Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
reset rozum podpowiada, żeby zrobić jutro, ale ja bym zrobiła dzisiaj i jutro. U mnie w mieście Diagnostyka robi na cito, właśnie po tych testach majowych pojechałam na pobranie o 15, a po 17 miałam wynik. Jeśli u Ciebie też tak działają, to zrób dziś i jutro w Diagnostyce.
A z tym hcg to może u mnie rzeczywiście utrzymywało się w jakoś niewiadomy sposób w moczu? Bo przecież miałam badanie u gina po porodzie i było czysto.
Nie pozostaje nic innego jak czekać, jutro do popołudnia będzie wszystko jasne -
Dziewczyny, wytrzymam do jutra raczej. Zwłaszcza, że przy tak niskiej becie chcę jednak powtórzyć w tym samym laboratorium - tu może mieć to ogromne znaczenie.
Ja naprawdę nie spodziewałam się, że cokolwiek dziś ujrzę i chyba szok mi jeszcze nie minął.
edit: rozważam jeszcze popołudniowe sikanie, ale chyba nie dam rady tyle bez picia przy tych upałach.
A teraz pytanie, czy gdyby jednak to było to, to progesteron zamiast spadać nie powinien rosnąć? Bo jednak z 17 spadł na 13,5 (niby inne laby, ale normy te same).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 08:52
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Szkoda Ja staram się ćwiczyć cierpliwość, ale jeszcze widać jej nie wyćwiczyłam. U mnie w Brussie wynik bety jest po 2-4 h od pobrania, ale nie wiem jak w innych placówkach.
Spróbuj odpalić OF w telefonie - u mnie wtedy lepiej widać kolory na zdjęciach niż w komputerze.
Powodzenia w rekrutacji - zadawaj im takie te denerwujące pytania, np. czy umiesz wytłumaczyć jak zrobić łódeczkę origami używając tylko słów? - i tu robisz łódeczkę wg instrukcji pod biurkiem ooo, albo spytaj jaki prezent i komu dali ostatnio
A jak będziesz prezentować warunki to każy kończ: rozmawiamy dalej?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 08:53
-
nick nieaktualny
-
Nika- kusisz z tą betą
A co do rekrutacji - muszę zapytać, czy był Pan/ Pani kiedykolwiek na poczcie i czy umie Pan zaadresować list polecony? W ciągu ostatniego roku mieliśmy dwóch gości- super merytoryczni, ale tego nie ogarniali. Jak to mi jeden powiedział: "ja nie jestem z tego pokolenia, które wysyłało tradycyjne listy" (sic!!!).
A ja potrzebuję kogoś kto poza pisaniem/ szukaniem informacji umie ogarnąć takie rzeczy jak poczta, dziennik podawczy, jakiś prosty formularz do sądu itp. Skutek jest taki, że w drodze od klienta na pocztę jadę ja...
P.S. Te ciaptaki mylą pieczątkę "wpłynęło" i "ekspediowano" <walę głową w mur!>
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Melevisku- ja tak egoistycznie, a przecież Ty masz dziś urodziny! Samych wspaniałości, powodów do uśmiechu co dnia, radości z dzieciaków i męża, czasu wolnego na wszystkie przyjemności! Niech Ci się darzy! :*
Aga9090 wrote:Reset, dobrze wiesz, że progesteron się waha!!
Wiem I jak pytam Was o takie trywialne rzeczy to sobie przypominam, że sama nieraz na takie pytania odpowiadałam, bo przecież to wiem, a w odniesieniu do siebie to człowiek głupieje.
StaraczkaNika wrote:Szkoda Ja staram się ćwiczyć cierpliwość, ale jeszcze widać jej nie wyćwiczyłam. U mnie w Brussie wynik bety jest po 2-4 h od pobrania, ale nie wiem jak w innych placówkach.
Spróbuj odpalić OF w telefonie - u mnie wtedy lepiej widać kolory na zdjęciach niż w komputerze.
Powodzenia w rekrutacji - zadawaj im takie te denerwujące pytania, np. czy umiesz wytłumaczyć jak zrobić łódeczkę origami używając tylko słów? - i tu robisz łódeczkę wg instrukcji pod biurkiem ooo, albo spytaj jaki prezent i komu dali ostatnio
A jak będziesz prezentować warunki to każy kończ: rozmawiamy dalej?
A jak zapyta o wynagrodzenie to powiedz, ze damy i dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają albo ze jest to tajemnica spółki -
Melevis sto lat ♥️!!Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyReset na moje oko to ta dzisiejsza jest trochę ciemniejsza. Siknij może wieczorem, co Ci szkodzi? A jutro beta. Szkoda, że ja nie mogę aplikowac do Ciebie do pracy, sporo bym się przy Tobie nauczyła
Melevis sto lat, pociechy z dzieciaczkówreset lubi tę wiadomość
-
reset wrote:Nika- kusisz z tą betą
A co do rekrutacji - muszę zapytać, czy był Pan/ Pani kiedykolwiek na poczcie i czy umie Pan zaadresować list polecony? W ciągu ostatniego roku mieliśmy dwóch gości- super merytoryczni, ale tego nie ogarniali. Jak to mi jeden powiedział: "ja nie jestem z tego pokolenia, które wysyłało tradycyjne listy" (sic!!!).
A ja potrzebuję kogoś kto poza pisaniem/ szukaniem informacji umie ogarnąć takie rzeczy jak poczta, dziennik podawczy, jakiś prosty formularz do sądu itp. Skutek jest taki, że w drodze od klienta na pocztę jadę ja...
P.S. Te ciaptaki mylą pieczątkę "wpłynęło" i "ekspediowano" <walę głową w mur!>
Ja raz dostałam pytanie: kim jest Limahl?
Akurat wiem, kim jest Limahl więc błysnęłam, ale potem spytałam czy pan jest fanem, a on że nie, ale chciał określić mój wiek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 09:18
-
Reset, po 1 progesteron się waha i to wiesz po 2 przy implantacji (a zakładamy ze wczoraj takowa była) prog spada bo małe dużo wyżera
Melevis, samych cudowności!!! :* :* :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 09:25
reset lubi tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
nick nieaktualnyMelevis niech Ci się dzieci zdrowo chowają, a mąż będzie grzeczniejszy, czulszy, użyteczniejszy niż przed ślubem! niech Ci Najwyższy błogosławi! :*
Reset jak dla mnie to ta kreska jest mocniejsza, przynajmniej tak mój telefon pokazuje. Musisz zrobić jutro betę, bo tak to tu każda z nas zniesie jajo!
U Was upał a u nas leje! Młody dziś w nocy tak dał popalic, że chyba będę potrzebować zapałki w oczyska wsadzić... Żłopnęła bym kawę, ale nie mam mleka, a bez mleka mi noe idzie... -
Dzień dobry,
Odnośnie testów to mnie zastanawia jak to możliwe? Przy takiej małej becie wychodzi widoczna różowa kreska. U mnie 11dpo bez ovi nie było NIC a 2 dni później beta 300! To w 11 nie mogła być mniejsza niż 10... dlaczego u jednych dziewczyn bobki wyłapują małe bety a u innych nie pokazują nic aż do wysokiej bety? Hmmm...
Melevis WSZYSTKiEGO SPEŁNIONEGO -
Lunaris mnie tez to zastawiało. Ale mimo, ze nie mam tak 100% zaufania do testów to i tak emocje są nieporównywalne z taką betą, która nie daje pola do domysłów
-
Tak czy inaczej po podaniu Ovi sikanie na testy wskazane- dla celów badawczo porównawczych na przyszłość!
Biorę się niebawem za szarlotkę! Brak mi tylko do niej lodów waniliowychBocianiątko lubi tę wiadomość