Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Znowu jakis głupi ten cykl. Przedwczoraj zakończył mi się okres, w ten dzień nawet tylko plamilam a wieczorem czysto. Wczoraj miałam jakieś różowe nitki krwi a dzisiaj plamie na kolor kawy z mlekiem. W pierwszej fazie co to może oznaczać? Może jakieś pozostałości po okresie bo chyba nie problemy hormonalne - mam nadzieje 😥
-
Hania007 wrote:Znowu jakis głupi ten cykl. Przedwczoraj zakończył mi się okres, w ten dzień nawet tylko plamilam a wieczorem czysto. Wczoraj miałam jakieś różowe nitki krwi a dzisiaj plamie na kolor kawy z mlekiem. W pierwszej fazie co to może oznaczać? Może jakieś pozostałości po okresie bo chyba nie problemy hormonalne - mam nadzieje 😥
Mi się wydaje, że to pozostałości po okresie - ja zawsze liczę swój od momentu pierwszego krwawienia/plamienia do ustania plamienia (czyli 7 bitych dni z czego 5 z mocnym krwawieniem )25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Abcia wrote:Mi się wydaje, że to pozostałości po okresie - ja zawsze liczę swój od momentu pierwszego krwawienia/plamienia do ustania plamienia (czyli 7 bitych dni z czego 5 z mocnym krwawieniem )
-
Ja często mam tak, a właściwie zawsze. 1-3 dzień - krwawienie, 4 dzień przerwa i 5 dzień krwawienie, 6-7 dzień plamienie, właściwie to już tylko wkładka wystarczy, ale jednak te dwa trzy dni plamię. Często za młodu myślałam, że już 4 dnia koniec, przestawałam nosić podpaskę, a tu powrót i jazda. Nic się nie martw Hania007, to normalne zdaje mi się, oczyszczasz się po @.
Są takie i inne @, ja niestety mam tą z dłuższych, ale trudnoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 15:34
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Tedka wrote:Ja często mam tak, a właściwie zawsze. 1-3 dzień - krwawienie, 4 dzień przerwa i 5 dzień krwawienie, 6-7 dzień plamienie, właściwie to już tylko wkładka wystarczy, ale jednak te dwa trzy dni plamię. Często za młodu myślałam, że już 4 dnia koniec, przestawałam nosić podpaskę, a tu powrót i jazda. Nic się nie martw Hania007, to normalne zdaje mi się, oczyszczasz się po @.
Są takie i inne @, ja niestety mam tą z dłuższych, ale trudnoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 15:38
-
Hania007 wrote:Wspolczuje takich długich @ ☹️ Dawniej miałam potopy ale od jakiś 3 lat moje miesiączki trwaja max 3 dni, gdzie ostatni dzień to plamienia. Po ciąży troszkę jakby są ciut bardziej obfite ale nadal to są te trzy dni tylko. Przed zajściem w ciąże przez praktycznie pół roku mialam okres tylko 1 dzień, prawdopodobnie przez podwyższona prolaktyne🙄
Jeden dzień to chyba znów przegięcie w drugą stronę No właśnie, powód był
Ja nie odczuwam jakiegoś dyskomfortu w trakcie @, nie boli mnie nic, nosze tampony, właściwie tylko to, że je zmieniam świadczy o @. a te plamienia z wkładką... żaden problem. Choć wiadomo, wspaniale byłoby jakby 4 dnia było po wszystkim Nie ma co narzekać
Może po ciąży by się to skróciło, ale... niestety nie byłam nigdy w ciąży także tego...Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Kurde patrzę teraz jak wyschnął ten test widać bardziej coś , jak robiłam to widziałam coś ale nie bez latarki z telefonu a tera troszku widać
https://zapodaj.net/dac331b8f8f80.jpg.html
Czy wy coś widzicie czy mi się zdajeWa123, Eedzia11 lubią tę wiadomość
-
zzstefania83 wrote:Kurde patrzę teraz jak wyschnął ten test widać bardziej coś , jak robiłam to widziałam coś ale nie bez latarki z telefonu a tera troszku widać
Czy wy coś widzicie czy mi się zdaje -
nick nieaktualnyzzstefania83 wrote:Kurde patrzę teraz jak wyschnął ten test widać bardziej coś , jak robiłam to widziałam coś ale nie bez latarki z telefonu a tera troszku widać
nick nieaktualnyzzstefania83 wrote:No to u mnie jest wysoko i rozpulchniona miękka, pff nie wiem czy zamknięta czy otwarta ciężko wyczuc mi bo już po dzieciach,, głową mnie boli i czasami kłuję jajnik jakby igiełką pozatym nic, czego ona u góry jest jak okres jutro
Może to dobry zwiastun 😊😉 tego Ci życzę ✊✊✊✊ -
nick nieaktualnyzzstefania83 wrote:Kurde patrzę teraz jak wyschnął ten test widać bardziej coś , jak robiłam to widziałam coś ale nie bez latarki z telefonu a tera troszku widać
Czy wy coś widzicie czy mi się zdaje
Cień widać 😉✊ -
Tedka wrote:Jeden dzień to chyba znów przegięcie w drugą stronę No właśnie, powód był
Ja nie odczuwam jakiegoś dyskomfortu w trakcie @, nie boli mnie nic, nosze tampony, właściwie tylko to, że je zmieniam świadczy o @. a te plamienia z wkładką... żaden problem. Choć wiadomo, wspaniale byłoby jakby 4 dnia było po wszystkim Nie ma co narzekać
Może po ciąży by się to skróciło, ale... niestety nie byłam nigdy w ciąży także tego... -
No też mi tak raczej widać różowy cień jeju ale się nakręciłam, ciekawe co jutro pokaże z, rana nie mogę się doczekać, tak mnie jakośgoraco w twarz i głową boli nie wiem już czy to pogoda tutaj czy co.
Dziękuję dziewczyny za, wsparcie 🙂😘
Czekam na jutro, muszę uspokoić myśli, bo za, dużo myślę o tym tak się dziwnie czuję jak nigdy przed@ -
zzstefania83 wrote:Kurde patrzę teraz jak wyschnął ten test widać bardziej coś , jak robiłam to widziałam coś ale nie bez latarki z telefonu a tera troszku widać
Hania007 wrote:No niby jeden dzien to przegiecie ale w sumie w niczym nie zaszkodziło🤷♀️ Ja od tego cyklu zaczęłam używać kubeczków i teraz to dopiero nie wiem ze mam @ 😆 kurde ze tez wcześniej bałam się ich używać😂 Ja tak mówię bo nienawidzę krwi, mam jakas awersje na granicy fobii
Tez słyszałam o kubeczkach pozytywne opinie i jakos jeszcze sie wzbraniam przed użyciem. Moze jednak sie skuszę niedługo jedyne co mnie martwi to czy aby nie przecieknie? Masz jakieś doświadczenia np jak sie zle włoży czy cus? :p ja mam chyba awersje do strzykawek, taka krew mi nie straszna :p ale przy kluciu to odwracam głowę :pp strach pomyśleć co by było przy porodzie heheStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Tez słyszałam o kubeczkach pozytywne opinie i jakos jeszcze sie wzbraniam przed użyciem. Moze jednak sie skuszę niedługo jedyne co mnie martwi to czy aby nie przecieknie? Masz jakieś doświadczenia np jak sie zle włoży czy cus? :p ja mam chyba awersje do strzykawek, taka krew mi nie straszna :p ale przy kluciu to odwracam głowę :pp strach pomyśleć co by było przy porodzie hehe
A co do krwi to tez najbardziej nie lubię tej z żyły. I najgorzej bałam się przed porodem welfronu a później połogu🙄 -
Stefania widzę róż 💪 🤞🏼
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
I już nie badaj szyjki ‼️
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak.