Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kate - a jaki masz FSH LH i estradiol? Jeśli to przedwczesne wygasanie jajników to fsh i lh powinny być wysoko a estradiol niziutko.
Powtórz badanie w innym labie.
Zbadaj też inhibinę B.
Nowa - nie namawiam do nakręcania się na ciążę, ale myślę że warto powtórzyć eksperyment z porannym, skoncentrowanym sikiem.
Wydaje mi się że masz jakiś badziewny test i wtedy może być tak że oszukuje - albo coś pokazuje za bardzo albo za mało - 50:50.
Iza, jeśli to facet to się nie przejmuj - jakbýś go spytała czy go zdziwiła Twoja kiecka to by powiedział "myślałem że tak mialo być". I dlatego nigdy nie pytamy facetp5czy się nam makijaż nie rozmazał albo fryzura nie skołtuniłaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 22:49
KateKum, Izape_91 lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Jeśli to przedwczesne wygasanie jajników to fsh i lh powinny być wysoko a estradiol niziutko.
Wypisz, wymaluj jak u mnie, tylko amh wysoko. Ale od południa mnie te moje wyniki martwią
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Wypisz, wymaluj jak u mnie, tylko amh wysoko. Ale od południa mnie te moje wyniki martwią
Porostu te jajniki są leniwe z natury i przestają wydawać jajka mimo ich sporego zapasu. No nic dobrego nie wynika z tego schorzenia i tyle -
Reset, ja też jak robiłam fsh swego czasu to zawsze fsh wychodziło mi ok.10 (lh nie pamiętam, ale stosunek jednego do drugiego ok.0,6-0,7). Nikt nic mi na to nie mówił, że to za wysoki fsh. Swoją drogą nastchnęłaś mnie, żeby sobie to zrobić i sprawdzić jak to wygląda. AMH też sobie powtórzę, ale dopiero końćem roku, narazie chcę sobie dać poprostu szansę, że może jakiś cud się zdarzy, chociaż nie powiem, na ten cykl miałam taką nadzieję, że bardzo zabolał upadek w postaci bieli na teście i jestem lekko zdołowana, ale cóż takie życie, niech już przychodzi @ skoro na nic innego się nie zapowiada.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 23:06
-
Nowa, rób jutro teścior albo leć na betę, może wprowadzisz trochę pozytywnych wieści na nasze królestwo dinuśków, bo rzeczywiście coś się u nas ostatnio przyblokowały te testy i tylko bielą rażą;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 23:06
-
KateKum wrote:Nika czekam na @ żeby zrobić te badania. Mam wyniki tylko z poprzedniego roku. Estradiol 15,5 a fsh 9,7
Warto zrobić tebadania w aktualnym cyklu. Najlepiej w 3 dc razem z inhibiną B. -
Nie wytrzymałam i już zrobiłam test. Biel - ale to dopiero 9dpo. Łudzę się jeszcze :p2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔 -
Nowa czekam na sik!
Kina fasola się ukrywa ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 06:03
Kingulla lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Kingula :* jeszcze ma czas żeby się ujawnić
zaciskam wciąż
I czekam na resztę sikancow Ana i Nowa
A tak w ogóle to dzień dobryKingulla, Anaaa90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej ja tam jakiś cień cienia widzę ale nie uchwytyny dla telefonu. No i zawsze to może być ovi bo dzisiaj 10 dni po zastrzyku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 06:33
-
Malgonia wrote:Anaa oby to kropuś się chciał z Tobą skomunikować
trzymam kciuki za kolejne sikacze
Za kilka dni wszystko się wyjaśni, póki co myślę że to pewnie ovi. Ale jak Kingulla pisała to dopiero 9 dpo. Najważniejsze że owi się wyplukalo -
Melduję, że jestem i Was czytam ale moje staraniowe życie jest tak mega niepasjonujące że nawet nie mam o czym pisać. Po urlopie tylko praca-dom, praca-dom i tak w kółko. Weków nie robię więc nie mam się czym pochwalić ale rok temu robiłam keczup z cukinii od Kargo i potwierdzam, że był boski
Nowa trzymam kciuki !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 07:25
Malgonia lubi tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Dziewczyny, sikałam, widzę mega bladziocha, ale staram się nie nakręcać bo nie wiem w ogóle co to za test, pisze na opakowaniu pre-test, czułość 25. U mnie dzis 10dpo, 14 dni po obu, rano temp 37,09 no ale biore proga.
Wrzucam zdjęcie, ale nie wiem czy coś moj aparat w ogóle uchwycil
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/baaff6e3191a.jpgstarania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.