Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKurcze, ja dziś ze stresu nie popracuję... po pracy mam podgląd i zobaczymy co tam się zadziało...
Tak bardzo nie chciałabym tabletek łykać...umrę z niecierpliwości przez te miesiące...ale z drugiej strony po robić kolejną laparoskopię, skoro eM. i tak nie kwapi się do IVF -
Bociek nie wiem czy nocleg w Warszawie Cie interesuje, ale jak cos, to sie nie krepuj. Tylko jak chcesz ciasto to trzeba sie zapowiedziec
Cabrera trzymam mocno kciuki.
Tosia ja to mam stale paranoje, ze mogla mi zostac jedna komoreczka z prawidlowym kariotypem i ze moge ja przeoczyc.. ale z drugiej stony jak juz zajde to musze zrobic wszystko by ciaze utrzymac wiec chyba warto -
nick nieaktualny
-
Kochane moje! ja tutaj na żadną prowizję nie liczę! Cieszę się jak mogę Wam pomóc proponuje ogólnodinusiową burzę mózgów! tylko po kolei, żebyśmy się nie pomyliły co u której na początek Kargo napisz co wiesz i co masz zbadane Ty i eMek ofkors
Cabrera dziś trzymam mocno kciuki ale szykuj się, bo będziesz następna!
Nenusia, bardzo się cieszę :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 16:40
reset, Tosia2323, Aga9090 lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
nick nieaktualnyDzięki Dziewczyny,
U mnie wyrok odroczony do czwartku
Po lewej stronie bez zmian: torbiel ale nie wiadomo czy czynnościowa ( była już w 11 dc) czy endometrialna 4 cm
Po prawej stronie pęcherzyk urósł do 19 mm, endo 10 mm, ale lekarz widzi „słaba dynamikę”
Kolejna wizyta w czwartek, jeśli pęknie pęcherzyk to progesteron ( może zadziała na zmianę po lewej stronie - tego akurat nie donca rozumiem), a jeśli nie pęknie lub przyjdzie @ to prawdopodobnie tabletki
Ale lekarz zrobił pozytywne wrażenie, wszystko pamiętał właściwie bez zaglądania do karty -
Aga9090 wrote:Dziewczyny aż muszę się tu pochwalić, mam wyniki histopatologiczne wynik:
1)torbiel surowicza wielokomorowa
2)Przekrwienie jajowodu.
Dziękuję tym co w nas wierzyły :* -
Tosia2323 wrote:Karma i Yos cudowne informacje
Ptysia ja nigdy się nie inetresowałam homocysteiną, ale dziewczyny tutaj pisały, żeby robić w labie, które bada na miejscu.
Mam już wyniki, chyba nie jest źle?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a51a52a16dc.jpg
Ale i tak zachęcam do wizyty u immunologa. Nie ma to jak zawodowiec mówiący Ci prosto w oczy, że jest dobrze - nic tak nie poprawia humoru.Bocianiątko lubi tę wiadomość
-
reset wrote:Help! Mam się martwić czy nie?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/79a944ed37a4.jpg
Scl 70 masz tylko graniczny, czyli bez znaczenia. Poczytaj o objawach twardziny i jak nie masz to olej to. Jak Ci coś podpasuje to zbadaj ACA i idź do reumatologa. Ale takie graniczbe o niczym nie świadczą.
ds DNA poznałam lepiej z autopsji (mam na poziomie 126). To jest już bardziej problematyczne przeciwciałko - może być tak, że organizm atakuje obce DNA - zarodki, przeszczepy itd, ale u Ciebie jest na niskim poziomie, bez znaczenia klinicznego.
Także można odetchnąćWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 18:09
reset lubi tę wiadomość
-
Bocku jestem za, tylko czy Kargo wie, ze jak skonczymy to bedzie musiala mieszkanie zastawic?
Tosiu nie wiadomo, bo wolalam ta kase w badania zainwestowac. Mozna jedynie po dacie pironuenia zgadywac, ze to batdzo prawdopodobne.
Nika czy ginekologow na nfz zaliczamy do zawodowcow? -
Ejj, jakie mieszkanie??
Ale spoko, jak kogos zawieje na dziki zachod, to jakis nocleg sie znajdzie i ciacho tez
A ja mialam badana prolaktyne (43 z norma do 20) - zbita bromkiem i biore go caly czas. Tsh kolo 2, biore euthyroks 25, biore tez glucophage, do wynikow z insuliny musze sie dogrzebac za chwilkę, miam 2 razy badany progesteron 7dpo i byl chyba 11 i 16. Owu wrocilo po bromku, pecherzyki rosna dobrze i same pekaja. W tantym cyklu hsg, oba drozne. M mial badanie nasienia 6% morfologia i w sumie tyle. W tym cylku mialam lamett,zeby cykl po hsg mial kopa, jak dostane @ to zadzwonie czy w tym cyklu tez brac i jaka dawka. To w sumie tyle. Nie wiem co jeszcze pisac*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Muszę Wam pokazać co zrobiłam dziś na obiad- ostatnio coraz lepiej idzie mi w kuchni!
Faszerowane cukinie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f772ef34d583.jpgCheresta, Malgonia, Aga9090, StaraczkaNika, frezyjciada, Tosia2323, Cabrera, Minie Black, KateKum, Kaczorka, Bocianiątko, Czrna 81, Lunaris lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Dziewczyny przykro mi z powodu negatywnych testów
Yoselyn i nenusia teraz musi być już tylko dobrze
U mnie zaczął się już najgorszy czas, apka mi pokazuje że @ za 2 tygodnie. Odstawiam donga i próbuje nie świrować. I tu pojawia się pytanie, otóż mam ginka na NFZ za tydzień. Myślicie że jest sens iść. Powie mi czy była owu? Czy lepiej poczekać na @ i iść do invimedu bo w tym programie u nich mam monitoring za darmoszke
Tak przy okazji- bocku dziś już 09.07 zaczynam trzymać kciukiBocianiątko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPtysia wrote:Czyli to nie był żaden guz tylko torbiel? Aga, wspaniała wiadomość, cieszę się razem z Tobą! Tyle stresu przeszlas, ale jesteś mega silna babka i Twój dzidziuś także! Super!
Tosia2323, StaraczkaNika, Cabrera, Ptysia lubią tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Nika czy ginekologow na nfz zaliczamy do zawodowcow?
Ja za zawodowców mam tych, co zawodowo leczą, a nie udają, że pomagają.
Oczywiście są przypadki super lekarzy pracujących w NFZcie i tylko oni ratują tę instytucję i tym nardziej trzeba ich doceniać. Ale mało ich -
Cheresta wrote:Dziewczyny przykro mi z powodu negatywnych testów
Yoselyn i nenusia teraz musi być już tylko dobrze
U mnie zaczął się już najgorszy czas, apka mi pokazuje że @ za 2 tygodnie. Odstawiam donga i próbuje nie świrować. I tu pojawia się pytanie, otóż mam ginka na NFZ za tydzień. Myślicie że jest sens iść. Powie mi czy była owu? Czy lepiej poczekać na @ i iść do invimedu bo w tym programie u nich mam monitoring za darmoszke
Tak przy okazji- bocku dziś już 09.07 zaczynam trzymać kciuki -
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:To APTT ciut za nisko - lepsze by było w górnej granicy, a tak to faktycznie minimalnie za gęstą masz krew. Ale pozostałe wyniki superowe. Może u Ciebie obejdzie się bez szaleństw - wystarczg jak zmienicz kwas foliowh na metylowany i może dorzucisz acard (to kosztuje grosze)?
Ale i tak zachęcam do wizyty u immunologa. Nie ma to jak zawodowiec mówiący Ci prosto w oczy, że jest dobrze - nic tak nie poprawia humoru.
Acard i metyle na pewno będę brać. Immunologa mam dopiero za 2 miesiące. Te wyniki też mi się wydają całkiem ok, ale bardziej mnie martwi ten antykoagulant tocznia -
StaraczkaNika wrote:Idź - gin sprawdzi czy jest ciałko żółte (powinno jeszcze być na jajniku) i będzie mógł potwierdzić owulację
-
nick nieaktualnyJeju macie taaaaaką wiedzę, że myślę, że nie jeden gin nie ma nawet połowy!!!! Ach żeby moja siostra chciała założyć konto i trochę się posłuchać mądrzejszych, to pewnie dawno by była w ciąży... A tak 32 lata, chyba z 5 lat starań a nawet drożności nie ma zrobionej, bo jej lekarz nie widzi sensu. Płakać mi się chcę jak myślę o tym jaka ona jest uparta głupio....
A jak już macie taką wielką wiedzę, to może któraś ogarnia i techniczne sprawy? Bo mój telefon, bądź moja karta pamięci chyba umiera a ja nie wiem czy ratować i co ratować i czy się da uratować.... -
nick nieaktualnyNika nie pamiętam czy tu pisałaś relację z wizyty, ale widziałam post na ex-testerkach (podczytuję Was tam z ukrycia). Cudownie, że maleństwem wszystko ok. A szyjka mam nadzieje nie będzie się już skracać. Teraz musisz lezeć i pachnieć
StaraczkaNika lubi tę wiadomość