Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
zzstefania83 wrote:Kurde patrzę teraz jak wyschnął ten test widać bardziej coś , jak robiłam to widziałam coś ale nie bez latarki z telefonu a tera troszku widać
https://zapodaj.net/dac331b8f8f80.jpg.html
Czy wy coś widzicie czy mi się zdaje -
Hania007 wrote:No niby jeden dzien to przegiecie ale w sumie w niczym nie zaszkodziło🤷♀️ Ja od tego cyklu zaczęłam używać kubeczków i teraz to dopiero nie wiem ze mam @ 😆 kurde ze tez wcześniej bałam się ich używać😂 Ja tak mówię bo nienawidzę krwi, mam jakas awersje na granicy fobii
Tedka, Hania007 lubią tę wiadomość
-
zzstefania83 wrote:Kurde patrzę teraz jak wyschnął ten test widać bardziej coś , jak robiłam to widziałam coś ale nie bez latarki z telefonu a tera troszku widać
https://zapodaj.net/dac331b8f8f80.jpg.html
Czy wy coś widzicie czy mi się zdaje
Ja też już od 2 dni na ziółkach i jakież zdziwienie moje, że okres się skończył 😮 zawsze u mnie 7 dni jak w zegarku, a tu proszę. Nie wiem czy to kwestia tych ziół bo przecież wypiłam je tylko 2 razy😊
Kochane, a od którego dnia robicie testy owulacyjne? Ja mam bardzo nieregularne cykle, a i objawy owulacji są u mnie słabo zuaważalne.Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
Przedwczesne wygaszanie czynności jajników
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Zzstefania - cos tam widac ✊ za jutrzejsza powtorke!On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Dziękuję kobitki, jutro o 6 rano testowanko
Jeju jestem podekscytowana bo szczerze zrobiłam inny i też to wyszło.
Ale dopóki krechy nie będzie gołym okiem widać mój nie uwierzy.
Bo to nie pierwszy raz takie krechyu mnie, tylko tamte były bardziej fabryczne.
Mowie mojemu tym razem to chyba w ciąży jestem a on się śmieje i mówi a która to już razy? ej🤣🤣🤣
Nie wiem czy się śmiać czy płakać, ja to naprawdę już 14 razy w ciąży byłam co każdy cykl, haha -
nick nieaktualnyzzstefania83 wrote:Dziękuję kobitki, jutro o 6 rano testowanko
Mowie mojemu tym razem to chyba w ciąży jestem a on się śmieje i mówi a która to już razy? ej🤣🤣🤣
Nie wiem czy się śmiać czy płakać, ja to naprawdę już 14 razy w ciąży byłam co każdy cykl, haha
✊✊✊✊✊ oby tym razem ten cykl był WaszWa123 lubi tę wiadomość
-
Pokolorowanaa wrote:Ja też uzywam kubeczka i jestem mega zadowolona, na poczatku to były przrcieki przez złe założenie ale teraz to niebo i o wiele taniej niz podpaski czy tampony, a pozatym ja to jestem z tych ktore wszystko uczula i mnie zawsze jakieś wkladki albo podpaski uczulily.
A widzialyscie gąbeczki menstruacyjne z morza srodziemnomorskiego ? 😳 -
Hania007 wrote:Super. Ja wcześniej jak słyszałam o kubeczku to się zastanawiałam jak to ludzie wkładają 😬 ale w tym cyklu miałam tak strasznie obfity okres, nie pamietam kiedy ostatnio taki był wiec stwierdziłam ze muszę spróbować. I jestem mega zadowolona. 😄 a kupiłam na promocji w rossmanie. swoją droga to pamietam jak wyszły te kubeczki to kosztowały coś koło 100zl a teraz to jest niewielki koszt.
A widzialyscie gąbeczki menstruacyjne z morza srodziemnomorskiego ? 😳
Ja jeszcze się zastanawiam nad majtkami menstruacyjnymi żeby mieć na końcówkę okresu ale to też koszt rzędu stu złoty za parę gaci 🤷🏻♀️
A kubeczek kupowałam rosmanowy i wtedy co go kupowałam to te oryginalne kosztowały raz tyle co ten facelle rosmanowy i jestem zadowolona.
Raz w szpitalu do zabiegu musiałam założyć tampon to był taki dyskomfort w porownaniu z kubeczkiem 😅 -
zzstefania83 wrote:Dziękuję kobitki, jutro o 6 rano testowanko
Nie wiem czy się śmiać czy płakać, ja to naprawdę już 14 razy w ciąży byłam co każdy cykl, haha -
Pokolorowanaa wrote:Ja trzymam już kciuki za jutrzejsze testownako, a Twoj to w końcu się przekona ze w ciąży 🤭 powiesz ze do czternastu razy sztuka aż w koncu trafione 😅
Jeju ale bym była w Skowronkach, chciałabym mu taka niespodziankę sprawić i w końcu powiedzieć udało sieeeeee -
Pokolorowanaa wrote:Gabeczek nie widziałam
Ja jeszcze się zastanawiam nad majtkami menstruacyjnymi żeby mieć na końcówkę okresu ale to też koszt rzędu stu złoty za parę gaci 🤷🏻♀️
A kubeczek kupowałam rosmanowy i wtedy co go kupowałam to te oryginalne kosztowały raz tyle co ten facelle rosmanowy i jestem zadowolona.
Raz w szpitalu do zabiegu musiałam założyć tampon to był taki dyskomfort w porownaniu z kubeczkiem 😅 -
zzstefania83 wrote:Jeju ale bym była w Skowronkach, chciałabym mu taka niespodziankę sprawić i w końcu powiedzieć udało sieeeeee
-
Hania007 wrote:Trzymam kciuki za ciemniejaca kreseczkę ✊🏻✊🏻
Trzymam kciuki 🤞🤞 Daj znać koniecznie z samego ranaStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Dużo kobitek mi chwaliło tę kubeczki ale ja nie mam odwagi
Stefania wstaje zazwyczaj koło 6 to jutro już tu się zamelduję zobaczyć jaki wynik ✊🏼✊🏼
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Pewnie z nadmiaru emocji :p zazdroszczę tej adrenaliny. U mnie za wcześnie na jakiekolwiek podejrzenia w ogóle :p ale kurde, na co ja sie nastawiam, durnaStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Dziewczyny dziwna sprawa, zrobiłam tak o od głupa dzisiaj test owulacyjny bo się coś dziwnie czułam i wyszedł mi pozytywny... A wczoraj ostatni dzień okresu. Czy to jest możliwe? Czy to błąd testu i nie powinno się testować zaraz po @. Dzisiaj 5 dc.Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
Przedwczesne wygaszanie czynności jajników
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Wa123 wrote:Dziewczyny dziwna sprawa, zrobiłam tak o od głupa dzisiaj test owulacyjny bo się coś dziwnie czułam i wyszedł mi pozytywny... A wczoraj ostatni dzień okresu. Czy to jest możliwe? Czy to błąd testu i nie powinno się testować zaraz po @. Dzisiaj 5 dc.
Kurczę trudno powiedzieć. Niby instrukcja każe testować w odpowiednim dniu względem długości cyklu, ale… możliwe ze czasami owu przyspiesza tak samo jak moze sie opóźnić. Ja dla pewności bym zaciągnęła chłopa gdzie trzeba i dalej robiła testy :pStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.