Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Reset Ty kontra koledzy - jak myślisz, kto dłużej będzie mu wypominał ?
wybiera mniejsze zło. Tobie złość przejdzie, a koledzy mogą drwić długi czas, że mąż pantofel. Przynajmniej ja mam takie wrażenie, że gatunek męski na takich zasadach działa. Widzę, jak mój mąż zachowuje się w towarzystwie kolegów - napuszony kogut, co by go tylko podziwiać
Powiedz mu wprost, że wiesz, że obawia się oceny ze strony kolegów, ale jest Ci bardzo przykro, że nie dotrzymuje ustaleń z Tobą. (to taka trochę pozytywna dyscyplina) Zapytaj jaki ma pomysł na rozwiązanie tej sytuacji
Niestety, do facetów trzeba jak do dzieci2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔 -
nick nieaktualnyReset ja bym pewnie zabrała dupe w troki i pojechała gdzieś nad wodę, olała dom i dała sobie ochłonąć a jemu przemyśleć zachowanie. Zrobiłam tak nie raz, zostawiając długaśny list na stole z każdym "ale" jakie do niego miałam i zawsze pomagało bardziej niż rozmowa. Bo ja to z tym uczuciowych co zaraz płaczą itd. Każda rozmowę odchorowywalam bardziej, niż całą sytuację. Zresztą chłop jak ma czarno na białym to prędzej przyswaja niż przy rozmowie, bo wtedy zazwyczaj jest zarzut, że a) przesadzasz, b) czepiasz się o pierdoły, c) masz humorki bo to pms, d) daj mi spokój dziś bo boli mnie głowa, a jutro będę udawać, że nic się nie stało.
Bądź co bądź Reseciku życzę Ci pięknego dnia, mimo wszystko :*Izape_91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Frezyjciada- też rozważam list, bo do niego ostatnio nie trafia. Ja rozumiem, że ma różne stresy, ale odkąd zmienił pracę na korpo to ja go nie poznaję (więcej imprezuje przez to 6 m-cy niż przez wcześniejsze 8 lat!). Nad wodę mi się nie chce, ale za chwilę wyjdę z łóżka, pojadę na badania, może jeszcze coś wyszperam na wyprzedażach(plus wreszcie muszę oddać jedną z torebek, a wciąż się waham... i teraz nie wiem,czy to znaczy,że obie mi się przydadzą czy obie są zbędne;)),a potem ogarnę sobie salon, by z daleka od dziada poczytać książkę.
Minie-on jest w takim stanie,że jak wstał do łazienki chwilę temu to nie mógł trafić w drzwi (a że mamy stare budownictwo to drzwi zacne 90 cm!). Nie tylko nic nie sprzątnie, ale pewnie coś zniszczy do tego. Poza tym jak bywam wyrozumiała to potem się przynajmniej 3 dni kaja i coś robi
Bociek- zlituj się! Zwlekam z prysznicem od dwóch godzin
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 08:55
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Reset ja bym zrobiła jak Frez -zabrała dupe w troki i wróciła późno (i jeszcze opróżniła lodówkę- koniecznie z zimnych napojów i lodu z zamrażarki
). Nie znoszę jak ktoś mi coś obiecuje i nie dotrzymuje słowa a szczególnie nie lubię wisieć na telefonie do rana i martwić się czy śpi gdzieś pod stołem czy dostał w głowę i leży w szpitalu
Chłopy to ciężki gatunek!
Bociek pewnie odsypia spacery przy zaćmieniu księżycaMalgonia lubi tę wiadomość
-
Reset łaski dobrze prawią
. Chociaż na mojego nic bardziej nie działa niż totalny brak pretensji tylko postawa „rozumiem ale się zawiodłam”. Nic go bardziej nie przeraża niż brak awantury za duże przewinienie
. A swoją droga już któryś raz słyszę ze po trafieniu do korpo facetom odpier***. Nigdy nie pracowałam w korpo ale dziwny tam musi być klimat ze ludzie się tak na gorsze zmieniają
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Reseciku, moze z tym listem to nie taki glupi pomysl. Przyjedz do Warszawy, zabawimy Cie. Idziemy z malzem na festiwal kawy, mialabys okazje napic sie z sala od niego
a moze wpadnie jak maz (Izy? Juz dokladnie nie pamietam), ze sprzatanie to dobry sposob na rozladowanie energii (swoja droga my z bratem w dziecinstwie zawsze by odpokutowac sprzatalismy, wiec skoro oni nie dorastaja to moze wpadnie na to jak wytrzezwieje?)
Ty se odpoczniesz, maz podprzata. 2 in 1
Ale pomysl Lunaris na oproznienie lodowki jest genialnyoby moj nigdy nie wpadl na taki jak ja przyszaleje (choc to pewnie za jakies 5 lat jak juz jajka sie skoncza)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 09:02
-
Lunaris wrote:Reset ja bym zrobiła jak Frez -zabrała dupe w troki i wróciła późno (i jeszcze opróżniła lodówkę- koniecznie z zimnych napojów i lodu z zamrażarki
). Nie znoszę jak ktoś mi coś obiecuje i nie dotrzymuje słowa a szczególnie nie lubię wisieć na telefonie do rana i martwić się czy śpi gdzieś pod stołem czy dostał w głowę i leży w szpitalu
Chłopy to ciężki gatunek!
O to to! Nie wiedziałam, czy dzwonić po szpitalach czy na izbę wytrzeźwień. A w lodówce i tak pustki, bo jedną z rzeczy na dziś były zakupylodu nie ma, bo sobie nie zamroził, a wypił cały, w lodówce ino wino, ale teraz to on alkoholem będzie gardził... Jeszcze rozważam jak mu tu klimę wyłączyć (pilota nie mam co chować, ma aplikację w telefonie do sterowania), niech kwitnie w upale
A okna mamy wielkie i od południa
Lunaris lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Tak, tak jestem wredną małpą
dlatego dopiero trzeci chłop jako tako ze mną wytrzymuje
jak mi ktoś zajdzie za skórę to jest lipa :]
Nowa to czekam na następnego sika- ja wczoraj taka nieprzytomna chodziłam że zrozumiałam że będziesz sikać jak wrócisz do domu -
nick nieaktualnyReset, ja to jestem z tych co lubią "dobitnie" przekazywać swoje zdanie, kiedyś mojemu zamiast nagadania czy listu, markerem nabluzgalam i okrzyczalam od nieodpowiedzialnych gowniarzy na ścianie na przeciw wejścia, nie uwierzycie - całe mieszkanie odmalował przez weekend
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 09:26
Kingulla, Lunaris, Siwulec, blue00 lubią tę wiadomość
-
Ja testuje jednak jutro, przy niedzieli:) ale gdzie ten Bociek?
dziś się obudziłam i chciałam dospać kilka minut i miałam sen, że na teście dwie piękne kreski:) co prawda test zamiast zakroplic kilkoma kroplami leżał sobie w najlepsze w pojemniku z moczem, ale jednak kreski były:p
Minie, uwielbiam Cię i Twoje szalone pomysły! -
nick nieaktualny
-
Minie, ja się nauczyłam, że z moim to rozmowa i to jeszcze spokojna i w dobrym momencie (to ma podłoże w zaszlosciach jego rodziny). Tylko jak do niego trafić na dłużej? Chyba sama dla siebie spiszę wszystkie żale, uporządkuje myśli. I idę zjeść coś dobrego w mieście (na śniadanie była kawa i lody), a on niech sobie zdycha.
My uciekamy nad jezioro zanim nie będzie się dało w samochodzie wysiedzieć! Miłego dnia wszystkim!
-
Reset, ja też bym mu jakoś dobitnie natrzaskała! I dawno bym na policję dzwoniła...
Przepraszam że tak późno ale czekałam aż M wyjdzie żeby móc w spokoju fotki robić
Otóż. Po 15min absolutny cień cienia na bobo. Na nordzie chyba też ale nie jestem pewna czy widzę to ja czy moja wyobraźniaw poniedziałek jak siknę to wszystko będzie jasne...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3d588be84ed.jpg
Edit: po 25min na bobo cień widoczny bez marszczenia sięna nordzie trzeba się mocno wysilić
czyli historia Reset II.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 09:38
lamka lubi tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
nick nieaktualny
-
Boćku jest coś bardzo delikatnego, ale jest
więc emocji ciąg dalszy do poniedziałku, a że poniedziałki są szczęśliwe będą piękne, tłuste dwie krechy
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙