Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Pokolorowanaa Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Dużo kobitek mi chwaliło tę kubeczki ale ja nie mam odwagi :D

Stefania wstaje zazwyczaj koło 6 to jutro już tu się zamelduję zobaczyć jaki wynik ✊🏼✊🏼
    Tobie póki co to niepotrzebne 🤭 ale też masz dużo czasu żeby przemyśleć sprawe i się przekonac 😁

Felinka94 lubi tę wiadomość

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123, faktycznie u Ciebie pozytyw jak cholera!🤩 Ty tu już nie pisz z nami tylko bierz się za chłopa😝🤪

Milixx, dobrze ze się wyluzowałas nawet na Simsach☺️ Czasem potrzeba takiej odskoczni.

Co do cykli to myślałam ze nic mnie nie zaskoczy a tu proszę💁‍♀️ Dobrze ze siknelam bo może bym przegapiła, teraz muszę sikać codziennie. A właśnie coś mnie jajniki zaczęły świerzbic😅

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane LH jest ciagle w organizmie, ponoć… dopiero przy owulacji wykrywa pik LH, wzrost stężenia. Zatem te kreski blade będą sie pokazywać i utrzymywać, aż zaczną ciemniec:) ja tak mam. A żeby nie przegapić owu(mam ok 12dc) zaczynam testować juz 9. Instrukcja mówi mi ze powinnam od 12 przy moich 28dniowych cyklach… g… prawda jak widać ;) miałabym pozytywny owszem ale… liczyłabym ze dostanę owu za dzień dwa, a nie ze owu jest teraz! :p także walić instrukcje, Polka zrobi po swojemu - zaczynajcie wcześniej :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 21:58

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnie testy lh wychodziły od 13dc tak jak na zdjęciu ale kiedyś zaczynałam właśnie od 7-9dc robienie a teraz mam późno owulacje, cykle po 30-pare dni. Ale teraz zerknelam w galerie i zawsze wychodziły na początku praktycznie białe ewentualnie z jakimś cieniem. A może to ze to lh jest już w organizmie to dobrze swiadczy😄🤞🏻🍀

Tedka dobrze gadasz trzeba robić wcześniej bo organizm może w każdej chwili zaskoczyć 😅

4cf408316cf6.jpg

Tedka lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    U mnie ostatnie testy lh wychodziły od 13dc tak jak na zdjęciu ale kiedyś zaczynałam właśnie od 7-9dc robienie a teraz mam późno owulacje, cykle po 30-pare dni. Ale teraz zerknelam w galerie i zawsze wychodziły na początku praktycznie białe ewentualnie z jakimś cieniem. A może to ze to lh jest już w organizmie to dobrze swiadczy😄🤞🏻🍀

Tedka dobrze gadasz trzeba robić wcześniej bo organizm może w każdej chwili zaskoczyć 😅

4cf408316cf6.jpg
    Ja będę robić codziennie teraz i zobaczymy... Jak ta kreska będzie się utrzymywać to muszę to omówić z gin żeby znaleźć przyczynę. 😊

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

Przedwczesne wygaszanie czynności jajników
    PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:
    Ja będę robić codziennie teraz i zobaczymy... Jak ta kreska będzie się utrzymywać to muszę to omówić z gin żeby znaleźć przyczynę. 😊
    Ciekawe czy to cokolwiek znaczy jak ciagle jest ten hormon w organizmie skoro go testy wykrywają🧐 kurde jak będę robić cały cykl testy to pójdę z torbami🤣

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Ciekawe czy to cokolwiek znaczy jak ciagle jest ten hormon w organizmie skoro go testy wykrywają🧐 kurde jak będę robić cały cykl testy to pójdę z torbami🤣

To chyba normalne, bo on ciagle jest wydzielany przez organizm, tylko pełni różne role w rożnej fazie cyklu. Jak wystrzeli i doprowadzi do owu to później chyba podtrzymuje ciałko żółte… czy coś takiego :p jak to mówią coś mi dzwoni tylko nie wiem w którym kościele :p wiec ogólnie testy wykrywają, ale nas i tak interesuje ten skok LH czyli wtedy kiedy kredka jest tak samo lub bardziej czerwona :) niż kontrolna. Być moze ja ja zawsze widze bo mam owu tuż po @, jak zaczynam testować 9dc to juz ja widze :) nie wiem jaka jest widoczność np podczas @, ale podejrzewam ze bardzo minimalna skoro największe stężenie jest w owulke.

Hania007 lubi tę wiadomość

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Zacznij dla pewności kilka dni wcześniej niż mówi instrukcja :D
    Takie pozytywne testy tuż po @ jak u koleżanki to jest chyba jednak rzadkość :)

Hania007 lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tym akcentem kończę dzisiaj juz :) dobranoc wszystkim! Kolorowym snów, baraszkować mi tam i do boju! ;p

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka, właśnie już teraz będę wcześniej robić, w tym cyklu już polecę do owulacji bo aż się zaczęłam bac ze przegapie. Na wykresach tez widać właśnie ładnie jak ten hormon buszuje w organizmie tak jak mowisz😊 a wczoraj się naczytałam i nastraszylam ze jak jest pozytywny przez cały cykl to może to świadczyć o pcos ale później się kapnelam ze chodzi o pozytywny a nie ze wogole jest kreska jakastam😅 jesu jak człowiek nie ma Czym fazowac to sobie coś znajdzie nawet w pierwszej fazie cyklu a nie tylko po owulacji😂😂🤣

Tedka lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kobitki zrobiłam test innej firmy nie wiem czy nie gorszej bo super tani lool i coś tam widać ale nic jakby, więc dla mnie negatywny, nie będę nawet zdjęcia robić bo na tych testach na mokro nie zobaczy się na zdjęciu jedynie na sucho jak wyschnie może, 😑 co za lipa miałam nadzieję że coś zciemnieje, Pobolewa brzuch jak na okres ale bardzo lajtowo, nie wiem co myśleć czekam dalej, jadę później na Amsterdam to po trasie kupię innej firmy test jakiś lepszy i zrobię będę mało pić, ahhhh.....
    Jak nie to czekam dalej, nadzieją jest dopóki wredna @ się nie pojawi.

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 znam osobiście dziewczynę która zaszła w ciążę mając akurat okres 🙈😁

Co do LH to tak jak Tedka mówi on jest w organizmie cały czas :) ja też zawsze miałam dwie kreski.

Stefania kurcze masz możliwość zrobienia bety? Byłoby jasne..

Wa123 lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kubeczka, może przez te pół roku jeszcze się namyśle 🤣

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:

Co do LH to tak jak Tedka mówi on jest w organizmie cały czas :) ja też zawsze miałam dwie kreski.

Hej kochana niestety nie mam tu mizliwisci bety w Holandii nie robią 😥 dopiero jak będzie potwierdzone przez, lekarza sprawdzają poziom hcg we krwi. Lipaaaaa

• Wa123 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:

Mo nic.. Będziemy próbować i zobaczymy co z tego wyjdzie. Póki co dzisiaj temp w normie😁 żadnego skoku. Śluzu płodne go też nie ma. Szał normalnie 😂

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

Przedwczesne wygaszanie czynności jajników
    PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefania kurde to lipa faktycznie 🙄 no nic pozostaje testować...

Wa123 ona była w ciężkim szoku jak wpadła 😂

P.S. Też gram w simsy 4, mąż mi na kupował dodatków i jak mi gorzej to siedzę czasem i pół dnia 🤣

Milixx lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Stefania kurde to lipa faktycznie 🙄 no nic pozostaje testować...

Wa123 ona była w ciężkim szoku jak wpadła 😂

P.S. Też gram w simsy 4, mąż mi na kupował dodatków i jak mi gorzej to siedzę czasem i pół dnia 🤣
    No lipton😑😑
    Ale kupię lepsze testy dziś i zobaczymy, czuję że się udało 😳
    Okresu nie ma, lekkie bóle i rozciąganie dziwnie się czuję

PS a ja to gram jedynie na telefonie jak coś w Mobile Legend albo Lost in Blue surviver😘😋😋😋

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2022, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Stefania spokojnie, może jeszcze za wcześnie na ciemną kreskę !
    Jeśli chodzi o ciążę podczas okresu to najczęściej wtedy, kiedy było krwawienie srodcykliczne, a nie okres, wtedy podczas krwawienia są dni płodne, a zaraz po tym jak się kończy to jest owulacja. Ale tylko matka natura odgadnie co się jeszcze może wydarzyć 😅
    U mnie 5dc koniec krwawienia, zaczynają się dni płodne, niestety mój chlop narazie tylko obiecuje, a potem idzie spać 😛

• Tedka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim Kobitkom <3 miłego dnia życzę.
    Nie wiem jaka pogoda u Was, ale u mnie deszczowo, pochmurnie i głowa boli od rana przez to.

Stefania - może jeszcze za wcześnie na jakieś spektakularne ciemnienie, z dnia na dzień może nie zauważysz. Jak @ nie przyjdzie to testuj jutro rano i tak do skutku, skoro bety nie możesz zrobić. Życzę aby @ nie pojawiła się.

Ja ze względu na zmianę miejsca pomiarów temp, zrobiłam dzisiaj eksperyment. Zmierzyłam temp w obu miejscach ;) i... pochwa 37,06, usta - 36,87. Różnica znacząca powiedziałabym, choć dla mnie wyższe są to rejestry oba, bo w ustach zazwyczaj zaraz po owu mam 36,50 około. Nie ma to jak zabawy obserwacją. :) Polecam na zabicie czasu w trakcie drugiej fazy ;P Zabrałam się też za planowanie mini remontów, przygotowywanie usprawnień w domu, wiecie.. tysiace pudełeczek na szpargały, układanie, etc ;) dzisiaj już 7dpo, może jakoś zleci. A Wy jak sobie radzicie z tym dłużącym się czasem drugiej fazy?
    Na mnie puzzle i gry nie działają niestety ;P SIMs 4 próbowałam, ale jakoś kurcze jestem starej daty i jednak co klasyka simsów to klasyka, bez żadnych 3d, 4k itd itp ;P Pamiętam, jak w gimnazjum przyniosłam simsy zgrane na płytce od koleżanki, haha :D miło było powspominać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2022, 08:44

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Dzień dobry wszystkim Kobitkom <3 miłego dnia życzę.
    Nie wiem jaka pogoda u Was, ale u mnie deszczowo, pochmurnie i głowa boli od rana przez to.

Stefania - może jeszcze za wcześnie na jakieś spektakularne ciemnienie, z dnia na dzień może nie zauważysz. Jak @ nie przyjdzie to testuj jutro rano i tak do skutku, skoro bety nie możesz zrobić. Życzę aby @ nie pojawiła się.

Ja ze względu na zmianę miejsca pomiarów temp, zrobiłam dzisiaj eksperyment. Zmierzyłam temp w obu miejscach ;) i... pochwa 37,06, usta - 36,87. Różnica znacząca powiedziałabym, choć dla mnie wyższe są to rejestry oba, bo w ustach zazwyczaj zaraz po owu mam 36,50 około. Nie ma to jak zabawy obserwacją. :) Polecam na zabicie czasu w trakcie drugiej fazy ;P Zabrałam się też za planowanie mini remontów, przygotowywanie usprawnień w domu, wiecie.. tysiace pudełeczek na szpargały, układanie, etc ;) dzisiaj już 7dpo, może jakoś zleci. A Wy jak sobie radzicie z tym dłużącym się czasem drugiej fazy?
    Na mnie puzzle i gry nie działają niestety ;P SIMs 4 próbowałam, ale jakoś kurcze jestem starej daty i jednak co klasyka simsów to klasyka, bez żadnych 3d, 4k itd itp ;P Pamiętam, jak w gimnazjum przyniosłam simsy zgrane na płytce od koleżanki, haha :D miło było powspominać :D
    No czekam ale korci mnie zrobić innej firmy test.

Zaraz podjadę do sklepu 😑

7dpo to już tuż tuż do testowania!
    Ten cell jest nasz kobitki
    Posypia się ⏸️

‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ