Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Sowella Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Progesteron najlepiej badać między 21 a 23 dc. Lub 7 dni przed @. Wtedy też można zobaczyć czy była owu, jeśli wartości są powyżej 10, jak dobrze pamiętam. Poprawcie mnie dziewczyny jak coś
    zgadza się - miedzy 21 a 23dc i mnie mówili, że 7dpo - choć w sumie to to samo co 7d przed @, bo oni tutaj zakładają cykl 28 i owu w 14 dniu ;D

On i Ona: 33 lata
    2017: upragnione szczęście <3
    07.2019: start starań o rodzeństwo
    01.20: 6tydz.👼
    09.20: cb
    11.20: cb, bhcg 20
    05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
    06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
    09.21: cb bhcg 12->25->29
    9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl
    Krzywa gluk. 101/149/100❌
    Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪

Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
    Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malagosia wrote:
    Chyba masz racje musze wyjść z domu bo inaczej nie odpocznę:)

Ps. Gdzie zamawiacie te zioła sroki bo i mnie one kuszą czy by nie spróbować od następnego cyklu

A są na różnych stronkach, a ja zamawiałam tutaj:

https://mojazielarnia.pl/2778-pobudzenie-pracy-jajnikow-mieszanka-nr3-ojca-grzegorza-sroki.html?search_query=ziola+ojca+sroki+nr+3&results=3

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Ja albo mam wyjątkowy talent do wypatrywania kresek fabrycznych, albo to był biochem. Zdążyłam zrobić tego pinka zanim zobaczyłam, że krwawie, ale nie przyglądałam mu się bo już wiedziałam że nic z tego. A teraz popatrzyłam i widzę bladą drugą kreskę :/

https://naforum.zapodaj.net/a6000d687949.jpg.html
    Wjedzma powiem Ci szczerze że nie podoba mi się to. Już któryś raz masz ciągle cienie a potem okres.
    Myślę że masz problemy z zagnieżdżeniem zarodka wiesz? Ja bym poszła do ginekologa i mu powiedziała o tym. No i od owulacji brałabym acard 150 on pomaga w zagnieżdżeniu i wspomaga przepływy bo rozrzedza krew (możesz mieć krzepliwość dużą a to wyjdzie tylko z testów genetycznych - zestaw ok 350 zł).
    Ja rozumiem że może się raz zdarzyć, ale któryś cykl z kolei to już trochę alarmujące.

Tedka, Marta100 lubią tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    A są na różnych stronkach, a ja zamawiałam tutaj:

https://mojazielarnia.pl/2778-pobudzenie-pracy-jajnikow-mieszanka-nr3-ojca-grzegorza-sroki.html?search_query=ziola+ojca+sroki+nr+3&results=3

PS
    są też zioła na płodność Ojca Sroki, mogą pić i babka i facet. Znajdź sobie i poczytaj, może nie potrzebujesz stricte na pobudzenie pracy jajników,a to jest właśnie mieszanka nr 3 :)

Felinka94, Marta100, malagosia lubią tę wiadomość

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Wjedzma powiem Ci szczerze że nie podoba mi się to. Już któryś raz masz ciągle cienie a potem okres.
    Myślę że masz problemy z zagnieżdżeniem zarodka wiesz? Ja bym poszła do ginekologa i mu powiedziała o tym. No i od owulacji brałabym acard 150 on pomaga w zagnieżdżeniu i wspomaga przepływy bo rozrzedza krew (możesz mieć krzepliwość dużą a to wyjdzie tylko z testów genetycznych - zestaw ok 350 zł).
    Ja rozumiem że może się raz zdarzyć, ale któryś cykl z kolei to już trochę alarmujące.

Popieram <3

Felinka94, Eedzia11 lubią tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2022, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Ja mam tak samo. U mnie żadnych problemów nie wykryto. Jedynie podejrzenie, że zarodki męskie są od razu odrzucane przez organizm

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:

No właśnie mam te same myśli. Porobie te podatawowe badania, zaraz usiądę i sobie wszystko rozpiszę. Jeszcze w tym cyklu żadnych ziółek i stymulantów nie biorę, żeby właśnie badania wyszły jak najbardziej miarodajne. I z tymi wynikami pójdę do lekarza. Z jednej strony wiem, że staramy się krótko, ale z drugiej szkoda mi czasu jak już można działać i coś ewentualnie podleczyć.

Tedka lubi tę wiadomość

age.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    PS
    są też zioła na płodność Ojca Sroki, mogą pić i babka i facet. Znajdź sobie i poczytaj, może nie potrzebujesz stricte na pobudzenie pracy jajników,a to jest właśnie mieszanka nr 3 :)
    Dokładnie, są dwa rodzaje. Ja z racji moich torbieli piłam na próbę trójkę :)

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    No właśnie mam te same myśli. Porobie te podatawowe badania, zaraz usiądę i sobie wszystko rozpiszę. Jeszcze w tym cyklu żadnych ziółek i stymulantów nie biorę, żeby właśnie badania wyszły jak najbardziej miarodajne. I z tymi wynikami pójdę do lekarza. Z jednej strony wiem, że staramy się krótko, ale z drugiej szkoda mi czasu jak już można działać i coś ewentualnie podleczyć.

Dokładnie tak 😉

• Tedka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zainspirowałyście mnie tymi rozmowami o ziołach ;) i zamówiłam memu mężowi zioła na płodność Ojca Sroki :) a co... i jeszcze ja też je będę pić ;) a co... ;)

Felinka94, Marta100 lubią tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Masz rację. Zrób. Jak będziesz miała pytania co do badań to wal śmiało - zarówno ja jak i dziewczyny chętnie pomożemy. Ja już dwa razy przechodziłam przez badania w klinikach to myślę, że doświadczenie mam spore :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 12:26

Felinka94 lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję zioła mniej więcej co drugi dzień (bo przy codziennym mam śmierdzące rewolucje żołądkowe XD)

W takim razie progesteron zrobię w przyszłym miesiącu, a w tym zrobię TSH, mam nadzieję, że unormowałam, strasznie tego pilnuję.

Pamiętam, że jak Pani Endokrynolog sprawdzała moje wyniki (cały pakiet hormonów robiłam), to stwierdziła, że wszystko jest w najlepszym porządku - wszystkie badania w normach, że mam podejrzenie Hashimoto, że mam się tym nie martwić, bo ładne wyniki TSH.

I pocieszyła, że jeśli się nie uda naturalnie, to zawsze na początku przepisuje się leki poprawiające płodność, potem ewentualnie kolejny jakiś lek (nie pamiętam nazwy), który podaje się w czasie monitoringu - tylko wtedy od razu muszę być gotowa na 2 lub nawet 3 dzieci na raz :D. Ogólnie mam w Trójmieście zarąbistą lekarkę do polecenia :) To pierwszy lekarz u którego spędziłam 50 minut na wywiadzie i analizowaniu wyników.

Skoro ona i mój ginekolog nie widzieli niczego ani w USG ani w wynikach, nie może być aż tak źle, prawda? :D

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma prawidłowo, porób badania i wtedy lekarz.
    Moja znajoma tak miała że non stop pozytywy a potem bach okres. Okazało się że ma właśnie problemy z krzepliwością, startowała pierw z acardem 150 (to dzięki niej jestem w ciąży tak na prawdę) a potem dostała heparyne na całą ciążę.

Iwona też może być tak jak mówisz.

Iwonay lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Pokolorowanaa Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2022, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki, mnie wolne pochłonęło w ogarneiciu zaległych obowiązków 🙈
    Wjedzma, te cienie są naprawdę dziwne, myślałam że dziś beda gratulacje a tu taka brzydka niespodzianka, może faktycznie pogadac o tym z lekarzem.
    Ja piję ziółka i widze że już mnie śluz zalewa, chociaż nigdy z tym nie miałam problemu to teraz istna powódź, mój niemaz pilnuje żebym piła i podziwia ze daje rade bo on by nie przełknął 🤭
    A tak ogólnie to mam wrażenie że ja zawiodłam, mysmy już byli w ciąży ale straciłam te ciążę i wtedy to był jeden złoty strzał i mój misiek myślał ze teraz tak wyjdziesz od razu w pierwszym cyklu a tu lipa, niby nie licze na ten cykl ale jednak liczę, tyle co skończyłam plamienie okresowe i już słyszę to co? Robimy dzidziusia 🤭 no to robimy...

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma, zgadzam się z Felinka, jeśli to już któryś raz z kolei masz cienie to warto to sprawdzić. Ja miałam dwie biochem, potem w cyklu w którym dostałam acard zaszłam w ciąże. Badania na krzepliwość na granicy ale w normie ale cholera wie czy nie pomógł🤷‍♀️

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeśli uda się zajść w drugą ciążę i się okaże, że będzie druga dziewczyna to chyba będę miała pewność. Z Marceliną w ciąży test był pozytywny 8dpo kreska ciemniała z dnia na dzień, ciąża bezobjawowa i bezproblemowa, donoszona do końca. Ale przed właśnie miałam tak samo jak Wjedzma co miesiąc testy pozytywne, beta też, a potem i tak okres. No ale czas pokaże. Czerwone wytrawne wino też dobrze rozrzedza krew

• Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma tule mocne! ❤️
    Ty dzisiaj 1 dc a ja 3 dc
    Będziemy świrować razem i dopatrywać się objawów w tym samym czasie 😂 tak na pocieszenie ❤️ ja rozpocznę 7 cykl starań niech ta 7 będzie szczęśliwa

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam. Bo nie dostałam odpowiedzi czy któraś tak miała?, czy szyjka powinna być wysoko czy nisko przed okresem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Przepraszam. Bo nie dostałam odpowiedzi czy któraś tak miała?, czy szyjka powinna być wysoko czy nisko przed okresem?

Nisko, twarda i lekko otwarta 😉

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Szyjka przed okresem się obniża, robi się miękka i otwarta. Chociaż widziałam wiele okresów, gdzie była tez średnio lub nawet nisko. Różne są teorie na ten temat. Ja zawsze wiem, ze jak szyjka się otworzy to już pozamiatane. Najlepiej chyba porównywać sobie ze swoją szyjka bo niekiedy po ciąży szyjka się nie zamyka do końca.

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ