciąży ale straciłam te ciążę i wtedy to był jeden złoty strzał i mój misiek myślał ze teraz tak wyjdziesz od razu w pierwszym cyklu a tu lipa, niby nie licze na ten cykl ale jednak liczę, tyle co skończyłam plamienie okresowe i już słyszę to co? Robimy dzidziusia 🤭 no to robimy... -
Wjedzma, zgadzam się z Felinka, jeśli to już któryś raz z kolei masz cienie to warto to sprawdzić. Ja miałam dwie biochem, potem w cyklu w którym dostałam acard zaszłam w ciąże. Badania na krzepliwość na granicy ale w normie ale cholera wie czy nie pomógł🤷♀️
-
nick nieaktualnyJa jeśli uda się zajść w drugą ciążę i się okaże, że będzie druga dziewczyna to chyba będę miała pewność. Z Marceliną w ciąży test był pozytywny 8dpo kreska ciemniała z dnia na dzień, ciąża bezobjawowa i bezproblemowa, donoszona do końca. Ale przed właśnie miałam tak samo jak Wjedzma co miesiąc testy pozytywne, beta też, a potem i tak okres. No ale czas pokaże. Czerwone wytrawne wino też dobrze rozrzedza krew
-
Wjedzma tule mocne! ❤️
Ty dzisiaj 1 dc a ja 3 dc
Będziemy świrować razem i dopatrywać się objawów w tym samym czasie 😂 tak na pocieszenie ❤️ ja rozpocznę 7 cykl starań niech ta 7 będzie szczęśliwa -
nick nieaktualny
-
zzstefania83 wrote:Przepraszam. Bo nie dostałam odpowiedzi czy któraś tak miała?, czy szyjka powinna być wysoko czy nisko przed okresem?