Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyReset- dołączam do głosu że ta kreska z dziś jakby ciemniejsza... jak dasz radę zrób betę dziś, ale na spokojnie. Jak się nie uda to rano bobo i beta
Jak się okaże że to jednak wypłukiwanie się Ovi- to za miesiąc się uda, jak napisała Nika- będzie majowe bobo- one są taaaakie fajne( przypominam- ja jestem z maja )
Melevis- wszystkiego naaaaajepiękniejszego!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 09:57
-
nick nieaktualny
-
No dobra- mam możliwość podjechać do Synevo dziś ok. 12.00. Kiedy będzie wynik tego nikt mi nie obieca (notabene, teraz widzę, że wczorajszy wydruk ma godzinę wydruku 17:47, a w systemie był 20:20!). I pytanie, czy warto dziś czy wstrzymywać się do jutra i mieć pewność?
Drogie Bravo (haha, ciekawe kto z tego pokolenia jest na forum;)), co robić?
Chyba, że uderzę do wyższej instancji i zapytam: Panie Premierze, jak zyć (w tej niepewności)?
A tu dla zabawy trzy testy. Wszystko w imię nauki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/53a89db5986d.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 10:11
by7mistake lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Hejka Dziewczyny!!!!
To jeszcze ja dorzucę swoje 2 grosze co do interpretacji sikańców
Każdy organizm jest inny, mało tego, każdy sik jest inny... Ja myślę, ze nie ma co porównywać, ze komuś przy becie 5 wyszła taka kresunia a drugiej nic nie wyszło, albo tym razem przy becie 5 wyszła mi taka a nastepnym razem inna. Są kobiety, które są w ciąży i testy wychodzą negatywne....
Co do progesteronu pewnego razu 7dpo miałam proga 11ng/ml a 11dpo wskoczył mi na 17 ng/ml to pobiegłam zrobić betę i wyniosła całe zero....
Podsumowując: nie rozumiem hormonów, choć bardzo bym chciała ale wydaje mi się, ze nie da się tego ogarnąć.
Podsumowując reset ja na Twoim miejscu racjonalnie zaczekałabym do jutra i nie patrząc na wyniki sikańca poszła na betęlamka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyReset jak pójdziesz dziś to wynik pewno będzie późno
Więc jutro nie będzie sensu iść. Ale jak pójdziesz dziś i beta urośnie to w pt będzie można sprawdzić przyrost. Wniosek? Idź dziś!
Ps. Ja też jestem z pokolenia bravo i bravogirl! Co więcej, namiętnie wysyłalam odpowiedzi na konkursy, wygralam bluzkę, maskotkę, jakieś pierdoły i uwaga- wycieczkę! Byłam w gimnazjum. Kto zgadnie dokąd?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 10:13
-
hehehe a jak u mnie testy ciemniały czy przyrastała beta to nie mam bladego pojęcia, bo o byciu w ciąży dowiedziałam się niemalze przypadkowo 14dpo wieczorem, w cyklu spisanym na straty, w którym mniej więcej od 8dpo ryczałam dzień w dzień jak głupia, ze udaje się wszystkim tylko nie mi..... a na testy już nie mogłam patrzeć, nienawidziłam ich ;/#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Droga czytelniczko Reset
Bravo zawsze poradzi Ci, byś nie czekała temat musi się kręcić, nie moźe być przestoju, a jak na razie to Twoja beta jest na pierwszej stronie !
Osobiście zrobiłabym dziś i jutro, ale ja to z tego pokolenia niecierpliwych
reset, Aga9090, Malgonia lubią tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔 -
Kurcze felek, jak patrzę na to porównanie trzech zdjęć to mam wrażenie, że dzisiejsza kreska jest podobna do popołudniowej sprzed wczoraj...
Niezależnie od wyniku, powiem Wam, że jest coś ekscytującego w tej nadziei
Kingulla- wiem, zdominowałam ostatnie 25 stron wątku. Wybaczcie :*
Rucola- ja do tej pory tak realnie sikałam na ciążowy raz w październiku i raz w kwietniu, potem albo dostawałam @ albo wychodził prog potwierdzający brak owulacji. Więc póki co nie mam dość i chyba stąd to szaleństwo (sama siebie nie poznaję! ja racjonalny człowiek zazwyczaj, a tu takie coś...)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 10:18
Rucola lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Achia zaintrygowałaś mnie jakaś podpowiedź z tą wycieczką ?
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔 -
reset poszłabym dzisiaj. Patrząc na zdjęcia to pierwszy był najciemniejszy, wczorajszy prawie niewidoczny a dzisiejszy jasny, ale ciemniejszy od wczorajszego. Tak jakby pierwszy to Ovi, wczorajszy niezdecydowany, coś pomiędzy, a dzisiaj już bąbel. Czekamy z niecierpliwością!
I dziękuję Wam kochane moje za życzenia! Sama o urodzinach zapomniałamBocianiątko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jadę dziś, bo kalkulator BBF mówi:
HCG podwaja się co 1 dni 4 godzin (28 godzin)
U mnie od pobrania o 8 wczoraj do dzisiaj do 12.00 będzie dokładnie 28 godzin. Jeśli to zarodek to beta musi być ok 2 (sama nie wierzę w to co piszę...toż to wartość na granicy błędu pomiarowego prawie ).Bocianiątko lubi tę wiadomość
Reset przekonałaś mnie, jedz dzisiaj
A swoją drogą to jak dla mnie się się nakręcaj, ja za miesiąc będę robić to samo, wiec jak ktoś na mnie nakrzyczy to powiem.. a pamiętacie jak na 219 stronie Reset zachodziła w ciążę???Achia lubi tę wiadomość
-
Reset ja o tym znienawidzeniu testów napisałam, bo wzięło mnie na wspominki... Siedze i sobie chlipię po cichutku jak to było kiedy zorientowałam się, że cos co wydawało mi się totalną abstrakcją zaczyna się spełniać. Potem pierwsze, drugie, trzecie usg. To wszystko przed Toba i z perspektywy czasu wspominam to jako najpiękniejsze momenty w życiu... a testów miałam dość,bo miałam już dość wszystkiego, długa historia zreszta.
Ty sikaj ile wlezie ale będe trzymać się teorii ze testy sa tylko wskazówką a tylko beta prawdę Ci powie, dlatego osobiście jestem za tym, zebyś betę zrobiła jutro, będzie wiarygodna#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Reset ja też z pokolenia Bravo swoją drogą.... czy młodzież teraz czyta jakieś gazety? (cokolwiek czyta poza telefonem?)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKingulla wrote:Achia zaintrygowałaś mnie jakaś podpowiedź z tą wycieczką ?
No i żeby móc tam być musiałam z mamą ( byłam niepełnoletnia więc musiałam mamusie zabrać ze sobą) dopełnić formalnosci w WarszawieSiwulec lubi tę wiadomość