Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu jakis głupi ten cykl. Przedwczoraj zakończył mi się okres, w ten dzień nawet tylko plamilam a wieczorem czysto. Wczoraj miałam jakieś różowe nitki krwi a dzisiaj plamie na kolor kawy z mlekiem. W pierwszej fazie co to może oznaczać? Może jakieś pozostałości po okresie bo chyba nie problemy hormonalne - mam nadzieje 😥

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Znowu jakis głupi ten cykl. Przedwczoraj zakończył mi się okres, w ten dzień nawet tylko plamilam a wieczorem czysto. Wczoraj miałam jakieś różowe nitki krwi a dzisiaj plamie na kolor kawy z mlekiem. W pierwszej fazie co to może oznaczać? Może jakieś pozostałości po okresie bo chyba nie problemy hormonalne - mam nadzieje 😥

Mi się wydaje, że to pozostałości po okresie - ja zawsze liczę swój od momentu pierwszego krwawienia/plamienia do ustania plamienia (czyli 7 bitych dni z czego 5 z mocnym krwawieniem :/)

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcia wrote:
    Mi się wydaje, że to pozostałości po okresie - ja zawsze liczę swój od momentu pierwszego krwawienia/plamienia do ustania plamienia (czyli 7 bitych dni z czego 5 z mocnym krwawieniem :/)
    Ja pierwszy raz miałam tak ze przerwa i znowu plamienia😅 ale widocznie zawsze coś musi być inaczej co by człowiek miał o czym myśleć😆

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja często mam tak, a właściwie zawsze. 1-3 dzień - krwawienie, 4 dzień przerwa i 5 dzień krwawienie, 6-7 dzień plamienie, właściwie to już tylko wkładka wystarczy, ale jednak te dwa trzy dni plamię. Często za młodu myślałam, że już 4 dnia koniec, przestawałam nosić podpaskę, a tu powrót i jazda. Nic się nie martw Hania007, to normalne zdaje mi się, oczyszczasz się po @. :)
    Są takie i inne @, ja niestety mam tą z dłuższych, ale trudno ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 15:34

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Ja często mam tak, a właściwie zawsze. 1-3 dzień - krwawienie, 4 dzień przerwa i 5 dzień krwawienie, 6-7 dzień plamienie, właściwie to już tylko wkładka wystarczy, ale jednak te dwa trzy dni plamię. Często za młodu myślałam, że już 4 dnia koniec, przestawałam nosić podpaskę, a tu powrót i jazda. Nic się nie martw Hania007, to normalne zdaje mi się, oczyszczasz się po @. :)
    Są takie i inne @, ja niestety mam tą z dłuższych, ale trudno ;)
    Wspolczuje takich długich @ ☹️ Dawniej miałam potopy ale od jakiś 3 lat moje miesiączki trwaja max 3 dni, gdzie ostatni dzień to plamienia. Po ciąży troszkę jakby są ciut bardziej obfite ale nadal to są te trzy dni tylko. Przed zajściem w ciąże przez praktycznie pół roku mialam okres tylko 1 dzień, prawdopodobnie przez podwyższona prolaktyne🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 15:38

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie jest wysoko i rozpulchniona miękka, pff nie wiem czy zamknięta czy otwarta ciężko wyczuc mi bo już po dzieciach,, głową mnie boli i czasami kłuję jajnik jakby igiełką pozatym nic, czego ona u góry jest jak okres jutro

• Tedka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Wspolczuje takich długich @ ☹️ Dawniej miałam potopy ale od jakiś 3 lat moje miesiączki trwaja max 3 dni, gdzie ostatni dzień to plamienia. Po ciąży troszkę jakby są ciut bardziej obfite ale nadal to są te trzy dni tylko. Przed zajściem w ciąże przez praktycznie pół roku mialam okres tylko 1 dzień, prawdopodobnie przez podwyższona prolaktyne🙄

Jeden dzień to chyba znów przegięcie w drugą stronę ;) No właśnie, powód był ;)
    Ja nie odczuwam jakiegoś dyskomfortu w trakcie @, nie boli mnie nic, nosze tampony, właściwie tylko to, że je zmieniam świadczy o @. a te plamienia z wkładką... żaden problem. Choć wiadomo, wspaniale byłoby jakby 4 dnia było po wszystkim ;) Nie ma co narzekać :P

Może po ciąży by się to skróciło, ale... niestety nie byłam nigdy w ciąży także tego...

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde patrzę teraz jak wyschnął ten test widać bardziej coś , jak robiłam to widziałam coś ale nie bez latarki z telefonu a tera troszku widać

https://zapodaj.net/dac331b8f8f80.jpg.html

Czy wy coś widzicie czy mi się zdaje

Wa123, Eedzia11 lubią tę wiadomość

• Koala27 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Kurde patrzę teraz jak wyschnął ten test widać bardziej coś , jak robiłam to widziałam coś ale nie bez latarki z telefonu a tera troszku widać

Widać cień

• Abcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też widzę i według mnie jest różowy, nie fabryczny :D

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:

Prześwituje różowy cień, ja bym zaprzestała już sprawdzania szyjki

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    No to u mnie jest wysoko i rozpulchniona miękka, pff nie wiem czy zamknięta czy otwarta ciężko wyczuc mi bo już po dzieciach,, głową mnie boli i czasami kłuję jajnik jakby igiełką pozatym nic, czego ona u góry jest jak okres jutro

Może to dobry zwiastun 😊😉 tego Ci życzę ✊✊✊✊

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:

Cień widać 😉✊

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Jeden dzień to chyba znów przegięcie w drugą stronę ;) No właśnie, powód był ;)
    Ja nie odczuwam jakiegoś dyskomfortu w trakcie @, nie boli mnie nic, nosze tampony, właściwie tylko to, że je zmieniam świadczy o @. a te plamienia z wkładką... żaden problem. Choć wiadomo, wspaniale byłoby jakby 4 dnia było po wszystkim ;) Nie ma co narzekać :P

Może po ciąży by się to skróciło, ale... niestety nie byłam nigdy w ciąży także tego...
    No niby jeden dzien to przegiecie ale w sumie w niczym nie zaszkodziło🤷‍♀️ Ja od tego cyklu zaczęłam używać kubeczków i teraz to dopiero nie wiem ze mam @ 😆 kurde ze tez wcześniej bałam się ich używać😂 Ja tak mówię bo nienawidzę krwi, mam jakas awersje na granicy fobii

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też mi tak raczej widać różowy cień jeju ale się nakręciłam, ciekawe co jutro pokaże z, rana nie mogę się doczekać, tak mnie jakośgoraco w twarz i głową boli nie wiem już czy to pogoda tutaj czy co.

Dziękuję dziewczyny za, wsparcie 🙂😘

Czekam na jutro, muszę uspokoić myśli, bo za, dużo myślę o tym tak się dziwnie czuję jak nigdy przed@

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:

Coś tu świta🧐

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    No niby jeden dzien to przegiecie ale w sumie w niczym nie zaszkodziło🤷‍♀️ Ja od tego cyklu zaczęłam używać kubeczków i teraz to dopiero nie wiem ze mam @ 😆 kurde ze tez wcześniej bałam się ich używać😂 Ja tak mówię bo nienawidzę krwi, mam jakas awersje na granicy fobii

Tez słyszałam o kubeczkach pozytywne opinie i jakos jeszcze sie wzbraniam przed użyciem. Moze jednak sie skuszę niedługo ;) jedyne co mnie martwi to czy aby nie przecieknie? Masz jakieś doświadczenia np jak sie zle włoży czy cus? :p ja mam chyba awersje do strzykawek, taka krew mi nie straszna :p ale przy kluciu to odwracam głowę :pp strach pomyśleć co by było przy porodzie hehe ;)

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Tez słyszałam o kubeczkach pozytywne opinie i jakos jeszcze sie wzbraniam przed użyciem. Moze jednak sie skuszę niedługo ;) jedyne co mnie martwi to czy aby nie przecieknie? Masz jakieś doświadczenia np jak sie zle włoży czy cus? :p ja mam chyba awersje do strzykawek, taka krew mi nie straszna :p ale przy kluciu to odwracam głowę :pp strach pomyśleć co by było przy porodzie hehe ;)
    Ja z kubeczkami zaczęłam w drugi dzień tego cyklu. Włożyłam dwa pierwsze razy mi trochę przecieky ale później się kapnelam jak wkładać. Raz ze głęboko i później trzeba trochę poruszać żeby się dobrze zassal😅 przed zakładaniem oglądałam filmiki na youtubie z montażu w sztucznej pochwie🤣 pomogło mi to sobie to wyobrazić wszystko🤭 ale nie kupuj kubeczka bo już nie dostaniesz @ wiec nie będzie Ci potrzebny ✊🏻✊🏻 🍀
    A co do krwi to tez najbardziej nie lubię tej z żyły. I najgorzej bałam się przed porodem welfronu a później połogu🙄

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefania widzę róż 💪 🤞🏼

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już nie badaj szyjki ‼️

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ