X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu jakis głupi ten cykl. Przedwczoraj zakończył mi się okres, w ten dzień nawet tylko plamilam a wieczorem czysto. Wczoraj miałam jakieś różowe nitki krwi a dzisiaj plamie na kolor kawy z mlekiem. W pierwszej fazie co to może oznaczać? Może jakieś pozostałości po okresie bo chyba nie problemy hormonalne - mam nadzieje 😥

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Znowu jakis głupi ten cykl. Przedwczoraj zakończył mi się okres, w ten dzień nawet tylko plamilam a wieczorem czysto. Wczoraj miałam jakieś różowe nitki krwi a dzisiaj plamie na kolor kawy z mlekiem. W pierwszej fazie co to może oznaczać? Może jakieś pozostałości po okresie bo chyba nie problemy hormonalne - mam nadzieje 😥

Mi się wydaje, że to pozostałości po okresie - ja zawsze liczę swój od momentu pierwszego krwawienia/plamienia do ustania plamienia (czyli 7 bitych dni z czego 5 z mocnym krwawieniem :/)

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcia wrote:
    Mi się wydaje, że to pozostałości po okresie - ja zawsze liczę swój od momentu pierwszego krwawienia/plamienia do ustania plamienia (czyli 7 bitych dni z czego 5 z mocnym krwawieniem :/)
    Ja pierwszy raz miałam tak ze przerwa i znowu plamienia😅 ale widocznie zawsze coś musi być inaczej co by człowiek miał o czym myśleć😆

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja często mam tak, a właściwie zawsze. 1-3 dzień - krwawienie, 4 dzień przerwa i 5 dzień krwawienie, 6-7 dzień plamienie, właściwie to już tylko wkładka wystarczy, ale jednak te dwa trzy dni plamię. Często za młodu myślałam, że już 4 dnia koniec, przestawałam nosić podpaskę, a tu powrót i jazda. Nic się nie martw Hania007, to normalne zdaje mi się, oczyszczasz się po @. :)
    Są takie i inne @, ja niestety mam tą z dłuższych, ale trudno ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 15:34

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Ja często mam tak, a właściwie zawsze. 1-3 dzień - krwawienie, 4 dzień przerwa i 5 dzień krwawienie, 6-7 dzień plamienie, właściwie to już tylko wkładka wystarczy, ale jednak te dwa trzy dni plamię. Często za młodu myślałam, że już 4 dnia koniec, przestawałam nosić podpaskę, a tu powrót i jazda. Nic się nie martw Hania007, to normalne zdaje mi się, oczyszczasz się po @. :)
    Są takie i inne @, ja niestety mam tą z dłuższych, ale trudno ;)
    Wspolczuje takich długich @ ☹️ Dawniej miałam potopy ale od jakiś 3 lat moje miesiączki trwaja max 3 dni, gdzie ostatni dzień to plamienia. Po ciąży troszkę jakby są ciut bardziej obfite ale nadal to są te trzy dni tylko. Przed zajściem w ciąże przez praktycznie pół roku mialam okres tylko 1 dzień, prawdopodobnie przez podwyższona prolaktyne🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 15:38

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie jest wysoko i rozpulchniona miękka, pff nie wiem czy zamknięta czy otwarta ciężko wyczuc mi bo już po dzieciach,, głową mnie boli i czasami kłuję jajnik jakby igiełką pozatym nic, czego ona u góry jest jak okres jutro

• Tedka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Wspolczuje takich długich @ ☹️ Dawniej miałam potopy ale od jakiś 3 lat moje miesiączki trwaja max 3 dni, gdzie ostatni dzień to plamienia. Po ciąży troszkę jakby są ciut bardziej obfite ale nadal to są te trzy dni tylko. Przed zajściem w ciąże przez praktycznie pół roku mialam okres tylko 1 dzień, prawdopodobnie przez podwyższona prolaktyne🙄

Jeden dzień to chyba znów przegięcie w drugą stronę ;) No właśnie, powód był ;)
    Ja nie odczuwam jakiegoś dyskomfortu w trakcie @, nie boli mnie nic, nosze tampony, właściwie tylko to, że je zmieniam świadczy o @. a te plamienia z wkładką... żaden problem. Choć wiadomo, wspaniale byłoby jakby 4 dnia było po wszystkim ;) Nie ma co narzekać :P

Może po ciąży by się to skróciło, ale... niestety nie byłam nigdy w ciąży także tego...

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde patrzę teraz jak wyschnął ten test widać bardziej coś , jak robiłam to widziałam coś ale nie bez latarki z telefonu a tera troszku widać

https://zapodaj.net/dac331b8f8f80.jpg.html

Czy wy coś widzicie czy mi się zdaje

Wa123, Eedzia11 lubią tę wiadomość

• Koala27 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Kurde patrzę teraz jak wyschnął ten test widać bardziej coś , jak robiłam to widziałam coś ale nie bez latarki z telefonu a tera troszku widać

Widać cień

• Abcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też widzę i według mnie jest różowy, nie fabryczny :D

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:

Prześwituje różowy cień, ja bym zaprzestała już sprawdzania szyjki

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    No to u mnie jest wysoko i rozpulchniona miękka, pff nie wiem czy zamknięta czy otwarta ciężko wyczuc mi bo już po dzieciach,, głową mnie boli i czasami kłuję jajnik jakby igiełką pozatym nic, czego ona u góry jest jak okres jutro

Może to dobry zwiastun 😊😉 tego Ci życzę ✊✊✊✊

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:

Cień widać 😉✊

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Jeden dzień to chyba znów przegięcie w drugą stronę ;) No właśnie, powód był ;)
    Ja nie odczuwam jakiegoś dyskomfortu w trakcie @, nie boli mnie nic, nosze tampony, właściwie tylko to, że je zmieniam świadczy o @. a te plamienia z wkładką... żaden problem. Choć wiadomo, wspaniale byłoby jakby 4 dnia było po wszystkim ;) Nie ma co narzekać :P

Może po ciąży by się to skróciło, ale... niestety nie byłam nigdy w ciąży także tego...
    No niby jeden dzien to przegiecie ale w sumie w niczym nie zaszkodziło🤷‍♀️ Ja od tego cyklu zaczęłam używać kubeczków i teraz to dopiero nie wiem ze mam @ 😆 kurde ze tez wcześniej bałam się ich używać😂 Ja tak mówię bo nienawidzę krwi, mam jakas awersje na granicy fobii

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też mi tak raczej widać różowy cień jeju ale się nakręciłam, ciekawe co jutro pokaże z, rana nie mogę się doczekać, tak mnie jakośgoraco w twarz i głową boli nie wiem już czy to pogoda tutaj czy co.

Dziękuję dziewczyny za, wsparcie 🙂😘

Czekam na jutro, muszę uspokoić myśli, bo za, dużo myślę o tym tak się dziwnie czuję jak nigdy przed@

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:

Coś tu świta🧐

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    No niby jeden dzien to przegiecie ale w sumie w niczym nie zaszkodziło🤷‍♀️ Ja od tego cyklu zaczęłam używać kubeczków i teraz to dopiero nie wiem ze mam @ 😆 kurde ze tez wcześniej bałam się ich używać😂 Ja tak mówię bo nienawidzę krwi, mam jakas awersje na granicy fobii

Tez słyszałam o kubeczkach pozytywne opinie i jakos jeszcze sie wzbraniam przed użyciem. Moze jednak sie skuszę niedługo ;) jedyne co mnie martwi to czy aby nie przecieknie? Masz jakieś doświadczenia np jak sie zle włoży czy cus? :p ja mam chyba awersje do strzykawek, taka krew mi nie straszna :p ale przy kluciu to odwracam głowę :pp strach pomyśleć co by było przy porodzie hehe ;)

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Tez słyszałam o kubeczkach pozytywne opinie i jakos jeszcze sie wzbraniam przed użyciem. Moze jednak sie skuszę niedługo ;) jedyne co mnie martwi to czy aby nie przecieknie? Masz jakieś doświadczenia np jak sie zle włoży czy cus? :p ja mam chyba awersje do strzykawek, taka krew mi nie straszna :p ale przy kluciu to odwracam głowę :pp strach pomyśleć co by było przy porodzie hehe ;)
    Ja z kubeczkami zaczęłam w drugi dzień tego cyklu. Włożyłam dwa pierwsze razy mi trochę przecieky ale później się kapnelam jak wkładać. Raz ze głęboko i później trzeba trochę poruszać żeby się dobrze zassal😅 przed zakładaniem oglądałam filmiki na youtubie z montażu w sztucznej pochwie🤣 pomogło mi to sobie to wyobrazić wszystko🤭 ale nie kupuj kubeczka bo już nie dostaniesz @ wiec nie będzie Ci potrzebny ✊🏻✊🏻 🍀
    A co do krwi to tez najbardziej nie lubię tej z żyły. I najgorzej bałam się przed porodem welfronu a później połogu🙄

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefania widzę róż 💪 🤞🏼

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już nie badaj szyjki ‼️

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ